Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Sony TA-Verősítőm és gyárilag távirányítós, de nincs meg hozzá a távirányító és nem szeretnék venni hozzá 5200Ft-ért, ezért úgy gondoltam hogy csinálnék hozzá egyet.Tudna valaki ötletet adni, hogy hogyan lehetne csinálni hozzá?(elég lenne csak a hangerőt szabályozni vele, fel-le)
Ott kezdődik kéne egy távot kölcsönbe kérni, és lescopozni a jelét.És utánna előállítani.Próbáld taníthatóval is.Más márkákkal, vagy más típusu készülékével de azonos márkán belül pl cd, tv dvd, hátha viszi.Sony szerintem könnyen távirányítható.
erre én is gondoltam, hogy le kéne mérni, hogy milyen frekin megy agyári távja, megpróbálok szerezni hozzá egyet kölcsön.
Inkább azt a protokollt derítsd ki, amit az erősítőd használ. Aztán fel a netre, beütöd a protokoll nevét a gogliba és megtalálsz róla mindent.
Egy kis kezdőlökés: KLIKK
És gondolod, hogy tudsz hozzá csinálni, ráadásul olcsóbban? Milyen gombokat raksz bele, hogy fog kinézni? És akkor az elektronikai megvalósításról még nem is beszéltünk?
Én meg szeretnék építeni egy vasalót...bocsi Üdv Inhouse
A vasaló PIC-es lesz? Nagyon érdekelne a szoftver!
Hát, figy.Beleteszem egy rossz irányító dobozába és úgy gondoltam, hogy csak az ic kerülne pénzbe ami benne van és az talán olcsóbb lenne, mint egy új táv.
Hogy teszed be? Ugyanaz lesz a huzalozás a NYÁK-on? A legtöbb távirnyában van egy felkent vezetőréteg, ami általában fekete, ha lekopik vége, ezen hogyan változtatsz? A távirnyákban spec IC-k vannak. Ha kapsz is ilyet, hogy rakod bele egy másikba? Átvezetékeled az IC-t, vagy raksz bele foglalatot az smd toknak? És mindez egyedileg olcsóbb lesz, mintha vennél egy univerzálisat, ami viszi? 1000Ft-tól lehet kapni ilyeneket, elképzelhető, hogy lenne olyan ami jó lenne a tiedhez. Vagy nézz szét műszaki bizományikban, én anno a Sony CD-mhez vettem használt, de tökéletes távirnyát.
Ez az építés ötlet elvetemült...ne is haragudj... Üdv Inhouse
Nemtom mit kötekedsz!Mondtam, hogy elég lenne nekem, hogyha csak a hangerőt tudnám szabályozni vele és ha te két gombot nemtudsz átveszetékezni egy gyári távban akkor te vagy a béna.
Én nem mondtam, hogy béna vagy...
Hajrá, ha kész van és működik, akkor szólj! Üdv Inhouse
Sziasztok!
Egy kapcsoláshoz én is szeretnék távirányítót használni. A vevőt is nekem kell megépíteni, TSOP+egy avr lesz. Valószinüleg a táviban is avr-t használok. A Bascom-ban benne van a teljes RC5, RC6 vezérlés előre megírva, így már egyszerü távirányítot építeni. Szivesebben használnék viszont egy meglévő távirányítot, csak a protokoll kihámozásával gondban vagyok. Próbáltam az avr timer1-ével lemérni az időt, de egyenlőre még nem elég pontos. (Samsung TV, vagy Silva DVD távitánytókról van szó). Nincs valami tipptek, hogy lehetne megoldani a dolgot? Üdv
Van rá több mód is. Például építessz egy sorosporti vevőt, vagy egy infraportos géppel megnézed milyen jelet ad. Vannak rá programok. Googlival találsz tuti.
talán próbáld meg a távirányítóban lévő IC típusszámán keresztül beazonosítani a protokollt
Köszönöm a tippeket
Mindkettő nagyon jól hangzik. Van infraport a gépemen, de még nem hallottam olyan progiról, ami a távirányító jelét venné, elkezdek googlizni, aztán meglátjuk mit hoz ki! Üdv
Sziasztok.Nekem egy távirányító és egy vevő készülék kéne a házilag épített erősítőmhöz hogy tuggyam az ágybol is hangosítani meg csende síteni.Megoldható ez.És ha igen jó lenne ha mellékelnétek egy rajzot is.Előre is kosz.
Én semm , amugy már alakul lesz az erősítőmbe full digitális rádió tuner is
digitális a cucc, gombokkal lehet állítani..
Ez OK, de kész tunert vettél, vagy spec. IC, vagy a tunert is te csináltad?
gyári készülék volt, csak a magnó része már rég kipurcant
nem pic-es dolgot, már nem is csipitek?
:pias::pias::pias::pias::pias::pias: |
Bejelentkezés
Hirdetés |