Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alaplapi kondenzátorok

Témaindító: Sammy, idő: Jan 8, 2007
Lapozás: OK   4 / 12
(#) fgabo válasza fgabo hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

2 lehetőség van. 1000uf/10v vagy 680uf/16v. (ezeket lehet kapni) Szerintetek melyik a jobb nekem?
(#) Dudus válasza fgabo hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Méretük alapján mindkettő befér a rendelkezésre álló helyre?
(#) niedziela válasza fgabo hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Idézet:
„680uf/16v”

Ez !
(#) fgabo válasza Dudus hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hát a 10v-os tuti befér de a 16v-ost is belelehet kényszeriteni. 4db van egymás mellett de csak egy rossz. Mind csere?
(#) fgabo válasza niedziela hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Köszönöm!
(#) karpi válasza tams hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Azert melegszik mert mar lassan nem kondi hanem egy ellenallas es aztan zarlat ....
En is csereltem egy alaplapon az osszes kondit a proci korul mind "fel volt fujodva" anyira hogy a harom reszre osztott teteje mer nen csillogott csak kulon kulon ha fenyben neztem ,Tehat minimalis dudorodas amugy nem latszott.

Aztan toltottem a kondikat es neztem az ampermerot , volt olyan hogy 200mA-t fogyasztott a szuper( az alaplap adatlapbjaban agyondicsert )kondi .Aztan kicsereltem ugyanolyan tipusura regi cuccokbol megmertem a kondikat hogy ne legyen semmi ateresztes "Nulla" aram a feltoltott kondin keresztul.Azota mukodik most mar az aszonynak adtam magamnak vettem egy ujabb PC-t .
A sok kis kondi majdnem az osszes a proci korul parhuzamossan volt kotve, nem tettem tul nagyokat mert nem tudom menyi artamot tudnak adni a stabilizatorok nehogy kinyiffanjon vagy lekapcsoljon tul nagy tpillanatnyi terhelesnel az inditaskor, gondolom nem egnek ki konyen a stabik van aramhatarolasuk de azert vigyazni kell.
Csak arra ugyeltem hogy 105 fokossak legyenek es kis szivargasi aramu tipusok .
(#) tams válasza karpi hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Köszi!
Felvilágosítottam őket, hogy nem lesz jó, de hozzányúlni nem akarok csak ha már nem működik, mert ha félrecseppen az on vagy valami gond adódik akkor nem akarom, hogy én legyek a hibás.
(#) matejbali hozzászólása Ápr 19, 2009 /

Sziasztok. Az a problémám, h amikor bekapcsolom a gépemet, a monitor nem reagál semmire, de azt érzékeli h bevan dugva a gépbe. Monitor jó, kilett próbálva, vga is, tápegység is jó, memo is, processor is, alaplapra gyanakszom. kondicsere segíthet rajta? és hogy kell beforrasztani?(pioritás)
(#) KTobi válasza matejbali hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Típusokat nem részletezted. Nekem volt ilyen problémám a régi gépemmel. Főleg áramszünetkor jelentkezett. Tehát ha egyszer működött, akkor nem volt gond. Addig még a csatlakozóból ki nem lett húzva, vagy el nem vették az áramot. Ezt DVI kábellel jelentkezett. Valami kontakthiba lehetett mögötte. A grafikus kártyát mozgattam meg, vagy hátul a csatlakozónál fogva, vagy kivettem az alaplapból, és újra vissza, erre megjavult.
(#) matejbali hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Üdv. Kicseréltem a kondikat, egyszer elindult, de megint rossz. Hol keressem a kontakt hibát?
(#) email hozzászólása Jún 3, 2009 /

Sziasztok!

Adott egy valószínűleg hibás alaplap (IBM ThinkCentre S50-es). Tudnátok ajánlani valakit, aki megnézé és, ha olyan jellegű a hiba, megjavítaná nekem? Külföldi fórumokon a hiba lapján a kondikra gyanakodnak, amiket át is néztem, de nem vettem észre púpos kondit (mondjuk nem vagyok hozzáértő, ezért lehet, hogy valami felett elsiklottam).

Előre is köszönöm.
(#) calina hozzászólása Okt 14, 2009 /

nem induló alaplapban felfújódott kondikat cseréltem (11 darabot )

most már megy a gép....

csak a Pen Drive-okat gyilkolja

mi lehet a hiba ???
(#) Dudus válasza calina hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Mérj rá az USB aljzatok tápjára!
(#) calina hozzászólása Okt 15, 2009 /

5V.... a hátfalon
5,2V az előre kivezetettnél.......

egy másik ugyanilyen alaplapnál (ami működik) is ennyi...

???
(#) vizor válasza calina hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Csak az előlapra kivezetett USB gyilkolja őket, vagy hátul, az alaplapra épített csatlakozók is? Mert ha csak elől, akkor fordítva van bekötve az alaplapra a kábele és fordított a polaritás.
(#) szakacsze hozzászólása Dec 2, 2009 /

Milyen forrasztóval lehet kicserélni az alaplapi kondikat?
Mindenki akit kérdeztem és forrasztott már, azt mondta hogy nincs hozzá megfelelő eszköze.

Egyébként egy Azza 815 EPX-ről van szó, ahol a 1000-2200µF-os kondik púposodtak meg, a northbridge és a memória körül mind, a processzor körül csak egy, de gondolom ettől még az összes ott levő kondit ajánlott cserélni, 20db cserélendő kondit számoltam össze.

Ilyet kondikat sikerült szereznem
capxon lz 1000-2200µF-esek 10V-osak.
http://www.capxongroup.com/files/LZ_2122238549.pdf

Az ugye nem gond ha a proci környékén 2200µF 6.3v-osak vannak, ezeket lehet 2200µF 10v-ra cserélni ugye ?
(#) KTobi válasza szakacsze hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Jónak néznek ki a kondik. A nagyobb feszültség nem baj. Egy szabályozható páka illik hozzá, de van itt az oldalon olyan aki, pisztolypákával csinálta és nem volt gondja, magabiztos kéz és egy kis bátorság kell.
(#) szakacsze hozzászólása Dec 2, 2009 /

Igazából nem is magam akarom megcsinálni, de eddig ahány szervízt, ismerőst megkérdeztem mind visszautasított hogy a pákájuk nem megfelelő. Egyelőre úgy tünik hogy szegeden óriási probléma egy alaplapi kondicsere, ha meg máshova elvinném javíttatni akkor meg lehet a benzin/szállítási költség miatt lenne drága.
Nem igaz hogy ebben a városban nem tudnak átkondizni egy lapot
(#) kobold válasza szakacsze hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Valószínűleg azért nem szívesen vállalják, mert tudják, mi az. Tény, hogy láttam már én is pisztolypákás javítást, de a magam részéről ilyesminek már mégsem kezdenék neki.
A saját alaplapomat csak akkor kondiztam át, amikor két-három másikon (selejteken) már eleget gyakoroltam. Többrétegű a panel, kis hőteljesítménnyel az elhúzódó hevítés okozhat gondot, nagy hőteljesítmény pedig akár a panelt is károsíthatja. Akinek nincs ebben valamennyi gyakorlata, az vagy bátor lesz és nekikezd, vagy pedig nem keresi magának a bajt, és nem vállalja.
(#) satuka válasza szakacsze hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Hali!
Már jónéhány alaplapon kicseréltem a kondikat pisztolypákával minden gond nélkül. A fiaim gépében mai napig olyan lap megy. Csak arra kell figyelni, hogy ne melegítsd túl sokáig a lábakat.
(#) pityuka73 hozzászólása Dec 4, 2009 /

Sziasztok lenne egy kérdésem)
az alaplapomon be halt 3 db kondi 1000uf-6.3 voltosak
ha ezeket ki cserélném 1500uf-6.3 voltosra müködne???
elöre is köszi)
(#) válasza pityuka73 hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Szia!

Valószínűleg működne, mert elméletileg bajt nem okoz ha nagyobb a pufferkapacitás, DE: vigyázni kell az ilyesmivel, mert a táp kimenetein indításkor így kicsit nagyobb lesz a a terhelés (ugyebár a kondik egyenáramú körben rövidzárként viselkednek amíg teljesen fel nem töltődnek), és a megnövekedett pillanatnyi teljesítményfelvétel miatt előfordulhat, hogy indítási próbálkozás után egyből letilt a tápban a rövidzárvédelem. Ezt persze csak gondolom, mert elég logikusnak tűnik, de lehet hogy egy normális minőségű tápnak mindez meg sem kottyan. Ha engem kérdezel, én maradnék az 1000µF/6.3V-nál vagy esetleg 1000µF/10V, és akkor már tuti jó vagy. Szerintem.
(#) Baxi hozzászólása Dec 4, 2009 /

Hi

Nekem is van ilyen próblémám, csak nekem 2700uf a kondi.
Na nekem ilyen nincs csak 2200uf meg 1500uf meg ikyenek. Ez menyíre baj ha ijet raknák bele?

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) válasza Baxi hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Szia!

Kisebb kapacitásút semmiképp sem ajánlott beletenni szerény véleményem szerint... Ha már nem tudsz a gyárival egyező kapacitásút szerezni, akkor válassz inkább kicsit nagyobb értékűt. Ha nem bírja esetleg a tápod, az úgyis kiderül az első indításnál (lásd egy hozzászólással előtted), és akkor még mindig ráérsz beszerezni a gyárival egyező kondit. Ha meg bírja a táp (azaz nem kapcsol le indításnál), akkor maradhat a nagyobb értékű kondi is.
(#) Baxi válasza hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Ok, köszi.
(#) válasza Baxi hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Igazán nincs mit
(#) pityuka73 hozzászólása Dec 4, 2009 /

Köszi Szépen Az infot Nagyon Köszönöm
(#) potyo válasza Baxi hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Beteheted a 2200µF-ot is, az is jó lesz. Az alaplapi táp kicsit nagyobb áramra van méretezve, mint amit a processzor húz (már ha jól gondolom, és a processzor tápjának a kondenzátorairól van szó).
(#) muimui hozzászólása Dec 5, 2009 /

Megjegyzésem annyi lenne a témához, hogy egyszer próbáltam 6.3V os kondi helyett 10V-ost berakni, be is raktam, de a rendszer instabil lett. 6.3V-osra cserélve pedig már 1 éve üzemel minden gond nélkül. A nagyobb kapacitás eddig nemjelentett még nekem gondot. Legutobb ugy nézett ki a helyzet, hogy 1000µF helyett 3300µF lett berakva, és tökéletesen müködik.
(#) válasza muimui hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Idézet:
„6.3V os kondi helyett 10V-ost berakni, be is raktam, de a rendszer instabil lett.”

Ennek van valami fizikai magyarázata is? Mitől lenne instabilabb a rendszer, ha nem egy 6.3V-os, hanem egy 10V-os kondit használsz, ugyanúgy 5V-ra feltöltve (azonos névleges kapacitásnál)? Meg ne haragudj rám, de én ebben az égvilágon semmi rációt nem látok..
Vagyis de..: egy esetben tudom ezt elképzelni, mégpedig akkor, ha a 10V-os elkód valamiért (pl kiszáradás miatt) vesztett a kapacitásából.

pityuka73: nincs mit, örülök ha tudtam esetleg segíteni
Következő: »»   4 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem