Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítő bemeneti hang csökkentés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) ramsey hozzászólása Okt 21, 2009 /

Sziasztok!
Van egy autós erősítőm és egy cd-játszó az autóban.A cd-játszónak nincs sub kimenete és egy hangszóró kimenetről szedtem le a hangot.Na most a cd csatornánként 45 wattot ad le,tehát elég erős előerősítést ad az erősítőnek ami emiatt besokall és kisebb túlcsordulásnál kicsit levest a mélyből,pontosabban minden második basszus hallatszik,nagyobbnál pedig el is hallgat.Egy discman-ről meghajtva viszont finomabban tudom a hangerőt ráadni és jobbat szól arról.Kérdésem hogy lehetne megoldani,hogy a bementre kisebb hangerő menjen és ne torzítson,illetve ne halkuljon el az erősítő?
(#) Medve válasza ramsey hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Hello, egy ellenállásos osztó, egy trimmerpotenciométer alakjában megoldhatja a problémádat. MIvel nem ismerjük az impedanciaviszonyokat, ki kellene próbálni néhányat, pl egy 10kOhmossal lehetne kezdeni. Egyik vége testen, a pálya végére adod a HF jelet, a csúszkáról viszed tovább az erősítő felé.
(#) ramsey válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Ne haragudj Zoli,de nem találom.
(#) ramsey válasza Medve hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

4 ohmos hangsugárzók és 4 ohmos az erősítő.Ezt hol lehet beszerezni?illetve kb. mennyi az ára?

És ha csak elétennék pl egy 1kohmos ellenállást?
(#) lapose válasza ramsey hozzászólására (») Okt 21, 2009 / 4

Szia!

Ne egyet tegyél, hanem kettőt osztónak bekötve, a rajz szerint. Ez kb. tizedére osztja a jelet.

oszto.gif

(#) ramsey válasza lapose hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Ne haragudj,de nem értem,nagyon laikus vagyok.A csomópont után berakom akkor egyszerűen a hangszóró elé?A 100ohm-osat pedig hova?Lent az egy test?Vagy a bemenet elé az 1 kilosat?
(#) Medve válasza ramsey hozzászólására (») Okt 21, 2009 / 4

Igy kellene, vagy ahogy Lapose mutatta, ez állítható. ..Mindkét csatornára kell egy ilyen...

osztó.JPG

Köszönöm a segítségeket!
(#) Inhouse válasza ramsey hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Azt még tegyük hozzá, hogy ezek a rajzok csak akkor érvényesek, ha a fejegységen a testre és a hidalt kimenet egyik meleg pontjára kötöd. A hidalt kimenet negatív szálát testre kötve zárlatot kapsz...

Esetleg egy kondi sem árt az osztó elé, mivel testhez képest a fejegység minden kimeneti pontján (8db), féltáp van.

A pukkanást meg majd megszokod, ha szerencséd van esetleg elmarad...

Üdv
Inhouse
(#) Medve válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Igy igaz, ebben az esetben módosítok. Remélem a hangszínre nem lesz befolyással.

osztó.GIF

(#) proba válasza Medve hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Szerintem ha a direkt a hangszóróbemenetekre volt kötve a rádió akkor ott sokkal kisebb az impedancia a 100nf tuti mély vágás .Ha így van megoldva a hangszóró kimenet egyik ágával sorba kötnék egy 1Kohm potit,szerintem azzal már be lehetne állítani a hangerőt (az erősítő belső ellenállásával osztó lesz belőle.)Ha eddíg nem koppant ezután sem fog.
(#) Flatlander hozzászólása Okt 25, 2009 /

Bár elég régi autóerősítő lehet ha nincs rajta magasszintű bemenet.Tuti nincs?Újabb erősítőkön van magasszintű és vonalszintű bemenet és még hangváltó is ha mélyládához kell...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem