Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Rádióamatőrök versenyeznek az úgynevezett "rókavadászaton". Egy, a terepen elrejtett kis teljesítményű rádióadót (rókaadó) kell irányérzékeny vevőkkel megtalálni. A hagyományos angol rókavadászatról kapta a nevét a verseny.
Üdv!
Mi ez az alkatrész, s hogyan kell használni? Rádiófrekvenciás erősítő bemenetén volt, egyfajta trimmerpoti, de van még ennek valami titka... Kellmes Ünnepeket!
Szia!
Ez egy nagyfrekvenciás trimmerpotenciométer. Csillapítás beállítására használják. 75 ohm-os.
Sziasztok!
Van itt nálam egy fordulatszámmérő áramkör. Van benne egy IC, amit szeretnék meg tudni, hogy mi az. ITT által gyártott KEFB-824-es IC. Ez vezérli a nyák bekötései alapján a mutatót, csak hogy miképp teszi ezt... