Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   716 / 3603
(#) Doncso válasza highand hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Ilyen amikor elbillen az egyensúly az ész és az ésszerűségnél, nagy koponya az audioban de emberileg kicsit túl reaktív.
(#) Norberto válasza highand hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Egy korábbi időben (6-8 éve, azaz 16-18 éves korom körül) nekem is voltak olyan gondolataim, hogy milyen tuti jó is lehet a szócsatázás (amiket próbáltak az általad linkelt oldalon művelni, elég kevés sikerrel, ahogy olvasom), meg hogy intelligens, művelt szócsata így, meg úgy... aztán kinőttem belőle, rájöttem, hogy ettől nem fejlődik sehova az ember, azon kívül, hogy az idejét jól elb***a pár agysejt fölösleges elpusztítása mellett, úgyhogy nekem nem hiányzik ez az életemből, előbbre sosem fogja lendíteni személyemet.

Ha akarok valamit, akkor azt kertelés és szép formába öntés nélkül is megtehetem, mert úgy a legtakarékosabb.
(#) highand válasza Norberto hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Van egy 24 éves fiam. Egyszer meglepődtem, amikor meghallottam mit és milyen stilusban beszél a telefonba. Egyszerűen sokkal többet láttatott magából, mint ami ő valójában. Finoman megkérdeztem tőle, hogy ez mire jó. Rámnézett és azt mondta: - "Hidd el apu, hogy ez bejön. Aki udvarias arról azt gondolják, hogy egyben gyenge és gyáva is, hiszen csak az udvarias, akinek muszáj annak lennie, hogy elérjen valamit. Aki tényleg erős az paraszt is, mert a lányok ebből látják, hogy a többiek felett áll."

Én azt gondolom, hogy ezt az amerikai középiskolás filmekből tanulták a srácok, ahogyan azt is, hogy igenis lehet bűntetlenül dobálni a tanárt órán.
(#) highand válasza Doncso hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

A mono teszt néha több információt ad, mint a sztereo.
(#) Doncso válasza highand hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Akkor ezt is lefixáltuk.
(#) bankimajki hozzászólása Okt 2, 2009 /

Egy-két érdekes infó található Magyarországról az alábbi videóban Videó
(#) highand válasza Norberto hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Jaj ezt nem a te beírásodra értettem, nehogy félreértsd, nem olvastam csak azután, hogy az enyémet elküldtem.
(#) Action2K válasza highand hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Idézet:
„mert a lányok ebből látják, hogy a többiek felett áll.”

Már bocs, de ezek a lányok akiknél ez a nívó, olyanok is.
(#) highand válasza Action2K hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Abszolute egyetértek, de azért azt mondom, hogy egy populáción belül olyanok lesznek a fiúk, mint azok a vezéregyéniségek, akiket a lányok a "kegyeikben" részesítenek szombat hajnalban.

Ha ezek a vezéregyéniségek hajnalban berugdossák a kisközért ablakát és ezért nagyfiúk lesznek, akkor a következő héten a többi srác, akinek nem kell leckét írni, elmegy és vesz magának bakancsot, mert azzal jó ablakot rúgni.

De ha a lányok azt részesítik a "kegyeikben", aki azért mászik fel a városháza tornácára éjjel, hogy madárfészkeket ragasszon a homlokzatra, - nos akkor a többi srác a következő héten megalakítja a természetjáró szakkört.
(#) Stadi válasza highand hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Idézet:
„Én azt gondolom, hogy ezt az amerikai középiskolás filmekből tanulták a srácok, ahogyan azt is, hogy igenis lehet bűntetlenül dobálni a tanárt órán.”

Azért nem kell mindent a filmekre meg a videojátékokra kenni. A mai kölkök azért ilyenek, mert nekik semmit sem tilos, őket minden jogszabály védi. Megaztán gondolj bele, mi van, ha egy suliban elterjed, hogy a Pistike bokán rúgta a tanárnénit/bácsit, aztán behívatták az apukáját és ő még adott két maflást a tanárnak. Na ezután tartsál fegyelmet a suliban!

Az az igazság, egyáltalán nem irígylem a mai tanárokat, és aki tényleg lelkiismerettel végzi a munkáját, az minden tiszteletet megérdemel. (Sajnos a szórás elég nagy közöttük, mert sokuk viszont teljességgel alkalmatlan a pályára, mégis hagyják tanítani.)

Idézet:
„a többi srác, akinek nem kell leckét írni”

Manapság még szokás leckét írni??? Ez új. Általában van 1-2 stréber az osztályban és mindenki róluk másolja. Ez már ... Jézus, de rég volt ... 13 éve is így ment a szakközépben. Mellesleg ebből is látszik, hogy azért egy osztály nem homogén sem a hím-, sem a nőnemű egyedek viselkedése terén. Vannak, akik a csajozással vannak elfoglalva és vannak, akik a tanulással. Ahogy a lányok között is vannak szebbek, ebből kifolyólag népszerűbbek és csúnyácskák (ami persze a korral változhat!). De ez a fiúkra ugyanúgy igaz, gondolom, habár erről itt egy lányt nehezen kérdezünk meg.
(#) Action2K válasza highand hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Na ja! Állandóan erről szól az "élet". Majmolni a másikat, követni a trendet. Csak azt nem értem, hogy miért a jót a legnehezebb majmolni. Miért az a lesajnált, aki a normálisabb.

A természetet manapság védeni kell, de lehet ez trend is. Bővebben: Kép.
A kocsin lévő felirat: Védd a fákat, egyél hódot!
(#) lapose válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szia!

Idézet:
„Sajnos a szórás elég nagy közöttük, mert sokuk viszont teljességgel alkalmatlan a pályára, mégis hagyják tanítani.”

Meg is lehet érteni őket! Persze ezzel nem felmenteni akarom az oda nem illőket, de van rálátásom a témára, sokszor nem is értem miért marad valaki a tanári pályán.
Szinte semmi lehetőségük, joguk nincs a tanulók nevelésére fegyelmezésére. Nem egy ismerősömnek azzal kezdődik az éve, hogy rendszeresen megfenyegetik a "drága szülők", hogyha a csemetéjét fegyelmezni meri bármilyen szinten azonnal minden fórumon feljelentik.
Hála a mai törvényeknek ezeket a gyerekeket sem kirúgni, sem más osztályba rakni nem lehet. A kisegítőt megszüntették.
Elég egy osztályban egy-két ilyen idióta gyerek, már nem tudsz tanítani. A többi huszon-egynéhány gyereknek, -aki esetleg tanulni is szeretne- a jogai nagy ívben le vannak csinálva.
És ezek nem feltétlenül a kisebbségi szülők, hanem sokszor az értelmiségiek vannak teljesen megvadulva.
(#) lapose válasza highand hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szia!

Ebben igazad van, de a mono meghallgatásos tesztel nekem negatívtapasztalataim vannak.
Úgy tudom esetleg elképzelni, ha akkor az összes erősítőt mono-ban tesztelik.
(#) Stadi válasza lapose hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Maximálisan egyetértek.
(#) highand válasza lapose hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Okos felvetés. A fönök nem én leszek, de úgy gondolom, hogy mindenképpen egyforma körülményeket igyekszünk majd biztosítani.

(#) highand válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Én ha tönkre akarnék tenni egy országot, csak annyit intéznék, hogy a tanárok a létminimumra kerüljenek és naponta szembesüljenek azzal, hogy ki vannak szolgáltatva iskolát alig látott gazembereknek.

A többit az idő elvégzi.
(#) highand válasza Action2K hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ma olyan világot élünk, ahol a tanultságot, vagy spontán hozzáértést ( ami még értékesebb) el kell titkolni, mert ellenszenvet vált ki. A televízióban az a legfontosabb hír, ha egy celeb inplantátumát nagyobbra cserélik.

Apropó tud valaki valami definiciót arra, hogy mi az a "celeb", mert én csak találgatok.
(#) lapose válasza highand hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Most néztem meg, teli hold van! Lehet, hogy ilyenkor megvadulnak az emberek?! (Ezt nem neked írtam, csak úgy eszembe jutott )

Lehet, hogy tudnék meghatározást a celeb szóra, de azt a modik díjaznák!
(#) valve válasza lapose hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Kisegítelek kicsitt: Celeb1 és Celeb2.
Viszont azzal egyet értek, hogy ha én/Te fogalmaznád meg akkor az nem tűrne nyomda festéket...
(#) Stadi válasza highand hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Nemigen látok különbséget az általad vázolt és a jelenlegi helyzet között.

valve: A második link a pontos definíció.

Szerk.: Már előre várom a * születik újabb adásait. Tudom, hogy azokra az estékre más programot kell keresnem.
(#) Stadi hozzászólása Okt 3, 2009 /

Muszáj feltennem ezt a képet...

Na fiúk, ki a lila ruhás lány?

Képkocka by R*L Klub
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Jóóóreggelt!

No azért ez nem az aminek látszik! Igaz, hogy pákásznak, de itt kérem csak kőkemény pyrograph folyik.
Amúgy nem ismerem a hölgyikét, de csini. (Esetleg a lányod?)
(#) Action2K hozzászólása Okt 3, 2009 /

A nap mottója (szüret lévén):
Ha a "Mama" szó betűiből elveszünk 1-et és 3-at kicserélünk kirakhatjuk azt hogy: BOR
(#) hapro válasza lapose hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

igazad van, de a "kisegítőket" nem szüntették meg, csak máshogy nevezik manapság ezt a rendszert. Kitaláltak egy hangzatos szót, hogy intergráció, és akiről úgy gondolják, hogy "enyhén" sérült, de leginkább nem gondolnak róla ilyet, hanem, hogy ő normális, csak magatartás problémái vannak, és a fő, hogy Nem tudnak mit kezdeni vele a tanárok, azokat integrálják, de csak jó esetben, és ha van rá lehetőség. Leginkább csak a fővárosban.
Az integráció valójában annyit tesz, hogy a gyerek marad a megszokott helyén, és kijár hozzá egy integráló tanár egy speciális iskolából, ahol tudják és értik a jelenségeket (jó esetben) amik történnek a gyerekkel, és annak megfelelően próbálják őt integrálni, felzárkóztatni a többi gyerekhez. Általában ez nem jár olyan sikerre mint amire számítanak, és ahogy eljön az 5. osztály, a gyereket lehet buktatni, és ha már 2X megbuktatták, akkor a szülők elkezdenek nézelődni, hogy akkor most mi van?? Keresnek a gyereknek egy másik iskolát, ahol tud teljesíteni, (mert általában nekik az fontos) és így kerülnek be legtöbbször a speciális iskolákba, amiket régen kisegítőnek neveztek, ma meg mindenféle hangzatos nevük van. Ott szakemberek kezébe kerül a gyerek, persze elkésve!! és ez a fontos, mert 10-12 évesen jönnek rá a szülők, mondjuk, hogy súlyos dis-es (disgrafia, diskalkulia, dislexia), és már rég késő elkezdeni megtanítani a gyereket írni olvasni, és szembesülnek vele, hogy na a gyerekem egész életében analfabéta lesz.
Persze ez csak egy kiragadott részlet volt, és általam vezetett gondolatmenet, és ugye ennek szinte végtelen elágazásai lehetnek, de ez a nagy átlag.
Na ezt hívják ma integrációnak, de jó hír ebben, hogy van nagyon sok pozitív eset is. Amikor a kijáró szaktanár igenis fel tudja zárkóztatni a gyereket, vagy a speciális iskolában eltöltött pár év után vissza kerülhet a gyerek a normálba, mert úgy felhozták őt a "többiek" szintjére.
(#) hapro válasza Action2K hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ez nagyon jóó.
(#) Dióda hozzászólása Okt 3, 2009 /

Sziasztok!

Nemtudom mi történt itt de tegnap mikor megláttam azokat a nagy piros szövegeket kissé elszörnyűlködtem.
Értetlenül néztem hogy mi történt és nem sikerült rájönnöm bár egy kicsit sejtem.
KD mint rájöttem olyan mint Salafi barátunk akik már az adott területen belül amiben nagyon jók túlzottan megrögzötten el vannak szállva és ha valaki ebbe nekik újat mutat vagy csak rávilágít egy kétesnek tűnő dologra, akkor kiakadnak és átmennek egy vadállat stílusba. Sajnos elfelejtik hogy ez a HOBBI-elektronika oldal és nem a profi tervezők oldala. Szinén elfelejtik az örök igazságot hogy "ha Edison nem találta volna föl a villanykörtét ma gyertyafénynél néznénk tévét" ergo néha egy apró dolog, amire senki sem gondol, hozhat új dolgokat a régi megszokott és betanult világunkba. Sértődés ne essék minkét embernek a tudását tisztelem és becsülöm de azért könyörgöm maradjunk már emberek ha nagyon nehéz is.
Apropó moderátor kollégák: az igazán moderátor aki normál esetben teljesen elfogulatlan az ilyesmi szócséplésbe és úgymond "anyázásba "nem megy bele sőt ezt neki kellene a legjobban kezelnie és nem a tüzet mégjobban föl szítania.Ezért én a modinak adnék egy virtuális koppot a fejére mert ezt a viselkedést nem szabad ennyire engedni hogy elharapózzon, hanem minnél hamarabb reagálni és ha egyedül nem megy akkor segítséget kérve ugyan de a dolgot a legrövidebb időn belül rendezni.
Sajnos ez a kitiltózás egy gyerekes ovodai dolog szerintem. Erre ki kellen találni egy komolyabb szégyenfalat ami ugyan itt hagyja az illetőt de talán ráébreszti hogy mi az etikus viselkedés.Kidobásukkal csak a fórum és a bajban lévők akiknek tudnának segíteni fogják így kárát látni és az sem egy megoldás hogy egy másik néven regisztrál hogy tudja folytatni a fórumozást.
Na megint hosszúra sikeredett egyszer tuti kapok ezért .
Lenne még mit mondanom róla pro és kontra de az biztos hogy ez csúnya volt.
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Képaláírás:
Az egész napos munka után megérdemled a pihenést, s mivel, hogy jó kislány vagy, ezért 8-kor már ágyban vagy...

...hogy 10 órára otthon legyél.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
(#) zoly15 hozzászólása Okt 3, 2009 /

Most nézem hány Fokos a HDD-m. A szemem felakadt majdnem

19fok.JPG

(#) highand válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Igen, és most javaslatokat kérek:

Mire gondol a képen a lila ruhás lány?
(#) szamóca hozzászólása Okt 3, 2009 /

Segítséget kérnék abban, hogy mivel lehet flac file-t, zene CD-író progik számára is emészthető formátumra konvertálni?
Következő: »»   716 / 3603
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem