Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF3 - 6 végerősítő

Témaindító: isamisa, idő: Nov 20, 2006
Lapozás: OK   31 / 71
(#) scooby_ válasza Doncso hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Szia!
Mind kettő monó műver,a lábkiosztás pedig szabvány.
A tápfeszültség(godolom mint NE5532-nél) 22V NE5534-nél,LT1115-nél ugyan csak 22V a max. A végfok +-17V-ot kap,amiből gondolom bőven zabál a két FET is. elméletileg jónak/jobbnak/kell lennie, mert Ultra Low Noise van a műveleti erősítőre írva,tehát zajmentesnek kell lennie.
1 BD139-em van is,úgyhogy az lesz a helyén,veszek még 3-at, hacsak nem jó a BD245 is.
(#) scooby_ válasza szucsip hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Szia!
Nagyon köszönöm a választ,így már menni fog.
A Vishay-nél már meg is vannak rendelve a(természetesen) termékminták. Félvezetők közt olyat viszont nem találtam hogy Tranzisztor,csak FET-et(amit meg is rendeltem),vagy csak én néztem el valamit tegnap este?
(#) szucsip válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Üdv!

Jónak éppen jó a BD245 is, de az pazarlás
Én határozottan a BD139-et javaslom, mert azt ha oldalra fekteted a FET-eken, akkor is elfér.
És ha jól emléxem, akkor ahoz még szigetelő gyűrű sem kell csavarozáskor , csak csillám/teflon! (És ha ez így van, akkor nagyban megkönnyíti a galvanikus szigetelést)

Ejnye no!
szamóca
(#) scooby_ válasza szucsip hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Szia!

Jól emlékszel,nem kell gyűrű alátét. :yes:
egy darab van is,de azt inkább a HFM-1 tápjába szánom majd. Veszek négy-ötöt,ahogy elnézem nem egy nagy összeg az egész. És ha még jó minőséget is ad,külön megéri!
Köszönöm a segítséget nektek!!
(#) scooby_ válasza szucsip hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

[OFF]Szamócána Tripla X-et kellett volna írnod!(xXx)
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Sccobykám, ha ilyen szépen leírtad, akkor mi a kérdés?
Azt viszont nem értem miért ezt az IC-t választod, amikor az LT az 1370Ft az NE pedig csak 72Ft
(#) scooby_ válasza Doncso hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Papuskám,hát azért,mert ilyen van itthon 2 felesleges(ingyen volt),és még talán jobb minőséget is érek el vele A kimenetre gondolom kell a lecsatoló kondi...2200µF 25V gondolom elég...
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Ja, így már érthető.
A lecsatoló kondiról nem tudok nyilatkozni, nincs előttem a kapcsolás, mindenesetre a kapcsolás szerint járj el, azzal bajt nem okozol.
(#) Müszi válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Nem kell a kimenetre csatoló kondi mert szimmetrikus tápról megy. Ha odafigyelve csinálod, el sem tudod rontani.
(#) scooby_ válasza Müszi hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Én mindent odafigyelve csinálok!
Mai riaa is működött elsőre!
Látom te is megépítetted,első oldalon te értelmetlenkedtél a szimmetrikus táppal
Én az OPA-val és a lecsatolókondival...
Köszönöm a választ!
(#) martin96 hozzászólása Nov 30, 2009 /

Sziasztok!
Ez a trafó elbírná ezt az erősítőt?
(#) szamóca válasza martin96 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Ha 8 Ohmos hangsugárzóval terheled, akkor igen.
(#) martin96 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Nekem 4ohmos hangszóróm van.De úgyis veszek most egy másik hangszórót az 8ohmos lesz.Miért ha 4ohmosat rakok rá mi lesz vele?

4 Ohmon már 23-25W körüli a kivehető teljesítmény csatornánként. És ugye két csatornán az 50W, a trafó 60W os ez 83%-os hatásfoknak felelne meg, ami ugye nem igaz, mivel egy AB osztályú beállításnál 65-70%felé nem igen megy.
De ha nem hajtod csutkán, akkor elviszi.
(#) martin96 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Először csak egy csatorna lesz meg.Utána rendelek még egy 60w-os trafót és utána lesz meg sztereoban.

Egy csatornára túlméretezett a 60VA-es.
12V szekunder feszültségekkel, egy 80VA-es bőven elég sztereóban 4Ohmra, de ha nem hajtod mint írtam, jó akár a 60-as is.
(#) Kovidivi válasza martin96 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Nézzél szét toroid téren, mert sokkal olcsóbban is találsz megfelelően terhelhető trafót. Pl van apróhirdetés rész, vatera. Üdv!
(#) szucsip válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Vagy alakíts át egy PC tápot! Az a legolcsóbb, és arra akár 4db VF3-at is ráakaszthatsz 4Ohm terheléssel, és teljes kivezérléssel
(#) martin96 hozzászólása Dec 1, 2009 /

Ez elég lenne hozzá?Feszültség kétszerezővel használlnám.Ha nemlenne elég akkor marad az a 60wattos.
(#) szucsip válasza martin96 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Igen, ez bőven elég hozzá, viszont legalább 10.000µF puffert kell hozzá használnod oldalanként, az egyutas egyenirányítás miatt. (amúgy 4700µF is elég lenne)

(a 10000µF -os kondenzátornak bruttó 280Ft darabja a HESTORE -ban)
(#) martin96 válasza szucsip hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

6-8db 4700uf-os is elég lesz?
(#) szucsip válasza martin96 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Hajjajj! Ennyivel már kereskedni is lehetne...

Ha párhuzamosan kötöd őket, akkor összeadódik a kapacitásuk. (a feszültségtűrésük viszont nem adódik össze, erre figyelj!)
(#) martin96 válasza szucsip hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Karácsonyra megrendelem a hozzávalókat, és majd kiderül.
(#) scooby_ válasza szucsip hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Szia!
Engem érdekelne ez az átalakításos dolog! Van róla valahol leírás? Doncso papa már említette ezt az átalakításos dolgot!
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Itt van a cikkek között..Bővebben: Link

Ha a fesz szabályzásig és a negativ oldal tuningig eljutsz az már jó, az áram szabályzás már nem érdekes.
Üdv.
(#) scooby_ válasza Doncso hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Szia!
Nem értem ez minek,Szilva egyszer megmutatta hogyan lehet egyszerűen átvariálni a PC tápot,nekem az egy ellenálláscserébe került,és már jött is a 19V kifelé a tápon Mondjuk a védelem 19V felett már aktiválódott,de azt már az elkók nem bírták. Egyébként VF3 ha jól tudom elmegy +-12V-rol is,Tehát nem is igazán kell megvariálni a tápot.
Most végeztem a VF3 nyákjával,kicsit szépítettem rajta,és azt az átkötést is elvarázsoltam,valamint egy kicsivel kisebb lett a nyák is.
Csatolva.
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Jól tudod, megy 12v ról, de a negativ ágat akkor is erősíteni kell, mert a dióda gyengusz. A másik, nem feltétlen kell a védelem kiiktatása, és az elkók cseréje, csak ha nagyobb feszre akarod húzni a tápot.Nagyobb tápfesz, nagyobb kimenő teljesítmény. Első körbe meg kellene határoznod mi az amit akarsz, ahhoz mérten cselekedni és alakitani a tápot.
(#) scooby_ válasza Doncso hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Ha jól tudom ez éppen egy áramvezérelt végfok,és a negatív tápágon nincs akkora áram,mint a pozitív tápágban.tehát azt kellene "tuningolni".
A 12V maradhat is,mert a hangszín(ha esetleg jól szól vele) is 12V-os.
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Most akkor ezt nem értem, most akarsz AT tápot átalakítani? Bővebben: Link
Vagy nem?
(#) szucsip válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Szerintem mindenképen fel kéne vinni a kimenő feszültségeket, mert +-12V -ról max 7W-ot tudna produkálni a VF3 , +-19V -ról pedig még a 20W -ot is megközelítené (mindkét esetben 8Ohm terhelésre vonatkoztatva.)

Következő: »»   31 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem