Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   490 / 1685
(#) nagy hoho válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

A profi kivitelezéshez kellenek- a szaktudás mellett- a jó gépek és szerszámok. Hiába ügyes valaki de egy reszelővel a tizedik emeleten nem tud ilyen minőséget produkálni. Ezzel nem szeretnék megbántani senkit aki lakótelepen lakik, csak átlátom a helyzetét. Mennyivel könnyebb nekünk aki kimegyünk a műhelyünkbe és minden rendelkezésre áll, amire szükségünk van.
(#) Georgee hozzászólása Okt 25, 2009 /

Sikeresen befejeztem az akksi töltőmet, még kissebb hibák vannak benne, persze csak a dobozon a működése kiválló. Irtam róla cikket is, szerintem hamarosan kinnt lessz
(#) Frillsp válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

azért hallod nekem sem volt kéznél minden,a doboz testét frankó gépekkel el tudtam készíteni de a felületkezeléshez csak 1 ecsetem volt és szinte kézzel polítoztam mert az excenteres alig fényezte a felületet a polír anyaggal!
(#) nagy hoho válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Hát van amikor improvizálni kell. És ebben ez a profizmus így is megoldottad!
(#) Alkotó válasza Georgee hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Nem túl nagy trafót használsz. Ez valamilyen spéci kis aksihoz kell neked? (félek, egy autó-aksihoz ettől nagyobb teljesítmény kellene)
(#) Ricsi89 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Ahogy én elnézem ez Ni-MH aksi töltő lehet és max 400?mA-el tölthet a műszer szerint. ehhez szerintem elég a trafó. :yes:
(#) Georgee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Ha megjelenik a cikkem olvasd el miért építettem.
(#) Doncso válasza Georgee hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szerintem szuper lett, gondolom kis akkukhoz kell, oda meg bőven jó.

Jó látni hogy visszatértél az életbe.

Üdv.
(#) vicsys hozzászólása Okt 26, 2009 /

Beültettem az alkatrészek nagyrészét a fejlesztés alatt lévő infrás hangerőszabályzó/bemenetválasztó panelján. Következik a tesztüzem. Szorítsatok, hogy minden jól menjen. :eeknoes:
Előzmény
(#) Szebence válasza vicsys hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Megbetegedtél? Nem óra?
Grat! Jó lett nagyon, nekem tetszik! Esetleg fogod publikálni a dokumentációját, terveket?

Szerk.: Az oldaladon megtaláltam a bemenet választót, ez ahhoz készült, vagy ez teljesen külön project?
(#) Doncso válasza vicsys hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Wow, ez igen, igaz nem lepődtem meg , mert ez a szokásos minőség, viszont nagyon igényes azt meg kell hagyni, döbbenet.

Idézet:
„Szorítsatok, hogy minden jól menjen”
Én szorítalak
(#) vicsys válasza Szebence hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Az a kis panel egy RTC (óra/naptár modul). Kikapcsolt állapotban mutatja az időt/dátumot. Tehát, nem hazudtoltam meg önmagam...
Ha jól fog működni, célom a publikáció (persze csak akkor ha van rá igény).
Köszi a hozzászólásokat mindenkinek!
Ui.: Teljesen más projekt!
Nézd meg a youtube-os videot, ott kiderül.
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Ez a tőled már megszokott színvonalú, kiváló munka. A tesztüzemmel sem lesz gond szerintem! Gratulálok hozzá.
(#) Szebence válasza vicsys hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Hát ez kész Mindenhol ott az óra és dátum Persze, hogy lesz rá igény illetve már van is
Hajrá, sok sikert!
(#) Flatlander hozzászólása Okt 26, 2009 /

Énis mutatok valamit igaz nemnagy dolog Ezt még 13éves koromban csináltam és azóta is tökéletes,igaz kicsit engedi az olajat de nembaj,sok segítséget kaptam itt a fórumon hozzá főleg hogyan is kell 380/220-as motrot bekötni kondival(akkoriban nemsokat tudtam róla)
(#) dbase hozzászólása Okt 26, 2009 /

