Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alaplapi kondenzátorok
2 lehetőség van. 1000uf/10v vagy 680uf/16v. (ezeket lehet kapni) Szerintetek melyik a jobb nekem?
Méretük alapján mindkettő befér a rendelkezésre álló helyre?
Hát a 10v-os tuti befér de a 16v-ost is belelehet kényszeriteni. 4db van egymás mellett de csak egy rossz. Mind csere?
Azert melegszik mert mar lassan nem kondi hanem egy ellenallas es aztan zarlat ....
En is csereltem egy alaplapon az osszes kondit a proci korul mind "fel volt fujodva" anyira hogy a harom reszre osztott teteje mer nen csillogott csak kulon kulon ha fenyben neztem ,Tehat minimalis dudorodas amugy nem latszott. Aztan toltottem a kondikat es neztem az ampermerot , volt olyan hogy 200mA-t fogyasztott a szuper( az alaplap adatlapbjaban agyondicsert )kondi .Aztan kicsereltem ugyanolyan tipusura regi cuccokbol megmertem a kondikat hogy ne legyen semmi ateresztes "Nulla" aram a feltoltott kondin keresztul.Azota mukodik most mar az aszonynak adtam magamnak vettem egy ujabb PC-t . A sok kis kondi majdnem az osszes a proci korul parhuzamossan volt kotve, nem tettem tul nagyokat mert nem tudom menyi artamot tudnak adni a stabilizatorok nehogy kinyiffanjon vagy lekapcsoljon tul nagy tpillanatnyi terhelesnel az inditaskor, gondolom nem egnek ki konyen a stabik van aramhatarolasuk de azert vigyazni kell. Csak arra ugyeltem hogy 105 fokossak legyenek es kis szivargasi aramu tipusok .
Köszi!
Felvilágosítottam őket, hogy nem lesz jó, de hozzányúlni nem akarok csak ha már nem működik, mert ha félrecseppen az on vagy valami gond adódik akkor nem akarom, hogy én legyek a hibás.
Sziasztok. Az a problémám, h amikor bekapcsolom a gépemet, a monitor nem reagál semmire, de azt érzékeli h bevan dugva a gépbe. Monitor jó, kilett próbálva, vga is, tápegység is jó, memo is, processor is, alaplapra gyanakszom. kondicsere segíthet rajta? és hogy kell beforrasztani?(pioritás)
Típusokat nem részletezted. Nekem volt ilyen problémám a régi gépemmel. Főleg áramszünetkor jelentkezett. Tehát ha egyszer működött, akkor nem volt gond. Addig még a csatlakozóból ki nem lett húzva, vagy el nem vették az áramot. Ezt DVI kábellel jelentkezett. Valami kontakthiba lehetett mögötte. A grafikus kártyát mozgattam meg, vagy hátul a csatlakozónál fogva, vagy kivettem az alaplapból, és újra vissza, erre megjavult.
Üdv. Kicseréltem a kondikat, egyszer elindult, de megint rossz. Hol keressem a kontakt hibát?
Sziasztok!
Adott egy valószínűleg hibás alaplap (IBM ThinkCentre S50-es). Tudnátok ajánlani valakit, aki megnézé és, ha olyan jellegű a hiba, megjavítaná nekem? Külföldi fórumokon a hiba lapján a kondikra gyanakodnak, amiket át is néztem, de nem vettem észre púpos kondit (mondjuk nem vagyok hozzáértő, ezért lehet, hogy valami felett elsiklottam). Előre is köszönöm.
nem induló alaplapban felfújódott kondikat cseréltem (11 darabot )
most már megy a gép.... csak a Pen Drive-okat gyilkolja mi lehet a hiba ???
5V.... a hátfalon
5,2V az előre kivezetettnél....... egy másik ugyanilyen alaplapnál (ami működik) is ennyi... ???
Csak az előlapra kivezetett USB gyilkolja őket, vagy hátul, az alaplapra épített csatlakozók is? Mert ha csak elől, akkor fordítva van bekötve az alaplapra a kábele és fordított a polaritás.
Milyen forrasztóval lehet kicserélni az alaplapi kondikat?
Mindenki akit kérdeztem és forrasztott már, azt mondta hogy nincs hozzá megfelelő eszköze. Egyébként egy Azza 815 EPX-ről van szó, ahol a 1000-2200µF-os kondik púposodtak meg, a northbridge és a memória körül mind, a processzor körül csak egy, de gondolom ettől még az összes ott levő kondit ajánlott cserélni, 20db cserélendő kondit számoltam össze. Ilyet kondikat sikerült szereznem capxon lz 1000-2200µF-esek 10V-osak. http://www.capxongroup.com/files/LZ_2122238549.pdf Az ugye nem gond ha a proci környékén 2200µF 6.3v-osak vannak, ezeket lehet 2200µF 10v-ra cserélni ugye ?
Jónak néznek ki a kondik. A nagyobb feszültség nem baj. Egy szabályozható páka illik hozzá, de van itt az oldalon olyan aki, pisztolypákával csinálta és nem volt gondja, magabiztos kéz és egy kis bátorság kell.
Igazából nem is magam akarom megcsinálni, de eddig ahány szervízt, ismerőst megkérdeztem mind visszautasított hogy a pákájuk nem megfelelő. Egyelőre úgy tünik hogy szegeden óriási probléma egy alaplapi kondicsere, ha meg máshova elvinném javíttatni akkor meg lehet a benzin/szállítási költség miatt lenne drága.
Nem igaz hogy ebben a városban nem tudnak átkondizni egy lapot
Valószínűleg azért nem szívesen vállalják, mert tudják, mi az. Tény, hogy láttam már én is pisztolypákás javítást, de a magam részéről ilyesminek már mégsem kezdenék neki.
A saját alaplapomat csak akkor kondiztam át, amikor két-három másikon (selejteken) már eleget gyakoroltam. Többrétegű a panel, kis hőteljesítménnyel az elhúzódó hevítés okozhat gondot, nagy hőteljesítmény pedig akár a panelt is károsíthatja. Akinek nincs ebben valamennyi gyakorlata, az vagy bátor lesz és nekikezd, vagy pedig nem keresi magának a bajt, és nem vállalja.
Hali!
Már jónéhány alaplapon kicseréltem a kondikat pisztolypákával minden gond nélkül. A fiaim gépében mai napig olyan lap megy. Csak arra kell figyelni, hogy ne melegítsd túl sokáig a lábakat.
Sziasztok lenne egy kérdésem)
az alaplapomon be halt 3 db kondi 1000uf-6.3 voltosak ha ezeket ki cserélném 1500uf-6.3 voltosra müködne??? elöre is köszi)
Szia!
Valószínűleg működne, mert elméletileg bajt nem okoz ha nagyobb a pufferkapacitás, DE: vigyázni kell az ilyesmivel, mert a táp kimenetein indításkor így kicsit nagyobb lesz a a terhelés (ugyebár a kondik egyenáramú körben rövidzárként viselkednek amíg teljesen fel nem töltődnek), és a megnövekedett pillanatnyi teljesítményfelvétel miatt előfordulhat, hogy indítási próbálkozás után egyből letilt a tápban a rövidzárvédelem. Ezt persze csak gondolom, mert elég logikusnak tűnik, de lehet hogy egy normális minőségű tápnak mindez meg sem kottyan. Ha engem kérdezel, én maradnék az 1000µF/6.3V-nál vagy esetleg 1000µF/10V, és akkor már tuti jó vagy. Szerintem.
Hi
Nekem is van ilyen próblémám, csak nekem 2700uf a kondi. Na nekem ilyen nincs csak 2200uf meg 1500uf meg ikyenek. Ez menyíre baj ha ijet raknák bele? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Kisebb kapacitásút semmiképp sem ajánlott beletenni szerény véleményem szerint... Ha már nem tudsz a gyárival egyező kapacitásút szerezni, akkor válassz inkább kicsit nagyobb értékűt. Ha nem bírja esetleg a tápod, az úgyis kiderül az első indításnál (lásd egy hozzászólással előtted), és akkor még mindig ráérsz beszerezni a gyárival egyező kondit. Ha meg bírja a táp (azaz nem kapcsol le indításnál), akkor maradhat a nagyobb értékű kondi is.
Beteheted a 2200µF-ot is, az is jó lesz. Az alaplapi táp kicsit nagyobb áramra van méretezve, mint amit a processzor húz (már ha jól gondolom, és a processzor tápjának a kondenzátorairól van szó).
Megjegyzésem annyi lenne a témához, hogy egyszer próbáltam 6.3V os kondi helyett 10V-ost berakni, be is raktam, de a rendszer instabil lett. 6.3V-osra cserélve pedig már 1 éve üzemel minden gond nélkül. A nagyobb kapacitás eddig nemjelentett még nekem gondot. Legutobb ugy nézett ki a helyzet, hogy 1000µF helyett 3300µF lett berakva, és tökéletesen müködik.
Idézet: „6.3V os kondi helyett 10V-ost berakni, be is raktam, de a rendszer instabil lett.” Ennek van valami fizikai magyarázata is? Mitől lenne instabilabb a rendszer, ha nem egy 6.3V-os, hanem egy 10V-os kondit használsz, ugyanúgy 5V-ra feltöltve (azonos névleges kapacitásnál)? Meg ne haragudj rám, de én ebben az égvilágon semmi rációt nem látok.. Vagyis de..: egy esetben tudom ezt elképzelni, mégpedig akkor, ha a 10V-os elkód valamiért (pl kiszáradás miatt) vesztett a kapacitásából. pityuka73: nincs mit, örülök ha tudtam esetleg segíteni |
Bejelentkezés
Hirdetés |