Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia
A Foxit PDF Editor szoktam használni erre a műveletre. Eagle-ben PDF-be nyomtatom a nyákterveket 1200DPI-s felbontással, és a Foxit Editorral megnyitva a külön PDF-eket egy oldalra másolgatom, nem változtat a méretezésen, ha az eagle jó méretarányba nyomtat nem lesz vele gond. A legvégén csak ki kell nyomtatni a telipakolt oldalt. Bari
Az azért tegyük hozzá hogy a pdf editor fizetős progi. Ha nm tudod beszerezni, nézz körül gerbmagic néven fut egy ingyenes gerber progi az is tud ilyen összemásolgatást, és talán még pdf-be mentést is.
Örök hála. Mit sz****tam eddig a beállításokkal.
Azt észrevettem, hogy fizetős mikor mentettem, de odébraktam az oBjektumot a szöveg meg elfér. Vettem írásvetítő fóliát, mivel lehet rá nyomatni? A tintasugarast letöröltem róla. Fénymásolóba bele merjem tenni? Disztingválj már, légy szíves! Frankye
Működik evolution copy ként is, nem kell feltétlenül regisztrálni.
Bari
Nézd meg a csomagot rajta van e a lézernyomtató jele, ha igen akkor bele lehet tenni, ha nem látod rajta akkor inkább ne, ha nem csomagban hanem laponként vetted akkor a boltban kell megkérni hogy mutassák meg a csomagolását, használható e lézer nyomtatóval.
Bari
Visszamentem a boltba, mert az asszony vette a lapot. Na ott a csomagon semmi sem volt pedig a designerek kitettek magukért. Ennek ellenére betettem egy lézernyomatóba, patika minden.
hali!
Vasalásos nyákkészítéshez csak filmnyomó papírt lehet használni, vagy ha nincs más, akkor jó a sima fénymásoló papír is?
A sima fénymásoló papírral az a baj, hogy a rostjai közé felszívja a festéket, és onnan melegítés hatására se (vagy csak nagyon nehezen) olvad ki a festék. Az eredmény: szinte egészen biztosan használhatatlan maszkolás.
De egyébként: A kereső CSODÁKRA képes
Bocsi a reklámért, de közérdekű:
Ha valaki még szeretne 35% -os 800ml -es flakonos hidrogénperoxidot, akkor ITT még megteheti. Csak előre szóljon hogy nyomtatott áramkörhöz lesz. (mert egyébként fodrászkellékként már nem forgalmazható valami eu-s marhaság miatt, vagy mi) Én vettem két flakonnal, egy darabig elég lesz
Köszi a választ.
Elkezdtem olvasni ezt a fórumot csak rossz irányból és egy idő után feladtam.
Sziasztok!
Nem tudom mennyire használható vagy sem, vagy hogy mennyire számít olcsónak (szerintem az), de gondoltam ezt megmutatom mert hasznos lehet: Fúróallvány 3499Ft Esetleg annyit megér hogy megnézzük személyesen is hátha megéri.
Szia!
Az (ÉN) véleményem az hogy nem tul jó! Nyákfurásra használhatattlan. Nagyon vékony furóvan nem lehet vele furni, mert csak eltöri.Nem pontoson küggőlegesen megy le a furó, mikor nyomod le a kart elhajlik a furó, vagy eltörik. Mert volt hozzá szerencsém és nem nagyon van használva.Össze vissza mozog az egész.
Ilyenem van nekem is, ez nagy fúrógéphez is csakhogy elmegy. Vastag, 3mm+ fúrónál is korrigálni kell a vízszintes elmozdulást. Nyákhoz inkább csinálj pl nyomtatósinekből egy precízebbet!
Hát ilyen vastag vasalást még soha nem tudtam csinálni
Sziasztok!
Alkoholos filccel is meglehet rajzolni egy nyákot?
Szia!
Meglehet, csak nem egyszerü. Én csináltam régen, de nem sikerült soha rendesen mindig lemarta a vasklorid legalább a felét.
Lehet alkoholossal nyákot csinálni.
A 4és fél éves fiam is kedvet kapott a nyákgyártáshoz Ezt rajzolta egy Stabilo filcel, ami M-es vastagságú kicsorbult véggel. Én kimarattam neki, és ónfürdőztem is. A képen látszik, hogy ahol eleve nem volt elég vastag a filc festékrétege, ott bele mart. Viszont ha odafigyelsz, hogy a festék amit rákensz takarjon is, akkor simán meg tudsz csinálni így egy nyákot.
Ezek szerint nagyon ügyes
Nekem nem jött be a filc és ezért váltottam a fotózásos eljárásra.
Sziasztok
Most kisérletezek a levilágításos NYÁK készítéssel. Vettem egy ilyen csövetBővebben: Link 30 perc levilágítás után beledobtam az előhívóba (TN140 kék lötty fél deci+4,5deci víz) és egy pillanat alatt lekapta róla az összes lakkot. (1 napig szárítottam ) Mit rontottam el?
Szerintem sok volt a levilágítási idő.
Próbáld meg 5-10 perccel.
A világitás is lehet sok volt, vagy hogy mennyire volt átlátszó a maszk amit csináltáll.
Ez special eleg vastag lakkréteg volt, most csináltam 5 paneldarabot aztán meglátjuk...
Amúgy neoncsőnél az hogy a fázist az előtétre kell kötni, és nemlehet felcseélni a nullával az hülyeség ugye? Valahol itt forumon olvastam...
Gulliver a maszkra gondolt, hogy azon mennyire voltak feketék a sávok(maszk=átlátszó fólia, amin rajta van a nyák rajzolata).
"Szürke" pauszt használtam. Sok tintás beállítással.
Végül megoldódott. 10-15 perc között van valahol az ideális idő. Úgy tökéletes. Megyek és felprogramozom a szkennerben a motort. Konklúzió: 980 ft os 6Wos UV cső 1 darab: megteszi a dolgát. Kérdés mostmár csak az hogy mennyi idő kellhet egy A/4 es panelhez, ha mozog alatta a cső
Nyilván való, hogy a filccel amatőr szinten lehet nyákot csinálni. Én is a Fotózás barátja vagyok.
Szerintem nem kell mozgatni a csövet, mert akkor a széleket kevesebb fény érheti, mint a többi részt. Én betennék még 3-4 ilyen csövet, az az egy mellé, egyenletesen elosztva, és kész.
Ha mozgatod a panelt, akkor a levilágítási időd is hosszabb lesz. Több cső gyorsabb siker.
Vasalással készített nyákkora könnyen felvihető a beültetési oldal rajzolata is , ezt már többször próbáltam , jól működik .
Most az egyszerűsítés jegyében , egy lépésben kipróbáltam ennek megvalósítását . Kétoldalas nyákkészítés adta az ötletet . Tervezés során a beültetés oldalát is hozzászerkesztem a nyáktervhez , így kinyomtatva félbehajtva a papírt , egyszerre felvasalható mind két oldal és pontosan stimmelnek a furatok is . Előnyként jelentkezik , hogy sósavas eljárás lekapja az esetleges papír foszlányait , így nem lesz szürke a felvasalt mintázat . A képen az első próbálkozás látható .
Szia!
Nagyon szép lett gratulállok De mivel van lefestve a panel, hogy zöld? |
Bejelentkezés
Hirdetés |