Fórum témák
» Több friss téma |
Hello hashmatch
I attached a picture with led pinout of LCD
Thank you very much!
That was exactly what I needed. Now i know that LED backlight is broken in my display. I don't even try to repair it ![]() Cheers! hash
Correction: The LCD is OK, the mainboard is broken...
Maybe some of you happened to have a schematic of Blackberry 8310 or PCB signal layout? I am despeate now ![]() I will apreciate any help. Thanks! hashmatch P.S. If this post is not where it belongs, dear moderator please move it to the corect place.
Sorry, I haven't schematics for BB.
What about phone service?
The problem is that the BB schematics are very hard to find.
And the other problem is that service costs and they will try to replace the whole mainboard. They will not diagnose the problem in details and will not try to replace only broken element(s). Replacing a mainboard costs about 70-80% of total phone price and BB 8310 isn't cheap :/ I think the problem is in the final stage of current amplifier that delivers current to the display. It probably is an SMD transistor and I probaly ![]() Pici, did you try to measure how many miliamperes is needed to lit the backlight in that display? I will try to lit the LEDs but any technical information would speed-up my diagnosis. Whatever said, I will try to solve problem by my own ![]()
Sziasztok.
Szereztem egy siemens C75-ös telefonkijelzőt és egy kamerát. Tudna valaki segíteni az életre keltésükben?
Szia
Sajnos nem tudok ebben segíteni. A kijelzőt még csakcsak meg lehet hajtani, a kamera kemény dió. Gyors proci kell hozzá.. hacsak nem egy egy képet akarsz vele csinálni.
Szia. A kijelző meghajtásában segítesz?
Milyen gyors proci kellene a kamerához?
A Nokia 6020 datasheetben egy HW accelerator, STV0900BE-vel van meghajtva a kamera. Kerestem 1 kínai forgalmazót, küldött sheetet (BE jelzés nélkülit, szerinte ugyanaz a két ic), de nekem nem mond semmit, illetve keveset tudok kezdeni vele. Esetleg nektek valami többlet jelentése?
mageking : "4 layer PCB recommended."
frecsko : Nézd meg az LCDHype-ban nincs-e meghajtó hozzá, ha van, akkor csak le kell szedni a kommunikációt, vagy onnan használod. Lehet másik Siemens LCD is kompatibilis, max méret nem. Kamerához 32MHz-s AVR-el sikerült 320x240-es képet 4 fps-en kirakni LCD-re. Ha fotózni akarsz, akkor nem gond, ha picit lassabb, de 15fps eléréséhez 100/160 Mhz kellene... és még a tárolást is meg kellene oldani. Pl AVR32 az kezeli a kamerát DMA-val 180Mhz
hali, az az avr pontosan milyen volt 8/32 bit?? hány bites színmélység?
és lcd milyen protokollal kommunikált? sebesség.. nagyjából mennyire jött ki neked az egy MIPS-re jutó adat amit kezelni tudsz? hány lépés nálad az a műveletsor ami 1kép kameráról beolvasásához és lcd re rakásához kell? sacc/kb
Ezt az LCDHype oldalt mondod? Nem nagyon találtam rajta siemens kijelzőt.
AVR 8 bites
Színmélység 16 bit RGB565 CAM: I2C, de 2x8 biten löki az adatokat. SXGA (1280x1024) 15FPS VGA 30FPS Ezt lehet szűrni csak, hogy kisebb legyen LCD: ISP, de 2x8 biten kapja RGB565 320x240 Nehéz meghatározni az utasítások számát, mert van HSYNC VSYNC De megnéztem 9 ASM parancs a kemény ciklus mag, ez 10 órajel 32MHz az AVR -> 3,2MHz az adat 24 MHz a camera kívánt órajele, de csak 3,2MHz-vel hajtom = 24MHz/30FPS = 3,2MHz/4FPS Egy kicsit lassabb a VSYNC / HSYNC miatt
Szia.
A neten nem találtam semmilyen adatot erről a kijelzőről, képet találtam de semmi nem volt mellé írva az árán kívül. Volt egy AVR-es kapcsolás, de nekem pic van itthon. Tudnál segítséget nyújtani?
Szia
Mivel nem csináltam ilyet, kb annyit tudok róla mint Te. Google és egyéb információk. Segítenék, ha tudnék, de kontkrét kérdéseket tegyél fel. Mert sajnos nem szánnék pár munkanapot arra, hogy megfejtsem a C75-öt, és persze akkor vennem is kellene egyet. AVR és PIC program között nincs nagy különbség, pár perc alatt át lehet "konvertálni"
Nekem egy olyan kapcsolás kellene progival ami tudja a kamerát és a kijelzőt kezelni. A kamerának gombnyomásra kellene képeket kiraknia a kijelzőre. Lényegében egy egyszerű fényképezőgép lenne.
Neten nem nagyon találok semmit.
Ok, mennyi pénzt szánsz rá, mert ez komoly project
![]()
Siemens C75 telefonból van kamerám és kijelzőm is. A kettő közötti rész drága?
A kijelző és a kamera pár ezer ft.
A fejlesztés 6 számjegyű.
6 számjegy....már rosszul kezdődik. Kár, hogy nincsenek free próbaprogik.
![]()
Szerintem még nem látod át, mit is szeretnél.
Csak ki akarom próbálni a kamerát meg az lcd-t együtt.
A kijelzőt tudom működtetni a gépről. Pl: Üzeneteket kiírni rá....
Cinikus vagyok, ha azt írom, kellene venned egy működő ilyen telefont, abban minden megy együtt?
![]()
Ezen már én is gondolkodtam, de az túl egyszerű lenne
![]() Van pár kijelzőm telefonokból( alcatel, sonyericsson, siemens),de nem tudom mire használni őket mert nem tudom meghajtani. ![]()
I am sorry I interrupt your dscussion but I have no idea how to send a private message on this forum.
Just a question to Pici (reply to the post #519847) How did you manage to turn the backlit on? I put the voltage to LED+ and LED- pins and cannot turn the backlight on. Is there anything else I should know? Does anybody have a datasheed of Blackberry 88xx/83xx display (11059)? Thank you once again in advance. hashmatch
Private message:
1. Click on the choosen nick-name 2. Then find the text in the new window, and click on: Üzenet küldése
Norberto, thank you for the hint but it doesn't work for me. I am always redirected to the main page: http://www.hobbielektronika.hu/index.html
![]()
Hali
Készítettem nemrég egy Xmega demo boardot. Gondoltam kipróbálom mit lehet kihozni 32MHz-ből videó lejátszó témában. AT XMega128 + BlackBerry LCD Az LCD mono és RGB 16 biten működik csak. Így 2 byte/pixel. Az SD kártya csak SPI-n megy.
Helló!
Van egy Sony Ericsson K510 kijelzőm és PIC PIC16F84-el akarom meghajtani.És mondjuk Doom1-et futtatni rajta.Valakinek megvan a k510 kijelző bekötése? Előre is köszi! Idézet: „PIC16F84-el akarom meghajtani” 2009. év vége felé már nem szerencsés ebben a típusban gondolkozni. Hacsak nincs otthon tonnaszámra. Ugyanis: - régi - drága - kevés a beépített perifériája - kicsi a programmemóriája - stb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |