Fórum témák
» Több friss téma |
Igen ezt tudtam, de ha csak 1 cső lesz használva akkor felesleg a másikat is fűteni, de ha már benne van akkor tényleg jó lenne felhasználni.
ráadásul ha jól emlékszek 4-5 alkatrész kell hozzá, itt egy irányadó kapcsolás hozzá: Bővebben: Link
Köszi mindenkinek!
Beraktam... félek rákötni a hálózatba... 110V fűtőfeszt adnék neki.. de... lerajzoltam, hogy kötöttem be.... úgy félek a csövektől ![]() ![]() Megvárom a válaszotokat, hogy jól kötöttem-e be, és utána kipróbálom.
Én is gondolkoztam, hogy hogyan lehetne kihasználni a másik felét a csőnek... Minden variációra kíváncsi vagyok.
Nehogy 110V-ot köss be fűtésnek!
![]() A csőnek 6.3 (4-9,5-9) vagy 12.6V (4-5) kell se több se kevesebb! Milyen táptrafóval akarod használni? Én a helyedben olvasgatnék egy kicsit a csövekről mielőtt összedobnám a kapcsolást, meg kezdésnek inkább egy félvezetős előfokot csinálnék.
[quote]a rajzon 200V van írv[quote] Az a 200Volt az az anódfesz , a cső fűtése az 6.3 Volt (4-9,5-9) vagy 12.6Volt (4-5)
![]()
Nem!
Az az anódfesz/tápfesz, a cső fűtése nincs rajt a rajzon, bár azt már leírtam, hogy kell bekötni. Milyen trafót fogsz hozzá használni? A trafón lenni kell 3 szekundernek (kb 140VAC, 42V, 6.3V vagy 12.6V, ez utóbbinak pontosan ennyinek kell lennie.
Akkor nekem kell az a 110V andófesz a 6-8 lábakra, és még egy fűtőfesz 12,6V vagy 6,3V, lábaktol függően?
egy 2x 40 és 2x10V os szekundertekercses trafóm van....
a 2x40V bol egyenirányítva 110V ot a 2x10V bol pedig 2x 12,2V ot kapok Suliban mértem... Idézet: Ezt a 110 V honnan vetted ? A rajzodon 200Volt szerepel , és ennek kellene egy szekunder ami legalább 180 Volt AC Amit ha egyenyirányitasz majd CRC szűrés . Abból lessz a végén 200Volt DC anód fesz . A fűtésnek annak a már leirt módon kell a fesz , kb300mA „Akkor nekem kell az a 110V andófesz”
Az oldalon lejjebb azt írták, hogy 60V rol is elmegyOLDAL.... és nekem csak ez a trafóm van....
Mi az a CRC szűrés? Valami zajszűrés, hogy ne legyen brummhang?
Ja bocs de a BS oldalát azt nem olvastam ? Igen valóban ott valaki azt irta hogy valóság hogy elmegy már 60 Voltról is az ECC83 ? Ez tény de én még kiegésziteném annyival hogy ekkor igencsak torz jel ami kijön a végén ! Viszont ha te egy csöves előfokot szeretnél torzitás nélkül akkor jobb lenne betartani a rajzon megadott értékeket ? A nagy kérdés mire szeretnéd ezt az előfokot használni
![]() ![]()
Bocs, az olvasottra hagyatkoztam.
A mellékelt végfokhoz építeném.... Mennyi lehet max abbol az anódfeszből?250V? CRC értékeket nekem kell feszültségtöl függően meghatározni, vagy mindenhol ugyan azt használják?
Nos az nem lessz 250 Volt ! mert 180X1,3 =234Volt amit egy ellenálással ejtünk 200Voltra . A CRC első konderzátora lehet 200-470 uf a második konderzátor az lehet kisseb értékű 100-200 uf . Az ellenálást azt egyszerűen kiszámolod / ohm törvény /
Úgy kérdeztem az anódfeszt, hogy amit elbír a cső.
Az más kérdés hogy a cső mekkora feszt bir el ? Az adatlap - on megtekintheted ! Itt ebben a kapcsolásban az értékek 200 Voltra vannak tervezve , és ezt ildomos lenne betartani ?
Egy kis 15 Wattos kombóhoz lehetne egy előfokcsöves dobozkát építeni? Amibe van egy egyszerű csöves kis kapcsolás.És lenne valakinek egy ilyen kapcsolása?
![]()
Nem oly rég építettem egy kis előfokot az eggyik havernak , gitárhoz használja és az a véleménye róla hogy nagyon tuti hangzássa van ! Nekem aztán mondhassa mert botfülű vagyok a gitárhoz ! Marshall JMC 800 előfok
![]() ![]()
Egy oldallal ezelő0tt tetem fel a linket.... Nemártana kicsit visszaolvasni néha.
A komplett kapcsolást fel tudnád rakni ?
előre is köszi ![]()
Szép lett! Én is ugyanezt a kapcsolást csinálom. Nem tudja valaki hol lehet minőségi 1M-ás log potmétert venni?
Ha valakit érdekel egy remek kis csöves előfok, ajánlanám ezt:
The Hood Remek kis cucc, a teljesen tisztától kb. a rockos torzításig tud mindent. Boost és clean/dirty kapcsoló van beépítve; a hangszínszabályzó nem a hagyományos felépítésű, hanem a Big Muff-tól kölcsönzött megoldás. Sokkal rugalmasabban használható, ha valaki megszokja! Elmegy kisfeszültségről is, én 24V-ról hajtom.
Szia!
E-tronic parts! Sok más egyéb szép dologgal együtt ![]() Szép napot Zsolti
Na végre ! Pont egy ilyen paraméterű kapcsolásra vadászok! Látom készítettél nyákot is, feltennéd a közösség számára :yes: ? Köszi!
Üdv, hangmintát lehetne kérni esetleg ?
Vonzó dolog, 24 volt, cső ![]()
Hello!
Szerintem ,ha előfokozatban gondolkoztok csak, mint pedál vagy ilyesmi, akkor "szembeforgatni" 2db alacsony VA -s trafót nem olyan nagy kunszt. Csőnek kell a nagy villany szerintem, de vannak kis feszültségű csövek is, az tény. De pl a www.elektroncso.hu -n is lehet venni treffentyűt, igaz, az az oldal nem az olcsóságáról híres ![]() Üdv Zsolti
Üdv!
Ez a kapcsolás nagyon tetszik! Minden benne van aminek lennie kell. Milyen csövek kellenek bele? Eltérők lehetnek? pl ecc83, és ecc85? Mindkettő dupla trióda...
Itthon ilyen csövek vannak:
pcc189 ecc82 ecc83 ecc85 Egy cső mit csinál, ha nem működik? az ecc83 az 12,2V egyenirányított fűtésen halványan izzik, és amikor bekötöm az áramkörbe, akkor nem ad hangot az előfokom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |