Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Mukodik minden jo. Nem zartam le az atmega-t es igy is jo lett.Koszi az hozzaszolasokert
Kedves tokixxl! Nekem ugyanaz a problémám, ami neked volt (self test failed). Megköszönném, ha leírnád, hogyan sikerült megoldani. Előre is kösz.
En ujtaraegettem az atmega trtalmat!! Utana mukodott gond nelkul .
Sziasztok!
Egy ilyen vag-com kábellel és valamilyen programmal meg tudom tanitani az autónak egy másik autó kulcsát? 2001-es seat cordoba.
Elvileg! nem kell más, mint egy VAG-COM (VCDS) kábel, és a hozzávaló program. No meg persze a szükséges PIN kódok.
És ha nincs PIN kód, vagy azt honnan lehet beszerezni?
Vagy kiolvasod a vezérlőből, vagy megpróbálod megszerezni a márkaképviselettől. Vagy megcsináltatod egy profival, esetleg átrakod az immo-chip-et a régi kulcsól az újba....
A vezérlőből mit olvasok ki?A képviselet simán kiadja a kódot?A profik sok pénzt kérnek, és csak azt csinálja hogy kiiktatja az immot.Régi kulcs nincs azért vettem bontóból egy szettet.
A PIN kódot!
A PIN kód megfelelő műszerrel kiolvasható a vezérlőből, erre a VAG-COM nem alkalmas. A képviselet is ki kellene , hogy adja de szkeptikus vagyok, nem hiszem , hogy megteszik vagy kellenek majd hozzá mindenféle igazolások, hogy a Tied az autó. Igazából, ha beszerzel mindent, ami egy ilyen kulcstanításhoz kell, drágábban jössz ki, mintha megbízol egy profit. A legolcsóbb működő PIN olvasó, amit ismerek 300EUR. Szerintem ne iktasd ki az IMMO-t, bár sokat nem ér, de a brutálkákkal szemben mégis valami. Ha taníttatod a kulcsot, kérd meg, hogy adják oda a PIN-t.
Azt értettem hogy a PIN kódot, de milyét a vezérlőét?és ha a képviselet kiadja az autó kódját akkor mivel lehet lehet a kulcsot megtanitani neki, vagy kellene a kulcshoz is valami kód?
- Az Immobiliser-ét.
- VAG-COM-mal - Kulcshoz nem kell kód
Az immo kódját amit a képviselet kiad azt a VAG-COM-mal simám beírom, és müködik?Leírnád a menetét.
Sziasztok!
Akkor mi történik ha egy adott verzióhoz tartozó klónt egy korábbi verzióval használnám? Akkor is törlődik a tartalom, vagy csak az újabb verzióval? Köszi, Zoli
Te en probaltam hogy regebi verzioval hasnaltam es nem tortent semmi! De viszont nem tudom hogy van e kulombseg klon es klon kozt !!?? Nekm ment !!
Üdv mindenkinek!
Szenvedek egy klónnal, már a második epromot rakom bele, + újraírtam az atmegát, mproggal a FT-t de Failed Self Test üzit dobja. Innen töltöttem le a tartalmakat csak nem tudom, hogy melyik a jó. Nem tudom, hogy az atmega belső eepromjába kell e írni valamit, vagy üresen kell hagyni?
Hello
Nekem az innen letoltor tratalmakbol a kovetkezo valt be :dumpuriVagCom.zip file alatt van egy 704.1a konyvtar ott a ket tartalom.Elsobol mukodott! Ha a program felismeri a kabelt es Failad Self Test uzenetet adja akkor az atmega trtalom nem jo !Probald meg a fentiekbe emlitett tartalmakat!
Köszi!
Megpróbálom, de én AVR studiót használok és az csak hex állományt hajlandó beírni. Keresek valami progit ami bin -t is ismer. Az atmega belső eepromját hagyjam üresen?
Az EEPROM - ot is fel kell írni, különben nem fog működni! Ott tárolja a szériaszámot!
Próbáld Pony-val.
sziasztok!
Gyerekek ne haragudjatok de suketeltek ossze vissza az helyett hogy egy kicsit setneznetek a neten!!! http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=768819 nekem sikerult megjavitani!!! sok sikert mindenkinek!!!
Örülök, hogy regeltél azért, hogy ezt elmondhasd
Azért sokaknak sikerült ez, rajtad kívül is, az itt fellelhető anyagokból!
Sziasztok valaki nem árul ilyen klónozott vag hex interfacet?Köszi
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni hogy ha megakarom építeni ezt a vag hex interface-t akkor ez a két tartalom elég hozzá vagy szükség van másra is?
Égetőből elég 1et építeni vagy kettő kell hozzá?
Elég ez a kettő. A 93C46-hoz nem kell égető, azt az áramkörben is fel tudod programozni. Az ATMega-hoz kell egyedül égető.
Köszi.A 93C46-ot milyen progival lehet programozni?
MPROG. Az FTDI oldaláról le lehet tölteni.
Okés. Találtam egy elég egyszerű kis égetőt,szerinted ezzel menni fog az Atmega?
Ha megmutatod, megmondom
De pl. a PonyProg tökéletes a célra, bármely STK200 kompatibilis hw-val. |
Bejelentkezés
Hirdetés |