Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én úgy oldanám meg, hogy az ECH21 heptóda előerősít, a trióda meghajt, anód-katód kicsatolással, és meg is van a fázisfordítás a két UBL21-nek.
Na igen, a heptóda, azzal előerősíteni lehet, a triódával meg katodin fázisfordítót építeni.. az nem gond, ha a trióda és a heptóda katódja ugyan az?
A fenébe, ezt nem néztem. Deszkába ki kell próbálni mit művelne. Mást nem, marad az SE meghajtású PP. Azaz, az ECH 21 mindkét része egy közös előerősítőt alkot, és róluk megy párhuzamosan kicsatolva a két UBL21. Eddig olyan mintha PSE lenne, de az anódokon egy-egy külön primer csücsül, csak külön külön vannak bekötve. Remélem érthető az öszvér megoldásom, s nem kell rajzolnom.
Értem, de ha már két cső, legyen PP. Egy kis trafót kéne tekerni, amit hajt az ECH21 triódája, és az végzi a fázisfordítást. Elég lenne ide szerintem pár W-os trafó.
Idézet: Nem értetted. „Értem, de ha már két cső, legyen PP.” PP lesz, csak nem a meghajtásnál lesz a fázisfordítás, hanem a kimenő lesz úgy meghajtva. (rajzolom... ) A fázisfordító trafó is jó megoldás, de minek.
jaaa, hogy a kimenő fog fázist fordítani. Már valamit "kapizsgálok", de jobb, ha rajzolod.
Köszönöm, mindkét általad dícsért "tulajdonságot" célúl tűztem ki. Egyszerűen közel állnak a szívemhez ezek a csövek a formájuk miatt. Persze izgatottan várom hogy mit fog produkálni a "Te" kimenőddel a másik projectben :yes:
Látom az általad is kedvelt arany szín szóra bírt
Itt csak triódák a végcsövek, de a lényeg a trafó. Két primer, két szekunder (osztásokkal, áttétellel nem bíbelődtem).
Értem.. Akkor nem kell komolyabb trafó, csak nem kell összekötni a primer közepén.
Igen, és mivel nincs fázisfordítás, azaz a nyugalmi állapotban nincs kioltás, tehát DC gerjesztés van rajta, ezért az SE-hez való légréses vasalás kell neki.
Mind kettő nagyon sikerült , nem csak kreativitás kellett hozzá .
Én is próbálkoztam metál festékkel , nekem nem vált be , nagyon sérülékeny volt . Fényező szaki azt mondta csak védőlakkal lesz tartós csak . Te hogyan oldottad meg , hogy ilyen szép lett ?
Sehogy még "friss" azért ilyen szép. A kissebb hibákat meg betudom majd mesterséges öregítésnek. De tényleg jó hatással lesz rá
A múltkori börzén vettem 300-ért, tudod amikor keseregtem neked hogy nem találok megfelelőt..., hát találtam.
Formáját illetően szerintem valami amerikai típusé lehet mert nekem nagyon szokatlan, bár szinte semmit sem tudok az öreg rádiókról.
Ja, és spray-t vettem, mert még azzal is béna vagyok nemhogy ecsettel!
az már a múlt, jelenleg erőssen "álláskereső" vagyok ....
Szép lesz! Nicsak, a Vidi rádió állomáskereső gombja
Nekem van SM65-ös trafóm csak valakivel meg kell tekertetned. Adok 2-őt ha kell. Méretben pont EL84/EBL21 kimenőnek jó.
van ECH21-gyel fázisfordító kapcsolás ! Egy másik meg jó lesz meghajtónak ( annak a heptodáját nem hazsnálod )
nem jó, mert közös a któd, meg a katodin fázisfordító erősítése ~ 1
ide csak különösen jó minőségű vas alkalmazható !
Gondoltam, ezért sajnos ez felejtős. Azt tudtam, hogy nem jók azok a rádiókban, és órákban használt ~5W-os magok, vastagok lennének a lemezei. Amorf mag jó lenne, de azt meg ki veszi meg!
Elég szépek a jelalakok, mindkét verziónál. A 6E5P katódjában C2 csak 2,2 µF ? Az semmi ekkora áramú csőnél, több száz µF kellene oda, javaslom ezt még próbáld ki, meglátod javít a hangon.
Bocs , hogy én válaszolok .
Nem fog javítani , mert az 2200u. Tudom , mert én is TINA-t használok..
Helló ural, egy kérdésem lenne, kizárólag hangminőség, vagy hangkép szempontjából kinek mi a véleménye az alábbiakról, melyiket lenne érdemesebb megépíteni?
PCL86PP, GU50PP, GU50SE. Üdv és köszönök bármi észrevételt. Idézet: Ez szerintem nem is lehet kérdés ? PCL86 PP „kizárólag hangminőség”
Reméltem hogy ezt a választ fogom kapni Titkon pedig azt hogy tőled.
Akkor el kell menjek Galfy mester huzaljáért mindenképp a kimenőhöz. Idézet: Csak jó sokat hozzál tőle mert sok - sok kimenőt kéne tekerni ? Nos visztérve a minőségre , mekem még ezidáig csak ugymond filléres csövekkel vannak ellátva a csöves erősítőim . Igazából még sosem hallottam valami jó drága csövet muzsikálni / 300B STB / Viszont amik vannak ithon erősítőim azok közül a tizen egynehány erősítő közül azért tudok némi sorrendet fölálítani ? Erre bátran rámerem mondani a PCL86PP magasan viszi a pálmát , nos ezzel nem azt mondom hogy a többi az sem jó ? Mindeggyiket másért kedvelem , mindeggyik más és más hangképet produkál ! Az általad emlegetett GU50SE - is egy ön ön magában nagyon jónak mondható kis / nagy/ gépezet , amit ugyszintén szeretek hallgatni . Van benne valami amiert , de ezt midre elmonhatom . Majd kiváncsian várom a GUPP hangzását de az csak majd a jövő zenéje , a befejezés az át tevődik a 2010 -es évre . „Galfy mester huzaljáért mindenképp” |
Bejelentkezés
Hirdetés |