Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   218 / 728
(#) atiati78 válasza aflmor hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Nem olvastam visssza, ha a H2000 volt az eredeti
sugárzó akkor evidens, hogy azt érdemes "visszarakni".
(#) szergey válasza atiati78 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Hát ez kész. ez a hozzászólásáradat, és ez a hozzáértés. én feladom.
pedig ritkán szoktam eljutni idáig.
(#) pusi1989 válasza szergey hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Szergey most rám is ki vagy akadva?
(#) hugi00 válasza atiati78 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Nalam is ez a helyzett. )
Falankent 4db 213 cm2 (mms:18,24).
- igy "gyorsabb-dinamikusab" a mely.
(#) pusi1989 válasza aflmor hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
aflmor te tudod h én mit akarok Amúgy meg ha felújjítom eredeti állapotára akkor tuti nem adom el. Max olyan áron amiből kijön két High End hangfal XD H2000-től négy gyári jönne ki 18000 ft-re. az még elfogadható a pénztárcámnak így karácsony közeledtével. Hulladékot meg nemfogok hallgatni, már attól is hányingerem van mikor meghallom pl a sony több mint 100 rongyos házimoziját ilyen p***nyi hangfalakkal Kocsimban is épített cucc van és hát mit is mondjak, nem fárad el a fülem 4 óra után sem (magnat + pioneer rendszer).
(#) pusi1989 hozzászólása Nov 30, 2009 /
 
sok problémát okoz amúgy ha a membrán külső részére van ragasztva a perem? nézzétek meg:http://www.vatera.hu/4db_videoton_ha25_1034_sonus_c100_c101_hangszoro_157383129.html
(#) aflmor válasza pusi1989 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
S lőn világosság! Ámen.
...de azért rákérdezek holnap az eredetire. Ha kell.
(#) atiati78 válasza pusi1989 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Fogalmam sincs a ragasztással kapcsolatban,
viszont a sinus 100 wattot én sokallom.
:no:
(#) atiati78 válasza pusi1989 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Unitesóm kocsijába is gyári Magnat sub volt,
nem piskóta volt az a mélyhangnyomás amit rátett a kocsira.
(#) DuMatyi hozzászólása Nov 30, 2009 /
 
Kövezzetek meg, de a mai jónak eladott ipari selejtek helyett (Bizonyos összeg alatt tuti az, a másik kategóriára nincs pénzem) én az Orionokra esküszöm. A HS480 az álmom, de csak HS 200-ig jutottam el, tudniillik az van. Nem véletlen, hoyg a Vaterán is 15/db áron kezdődik. Mindenki vigyáz rájuk, mint a szemük fényére, akinek van inkább megbecsüli, mintsem eladja. Videotont nem árul szinte senki sem a H2000-en kívül. Nekem fahangjuk van. Kevés kivétellel. Ilyen a minimax, de csak és kizárólag háttérhallgatásra.

Kérdés: Ki mit javasol: az eredeti hangváltóban szimplán cseréljem ki a monopoláris elkókat olajpapír kondikra, vagy építsem át az egész struktúrát?
(#) sturbi válasza pusi1989 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
[quote]....Jó lenne High End, de az istennek sincs rá pénze, főleg h ekkora hangfalról van szó....
Nem jól közelítesz a kérdéshez, én már sok High End hangsugárzót hallottam (köztük a három Atlantisból is kettőt), tranyós, fetes, csöves high end és kevésbé high end erősítőkkel, sokféle CD-vel bakelittal, mindenféle zenei stílussal. Önmagában nem értelmezhető olyan, hogy high end hangsugárzó és nem is érdemes ilyet megcélozni. Tisztességes hangsugárzót kell megcélozni, azzal lehet olyan rendszert összehozni, ami neked, és még sok más embernek is a high end-et jelenti majd. A high end nem csak hang, egy olyan üzletág (ami elég jelentősen épít a gazdag emberek sznobizmusára is), amibe ha kell ha nem, drága dolgokat kell belerakni (ehhez drága dolgokat gyártani), pumpálni, ideológiákat kitalálni, kiszivárogtatni, terjeszteni (nem szempont a lineáris arányosság ár és minőség között(ott van az is)), a valóság mindig az, amit hallasz, egy szint fölött rámondhatod a hangara, hogy high end, de mondhatod ugyanerre, hogy hi fi vagy jó hangú. Kétségtelen, a legfontosabb elem a hangsugárzó, de nem név és ár dönti el, hogy megfelel-e a célnak (bár biztos vannak márkák, ahol már a márkanév megfizetése után (kezdő szint) magvan már az arányosság), nincs olyan hogy tökéletes hangsugárzó (még erősítés nélküli élőzenében is komoly hibák lehetnek, ha az akusztikus környezet nem megfelelő). Nem szaporítom a szót, szinte biztos vagyok benn, hogy bármilyen javítás egy hangsugárzó hangján legkönnyebben az eredetihez minél közelebbi állapotból kiindulva a legkönnyebb, és meglepne ha pont a mélyhangszórók okoznák a legnagyobb fejtörést egy vidi sugárzónál.
(#) Zupp87 válasza aflmor hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Fűrészelési vágy csillapítására apámnak van egy jó módszere: "ott van fijam a láncfűrész a garázsba', karikázd már fel a hátsó udvaron azt a 24 ölfát.." ilyenkor már nem annyira szeretek fűrészelni..
(#) szergey válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Pedig a HS480 pont egy a műszaki giccs, és ipari selejt kategóriák metszetéből.

A Videoton hangsugárzóknál szintén megvolt az a probléma, mint az orionnál is, hogy majd az összes hangváltójukat elszúrták úgy a '90-es évekig. Ami utána jött, már kezdett alakulni, a Prelu B32-vel pedig végülis sikeresen fejezték be a munkát, elkészült az első Videoton hangsugárzó jó hangváltóval.

Ma Videoton hangszóró nem készül, a H2000 sem gyárt ilyet, de árul régi javított hangszórókat, ha valaki nagyon eredetit akar, akár teljesíthető a kívánság.
Ami ma készül az üzemben az nem Videoton, teljesen más, van hogy jó, jobb az eredeti hangsugárzóhoz, mint a régi, van hogy nem illeszkedik hozzá, ennek fényében kell választani. Picit gondolkodni kell.

Idézet:
„Ki mit javasol: az eredeti hangváltóban szimplán cseréljem ki a monopoláris elkókat olajpapír kondikra, vagy építsem át az egész struktúrát?”

Mármint mihez?
HS200?

Idézet:
„Bizonyos összeg alatt tuti az”

Ma pont az ár nincs összefüggésben a minőséggel.
(#) szergey válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Na azt kéne lapakolni itt nálam.
(#) vbking hozzászólása Dec 1, 2009 /
 
sziasztok!
gitárládát szeretnék építeni. két hangszóróval, nagyjából 10-150 watt teljesítményőt, aminek 8ohmos kimeneti ellenállása van. nem tudom hogyan kezdjem egyáltalán. tudnátok valami segítséget adni?
(#) potenciameter hozzászólása Dec 1, 2009 /
 
Hali, haveromnak akarok építeni mélynyomot, az 5.1es rendszeréhez. az lenne a kérdés, hogy dupla 16,5 cm-es hangszóróhoz, mekkor reflex ládát építsek? A hangszórókról annyit tudok, hogy 16,5cm-esek, 50/100wattosak, 50hz-3khz, 90Db, 8 ohmosak.
(#) atiati78 válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Egy hangfal megépítés nagyon öszetett dolog. Ha komolyba akarod nyomni akkor kellene keresni egy bevált ládát megszerezni a benne lvő hangszórókat es reprozni az egészet az utlsó csavarig.Masik lehetőség programmal hangfalat tervezni de én nem tartom olyan jó ötletnek több okbol is, ezeket most nem sorolom fel.Azonba a PA forumon mellekeltem egy dobozt ezt ide neked is felrakom, hogy vess rá egy pillantást.
A két db 16cm-es hangszoró nem igazán komoly méret egy igazi mélyládához, nem tudom, hogy van e lehetőségetek nagyobb méretű hangszorók beszerzéséhez, min. 2x25 de inkább 2x30 vagy 2x38cm es.Hogy nem mond, hogy semmi ötletet nem adtam itt egy doboz amit én mély célokra jónak talalnék (saját vélemény), minden jót. Látásra nem lehet megmondani egy falról hogy jo e de ha alaposan mengézitek amit linkeltem láthatjátok, hogy igen rendesen meg van erősítve merevítőkkel, valószínű hogy nagy hangszórókhoz volt használva mély vagy subládának.
(#) potenciameter hozzászólása Dec 1, 2009 /
 
Sziasztok, haveromnak szeretnék építeni mélynyomot, az 5.1es rendszeréhez. A hangszórókról annyit tudok, hogy 16,5cm-esek, 50/100wattosak, 50hz-3khz, 90Db, 8 Ωosak. Dupla hangszórós reflex ládát szeretnék építeni, mekkora láda kell hozzá?
(#) Zupp87 válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Jóség értékek esetleg? Azokból már tudunk számolni.
(#) potenciameter válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
csak ennyit tudok, kb. hány literes láda kell neki, szerintem nem kell tul nagy 2darab 16cm es nek. Az lenne fontos hogy elég mélre menjen, 45-50hz környékére.
(#) potenciameter válasza atiati78 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
nem találok PA nevü forumot, azért koszi a tanácsokat.
Esetleg ha mutatnál egy linket, ahova írtál a képen látható mélyládáról, vagy ha feltennéd ide a láda tervét, annak nagyon örülnék.

köszönöm
(#) szergey válasza atiati78 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Nem az átmérőtől függ a mélyatvitel, 160mm-ben is el lehet érni a 36Hz-et.
(#) potenciameter válasza szergey hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Te sem tudod, h kb mekkora láda kellene hozzá?
(#) szergey válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
T-S paraméterek...
vagy kép a hangszóróról.
(#) potenciameter válasza szergey hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
annyit tudok róla, amit fent írtam. így néz ki.

woofer.jpg
    
(#) atiati78 válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Sajnos a nagy én sem tudom hol vannak a láda tervei, azonban linekel egy szöveget hátha segítségetkre válik :
Szia! (Monacor)
Sajna hangszoró adatok csak azok állnak rendelkezésünkre amit a gyár meg az.
De a hangfal építés csak szolok,nem egyszerű
Sok dolog van és sok összetevője annak,hogy mikell hozzá és az nem garancia,hogy jól is fog szolni!
Mi sok hangfalat készítünk és újjítunk fel, ha elmondod mit szeretnél akkor akár meg csináljuk.
Ha telon fel hivsz akkor pár dolgot megtudunk beszélni ezzel kapcsolatban.
70-555-3033
Üdv
(#) atiati78 válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Első ránézésre Somogyi/MNC utánzat talan a kocsiba valő közül. Annyit szimpatikusnak találok hogy súlyos peremmel van ellátva. Igen ez még nem garancia semmire sem, de hátha a nagy perem nem csak disz, hanem "engedély" a nagyobb membránkitérésekhez.
(#) atiati78 válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Szerinem vedd fel a kapcsolatot a tel számmal, emailben küld el a hangszóród képépt és minden adatot amit tudsz róla, mond el hogy házimozihoz készitenétek subot, szerintem segiteni fognak a doboz meghatározásában.
(#) ptesza válasza szergey hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Nyilván az érzékenység rovására megy.
(#) atiati78 hozzászólása Dec 1, 2009 /
 
Átolvastam a forumszabályzatot igen vannak gondjaim,
sajnos a munkámmal együtt jár a nagy stressz és a sietség. Ez látszik meg a hozzászólásaimon. Megpróbláok vátloztatni ezen, és megpróbálom összeszedni gondolataimat mielőtt írok.
Nem azért irtám azt a hszt. amibe - ha jól selytem igen ritkán - még tel szám is van, mert annyira ráérek, hanem mert szerettem volna segíteni a srácnak a mélynyomó ládájának elkészítésében.
Következő: »»   218 / 728
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem