Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A csövek tipusa: F8T5-BLB 8 Wattosak, az elektronika 7W-os selejtezett kompakt fénycsövekből van. 2-3 percnél tovább még nem ment, mert addig szoktam világítani a nyákot, szerintem nem melegszik be a doboz, de majd megnézem...
Kinézetre osram elektronikák. Nem sajáltad szétbontani őket? Én tuti óccsókínaival csináltam volna, aminek a fénye használhatatlan, ellenben 200Ft Vagy találékony elektronikások mehetnek újrahasznosítani, egyes nagyáruházakban gyűjtik a rossz kompaktokat és általában a cső megy tönkre bennük, kiég az izzószál a végükben, a meghajtóáramkör használható. (szerk: ha selejtezett, úgy könnyű.. )
A levilágító szép lett, nagyon dívik mostanság ez az építsünk szkennerbe mánia, bár nem mondom, ötletes. Én még higanylámpával világítok.
Helló! Az LCD gyárilag van háttér világítással ellátva.
Szia! A furatok oszlopos fúrógépen kifúrva majd 90 fokra köszörült fúróval süllyesztve és 260-as polírpapírt még elkoptatom és azzal megcsiszolom a süllyesztést.
nagy hoho
Legközelebbi építésnél majd kipróbálom, és köszönöm, hogy "leleplezted" eme titkot.
Hali!
Én megint csak 1 szép hangfalat építettem!
Hatalmas gratula. Hihetetlen szép lett
Én egy műbútor asztalos famíllia sarja vagyok. Így valamit értek a fához. Csak azt tudom mondani, hogy csodálatos darab. Nagyon profi. A farészek politúrozva vannak? A fekete az ében fa vagy pác+ politúr.
Ha egyszer lenne két ilyen hangfalam építenék hozzá egy csöves erősítőt. A Hartman-Kardon nem érdeklődött még? Gratulálok ,nagy hoho
Üdv nagy hoho!
Nagyon szépen köszönöm! ebben tényleg mindent beleadtam,nem politúr nem is pác,csak sima fekete zománc + 2komponensű lakk felcsiszolva és polírozva!(basszus tényleg páccal kellett volna ugyan úgy juhar furnier csak pácolva!) hát már nekem is eszembe jutott hogy 1 csöves jól mutatna vele! majd még kiagyalom! Frill
Halihó!
Teljesen leesett az állam... Gratulálok! Először azt hittem csak szórakozott valaki, és beküldött egy gyári cuccot, hogy ő csinálta, aztán rájöttem, hogy valaki tulajdonképpen tényleg beküldött egy gyári cuccot, amit ő csinált... Megnéztem az iwiwen is, a famembrán az egészen szuper, nem is tudtam, hogy ilyet is van... Ezek szerint jobb, mint a papír?
:eek2: Na, ilyen minőséget se kapni a boltban. Látszik rajta, hogy szívvel-lélekkel csináltad.
Sziasztok
Mutatnék én is valamit. Nem lett egy pro, sőt, de nem is az volt a lényeg, hanem hogy működjön. Én egy AVR/PIC égetőt építettem Hú de hülyén hangzik... Bár a lényeg ez, mivel egy AVR-Dopert és egy PICKit2-t tettem egy dobozba, bár egy kicsit nagy a doboz. Az ICSP és ISP kábeleket a DB-9-es csatin vezettem ki. A kapcsolóval váltani lehet, hogy vagy az AVR-Dopert vagy a PICKit2-t kapcsolom be. Középen kikapcs. van. Az AVR-Doper van balról, annak egy LED-je van, a DB-9 felett, a másik oldalon pedig a PICKit2 állapotledjei vannak. A kapcsoló mellett két oldalon a bekapcs. jelző LED-ek vannak... Azért van belül is USB-B csatival bekötve a két ketyere, mivel előfordulhat hogy ki kell venni, javítanivaló, stb. Tehát csak ki kell csavarozni, kihuzigálni a csatikat és kész. Bocsi hogy hosszúra sikerült Most pedig az ünnepléshez bekapok egy mikrónyi "pattogtatott kukoricát"...
No, ezt hallgasd meg rajta, mert olyan a kivitelezése, mint amit a legtöbbször elénekelnek ebben a dalban: LINK
Nekem is vannak fogalmaim a fa munkáról, és ez I. osztályú munka. Csak így tovább és lássunk még hasonló szépségeket itt!
Gratulálok, eszméletlen gyönyörű, egy két dolgot kérdeznék, ugyanis épp egy rádió felújításban vagyok, én politurozásra gondoltam, de most hogy látom mire képes a két komponensű lakk, így lehet azt használnám, mert két komponensű parkettalakkom van, ez az amit te is használtál?
A csiszolást hogy csináltad, milyen ezközökkel, és papírral, illetve a polírozás hogy készült, itt is a gépek és anyagokra lennék kíváncsi. Üdv.
Kicsit spagetti a belseje, de gondolom ez mit sem von le a használati értékeiből. Szerintem jó lett , nekem tetszik.
Barátom, ez nagyon szép! Hihetetlen....! :eek2:
Gratula! :kalap:
Nos akkor megmutatom én is a tegnapi munkámat. Egy LCD-s digitális tápegység lesz majd.
Ez egészen brutális :eek2:
Nem is gondoltam, hogy ilyet "házilag" is meg lehet csinálni, nincsenek képek esetleg a gyártás folyamatáról? Milyen hangszórót tettél bele? Ehhez tényleg dukálna egy jó kis csöves erősítő!
helló!
hát köszönöm! a famembrán mélynél jobb a papírnál de a közép tartományban kicsit rosszabb a papírtól! (a súlya miadt)
köszönöm szépen Doncso!
igen én is parkettalakkot használtam(jó kemény)szupraluxot! sajna én csak ecsettel tudtam kenni,a rétegek között mindig megcsiszoltam 400 és 800as víz papírral! a legvégén pedig 400-800-1200-1500 és 2000res papirral mentem rá! ilyenkor sima de mattos lett a felület és ezt colgate fogkrémmel fényeztem vissza! először excenteres géppel (annyira nem tudtam vele nagy fényt elérni,nem erre való)utánna pamut rongy segítségével kézzel dörzsöltem a fogkrémet a felületre! igy már egész szép lett! végső lépésben pedig autós viaszos löttyel töröltem le!
köszi mindenkinek!
itt van néhány kép a gyártásról! B&W hangszórókkal vannak szerelve!
még pár kép!
nézzétek csak!állványon nem is volna rossz, ha ő frontnak volna használva!(jó ez a fektetett elrendezés szeintem)amúgy centernek készület!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a technológiát, azt hiszem, ezt ki fogom próbálni. Nagyon tetszik az eredmény, a hozzávalók meg adottak egytől egyig.
Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |