Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   703 / 2208
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Szept 23, 2009
Én igen !
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 23, 2009
Csak hogy vezeted be a drótot esztétikusan a sasszi alá???
Nekem ezt nem sikerült megcsinálni.
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Szept 23, 2009
Már megoldott a gond ! A Barna az kitalálta , és a C....
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Szept 23, 2009
Ezt érti CIROKL igazán! :yes:
(#) Doncso válasza Müszi hozzászólására (») Szept 23, 2009
Egy ötlet a vezeték eltüntetésről. Bővebben: Link
Lacikémnek könnyebb dolga van hiszen szerencsés, hogy nála egy óra alatt kész van az, ami nekem minimum fél év múlva lenne! :yes:
Kényesen ügyelek arra hogy letsztúlt-egyszerű formákkal építkezzek, de még így is SOSEM lenne kész amit kitalálok, mert semmilyen gépparkom sincs hozzá. nézd csak meg a PCL86 SE projectemet, szerinted meddíg tartott volna kireszelni azt a rengeteg 3-as "rést"? :yes:
Nekem sincs komoly gépparkom, de azért próbálkozom.
Én nem, mert "nincs időm" selejt gyártással pazarolni az időmet!
(EZ PERSZE NEM CÉLOZGATÁS VOLT!!!)
Nekem nincs más választásom, ennyi :yes:
(#) lpcollector válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 23, 2009
Hát réseket reszelnem nem kellett (csak a foglalatok helyét), de egypár furatot kézzel én is elkészítettem: fenéklemez
(#) sturbi válasza Doncso hozzászólására (») Szept 23, 2009
Szép ez az erősítő.
Egy másik ötlet, nekem speciel tetszenek a felső kivezetéses csövek. Bővebben: Link
(#) Doncso válasza sturbi hozzászólására (») Szept 23, 2009
Oh, köszi uram, de sajnos ez még félkész állapotában abbamaradt, eddig jutottam vele, innentől visszafelé bontódott. Amit mutattál az sem egy rossz koncepció. Sőt kifejezetten tetszik, hogy nem a szokásos elrendezés.
(#) mark.budai válasza Müszi hozzászólására (») Szept 24, 2009
Sturbi-val egyetértek, nekem is tetszenek ezek a csövek. Főleg, ha jó vastag vezeték van ott, mint pl. Doncso 807-esében volt.
(#) MrBrown válasza sturbi hozzászólására (») Szept 24, 2009
ÓÓÓ, a kis kedvencem. Már azt is elfelejtettem hogy kinek a műve :yes:
Napi használatban van vagy beraktad a vitrinbe?
(#) MrBrown válasza lpcollector hozzászólására (») Szept 24, 2009
Ráadásul meglehetősen szépen
Hans is hasonló hőstettet követett el a GU50 projectjével annó.
Mindíg is tetszettek ezek a tüske lábak csak az a bajom velük, hogy nem tehetem bármilyen bútorra őket mert összekarcolja. Pláne hogy egy csöves mindíg jó súlyban van
(#) Gubán_Gábor válasza Müszi hozzászólására (») Szept 24, 2009
Az én GU-50-m a jó példa rá, hogy igenis be lehet vezetni szépen az anódvezetéket
Amúgy nekem valamiért sokkal jobban tetszenek az anódsapis csövek, olyan szép nagy robosztussá teszi őket az anódkivezetés

GU50.jpg

(#) mayky válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Szept 24, 2009
Egy gond van ezzel, hogy életvédelmi szempontból nem felel meg az elvárásoknak.
Jó, ha csak magadnak építesz erősítőt és állandó felügyelet alatt van, de ha véletlen betéved egy gyerek, az biztos hogy egyből a legveszélyesebb anódsapkához fog nyúlni.
Ezért építem majd a 4654-eseket meg a PV200/1000-ket
zárt dobozba, pedig nagyon szépek ezek a csövek, de egy erősítőnek "bolondbiztosnak" kell lennie.
Ugye az PV200 különösen veszélyes, hisz a 2 szarván 700 V felett van a kakaó.
(#) l48 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 24, 2009
A tüske lábak alá ez esetben kell tenni egy-egy " negativ tüskés kis pogácsát"
(#) MrBrown válasza mayky hozzászólására (») Szept 24, 2009
...én meg ezért használok EF6-ot és talán majd egyszer EBL1-et, mert ezeknek a G1 a sapkájuk!
Az EF6 nem olyan nagy csövi viszont legalább sapkás!
(#) Gubán_Gábor válasza mayky hozzászólására (») Szept 24, 2009
Ez igaz, de gyerek nem téved be, mivel én vagyok az egyedüli a családban
Másrészt most készül a 2000V anódfeszes GU81M
ráadásul annak 2 kivezetése is van
az Anód és a G2 Tehát csak magamra kell vigyáznom ezesetben.
(#) mayky válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 24, 2009
Ok, ott nem gond, de 400 V nagyot tud ütni, sajnos már tapasztaltam pedig csak egy ujjheggyel értem hozzá.
(#) mayky válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Szept 24, 2009
Idézet:
„de gyerek nem téved be”

Ami késik az nem múlik, egy egy buli után
(#) l48 válasza mayky hozzászólására (») Szept 24, 2009
Szerintem létezik megoldás, akár bolondbiztos is. Egy tény, hogy minden csőves akár külső akár belső megkövetel egyfajta müszaki korrektséget amelynek nem mindenki tud megfelelni megfelelő technológia hiányában.
A 807 téma nálam időhiányában áll, pedig mindenem megvan hozzá. Ha érdeklödésre méltó elkészülése után teszek fel képet.
(#) Action2K válasza mayky hozzászólására (») Szept 24, 2009
Ugyan nem életveszélyes, de a búra hőmérséklet, azaz a forró cső is okozhat elég nagy kellemetlenséget, még egy sapkátlan csövecskén is. Mivel nekem 2 kisgyerekem van, mindenképpen "zárttá" építem az első erősítőm. Zárttá, de csak a kezeknek, a szemeknek nem.
(#) lpcollector válasza mayky hozzászólására (») Szept 24, 2009
Idézet:
„életvédelmi szempontból nem felel meg az elvárásoknak”

Ez kétségtelen, de ha egy csövet kiraksz a dobozon kívülre, az már önmagában is rengeteg balesetveszélyt hordoz. (Viszont nagyon szép.)
Azért megnézném azt a gyereket, aki egy működő csőröl lekap egy forró anódsapit és így megrázza az áram. Elöbb égetné meg a kezét. Ha meg hozzáér a csőhöz és eltöri, akkor mindegy, hogy a szabaddá vált elektródák közül hol volt eredetileg az anód...
(#) Action2K válasza lpcollector hozzászólására (») Szept 24, 2009
Idézet:
„megnézném azt a gyereket, aki egy működő csőröl lekap egy forró anódsapit”

Ez igaz, de az én 2 és fél éves fiam tudja már, hogy csak szerszámmal babrálunk (kép, és itt még csak 2 éves). De az lehet ugyebár nem mindig szigetelt, s azzal belenyúlni a sapi alá már kicsit Zizz.

(#) mayky válasza lpcollector hozzászólására (») Szept 24, 2009

Nézzünk más példát: A gyerek látja hogy mit csinálsz bekapcsolód kikapcsolod , cserélgeted a csöveket.
A gyerek is próbál utánozni, csak a sorrendet összekeveri bekapcsolja ( a csövek még hidegek) és megpróbálja cserélni a csöveket.
A dolog lényege az lenne, hogy az ember ne tudja magát egy mozdulattal a túlvilágra küldeni.
De, pl. ahogy ismerem magam szétszórtság tekintetében velem is előfordulhat, az említett előbbi példa szerint.

Jó igaz ilyen alapon a 230 fali csatlakozó is veszélyes
(#) lpcollector válasza Action2K hozzászólására (») Szept 24, 2009
Az én gyermekeim valamivel nagyobbak (4 és 8 évesek), láthattad Őket Kecskeméten.
A nagyfeszt valahogyan tiszteletben tartják, ha ilyent szerelek, távolabbról nézik.
A szoba ahol az erősítők működnek, pedig eddig is "védett" terület volt, úgy nőttek (nőnek) fel, hogy kellő távolságot tartanak a lemezjátszótól.
A saját CD lemezeiket és berendezéseiket már kevésbé kímélik...
(#) mark.budai válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Szept 24, 2009
Azért a GU-81 nem csak az anódfesz miatt veszélyes. Oké, főleg az anódfesz miatt, de a hangereje sem egy PCL82-esé.. Még esetleg a hangszóródat is elfüstölheti. Meg nem kevés feszültség lehet a kimenő szekunder oldalán sem, amit aztán az ember bátran fogdoz...
Következő: »»   703 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem