Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   706 / 3603
(#) patexati válasza Stadi hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Igazad volt! Köszi! Esetleg azt nem tudod,hogy lehet a parancsikont kihelyezni a menübe A GPS-nek kéne mert az exevel indul a kártyáról!
(#) Dióda válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Innen nem egyszerűbb lenne?Bővebben: Link
Márha csak a dokumentum része kell.
(#) zolee1209 válasza Dióda hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Köszönöm szépen, de nem jutottam eredményre. Nekem annak az IC-nek a PDF-je kell, vagy bármi, amiben találok elég információt ahhoz, hogy életre keltsem a kijelzőt! Igaz, már találtam róla pdf-et, de ez talán másik... :yes: Közben egy kicsit tovább böngésztem az oldalt. Ha feltöltök 5 doksit, letölthetek 200-at... Remélem bejön!
(#) bazsoo hozzászólása Szept 26, 2009 /

Hali! Na eljtutottam odáig a Linuxal, hogy tudok rpm fájlokat és run fájlokat telepíteni Van valakinek vmi ötlete, hogy hogyan tehetnék fel rá windowsos játékokat? A Virtual boxos/pc-s dolog nekem nem jön be. Olvastam vmi wine cuccról is. Le is szedtem. Elméletileg fel is raktam. De futtatni az istenért nem tudom, mert sehol nem találom.
Ha vki konyít ehhez az kérem írja meg Előre is köszönöm!
(#) wg_kezdo válasza Action2K hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Az szép.
Mára helyrehozták, bár a szerelő "urak" gondolom elfelejtették jelenteni.
Nem baj a biztosító már vérszemet kapott mivel évente 2-3x olvad le a fagyasztónk az EON miatt és már kezd elegük lenni, de rendesen fizetnek.

A durva az volt amikor felhívtam őket (EON hibabejelentő) idézem:
Autómata: - a beszélgetést rögzítjük
Ügyfél (én): - Üdvözlöm egy hibabejelentés miatt telefonálok. Felhívom figyelmét, hogy a beszélgetést mi is rögzítjük
- csend -
ügyfélszolgálat: - én nem játulok hozzá, viszont hallásra

Ennyit arról, hogy ki az úr az országban
(#) hadnagyakos válasza bazsoo hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Csak a Wine lesz a megoldás. Windows-os progikhoz én is a Wine-t használom. Szerintem elég jó. A legjobb az, ha a csomagkezelőből telepíted, mert azt nem lehet elrontani. Amúgy, ha fent van a Wine akkor alapból minden windows-os progi futni fog rajta. Tehát, ha megnyitsz egy exe fájlt akkor az azonnal futni fog, nem kell vele semmit csinálni. A Wine-nal még programokat is lehet telepíteni, rendes windows-os környezetben futtatja a programokat. Ha Ubuntut használsz, akkor az alkalmazások között megtalálod (fönt: Alkalmazások/Wine), ha futtatni akarsz telepített windos-os progit, akkor a Wine menüponton belül van olyan, hogy programs, ott tudod megnyitni. Ha végképp nem találod a programot, akkor a linux keresőjébe írd be, hogy wine és indítsd el a keresést a fájlrendszerben, bioztos, hogy meg fogja neked találni. Szerintem ez a legjobb megoldás, mint, hogy leírjam, hogy milyen mapparendszeren keresztül jutgatsz el hozzá.
(#) bazsoo válasza hadnagyakos hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Keresővel találtam 2 mappát és vmi /bin nevű mappában lévő fájlt wine névvel. Na köszi a tanácsot. Most megpróbálok mókulni valamit. Hátha összejön
(#) djyuri hozzászólása Szept 26, 2009 /

Sziasztok ismét
Szeretném megírni az első buli igénylést a rendőrségre Tehát bejelentést.
Nos mivel fél óra-óráról lenne szó...és az is csak most teszt jelleggel,így biztos humorosnak hangzik ez pár frissen olvasónak,de van előzménye párszáz témával ezelőtt

És abban szeretném segítségeteket kérni,hogy egy minta nyomtatványt vagy valami hasonlót tud valaki nekem ajánlani,amit megírnék és a rendőrségen elfogadnának?
Itt a lehetőség írni a rendszeres hangoskodóknak,hátha már van tapasztalatuk

Köszönöm

üdv.: Gábor
(#) bazsoo válasza hadnagyakos hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Jó reggelt mindenkinek!
hadnagyakos: Sehová nem jutottam a wine-al. Mikor rákattolok az exe fájlra jobbgombal és mondom neki, hogy megnyitás ezzel és beirom hogy wine elkezd pattogni a boros pohár vagy mi az és semmi. Most megpróbálok vmi újabbat keresni és felrakni. Remélem összejön
(#) hadnagyakos válasza bazsoo hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Milyen linux disztribúciót használsz? Ubuntu, Suse, stb.
(#) bazsoo válasza hadnagyakos hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Mandriva 2008 Spring (2008.1 elméletileg)
(#) Szebence hozzászólása Szept 27, 2009 /

Sziasztok!

Van itt közületek valaki, aki járt/jár CISCO tanfolyamra?
Azt hallottam, hogy nagyon húzós, rengeteget kell tanulni és nehezek a vizsgák. Egyelőre nem kérdezek semmit, csak akkor ha látom, hogy már van akinek megvan vagy most csinálja, tőle kérdeznék pár dolgot.
(#) levii válasza Szebence hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Szia!
Ebből a CISCO tanfolyamból többféle is van.
Konkrétan melyikre gondolsz?
Én most kezdtem az IT essentials tanfolyamot. Úgy néz ki hogy van 16 lecke és a leckék mellé egy gyakorló rész is ahol pár kérdés van amire válaszolni kell. Nekem nem tűnik túl nehéznek, van olyan is ami a lecke elolvasása nélkül is megy A többi CISCO vizsgáról nem tudok semmit hogy milyen nehéz, stb.

Üdv!
(#) Szebence válasza levii hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Hmm Én eddig csak két cisco tanfolyamról hallottam (de nem vagyok e téren tájékozódott) Az egyik az a 4 szemeszteres - 4 fél éves tanfolyam (ami engem is érdekel) és a másik, amit Mo-on is csak angol nyelven oktatnak, ez ennek a mester szintje, vagy nem tudom.
Neked nem nehéz, írod. Milyen végzettséged van, minek tanuuoltál, vagy tanulsz? Infós voltál? Csak érdeklődöm, mert lehet, hogy indul cisco tanfolyam és gondolkodom, hogy menni kellene-e rá, de félek, hogy nem fogom bírni.
Ha elvégzed a tanfolyamot (ami mennyi idő neked?) akkor azzal el tudsz helyezkedni valahol? Pl mint rendszergazda, vagy esetleg valamilyen más poszton?
Ja és megkérdezhetem, hogy hány Ft-ba kerül ez neked? (Ha nem vagypok túl indiszkrét, akár PM-ben is válaszolhatsz erre) Meg akkor neked maga a tanfolyam az mennyi idő? Neked is négy félév?
A CCNA az mit takar? Ez is valami tananyag, vagy nem tudom.
(#) szamóca hozzászólása Szept 27, 2009 /

(#) Szebence válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

A csúcs az lenne, ha neked lenne meg jobb formátumban
(#) Szebence válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Jaaa, értem, nem szóltam

Folytattam a tanulást délután, közbe megnéztem a F1 rajtot, aztán a 10. kör után bevertem a szunyát és akkor ébredtem mikor vége lett a F1-nek. Mostm egyek folytatni a tanulást.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

És a csaj állítólag nem tanult énekelni, csakúgy ilyen a hangja.
Egy Holland rockbandába énekel amúgy, Döbbenet.
Bővebben: Link
Armin van Buuren 2008 tavaszán kiadott harmadik studióalbumának az Imagine-nek ez a 6. száma
(#) Stadi válasza szamóca hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Amíg a van Buuren számot hallgattam, arra gondoltam, hogy tényleg zseniális hangja van a csajnak. De a Within Temptation-höz, ami szerintem inkább metál-, mint rockbanda, már kevés a hangja. Egyszerűen nem elég telt, olyan kislányos és elnyomja a többi hangszer. Nade nem lehetetlen a keményebb zenéhez megfelelő hangot találni, vegyük pl. Tarja Turunent és a régi Nightwish-t.

Egy lágyabb szám...
... és egy zúzós

A sors iróniája, hogy a Nightwish eredetileg akusztikus zenét akart játszani. Vááá... Ezzel az erőteljes vokállal. Szerencsére hamar rájöttek, hogy Tarja éneke mellett viszont az akusztikus hangszerek hangja veszik el, így jött a metál. Amit sosem fogok megbocsátani az az, hogy 2005-ben lecserélték Tarját egy megasztáros hangú csajszira, akinek a hangja szvsz megintcsak kevés a metálhoz.
(#) Szebence válasza Stadi hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Egyet értek! Nightwish-től nem is hallgatom csak a régi számokat! Neki nagyon jó hangja van. (volt) Szívesen meghallgatnám az együttes új albumukon lévő Bye bye beautiful című számukat Tarja előadásában
(#) Stadi válasza Szebence hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Az az érdekes, hogy a Nightwish is sejthetett valamit, mert a Dark Passion Play-t kiadták instrumentális változatban is. Na, én azt pl. szeretem hallgatni. Hamisítatlan Nightwish - és ha lehet, még érettebb, mint a korábbi albumok -, de nincs rajta a vokál, ami elrontaná az összhatást.
(#) radocziandras válasza Stadi hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Itt van egy kis hasonló.Kicsit hardabb, de jó.Szerintem nem angol nyelvű, de kap egy ötöst aki meggmondja, hogy milyen nyelvű. Bővebben: Link
(#) Stadi válasza radocziandras hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Ez folk metál. A szöveg pedig: "The lyrics are often in the extinct language Gaulish". Bővebben: Link

Használnak tekerőlantot és az egyik régi (talán demo) számuk dorombbal kezdődött. Az új albumuk viszont nagy csalódás, merthogy csak akusztikus hangszerekkel dolgoznak rajta. És míg a régi számaik nagyon egyben voltak, az újakra ez már egyáltalán nem mondható el.

Mondjuk a női vokalistá(k)nak itt max. átlagos hangjuk van.
(#) radocziandras válasza Stadi hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Na jólvan én ehhez nem értek Csak azt tudom, hogy ez tetszik, nincs is meg az összes számuk, csak amit limewire-el le tudtam tölteni...jobban nem jártam utána.
(#) poros válasza radocziandras hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Azt hiszem Ír nyelv de nem biztos.
(#) mizsei.robi hozzászólása Szept 27, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem egy alaplap részével kacsolatban.
Kaptam egy asrock p4i45gv alaplapot aminek az északi hidjának a szélét megkarcolta a hütöje.
Van esély rá hogy még müködni fog?
(#) Stadi válasza mizsei.robi hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Ha most nem működik, akkor kuka. Vagy BGA tok csere egy azonos típusú IC-re, de ez a beavatkozás már gazdasági totálkár ennél a lapnál.
(#) mizsei.robi válasza Stadi hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Még próbálni nem próbáltam majd holnap.
Az ilyen "karcolás" tönkreteheti az alaplapot?
(#) Attila86 hozzászólása Szept 27, 2009 /

Tud valaki írni nekem egy kis programot (gondolom egy egysoros kis script az egész), amit ha elindítok akkor kikapcsol a gép?
Rémlik hogy valami shutdown -t -s vagy ilyesmi...

A uTorrent-hez kellene. Be lehet benne állítani hogy egy fájl letöltődése után elindítson egy programot és gondoltam akkor meg lehetne oldani hogyha kész a letöltés akkor kikapcsoljon magától a gép.
(#) Norberto válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Szerintem ezt alapból tudja a uTorrent program.

Options > Auto Shutdown > Shutdown when downloads complete
Következő: »»   706 / 3603
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem