Fórum témák
» Több friss téma |
Mozgásérzékelőkket szeretnék összekötni PICkel. Mivel hálózati feszültséget kapcsolnak az érzékelők, ezért én arra gondoltam, hogy transzformátorral csökkenteném a feszt , és egyenirányítás után optocsatolóval tenném a PIC-re.
Az érdekelne, hogy valakinek van-e valami egyszerűbb kivitelezési ötlete.
Téma címét javítottam!
Igen, van egyszerűbb. Szétszeded a mozgásérzékelőt, és magából a relét kapcsoló TTL jelből veszed le azt ami neked kell. Egyébként nagyon riasztó építés szaga van a dolognak. Ahhoz jóval olcsóbb a sima mozgásérzékelő kifejezetten riasztókhoz, vagy lehet vennni PIR szenzort. PIR szenzor moduloknak adsz 5V-ot és ha mocorgást észlelt, akkor a kimenetén 1másodpercen át 1-es szintet mérhetsz! A kulcsszó: PIR szenzor.
Miért nem használsz már eleve ojat ami ezt tudja minden villamossági boltban kapsz pir lámpakapcsoló szenzort.
![]() ![]()
Ha megvan az érzékelő és az riasztóközponthoz használatos akkor nem kett mást tenned csak egy nagyáramú relét kell rákötnöd a szenzor reléjére.Vigyázz a beépített relé csak kis terhelés és feszültség kapcsolására alkalmas, hálózati feszültség kapcsolására nem alkalmasak. Nem érdemes túlvariálni.
![]() ![]()
Igen , riasztó lesz. Az alacsony jel (5V) falban párhuzamossan a hálózati vezetékekkel, sok zajt felvenne. 5-6 méteren már indukálódna annyi, hogy aktiváljon egy optocsatolót. Majd utánna nézek a PIR kapcsolónak. Néhány reflektort is kapcsolnának a mozgásérzékelők.
A mozgásérzékelök 12-voltosak ami egy relét tartalmaznak amivel lehet egy pl. riasztoközpontot vezérelni nem kell semmilyen trafo opto vagy egyenirányitás. egyébbként mit szeretnél ezzel elérni?
Adva voltal már eleve a mozgásérzékelők és ahoz próbálk igazodni. Próbáltam szétszedni, de törés nélkül ném férek hozzá a belsó elektronikához, így maradt az, hogy használom a meglévő kivezetéseket. És ezek a szenzorok 220ról üzemelnek.
Azt hiszem te nagyon el vagy tévedve és túlbonyolítod a témát.
itt már többen leíták,hogy a riasztó szenzorok tartalmaznak egy 12v-os kiáramú relét ha lámpát akarsz vele működtetni csak egy 12V nagyáramút kell beiktatni. Ha riastónak kábelezel hazsnálj szabványos riasztó vezetéket az árnyékolt és megfeleően szigeelt ráadásúl tűzálló is. ![]() ![]()
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat és az információt.
A riasztóhoz az erre a célra gyártott vezetékeket és szenzorokat fogom használni.
Szerintem PC-re a legegyszerübb, és legérzékenyebb mozgásérzékelő, a webkamera.
![]()
Szia Igaz hogy régen volt a hozzászólás, mégis érdekelne ez a PIR szenzoros dolog! Ha esetleg lenne egy ilyen modulnak kapcsolási rajza, vagy egy ötlet hogy hol lehetne beszerezni, szívesen várnám
Köszönöm
Jé, régi téma, de senki nem mondta neki, hogy a 230V-os relé érintkezőjét válassza le a fázisról és azt kapcsol vele, amit akar. Ha már ilyenje van...
Bár írta, hogy nem tudta szétszedni, de ilyennel még nem találkoztam. Ha gömb fajta, akkor ki kell pattintani a tengelynél és utána óvatosan ketté. Van amelyik nagyon passzos, de bontható. Ja, a beállítópotik tekerőit lehet, hogy ki kell húzni, és csak utána bontható... Az új kérdezőnek: Régebben egy LM324 volt a lelke a PIR szenzor mellett. Nem hinném, hogy érdemes lenne építeni. Vedd meg készen és alakítsd át, ha kell... Üdv Inhouse
csak kiváncsiskodtam, hátha így olcsóbb lenne
![]() Kell belőle kb 30 db. Gondoltam spórolok! Kösz azért
Hy nekem van egy mozgásérzékelőm és nemtudok rájönni hogyan köthetnék rá egy lámpát.A mozgásérzékelőben van egy csoki és 3drót egy piros LS, kék N,barna L -jelzésekkel.mellékeltek hozzá egy kapocolásirajzot, deén nemértem. Hát ebben segíthetnétek(nek).előreisköszi
![]()
Vazz...
![]() Beraksz egy terrapixeles képet amin nem látszik semmi. Poénos vagy. Az N a középső az a nulla. A kapcsolóval gondolom a fázist kapcsolod rá. Továbbá valószínűleg fázist kapcsol kifelé is a lámpára. Lámpa másik fele a nullán. Amúgy biztos, hogy 230-as a cucc?
azénemkellmingyárt lelőni heller!
![]()
Sziasztok en egy LHI958 as PIR szenzort szeretnék PIC hez kapcsolni, majd figyelni a mozgást (7helyen).
A gond csak az h. az alapötleteim nem működnek... (GND földre S 47K át GNDre S pedig 2,2K át VCCre) a jelet ADC vel nézem de az semmitsem változik.
Hali! atmega128 hoz szerenék pin szenzort kötni,és a proteus programmal szimulálni nem tudja vlaki hogy lehetne ezt megvalósítani?
Hello!
van egy ilyen: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=504927 PIR senzorom, mikrovezérlőre akarok rákotni. valaki tud segíteni?
Az adatlap 6. oldalán ott vannak a mintakapcsolások.
Sziasztok,
Nekem is hasonló problémám lenne, azzal a különbséggel, hogy mozgás esetén a relének legalább 35 percig húznia kellene és egy 12V-os fogyasztót üzemeltetnie. Az is jó lenne ha az egész elemről működhetne, tehát ne kelljen neki hálózat. Mondjuk egy ilyen szenzor lenne PIC-re kötve ami meg húzná a relét 35 percig: http://www.elektrobot.hu/termek.php?filename=szenzor_PIR_mozgaserze...i=1021 Van esetleg erre ötlet vagy kész megoldás?
Mekkora lenne az a 12V-os fogyaszto? (nem feltetlenul kell mechanikus releben gondolkodni) Kisebb fogyaszto eseten ajanlom ezt, 1A-ig >> Bővebben: Link kis meretu (SMD) es kozvetlenul mehet PIC-rol (5mA elegendo meghajtani).
Hello, kosz a tippet. A fogyaszto egyebkent pont 1A-es, tehat meg jo is lehet ez a rele. Ami a nagyobb gond az idozites. A PIC egy otlet, de nincs hozza semmim igy nem tudok egy ic-t osszehozni hozza. Talaltam egy idozitot, ami elvileg jo lehet, csak Kinabol kellene rendelni. Ilyesmit lehet itthon kapni estleg?
http://www.dx.com/p/ddw011-pcb-timing-switch-control-module-green-b...CcaySM
Sziasztok!
Az alábbi tömbvázlat szerint szeretnék kapcsolni két, egymástól független áramkört, egy PIR szenzorral. Korábban megépítettem az ELEKTRONIKA_2 áramkört. Szeretném megépíteni az ELEKTRONIKA_1 áramkört, de ugyan azzal az egy PIR szenzorral szeretném vezérelni. Ez kivitelezhető ebben a formában? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2020
Attól függ, mi van a két elektronikában. Ha gyaníthatóan nem fogják bírni az ilyen összekötést, érdemes optocsatolós leválasztásokat használni.
Ez a vezérlő jel kialakítása. Két független +5V-os táp, csak a gnd közös.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2020
Jobban végiggondolva, már csak a zavarvédelem miatt is jobb lenne két optocsatoló használata.
Igen, az eredetileg így kellett volna megcsinálni. De sajna az eredeti áramkör miatt nem tudom ebben a formában kivitelezni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |