Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hello sturbi mester
A kimenőt az ecl86-hoz az SU48B vasamra ha nem 2 hanem 3 részre osztom a primert, közben két szekudderrel és megismételve a másik vasoldalon is akkor nem bonyolítom túl a dolgot? Ill. jó az elgondolás? Az egyik csévén 3*175+70+3*175+70+3*175 , majd a másik oldalon ugyan ez. A két csévén ellentétesen kell tekerni a primereket ugye?
Régi trafó szétszedésekor kromofágot használtam, gyönyörűen leszedte az összes ragacsot, festéket, lakkot a vasakról. Nem csináltam a vasakkal remélem semmi rosszat!!
Jó az elgondolás természetesen ha ráfér, én is úgy csinálnám valószínűleg. Tulajdonképpen mindegy a tekerési irány, a lényeg hogy majd váltóáramúlag sorba kell kötni (de elegánsabban lehet kötni, ha fordítva tekered, meg lehet hogy jobb is úgy).
Köszönöm , igazad van , nem gond a felcserélés , relé kapcsolgatja .
Sokan mondják, hogy a GU-val ne menjek trióda, és UL kapcsolásban 400V felé. Ha 380V-ot adok neki, az jó?
Még annyi, hogy az UL mértékét (hány %), úgy nézzük, hogy az anódtól milyen messze van, vagy azt, hogy a táptól milyen messze van a primer megcsapolása? CHZ, ma megmérem a kimenőt, hogy mekkorák a méretei.
Elkészült végre mindkét meghajtás a 6C33C-B SE-hez.
A triódás szebb jelalkot produkál, a tetródás viszont jóval érzékenyebb. Ez utóbbi lazán hozza egy átlagos dinamikáju hanglemezről is az elvárt teljesítményt. A végcsövek beállítása közel azonos, eltérés inkább csak a tápfesz apró eltérése miatt van.
Néhány triódás jelalak...
És néhány tetródás...
Akkor végül beválltak ezek a Tolnai vasak? Lehet én is valami komolyabb SE-hez hazsnálom el, ha jó, akkor "pocsékolás" lenne hálózatinak ...
Úgy tűnik, megállja a helyét...
Ime néhány 20Hz-es jelalak.
...és milyen a hangja?
/ a cső egyik triódája az egyik a másik fele a másik oldal? /
Sziasztok,
Félre az elvekkel, megmutatom a készülő Loctal Projectemet. Egyenlőre csak az anódtáp eleje és a fűtések vannal bekötve. A doboz mérete a képen csalóka, a valóságban olyan "doboz" alakú doboz 100*300*200-as. A küllem ideológiája egy olyan minimalista külső megalkotása volt ami nem vonja el a figyelmet a csodás alakú csövektől. A telefonos képről nem jön le, de elhihetitek hogy gyönyörű arany színben pompázik. A hangerő gombot a börzén vettem szerintem tökéletesen illeszkedik a képbe.
Két külön 6C33C-B csőről van szó, mindkét oldala befűtve. Monoblokk párok lesznek majd azonos meghajtással, az viszont még nyitott kérdés melyik meghajtás lesz a befutó...
Meghallgatni együtt még nem volt lehetőségem, majd ezután. Külön-külön hallgatva mindkettőnél feltünő volt a mélyhangok hatalmas energiája (a dobozaim alsó határfrekije amúgy 42Hz) és az, hogy a tetródás meghajtás még a gyengébb dinamikájú lemezekről is hozta az elvárt teljesítményt.
Szia Barna! [/quote]olyan minimalista külső[quote] Hát valóban ezek a csövecskék elvonják az ember figyelmét sokmindenről , de ez minimalista Maximus Meg egy dolog bár én már lálltam a projected fő alkotó elemét ! szóval nekem az bejön hogy semmi trafó ? Vagyis minden trafót a dobozoláson belülre helyeztél Ipcollector: Általában mindenkinek megpróbálok olyant alkotni amit megrendel / Lerajzol/ :hide:
A doboz kivitele csak véletlenül hasonlít CIROKL munkáihoz?
A szemnek kellemesebb látványt nyújtanak ezek a csőalakok, mint a kis novál csövekéi...
Ez tényleg elég minimál, de így szép ! Milyen kimenőket használsz benne? Börzén láttad múltkor a fekete burájú EBL21-et? Meg volt egy "valag" "szögletes" tetejű, vasfejű loktál cső is, EF22, ECH21, EBL21...
Nekem EF22, és EAF21 kellene jó pár darab, nem tud valaki kisegíteni? Börzén voltak 22-esek, de elég rosszul néztek ki mondjuk egy vadi új EBl21-et vettem 100 HUF-ért
Szia,
A létező összes dobozomat CIROKL készíti :yes: , de természetesen a dizájnolást "nem adom ki a kezemből". Hát még a körmös foglalatok milyen kellemes látványt nyújtanak. Idézet: Pont akartam kérdezni hogy azok a foglalatok ? A képről is látni hogy nem olyan minden napos „körmös foglalatok”
azok szerintem sima loktál foglalatok.. a körmös az egy teljesen más típusú fej
Kösz kocos, az EBL megörökölte az Imi féle ZK140-es 3,2ncm-es kimenőket amiket eredetileg a PCL86-ba szántam.
Nem érzek rá affinitást (elsősorban anyagilag) hogy kapjon egy hozzá méretben jobban illőt, de a hely a dobozban meg van hozzá és a belső kialakítás is olyan hogy utólag befér akár egy SM74-is ha muszály A következő (2* háló anódos AZ1 - hálós stabi csövek - EBL21 - EF6 - UM11) projectbe már úgyis megvannak a CHZ által számolt öt részre osztott primer tekercsű SM74-es kimenők tehát az EBL21 ott bizonyíthat ha nagyon akar . Az lesz az első rack szélességű (kb. 43cm) erősítőm. Ezt a Loctal Projectet csak a csövek és köbzoli kedvéért dobom összem, szerintem messze ez lesz a legkevesebbet használva
Ezek "sima" bakelit loctal foglalatok Viszonylag ritka (a nagy börzén egy darab lestrapált volt összesen), de azért létezik. A körmös az az AZ1 / EBL1 / EF6 és társai foglalata :yes:
Idézet: Elhiszem neked Barna : Ígymár tiszta „azok szerintem sima loktál foglalatok”
Így könnyű... Hát, erről nem tudtam, hogy bérmunkát is vállalsz...
Egyre profibb lesz a fórum, lassan minden "munkafolyamatra" találni ügyeskezű vállalkozót
nemhogy nyitnánk egy vállalkozást közösen, és csak ezzel foglalkoznánk Akkor legalább nekem is lenne munkám
nekem csak a bilincsesből van vagy 10 db. néha vaterán van kerámia ...
És azt a napi 300 trafó impregnálást ki csinálná meg helyetted?
Kerámia nekem is van az elektroncso.hu-ról, azt használtam a PCL86 SE EM71-éhez. De az túlságosan újszerű lenne ide.
Én a Börzén akartam venni 10 loktál foglalatot, de csak 3 volt, az is nyákos.
Mihez kellene?
Igazából nekem 4, Zolinak 6 kéne, SE-hez meg PP-hez. Az UBL21 projektemhez már csak a foglalatok, meg a hálózati hiányzik.. Csak nem tudom, hogy PP-hez érdemes-e 6 fogalat, hogy ECH21 legyen a meghajtás, vagy kell még oktál, vagy novál a meghajtásnak. Mert szerintem az előerősítést, meg a fázisfordítást nem lehet megcsinálni egy ECH21-gyel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |