Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Én szivesen besütöm neked, ha akarod, az én égetőm jelenleg működik :yes:
Sziasztok! Elkészült a sztereó kivezérlésjelzőm, és ezt osztom meg veletek... Valamint a holnapi időjárást a 12-es számú videóban
Valamint nem értem, hogy miért nem működik "pont" üzemmódban (Videó13), amikor a 9-es lábat a földre húzom. (jumperrel) 614-es képen látható a funkcióállító jumper, a 616-os képen az összeillesztés
A 617-es képen a TÁP-modul, és a 618-as képen, meg az öcsikém... Jéé... Bekapcsolva maradt a monitor
Szerinntem hasznos kis "zsebteleped" lesz az a kis műszer, ha készen lesz
Doncso mester!
Mi ez a pices cucc amit emlegettek?? Persze, hogy érdekel! Más berendezése olyan nekem mint a Múzsa csókja... nyálas lesz a homlokom és rögtön tervezni kezdek. Kérhetek szépen bővebb infót? Köszi előre is.
Szinte tudtam, hogy ugrani fogsz rá, csak azt nem, hogy mikor Parancsolj kérlek, igaz nem professzionál, de minden funkciója működik ahogyan kell.
Gyáhe! Ezt ismerem... Már megijedtem, hogy valami újdonság. Most találhatok ki valami újat, önerőből... Köszönöm!
Menjünk át off topicba! Van egy jó ötletem, milyen órát csináljon vicsys!
Élfény azt jelenti, hogy a tárgyat irányított fénnyel világítjuk meg, ami komoly kontrasztokat, éles fény-árnyék határokat képez. Ezért hívjuk élfénynek. Ha valamilyen derítést, akár egy darab fehér papírt is alkalmazol a ledek elé, nem lesz zavaró az árnyék,mert megszűnik.
Üdv!
Azt tudtam eddig is, hogy vicsys kolléga óra mániás. Most leesett miért vicsys a nick neve. Viktor Clock Systems.
Bemutatom az erősítőmet.
Amit tud: kb. 2x200W, benne 2db hidalt TDA7294 dolgozik. Az egyik oldal tápja 2x25V terhelve, a másiké pedig 2x30V. A ventilátorok automatikusan kapcsolnak be hőre, ezt visszajelzi 2db sárga villogó LED az előlapon. Extra fícsör az erősítőben, hogy hangfrekvenciás jelre kapcsol be automatikusan. Ha nem szól a zene, kb. 1 perc után lekapcsolja magát. A kivezérlésjelzők 2db LM3915. Hangra szépen szól (mint egy hidalt TDA7294), a teljesítménnyel meg vagyok elégedve. Teljesen dual-mono kialakítás. Negatívum rengeteg van: -az egyik trafó sajnos búg (nem földhurok, az egyáltalán nincs az erősítőben, hanem a trafó lemezei rezonálnak ) -sajnos nem sikerült megcsinálnom, hogy kapcsolható legyen mindkét kimenet a híd, és a sztereó üzemmód között, mert ekkor irtózatos földhurok keletkezett, amit nem sikerült megszüntetnem sehogy. -van benne egy aktív, és egy passzív subfilter, amit csak ki kell vezetni a hátlapra, ez később lesz eszközölve, plusz hangszínszabályzót is akartam bele, a nyák készen is van, a potik megvannak hozzá, de aztán úgy láttam, hogy felesleges. -a belsejéről inkább nem teszek fel képet, mert sajnos a nyáktervezés során nem vettem figyelembe pár dolgot, ezért rengeteg kusza vezeték van belül... Ha lesz időm, újratervezem az összes nyákot, külső fázisfordítóval, és a vezetékezést is megpróbálom a minimális szintre lecsökkenteni. Plusz kaphatna egy jobb dobozt is. Ez az erősítő már minimum 30eFt-omban van, de megérte A doboz tetején a karcok el lesznek tüntetve, a potik pedig le lesznek megfelelő méretre fűrészelve.
Hello!
Jó let az erősítőd! Publikus a hangfrekvenciás kapcsoló rajzai? Be és ki is kapcsol? A kikapcsolásban biztos vagyok, csak azt nem tudom, ha kikapcsol, mert nincs zene és utána adok rá jelet, akkor be is kapcsol automatikusan?
Itt található hozzá szinte minden. A hsz. alatt még további képek vannak, és építési leírás. Én ennek az áramkörnek egy külön kistrafóról adok 12V-ot, ami folyamatosan megy, így tudom figyelni, hogy van-e jel, és csak akkor kapnak a nagyobb trafók tápot. Tehát csak akkor szól az erősítő, ha van jel (a winampon 10%-nál kapcsol be.)
Értem, köszi a tájékoztatást!
Üdv!
Nem semmi! Nekem tetszik, persze a belső is érdekel, én az IC kkel nem vagyok megbékélve, még egy sem sikerült, volt TDA 2030 as végfokom de nagy bűne miatt szétkaptam.
Sziasztok!
Elkészült a kapcsolásokban közölt CCIR FM rádióadó. Egyetlen hibája, hogy quarz még nincs benne így még csak mono, de már rendelés alatt van. A kivitel nem a legszebb, de működik, és most ez a lényeg
Részeg kondik De szerintem jó lett! Keress neki egy jó dobozt, és hajrá!
Igen, este sokáig buliztak
Már elkezdtem a dobozt vadászni, de még nem találtam neki megfelelőt. Jah és a led is sokáig maradt ki Majd a dobozolás után, már nem lehet látni.
Hú, ez milyen szemfüles felvetés!
Valóban elég alacsonyra van ültetve a csatlakozó-alj, úgy tűnik a képek alapján.
Szerintem nem az alacsonyra ültetés a probléma hanem, hogy teljesen a panel szélére kellett volna ültetni...
Simán belemegy, az igaz, hogy alacsonyan van, és nem a panel szélén, de ez inkább a dobozolásnál lesz majd probléma, úgyhogy majd még lesz vágva a nyákból. Addig így is megteszi.
Kondenzátort csináltam.
Itt Zsíros László Róbert bemutat egyet, épp csak a kondenzátor kapacitását nem tudni. Megcsináltam, megmértem. Másikat is készítettem, ami leydeni palack helyett barcikai kefíres pohár néven fog bevonulni a technikatörténetbe. Miért? Egyszerű kísérletezés. És 500 pF már elég egy középhullámú detektoros rádió rezgőkörébe.
Kiveszek egy poharat : Kossuth
Beteszek egyet etőfi
Ha már kísérletezgetsz : próbáld meg hőálló ezüsttel
lefesteni a poharat (fólia helyett)
Hali!
Ugyan még nincs beültetve, de gondoltam kipróbálom, mit lehet elérni vasalással. A beültetésre még várnom kell pár napot, majd munkahelyen mikroszkóp alatt. Itthon nem hiszem, hogy sikerülne...
Hűha!
Ez már valami! Gratulálok hogy sikerült
Azt hiszem kész vagyok az áramgenerátorommal, 5V 40A-re van méretezve, lézerdiódához.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |