Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   718 / 3602
(#) lapose válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Idézet:
„Bár minőségileg romlik az eredetihez képest, de ez várható is volt.”

Akkor ne használd! A flac-nak pont az a lényege, hogy nem romlik a minőség a veszteségmentes tömörítés miatt.
Az Easy CD-DA Extractor tökéletesen tudja kezelni a flac kiterjesztést.

(#) sound.man válasza zenetom hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Áhh még azt ne... lehet hogy valami kondi kiszáradt ki benned.
(#) szamóca válasza lapose hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Egy ideje használom a flack kiterjesztést, pont a minősége miatt. Igaz nehezen szerezhetőek be zenék a terjedelme miatt. A gond nem a lejátszásával van, hisz sok program viszi, pl. a VLC is, hanem ha CD-re akarod kiírni akkor konvertálnod kell, és ugye ilyenkor már mindenképpen veszít a minőségéből.
(#) Stadi válasza sound.man hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Nem hiszem. Rendszeresen locsolja teával.
(#) gg630504 hozzászólása Okt 3, 2009 /

Oktatás: nem túl rég az USA-ban még tilos volt a rabszolgákat tanítani. Talán gyarmatokon is.
(#) Szebence válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Nézd meg JetAudio zene lejátszó programot. Au letudja játszani a lossless kiterjesztésű zenéket és van beépített CD írás lehetőség is. Jelenleg nincs fent a gépemen, most nem azt használom, de egyébként szebb hangzást ad mint a winamp.

Idézet:
„hanem ha CD-re akarod kiírni akkor konvertálnod kell, és ugye ilyenkor már mindenképpen veszít a minőségéből.”

Ha jó programmal írod, akkor nem. A flac-ot kb. úgy kell elképzelni, mint egy zip vagy rar tömörítőt: Kicsomagolás után az eredeti anyagot kapod vissza. Ha az eredeti grabberelés CD formátum volt, a kitömörítés után is azt kapod vissza. Ugyanezt tudja az ape formátum is.
(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ejj, nem hiszem el, hogy egy, azaz egy legény sincs talpon e vidéken, aki tudná, hogy Ő Freire Szilvi, a 2008-as szépségkirálynő! Na, ennyit a celebekről.

Amúgy nem a lányom, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy 5 évesen a homo sapiens még nem ivarérett.

#523881: Hova kell mennem szüretelni???

highand:

Idézet:
„Mire gondol a képen a lila ruhás lány?”

Itt nem tudom, mire gondolsz (illetve amire gondolok, az piros karikás), de a videón, amiből a kép készült, arról beszél, hogy Zánkán töltött el pár órát hátrányos helyzetű gyerekekkel. Akik búcsúzóul puszit is kaptak tőle: :puszi:
(#) szamóca válasza Szebence hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Most töltöm le.

Megpróbálkozom egy másik programmal akkor.

Én azért az Easy CD-DA Extractor-t használom, merh ha megvan a flac mellé a cue file is, akkor vissza tudod írni az eredeti CD-t, mert ez a program tudja kezelni azt is.

Ezidáig csak shareware-ként találtam meg.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ez amit írtál nagyon jólesett. Köszönöm!

Még a témával kapcsolatban csak azt akartam felvázolni, hogy honnan kezdődik a kálvária, és méghozzá az elején. Ha ott elszúrsz valamit, akkor az egy életre kihat az emberi szervezetre, amit te a szocializáldóás alatt fogalmaztál meg, és az én példámon keresztül irtam le mindenkinek, hogy egy bizonyos pontból kiindulva miket élhet meg az ember, élete során, és bizony meglepő "tevékenységre" is képes ( akár külső segítséggel). Ezt úgy értem, hogy a lelki nyomorból, a társadalmi elszigetelődésből, a berögzült, mindennapos négyfalközé paszirozott életemből, gyeremek koromban szerzett sérelmekből felépített "szocializációmból" előszőr, Tóth Ferec Csaba, majd TE Matyikém hoztál ki nagyobb siekrrel, és attól a ponttól kezdtem szép lassan behozni a hátrányt, amit talán sikerül behoznom, talán nem, majd a sors eldönti. Mindenért meg kell küzdeni, de szrintem ezt már te is tudod.
Nemtudom ki értette amit írok, nem egy élet fájdalmát akartam kiélni a topicban, csak "bemutattam magamon" a példát, hogy az oktatási rendszernek, mekkora rongy van a gerincén, és a "gyengékkel" hogy tud elbánni a sorsal karöltve. Ez már az elején elkezdődik, mikor megszüljük, és elkezdjük nevelni első gyermekünket. Sjnos nagyon sok példával tudnék élni ezügyben.

Még egy megjegyzés a tv -re. Bizony megelőztél, mert én egy héten 30 percre kapcsolom be a tv -t összesen.
Akkor is csak azért, hogy az időjárást stb. megtudjam nézni a teletext -en. Nagyritkán a m1, m2 csatornát szoktam nézgetni, egy két érdekes régi film szokott lenni azon, ami teszik. Legutobb a Faun labirintusát adták le rajta, nekem tettszett. Vagy a Duna autonomiát, ahol egyetemi adásokat sugárzonak, és azt kiváncsian szoktam lesni. Szerencsére én nem hiányolom kábelTV -t amióta ki lett kötettve. Addig viszont éltem haltam érte. Amikor meg fiatalabb voltam, inkább hátulról sasoltam a tv-t mint elölről, és a Kinaszindrómát néztem gyakran. ( Bővebb infó Megjegyzem a mai napig vadászok a magyar szinkronos verziójára!)

Most már hallgatok, mert úgyérzem, le leszek némítva, mert már akkora prioritással offolok, hogy lassan kigyullad az ocska, frissen megjavított DSL360R modemem. :hide:
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Huh, az a modem... Volt szerencsém szétszedni egyet. Azt a ganyé szerelést. Se szellőzés, se semmi. Jobban fűtött, mint egy EL 84. Persze nem volt olyan szép hangja...
(#) bankimajki hozzászólása Okt 3, 2009 /

Segítséget kérek, van egy mappa a D meghajtómon, amit már egy jó ideje nem tudok törölni (vagy 1 éve), de már ideje lenne rendbe rakni ezt a meghajtót. Hogy tudom letörölni? (formattálni nem akarom, mert 130GB adat van rajta ami kell) Csatoltam egy képet, amit kiír.

névtelen.JPG

(#) moltam hozzászólása Okt 3, 2009 /

Hellosztok.
ARRIS CM550B modemünk van. Ennek van két csatlakozója USB és UTP kábeles. Milyen utp kábellel kössem össze a gépet és a modemet hogy működjön is? Két 5m es utp kábel van összegányolva hogy átérjen a máik szobába Most két gép van összekötve és az egyiknél USB n van csatlakoztatva a kábelmodem és ez a hálózati kapcsolat meg van osztva. De ez csak akkor megy ha a másik gép be van kapcsolva. A pdf je szerint lehet mindkét csatlakoztatási lehetőséget egy időben is használni.

CM550.pdf

(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Töltsd le az unloker neveztű programot. Ha megvagy telepítsd fel. Ez a program beépül a jobbklikkjébe az egérnek. Mappára jobbklikk > unloker, és engedélyezed a mappát, hogy törölhető legyen.
A fájlt azért nemtudod törölni mert a windóz letiltotta a hozzáférést a mappához. Ha a windozt ujra is rakod nem érsz vele semmit mert a partició NTFS fájlrendszer fejlécébe, pontosabban az $AttDef fájlába jegyezte be a jogosultságot.

Remélem tudtam segíteni.
(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Elöször is azt kell megtudnod, hogy a kiszolgálód a HOST oldalon, ad e ki egynél több IP -címet.
Ha csak egy IP-t oszt ki, akkor hiába a két gép, mindig csak az egyik tud bejelentkezni, a másik "kivül reked".

Egynél több IP -t is kitud osztani a szolgáltatód, akkor nyert ügyed van, mert akkor egy egyszerű switch el összekötöd a két gépet és a kábelmodemet.

Viszont egy IP sem gond, de ahhoz router kell. A routert virtuális szerverként be kell állítani, hogy Ő jelentkezzen be a kiszolgálóhoz, és mint egy gateway -ként használod az internet megosztásához. Így már egynél több számítógép is betud jelentkezni a virtuális szerverre, ami megosztja az internetet. Az én routrem is tud ilyen manővert.
Kérem valaki azonnal javítson ki, ha hülyeséget írtam! Nekem még csak pár napja van routerem, és még csak legalább ugyanennyi napja keztem magam önképezni.
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Köszönöm szépen, sokat segítettél
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Akkor mindenképp vennem kell routert vagy switch et?
Nem lehet megoldani így?

arris.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szívesen villám feleltem.
(#) Stadi válasza moltam hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szerintem meg lehet oldani úgy, ahogy a képen rajzoltad. Kösd úgy össze és próbáld ki.
(#) moltam válasza Stadi hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

De milyen kábellel? RX-RX TX-TX vagy TX-RX RX-TX ?

Megmondom neked őszintén nem hiszek benne. Ez egy olyan, vagy -vagy dolog, de próbáld ki. Az utmutató szerint USB és UTP kábel is jár a kábelmondem utmutatója szerint. Tehát nincsen más dolgod, mint hogy a másik szobából áthozod a másik gépet, és a másik mellé teszed. Egyikbe az UTP, másikba az USB. A telepítőszoftwert gondolom csak az USB-n csatlakoztatott gépre kell, gondolom ami a TCP/IP protkolt bujtatja USB szabványon át.

Mindennek van egy előfeltétele: ha képes USB-n és UTP-n egyszerre csatlakozni, akkor meg kell tudni, hogy a kiszolgáló mennyi IP -t biztosít. ÁSZF -ben ez szépen le van irva, amit meg kell kapj, ha internetszolgáltatásra előfizetsz. Ha egynél több, akkor van esélye, hogy így is fog működni, habár ebben eléggé szkeptikus vagyok. Szerintem a szolgáltatód csak egy IP -t biztosít, így szerintem a router dolog célravezetőbb. Az hogy milyen routert vegyél, azt rádbízom, én még e téren még nem vagyok "szaki". Nekem is csak párnapja kapott rossz, maj aztán javítás után lett egy jó free WT2000-R 5portos Wi-Fi routerem.

Az a baj hogy a hozzá járó kábelt odaadtam gondolván nem lesz már rá szükség elég az USB

Nincsen semmilyen UTP kábeled? Bármilyen jó. Crosslink, vagy pach. Akár házi akár nem.

De van amit most használok az crosslink.Azzal nem megy. Egy hálózati kábel nincs bedugva...

Pach kábelelell próbáltad? ( Pach kábel is csak akkor kell, ha routerral, switch -el kötöd össze, mert nem minden switch, és router tudja cserélgetni a az adatvonalakat.)

Szétszedem az összekötésnél és bekötöm RX-RX TX-TX re.
Csak a 2 érpárt kössem össze vagy a többi nem használtat is?
(#) Action2K válasza highand hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Váljék egészségedre, használd csak, ha szükséged van rá!
Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
Következő: »»   718 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem