Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én is keveslem a 90 ohmot összesen, ott is elírás lehet a rajzon, a 20 ohm-os része 120 ohm lehet talán, vagy inkább a 90 ohmos része 190 ohm.
Ekkora tápfesszel a 90 ohm helyett 120-150 ohm lenne jó szerintem is, de gondolom az eredeti táp kicsit nagyobb lehetett, és 190 ohmot gondoltak oda. Idézet: „hozzávetőleg 1 kW-os E-I vasaim lennének egy GU50 pp-re” Teljesen felesleges egy akkora vas, szerintem az ilyen nagy vasak nem szólnak jól, hangosan lehet, de jól nem. Bőven elég egy SM102B vagy egy M102B. Abból meg inkább csinálj hálózatit.
A tul nagy vas is problémát okozhat attól tartok, hagyományos EI vasból szerintem túl nagy az 1KW-os (csak gondolom, nem tudom) de ki kell próbálni (nem bánnám ha tévednék, engem is foglalkoztat a kérdés).
A gond az, hogy a trafó növekedtével egyre nagyobb lesz az üresjáratban felvett teljesítmény a vas veszteségei miatt, tehát nagy vasaknál a nagyon vékony lemezek, vagy a különleges vasak jöhetnek számításba, minél kisebb hiszterézis az előnyös egyébként is a PP-knél.
Van itt régebbi verziója is 1968-ból, ez több szempontból is egy jó év volt
mi a külömbség b, és c vas között? hipersilnél tudom, hogy a méret, de M-nél?
A "C"-t igazán én találtam ki, de lehet hogy jól improvizáltam és a Beag is így jelölte, de a van egy táblázatom amiben nincs ilyen.
Pakettvastagság: Ugye az van az A (~ 35 mm ) B az 56 mm a "C" ami nem is igazán szabványos az 70 mm. APX100 -asban is ilyen 70 mm-es 24 cm^2-es vasak vannak. APX100-as, igen ja a veterás fazonnak is ilyen 70 mm-es vasai vannak.
Igen, és például az EAG080-asban is kb.56mm-es a kimenő pakettje, a hálózatié viszont már a 70mm-es, a mag ugyanaz az M102.
Imi65 , Mate 78 - Ahogy Imi nemrég mondta, köbzoli majd elmondja az ide tartozó ismereteket, amit meg is tett, úgy tünik délután megyek ki és szögelem tovább, kitaláltunk egy másik megoldást a tápra illetve jelezte, hogy a rajz hibás, javítsam. Annak viszont örülök nagyon hogy legalább a trafóval ezúttal nincs gond.
Úgy tünik megoldódni látszik a probléma.
Gratulálok. Jó hogy összehoztál te is egy csövest!
Hát segítség nélkül nem biztos hogy ment volna, időközbe sikerült megoldani a problémákat, az értékek : nyers feszültség 250V, a harmadik lépcső után 217V, nyugalmi áram 50mA, beépült a rajzról lemaradt kondi is, ezzel még jobb lett a hangja valahogy, brummnak nyoma sincs, már itt van a nappaliba, a varázsszem is szuper, már csak az előfok van, de addig hallgatom egy kicsit még . . Az utólag beépített kondival kapcsolatba van egy jó sztorim, Köbzoli elmondta nagyjából hová tegyek mekkorát, én egy picit máshogy értelmeztem és beraktam a magam gondolatmenete szerint, persze recsegett, elmeséltem zolinak, hogy tettem be, mire ő
Idézet: „ Te jó ég.........szegény cső..” Szerencsére nem lett baja, és már minden szuper . Lehet egyszer átviszem ha érdekel, meghallgatjuk.
Sziasztok!
Ma volt lomtalanítás,és egy szétszedett TV-ből kiszedtem 7 csövet PL500,pcl84,PCL85,PCL86,pch200,pcf802,py80 Azt hiszem,ezeket eldugom a szekrényem mélyére,ugyan is ilyen magasfeszültséges dolgokba nem merek belemenni! :shocking:
Szép termés! Trafókat is bírtál kiszedni? Érdemes lett volna. És meddig fognak ott pihenni? Amíg nem lesz párjuk, vagy amíg meg nem barátkozol a 250V DC-vel? Azért kezet ne rázz vele.
Sziasztok.Van 3drb. EF80-as,1drb PL82-es,2drb PCF82-es,1drb PABC80 MP-s,1drb PCC84-es csovem.Ezekkel lehet valamit kezdeni?
Koszonom.
Zolikám! Reggel van még Nálad?
A PL82-es jó kis HF cső, szerezzen még egyet belőle. Bővebben: Link És a PCL84 valójában PCC84-es Neki. Ez jó lesz meghajtani a két PL82-őt. Bővebben: Link Így már szép kis stereo PL82 SE összehozható. Kimenőnek jó a PCL86-osé is szerintem. De ugye, nincs harag?
Koszi Szoval akkor a PL82-vel lehet kezdeni valamit.Nem tudnal nekem ehhez adni egy kapcsolats ami biztos mukodik?Kimenot milyent kellene tekernem/vennem?
Koszi
Szia ! [/OFF] Ha kell hozzá pár akkor szólj van talán még belőle a műhelyben ! [OFF]
Bővebben: Link a PCC84 szerintem jó a PC86 helyett.
Koszi.Nem nagyon ertem hogy mi merre Szerintem meg koran van nalam .Es nem tudok nemetul :no:
Én sem tudok, elég, ha csak a kapcsrajzokat nézed.
Sziasztok,
EBL1 kerestetik főleg elektronikusan de sestleg külsőre is jó állapotban (vadi újról már nem is álmodok). Egy darab is érdekel. Cserealapom leginkább a pénz! Köszi!
Nem tudod hogy egy stereo-nak mekkora trafo kell?Es mennyi feszultseg?
Szia!
PL500-ból már építhetnék egy mono végfokot ha jóllátom Légszerelve szoktátok építgetni,lehet evvel még megpróbálkozom 230-at egyenirányítom egy gréccel,az úgy elég neki,nem? A trafóra kapók voltak a cig***nyok azt nem tudtam kiszedni.
70-80W -os vagy max 100W-os elég. A feszültségek, és a tekercselrendezés a felső rajzon. A nagyfesz nincs feltüntetve, 2*240V-ra saccolom, ki kellene pontosabban számolni.
Így van! De a PCL86-os is jó erre, csak az kisebb teljesítményű. Nem akarsz sztereót? Vigyázz, 230-at csak leválasztó trafóról szedd le, ne direktben a hálózatról!
És az egyenirányítás után vannak itt is pufferkondik, meg szűrők. Talán a PCL86-ossal kezdj először. Az egy egyszerű, mindent tartalmaz (előfok).
Ezen a kepen az van hogy 170V nem ? ha jol gondolom
Igen ott annyi, de az már az egyenirányított szűrt, csillapított. Én pedig a trafó nyers feszét mondtam. Bár ha nem csövesen egyenirányítod, akkor kisebb is jó, mert kisebb a veszteség.
Előbb utóbb mindenki épít egy csövest Remélhetőleg
|
Bejelentkezés
Hirdetés |