Ujra 2100 ledet beépítettem, csak most 3 nap alatt kellett.
(#) tbence3 válasza dbase hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Mi lesz ebből ha szabad kérdezni? Első ránézésre benzinkút árkijelzőnek néztem :-]
Nem kötözködés képen de a képen csak 532db led van. Netán több ilyen kijelzőt is kellet csinálnod?
(#) dbase válasza tbence3 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Az, és 2db van ami világít csak alatta van a másik s 4 ilyen tábla össz.
(#) vicsys hozzászólása Okt 26, 2009 /

A panel jól sikerült, elkötés, zárlat nincs.
Bővebben: Link
Előzmény:
Bővebben: Link
(#) zolee1209 hozzászólása Okt 26, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Elég sokáig offoltam az oldalon, gondoltam mutatok valamit.
Régóta szükségem volt egy egyszerű tápegységre, apróbb áramkörök élesztéséhez. Mivel kollégiumban lakom, számomra fontos szempont volt, hogy kicsi legyen a készülék. Így elkészült ez a tesztpéldány. 0-30V-ig szabályozható, 1A-es maximális kimeneti áram, mely szintén változtatható. A panel 76,5x84mm-es. Kipróbálni még nem tudtam trafó és hűtőborda híján, az ugyanis otthon maradt... Természetesen a kész, dobozolt áramkör(ök)ről is teszek fel képet! :yes:
Remélem ezeknél jobb minőségűt!
(#) nagy hoho válasza vicsys hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szia! Ez annyira szép, hogy csak irigykedem mert én még kézzel rajzolom a nyákot. És működik már?
(#) Tomi20 válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Heló

Egész jól néz ki, nem sok SMD tápot látni.
Mibe lesz a kész cucc? Esetleg számítógép táp doboz? Valami műszer is lesz beépítve, vagy csak multiméterrel méregeted a kimenetet?
(#) Norberto válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Jaja, elég jónak néz ki eddig, nem gányolás egyáltalán.
(#) vicsys válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Igen, működik.
Itt, 2-vell feljebb olvashatsz róla. Bővebben: Link
A mai napon tesztelem a motor részét (kicsit kínozgatom). Valamint azon filózgatok, hogy SMD tranyával vagy ULN IC-vel legyen a relék vezérelve..?
(#) Roy Jones hozzászólása Okt 27, 2009 /

Én is csinálgattam egy gépezetet.Nem a legszebb a doboza sem a belseje,de annál több munkát igényelt a beszerelése és az egész kitalálása.Ez egy lézer"disco fény".Teljesen saját ötlet és nagyon gyors szép krixraxokat lehet vele csinálni.Igen tudom ott vannak a galvo motorok és egyéb jó dolgok,de én most ilyet csináltam.Egy winyónak a szedőfej mozgatója,és két db motor dolgozik az ábrákon.Egyébként egy teljesen egyenes falat lehet vele rajzolni szal "galvó hatású"
Inkább a füstben látható csóvákra fektettem a hangsúlyt mint az abrák szépségére.
Tud ütemvezérlést is szal buliban is megállja a helyét. 1db 50mW-os zöld lézerrel van a fény forrás megoldva sajna még csak pointerről,de lesz rendes áramgenerátoros változat is.Lényegében ennyi,megosztottam szívem csücskét veletek
(#) klemo86 válasza Roy Jones hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Képet/videót is láthatunk róla működés közben?
(#) MaSTeRFoXX válasza dbase hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szép!
Milyen fényerejű LED-ek vannak benne? (és honnan szerezted be őket?)
(#) dbase válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Zöld 5cd kb 20fokos, 10mA-rel hajtva a többi titok ha nem haragszol.
(#) nagy hoho válasza vicsys hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szia! Meg néztem a Youtube-on Nagyon igényes kivitel. Minden elismerésem a Tied! Azt olvastam,hogy infrával működik. A távirányító is kész van? Örülök, hogy működik egyből, mert nálam már egyre sűrűbben előfordul, hogy elcseszek valamit.Ez már a korral jár.
(#) MaSTeRFoXX válasza dbase hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Köszi, ennyi elég
Következő: »»   490 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem