Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Kísérleteztem kicsit a jó öreg Revox-al is.
Ez valamikor a HI-FI Magazin etalon korrektora volt. A korrekciós részt átalakítottam kicsit, így sokkal szebb lett a jelleggörbe.
Matthew csak rábeszélt az LT1037-re...
Úgyhogy Jokalal és Matthewvel csináltunk hozzá egy viszonylag igényesnek mondható nyákot. Az alkatrészek értékeit SZIGORÚAN be kell tartani,és a legkisebb tűrésű alkatrészek kellenek. A kondenzátorok fólia típusúak legyenek! a táp pedig (ami nem erősségem) stabilizált legyen!
Én csak a S/N viszonyt tudtam megnézni! De az jónak tűnik.
Miért használsz POZITÍV visszacsatolást??
Megint terveztél egy oszcillátort! Könyörgöm a két bemenet közül a (-) negatívra vidd vissza a visszacsatolást! Ellenkező esetben gerjedni fog és csak szép búgást fogsz hallani.
Láátod! Én már egy egy hülye kapcsolást nem tudok lemásolni!
Sokat végül is nem ért,mert ugyan az a görbe lett.
Megfordítottam az IC-t,és a tápokat.
Szerencsés lenne, ha nem SCH-ban tennéd fel a rajzot.
Vagy ha igen, akkor megadnád, hogy melyik progi, melyik verziójával nyitható meg ?
Próbáld ezt. A Tina 8.0-val lehet megnyitni.
Már áttértem az LT1037-re...
Megszületett a végleges nyák. Szerintem elfogadható lett Matthew és Jokal kolléga segített!
Ha már ennyire benne vagy, akkor próbáld ki az én kéttranyósomat is!
Láttad a görbét, hallottad is szólni. Nyák is van hozzá. Nosza rajta! Nem fogsz csalódni benne. És még csak speckó alkatrész sem kell bele.....
Köszi, de Tina éppen nincs a gépemen.
Szia!
Lehet,az is meglesz valamikor!! Csak ahhoz még kell tranya,meg 1-2 ellenállás De szerintem majd egy olyat is összedobok! Ha nem tetszik,mit tudok vele csinálni...Eladom Az NE5532-böl is csinálok majd egy egyszerűt,arra is 1-2 alkatrész kell csak...
Fog tetszeni, mint a felvételek is amiket azzal csináltam!
Érdekel? Kérdezd meg scoobyt milyen a Student verzió! Language Hungaryan.....
Én az LT1037-től várok nagyon nagy teljesítményt,nem véletlenül adja a cég 2ezer forintért!
Na azt ne higgyétek,hogy ennyi pénzt kiadtam érte! Megkaptam az INGYEN TERMÉKMINTÁT! Kicsivel feljebb feltettem a korrekció nyákját!
Szerinted két tranzisztornak van több zaja, vagy 12nek?
Nem lebeszélni akarlak, csak hallgasd meg! Felvételt már tettem fel.......
Tranzisztorok közt is van zajos,és kevésbé zajos!
Mint ahogy OPA-k közt is van ugyan így zajos,és kevésbé zajos. PL: LT1115,LT1028.(Ultra Low Noise)
Már megint nem tudtál aludni?
Úgy tudom az adatlapnak sem lehet hinni! Bár ez attól még lehet tévhit! Azért választottam ezt az IC-t,mert ez ingyen volt! Miért ne használnám ki? Az alkatrészeket meg pár fillérért megkapom
Ha tényleg LP akkor qrvára megkímélt állapotban van!
Baromira jól szól! Tetszik! De valahogy nagyon steril.... olyan CD-s............. Még csak egy sercenést sem hallottam... Pedig most harmadszor hallgatom! Tuti nem átverés? Nézem nincs e webcam a szobában...
Ez CD-ről van, nem mint LP pucolást tettem fel, az a Kraftwerk volt.
Egyébként a Steinberg denoiser jól működik, csak javasolni tudom.
Azé' csak rájöttem hogy nem LP!
Most hétvégén nekiállok egy teljesen új RIAA korrektor tervezésének. Csak befejezem Húsvétra! Ez igaz! DE! Minden tranyónak van egy olyan hogy munkapont! És itt most ne kezdjük az elektrót előlről! Minden tranyónak van a jelleggörbéjén egy olyan pont ahol a max erősítéshez min zaj párosul! Ez a kollektor/bázis áram viszonyában jelenik meg és az alkatrészek minőségében! Lehet egy korrektor szinte zajtalan, de ha az ellenállások termikus zaja összeadódik akkor megette a fene! Ezért kell fémréteg ellenállást használni és lehetőleg minél nagyobb felülettel! (0,5W, 1W) Kerülni kell továbbá a körbe köszörült ellenállásokat, mert azoknak induktivitásuk is van! Aki tudja miről beszélek az érti! Lehetőleg indukciószegény ellenállásokat kell használni még hangfrekis tartományban is! A tekercselt kondikkal ugyan ez a baj! Nem elég hogy váltakozóáram szempontjából van egy párhuzamos ellenállásuk, de még van egy soros induktivitás is. Ezért én ilyen helyeken ahol frekifüggő tag van, csak kerámiakondit használok!
Értem!
NE5532-vel is fogok építeni egy újat,mert Matthew kolléga azt mondta,hogy 47,33µF-os elkó nem kerülhet a kapcsolásba,az enyémen pedig van Úgyhogy megcsináltam a bolti RIAA korrektor nyákját kicsit igényesebben. Szimpla 9-15V kell neki,szerintem ez még elviselhető. Aban kérek segítséget,nincs-e fordítva az egész nyák?! Ahogy én elnézem jó,de mégsem vagyok benne biztos!
BGSF! Az 9V-os elemeiddel egy nagyon jó ötletet adtál!
Az erősítő alját ki fogom vágni,és egy 9V-os tölthető elemet teszek be!(persze lesz fedő lap is az erősítő alján) Most 9,6V-os távirányítósautó akksijáról hajtom a RIAA korrektort és nem gerjed! Viszont a magasakat még mindíg hiányolom! Az előző nyákot meg fogom építeni! Arra kerül az NE5532-es. Csak 1-2 alkatrész hiányzik,de azt megveszem hétfőn! Aki megépítené,az úgy tologassa rajt az alkatrészeket,hogy miliméter pontosan állítgattam be az alkatrészeket!
Két egyforma frekimenetű RIAA közül a tapasztalataim szerint mindig az válik be jobban hosszútávon, amelyiknek kevesebb a magasa.
Szia!
Akkor úgy látszik,én valahogy fordítva működök! Jó,legyen mély,az mindig elvárás,de ne menjen túlzásba! |
Bejelentkezés
Hirdetés |