Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   859 / 3607
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Ez a macska kész
(#) Pulyka válasza vicsys hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Az a 8 tonna nem kevés egy kicsit?
Az benne a poén,hogy a fél vasárnapomat(előző hét) azzal töltöttem,hogy kicsit rendbe hozzam.
Láncot drótkefével megsimogattam,beolajoztam,féketpofákat is megigazítottam,kicsit szorult,ezért a bowden tokba olajat cseppegtettem,a felniről a port letörölgettem,még a küllők közül is.
ja
Jut eszembe
duplafalú felniket
jól jártak vele azok a ki-dobott szemetesládák...
(#) KTobi hozzászólása Dec 16, 2009 /

Máá, mi az a pár centi hó? Hétfő este óta esik. Már a 20centi körül jár. A közlekedés közelít a katasztrófához. A főutakat nem takarítsák , a mellékutakat igen. Más az illetékes.
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Nem te vagy az első aki ezt mondja.
(#) _ampervadasz_ válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Velem is megtörtént az eset, igaz másképp.
Abból lett is anyagi kár, de meglettek a tettesek.
Ráadásul csak egy része térült meg, ha lenne plusz pénzem a behajtásra ( lenne is, csak nem tudom mikor látnám a többivel együtt ) akkor ez is megoldódna idővel.

Tudom milyen érzés, amikor egy sokat használt, minden élményt meglátott tárgyát lopják el, de egy ilyen világban örülhetünk, ha nagyobb bajunk nem esik. Persze nem felnagyolni szeretném a problémát.

Amúgy keveslem én is a 8 tonnát, mert nem tudja egyenletesen átfogni a 8 kerék.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 16, 2009 /

Ez a hóesés valami érdekes jelenség. Amikor mentem az iskolába akkor is a szemembe fújt és semmit nem láttam, amikor jöttem vissza akkor is. Jövő héten hoznom kell síszemüveget meg sapkát is. Bár most megvoltam a kapucnival is, de tegnap ugyanilyen öltözékben lefagyott a fejem. Itt Debrecenben még a főút is tiszta havas, nem hordják le az autók sem, pedig van forgalom rendesen, bár most már eléggé belassult. Minimum 5 centi hó már itt is van, de mivel vonalzó nincs nálam, így biztosat sem mondhatok.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Erre eshetett volna több is. Nincsen sok nyoma. kKarácsonyig valamiféle kis havacska is eshetne.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Itt még mindig esik. Nem tudom mikor kezdhette el, mert reggel fél 7-kor már tiszta fehér volt minden és már akkor is esett. Azóta folyamatosan esik, megállás nélkül... :yes:
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Akkor alakítsd át a masinádat - amit fűtésre használsz - hóágyúvá, és lődd errefelé a fölösleges havat, mert itt kevés van. :hehe: Tudom hogy képes vagy rá, ne tagadd!
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Majd átalakítom a hőlégfúvómat hólégfúvóvá és akkor fújok arrafelé egy kis havat.
(#) Macsek71 hozzászólása Dec 16, 2009 /

Skacok !

Bocs a számtech kérdésért, de remélem belefér :

Adva van 2 vinyo. A nagyobbikon van oprendszer. Át kellene költöztetni mindenestől a kisebbre. (Win őfelsége nem hajlandó a kisebbre telepedni, pedig elférne )
Probléma csak usb-ata átalakítóval tudom mindkét vinyót másik működő gépre kötni ...

minden infóért köszi M.
(#) dima válasza KTobi hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Nagyon ismerős helyzet,ma alig birtam fölhajtani kocsival a főútra ,de valahogy a mellékútakat sem nem túlságosan takaritják. Holnaptol már gyalogolok
(#) _ampervadasz_ válasza Macsek71 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Átméretezed a merevlemez partíciót akkorára, amekkora az egész lemezen foglalt adatmennyiség, amin a windoz van.
Majd készíts egy merevlemez képfájlt, és állítsd vissza, a rámásolandó merevlemezre.

Remélem tudtam segíteni.

Milyen vinyó az, amire nem megy rá a windoz?!

Megjegyzem nekem, még egy 1,6GB -os szígétre (ST31722A) -is sikerült rápakolnom. Nem lehet hogy a virus protetion -vagy minek írják -engedélyezve van? Ugyan is ekkor meghiúsul a telepítés is mert a telepítőnek el kell érni a rendszertöltő rekordot (MBR) ami az indítószektoron foglal helyet.
(#) hapro hozzászólása Dec 16, 2009 /

Nekem is lenne még egy számtek kérdésem. Nemrég föltettem a kérdést, hogy lehet online az msn-t illetve az ebuddy weblapot letiltani.
Ma megint volt órám az okos gyerekekkel, és most éppen arra jöttek rá, hogy a találatoknál a tárolt változatra nyomnak, egyet a ebuddy keresése után, és akkor kicsit kacifántosan de bejön az oldal, és ismét használható az msn.
Mit tehetek, hogy ezt teljesen letiltsam?
A hostok közé betettem a címsorban található tárolt változat címét is, de semmi eredmény, úgy is bejött az oldal.
Amit simpi mondott az gpedit.msc vagy valami hasonlót azt meg nem tudom használni, vagy nem tudom mit is kéne letiltani.
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Próbáld meg magát a Kuuglit -t, és íbéj -t tiltani. Ekkor már szinte semmit, nem tudnak behozni, ugyan is a kuugli és a hozzá hasonló keresőbotok egy alattomos dolgok tudnak lenni.
(#) Ricsi89 válasza hapro hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Az ebuddy mindig más szerverről léptet be. Én néha használom, amikor szórakozik az msn, és eddig mindig más volt a cím, amiről betöltött. Azt, hogy mit lehetne vele csinálni azt passzolom.
(#) valve válasza hapro hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Van szerver? Esetleg Domain-ba vannak léptetve a gépek? Vagy csak egy simma Router osztja a netet...
(#) hapro válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

A gugli keresőt azt nem tilthatom, mert akkor hogy keresnek?
Azt szokták meg, és arra neveljük, hogy azt használják, mert azzal sok mindent megtalálnak.
A bing letiltása már nagy előrelépés volt az ebuddy letiltásában, de még nem jártam sikerrel teljesen.
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Neked egy olyan program kellene, ami tud rész-URL-t blokkolni. Jelen esetben *.ebuddy.com* a nem kívánatos. Ez lehet akár egy proxy szerver is, de akkor vagy azt kell megoldani, hogy a diákok gépei direktben ne férjenek hozzá a nethez, csak a proxy-n keresztül, vagy pedig azt, hogy az IE/Firefox beállításait ne tudja módosítani a tanuló. Egyes tűzfalak is tudnak szerintem így szűrni. (Sőt, egyes routerek is...)
(#) Stadi válasza Macsek71 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Már valahol itt a HE-n is ki lett tárgyalva, hogy az XP direktben, fájlszinten átmásolható egyik vinyóról a másikra. Ha az új XP-s diszk visszakerült az eredeti gépbe, az XP telepítő CD-ről futtatni kell a helyreállító konzolt, és ott kiadni a "fixboot" és "fixmbr" parancsokat. Ezután a gép indulni fog; feltéve, hogy az XP az új vinyóján is ugyanoda került, ahol a régin volt.
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Már annyit hallottam róla...mi az a proxy szerver?

Az egy olyan program, ami a hozzá érkező webes kérésekben hivatkozott tartalmakat letölti a netről, továbbítja a kérőnek és a gyorsabb elérés érdekében bizonyos ideig tárolja is őket. "Mellékhatásként" bonyolult funkciókat is beléjük szoktak építeni, ilyen pl. az URL szűrés és az átirányítás. Nálam így volt megoldva a reklámoldalak tiltása.
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Akkor ez azt teszi gyakorlatilag mint egy hálókártya kis extra funkciókkal kiegészítve.
A proxy szerver meg egy gép amin csak ez a program fut és kész?
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Pontosabban fizikailag úgy néz ki a dolog:

Internet-->proxy szerver--->swich---->számítógépek.

A proxy szerver végzi az internet megosztását, és a belső hálózat elrejtését az internetes forgalom elől, de beállítható hogy kívülről is elérhető legyen. A mikor több számítógép különböző oldalakat látogat, akkor voltaképp az a proxy szerver tölti le, és tárolja átmenetileg, hogyha sokszor akarják ugyan azt a fájlt elérni akkor az proxy szerver küldi ki a gépeknek, és a netről már csak a hiányzó komponensek töltődnek le, ezzel is tehermentesítve az internetet. Továbbá szabályt is lehet létrehozni, hogy mi hagyhatja el a helyi hálózatot, és mi térhet oda visza. Ez vonatkozhat bármilyen adatforgalomra, akár még a számítógép, számítógép közötti kommunikációt is lehet korlátozni.
(#) KTobi válasza dima hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Hát láttam, tegnap nálunk is volt aki szenvedett. Emelkedik a mellékút, nem bírt megindulni, csak kapart. No igaz tegnap este itthon maradtam, pedig kellett volna mennem. Este, aztán, ha fagyban elég élvezetes lett volna hazahajtani.
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Egy öreg működő akár P1 előtti gép is megteszi a proxy szerepét két hálókártyával. Ha nincs 10megánál gyorsabb nett a suliban akkor igen, különben már újabb hálókártya kell bele, azt pedig már csak újabb csatlakozóval találsz. Ha beállítod, hogy állandóan fusson, BIOSban, akkor csak egy sz.gép ház kell, tápkábellel, és két UTPvel, sem billentyű, sem monitor.
(#) Norberto válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Sajnálom, hogy ez történt.

A legelső biciklim ellopásánál hasonló volt a szituáció.

Az egy 60 ezer Ft-os gépezet volt.

Egyik nap letakarítottam, mert kicsit koszos volt. Teljesen egyedül voltam aznap itthon, senki sem zavart, úgyhogy lényegében darabokra szedtem a biciklit. Minden kis részét lepucoltam. Csak úgy csillogott a végére!

Másnap elmentem vele az Auchan-ba vásárolni, előtte jópárszor jártam ott vele, de aznap nem jártam szerencsével. Munkából hazafelé menet kötöttem ki az áruház elé, a hivatalos biciklitárolóhoz, 2 különböző típusú lakattal. Vettem másnapra, munkahelyre magamnak pár édességet, max. 8 percet voltam bent. Mire kijöttem, teljesen hűlt helye volt a gépnek, azt hittem, álmodom... nagy szerencséje volt az illetőnek, hogy nem találtam ott, mikor épp matat a cangán... szerintem a szó legszorosabb értelmében halálra vertem volna. De hát ezek a rohadék tolvaj bandák már csak ilyen szerencsések...

A proxy az egy program. Teljesen mindegy, hogy dedikált gép van-e alatta, vagy osztozik más szoftverekkel. A hálózati kártyához ezáltal nem sok köze van azon kívül, hogy azt is lehet használni hozzá.

Elhelyezkedését tekintve lehet úgy, ahogy Ampi rajzolta, ezen belül lehet transzparens vagy nem transzparens (előbbi esetben a netet használó programok nem tudnak a létezéséről), vagy lehet a kliens gépekkel egyenrangú (az ábrán a switch mögött); ekkor nem lesz transzparens és így könnyen meg is lehet kerülni, ezért ezt a lehetőséget a klienseken kell kivédeni (ha szükséges).

Neked valószínűleg az lenne a legegyszerűbb, ha valamilyen ingyenes URL szűrő programot fel tudnál tenni a gépekre. Így megspórolod a hálózat átalakítását. Vagy ha csak IE fut a kliens gépeken, abban szerintem le lehet tiltani azt, hogy a sima felhasználók is módosíthassák a beállításokat és így egy proxy telepíthető akár a tanári gépre is.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 16, 2009 /

Kicsit off leszek de a témánál maradok: Létezik olyan program, amivel a kurzor billentyűzetre is rá lehet állítani az egérmozgást? Olyan helyen lenne alkalmazva, ahol az egér használatára nincsen lehetőség.
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Az eltulajdonítás módszeréről maradt valami infó? Vagy magával vitte a bűnjeleket az igen tiszteletlen elkövető? Hátha tanulnánk az esetből. Nekem ugyan inkább az autók zárjaival van bajom (konkrétan az, hogy egyedül engem gátolnak abban, hogy kulcs nélkül bejussak az autómba), de minden infó jól jöhet.
Következő: »»   859 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem