Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Lapozás: OK   8 / 71
(#) tokixxl hozzászólása Nov 17, 2009 /

Mukodik minden jo. Nem zartam le az atmega-t es igy is jo lett.Koszi az hozzaszolasokert
(#) szcomp hozzászólása Nov 27, 2009 /

Kedves tokixxl! Nekem ugyanaz a problémám, ami neked volt (self test failed). Megköszönném, ha leírnád, hogyan sikerült megoldani. Előre is kösz.
(#) tokixxl válasza szcomp hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

En ujtaraegettem az atmega trtalmat!! Utana mukodott gond nelkul .
(#) Sanyi74 hozzászólása Nov 30, 2009 /

Sziasztok!

Egy ilyen vag-com kábellel és valamilyen programmal meg tudom tanitani az autónak egy másik autó kulcsát? 2001-es seat cordoba.
(#) Dudus válasza Sanyi74 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Elvileg! nem kell más, mint egy VAG-COM (VCDS) kábel, és a hozzávaló program. No meg persze a szükséges PIN kódok.
(#) Sanyi74 válasza Dudus hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

És ha nincs PIN kód, vagy azt honnan lehet beszerezni?
(#) Dudus válasza Sanyi74 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Vagy kiolvasod a vezérlőből, vagy megpróbálod megszerezni a márkaképviselettől. Vagy megcsináltatod egy profival, esetleg átrakod az immo-chip-et a régi kulcsól az újba....
(#) Sanyi74 válasza Dudus hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

A vezérlőből mit olvasok ki?A képviselet simán kiadja a kódot?A profik sok pénzt kérnek, és csak azt csinálja hogy kiiktatja az immot.Régi kulcs nincs azért vettem bontóból egy szettet.
(#) Dudus válasza Sanyi74 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

A PIN kódot!

A PIN kód megfelelő műszerrel kiolvasható a vezérlőből, erre a VAG-COM nem alkalmas. A képviselet is ki kellene , hogy adja de szkeptikus vagyok, nem hiszem , hogy megteszik vagy kellenek majd hozzá mindenféle igazolások, hogy a Tied az autó.

Igazából, ha beszerzel mindent, ami egy ilyen kulcstanításhoz kell, drágábban jössz ki, mintha megbízol egy profit. A legolcsóbb működő PIN olvasó, amit ismerek 300EUR.

Szerintem ne iktasd ki az IMMO-t, bár sokat nem ér, de a brutálkákkal szemben mégis valami. Ha taníttatod a kulcsot, kérd meg, hogy adják oda a PIN-t.
(#) Sanyi74 válasza Dudus hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Azt értettem hogy a PIN kódot, de milyét a vezérlőét?és ha a képviselet kiadja az autó kódját akkor mivel lehet lehet a kulcsot megtanitani neki, vagy kellene a kulcshoz is valami kód?
(#) Dudus válasza Sanyi74 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

- Az Immobiliser-ét.
- VAG-COM-mal
- Kulcshoz nem kell kód
(#) Sanyi74 válasza Dudus hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Az immo kódját amit a képviselet kiad azt a VAG-COM-mal simám beírom, és müködik?Leírnád a menetét.
(#) Dudus válasza Sanyi74 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

(#) kzozo hozzászólása Dec 16, 2009 /

Sziasztok!

Akkor mi történik ha egy adott verzióhoz tartozó klónt egy korábbi verzióval használnám? Akkor is törlődik a tartalom, vagy csak az újabb verzióval?

Köszi,

Zoli
(#) tokixxl válasza kzozo hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Te en probaltam hogy regebi verzioval hasnaltam es nem tortent semmi! De viszont nem tudom hogy van e kulombseg klon es klon kozt !!?? Nekm ment !!
(#) bgergo válasza tokixxl hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Szenvedek egy klónnal, már a második epromot rakom bele, + újraírtam az atmegát, mproggal a FT-t de Failed Self Test üzit dobja. Innen töltöttem le a tartalmakat csak nem tudom, hogy melyik a jó. Nem tudom, hogy az atmega belső eepromjába kell e írni valamit, vagy üresen kell hagyni?
(#) tokixxl válasza bgergo hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Hello
Nekem az innen letoltor tratalmakbol a kovetkezo valt be :dumpuriVagCom.zip file alatt van egy 704.1a konyvtar ott a ket tartalom.Elsobol mukodott! Ha a program felismeri a kabelt es Failad Self Test uzenetet adja akkor az atmega trtalom nem jo !Probald meg a fentiekbe emlitett tartalmakat!
(#) bgergo válasza tokixxl hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Köszi!
Megpróbálom, de én AVR studiót használok és az csak hex állományt hajlandó beírni. Keresek valami progit ami bin -t is ismer. Az atmega belső eepromját hagyjam üresen?
(#) Dudus válasza bgergo hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Az EEPROM - ot is fel kell írni, különben nem fog működni! Ott tárolja a szériaszámot!

Próbáld Pony-val.
(#) kicsikovacs23 hozzászólása Dec 24, 2009 /

sziasztok!
Gyerekek ne haragudjatok de suketeltek ossze vissza az helyett hogy egy kicsit setneznetek a neten!!!
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=768819
nekem sikerult megjavitani!!!
sok sikert mindenkinek!!!
(#) Dudus válasza kicsikovacs23 hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Örülök, hogy regeltél azért, hogy ezt elmondhasd

Azért sokaknak sikerült ez, rajtad kívül is, az itt fellelhető anyagokból!
(#) pityu_18 hozzászólása Jan 30, 2010 /

Sziasztok valaki nem árul ilyen klónozott vag hex interfacet?Köszi
(#) pityu_18 hozzászólása Feb 1, 2010 /

Sziasztok.Azt szeretném kérdezni hogy ha megakarom építeni ezt a vag hex interface-t akkor ez a két tartalom elég hozzá vagy szükség van másra is?
Égetőből elég 1et építeni vagy kettő kell hozzá?

704.1a.rar

(#) Dudus válasza pityu_18 hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Elég ez a kettő. A 93C46-hoz nem kell égető, azt az áramkörben is fel tudod programozni. Az ATMega-hoz kell egyedül égető.
(#) pityu_18 válasza Dudus hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Köszi.A 93C46-ot milyen progival lehet programozni?

MPROG. Az FTDI oldaláról le lehet tölteni.

Okés. Találtam egy elég egyszerű kis égetőt,szerinted ezzel menni fog az Atmega?

Ha megmutatod, megmondom

De pl. a PonyProg tökéletes a célra, bármely STK200 kompatibilis hw-val.

Ohh bocsi,oda linket akartam rakni.Ez lenne az.?

Égető

Már válaszoltam is
Következő: »»   8 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem