Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   47 / 316
(#) PetAd válasza magitor hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Igen ezt tudtam, de ha csak 1 cső lesz használva akkor felesleg a másikat is fűteni, de ha már benne van akkor tényleg jó lenne felhasználni.
(#) magitor válasza PetAd hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

ráadásul ha jól emlékszek 4-5 alkatrész kell hozzá, itt egy irányadó kapcsolás hozzá: Bővebben: Link
(#) csoka69 hozzászólása Dec 10, 2009 /

Köszi mindenkinek!
Beraktam... félek rákötni a hálózatba... 110V fűtőfeszt adnék neki.. de... lerajzoltam, hogy kötöttem be.... úgy félek a csövektől
Megvárom a válaszotokat, hogy jól kötöttem-e be, és utána kipróbálom.

Bekötve.JPG

(#) csoka69 válasza magitor hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Én is gondolkoztam, hogy hogyan lehetne kihasználni a másik felét a csőnek... Minden variációra kíváncsi vagyok.
(#) PetAd válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Nehogy 110V-ot köss be fűtésnek!
A csőnek 6.3 (4-9,5-9) vagy 12.6V (4-5) kell se több se kevesebb!
Milyen táptrafóval akarod használni?
Én a helyedben olvasgatnék egy kicsit a csövekről mielőtt összedobnám a kapcsolást, meg kezdésnek inkább egy félvezetős előfokot csinálnék.
(#) csoka69 válasza PetAd hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

a rajzon 200V van írva
(#) CIROKL válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

[quote]a rajzon 200V van írv[quote] Az a 200Volt az az anódfesz , a cső fűtése az 6.3 Volt (4-9,5-9) vagy 12.6Volt (4-5)
(#) PetAd válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Nem!
Az az anódfesz/tápfesz, a cső fűtése nincs rajt a rajzon, bár azt már leírtam, hogy kell bekötni.
Milyen trafót fogsz hozzá használni? A trafón lenni kell 3 szekundernek (kb 140VAC, 42V, 6.3V vagy 12.6V, ez utóbbinak pontosan ennyinek kell lennie.
(#) csoka69 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Akkor nekem kell az a 110V andófesz a 6-8 lábakra, és még egy fűtőfesz 12,6V vagy 6,3V, lábaktol függően?
(#) csoka69 válasza PetAd hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

egy 2x 40 és 2x10V os szekundertekercses trafóm van....
a 2x40V bol egyenirányítva 110V ot
a 2x10V bol pedig 2x 12,2V ot kapok

Suliban mértem...

Idézet:
„Akkor nekem kell az a 110V andófesz”
Ezt a 110 V honnan vetted ? A rajzodon 200Volt szerepel , és ennek kellene egy szekunder ami legalább 180 Volt AC Amit ha egyenyirányitasz majd CRC szűrés . Abból lessz a végén 200Volt DC anód fesz . A fűtésnek annak a már leirt módon kell a fesz , kb300mA

Az oldalon lejjebb azt írták, hogy 60V rol is elmegyOLDAL.... és nekem csak ez a trafóm van....

Mi az a CRC szűrés?
Valami zajszűrés, hogy ne legyen brummhang?

(#) CIROKL válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 10, 2009 / 1

Ja bocs de a BS oldalát azt nem olvastam ? Igen valóban ott valaki azt irta hogy valóság hogy elmegy már 60 Voltról is az ECC83 ? Ez tény de én még kiegésziteném annyival hogy ekkor igencsak torz jel ami kijön a végén ! Viszont ha te egy csöves előfokot szeretnél torzitás nélkül akkor jobb lenne betartani a rajzon megadott értékeket ? A nagy kérdés mire szeretnéd ezt az előfokot használni A CRC szűrés csak csupán 2 darab konderzátor és közé egy beékelt ellenálás amin legalább 30-40 Voltot kéne ejteni / elfűteni / hogy a brumit csökkentsük vagyis eltüntessük . De lehetséges az ellenálás helyett egy fojtó alkalmazása is , de most szerintem maradjunk az ellenálásnál !

Bocs, az olvasottra hagyatkoztam.

A mellékelt végfokhoz építeném....
Mennyi lehet max abbol az anódfeszből?250V?

CRC értékeket nekem kell feszültségtöl függően meghatározni, vagy mindenhol ugyan azt használják?

Nos az nem lessz 250 Volt ! mert 180X1,3 =234Volt amit egy ellenálással ejtünk 200Voltra . A CRC első konderzátora lehet 200-470 uf a második konderzátor az lehet kisseb értékű 100-200 uf . Az ellenálást azt egyszerűen kiszámolod / ohm törvény /

Úgy kérdeztem az anódfeszt, hogy amit elbír a cső.

Az más kérdés hogy a cső mekkora feszt bir el ? Az adatlap - on megtekintheted ! Itt ebben a kapcsolásban az értékek 200 Voltra vannak tervezve , és ezt ildomos lenne betartani ?
(#) bamboocha hozzászólása Dec 10, 2009 /

Egy kis 15 Wattos kombóhoz lehetne egy előfokcsöves dobozkát építeni? Amibe van egy egyszerű csöves kis kapcsolás.És lenne valakinek egy ilyen kapcsolása?
(#) CIROKL válasza bamboocha hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Nem oly rég építettem egy kis előfokot az eggyik havernak , gitárhoz használja és az a véleménye róla hogy nagyon tuti hangzássa van ! Nekem aztán mondhassa mert botfülű vagyok a gitárhoz ! Marshall JMC 800 előfok Igazán egyszerű 2 darab cső egy pár apróság meg 5 darab potméter .
(#) magitor válasza bamboocha hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Egy oldallal ezelő0tt tetem fel a linket.... Nemártana kicsit visszaolvasni néha.
(#) AK0S válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

A komplett kapcsolást fel tudnád rakni ?
előre is köszi
(#) CIROKL válasza AK0S hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Szia ! ITT megtalálod a (#569503) FiGe hozzászólásánál !
(#) krieggger válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Szép lett! Én is ugyanezt a kapcsolást csinálom. Nem tudja valaki hol lehet minőségi 1M-ás log potmétert venni?
(#) bourbonstreet hozzászólása Dec 11, 2009 /

Ha valakit érdekel egy remek kis csöves előfok, ajánlanám ezt:
The Hood
Remek kis cucc, a teljesen tisztától kb. a rockos torzításig tud mindent. Boost és clean/dirty kapcsoló van beépítve; a hangszínszabályzó nem a hagyományos felépítésű, hanem a Big Muff-tól kölcsönzött megoldás. Sokkal rugalmasabban használható, ha valaki megszokja!
Elmegy kisfeszültségről is, én 24V-ról hajtom.

DSC00222.jpg

(#) ZSozsóó válasza krieggger hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Szia!

E-tronic parts! Sok más egyéb szép dologgal együtt

Szép napot
Zsolti
(#) Hakai válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Na végre ! Pont egy ilyen paraméterű kapcsolásra vadászok! Látom készítettél nyákot is, feltennéd a közösség számára :yes: ? Köszi!
(#) kefe13 válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Üdv, hangmintát lehetne kérni esetleg ?
Vonzó dolog, 24 volt, cső
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Hello!

Szerintem ,ha előfokozatban gondolkoztok csak, mint pedál vagy ilyesmi, akkor "szembeforgatni" 2db alacsony VA -s trafót nem olyan nagy kunszt. Csőnek kell a nagy villany szerintem, de vannak kis feszültségű csövek is, az tény. De pl a www.elektroncso.hu -n is lehet venni treffentyűt, igaz, az az oldal nem az olcsóságáról híres

Üdv
Zsolti
(#) csoka69 válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Üdv!

Ez a kapcsolás nagyon tetszik!
Minden benne van aminek lennie kell.
Milyen csövek kellenek bele?
Eltérők lehetnek? pl ecc83, és ecc85?
Mindkettő dupla trióda...
(#) csoka69 válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Itthon ilyen csövek vannak:
pcc189
ecc82
ecc83
ecc85

Egy cső mit csinál, ha nem működik?
az ecc83 az 12,2V egyenirányított fűtésen halványan izzik, és amikor bekötöm az áramkörbe, akkor nem ad hangot az előfokom.
Következő: »»   47 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem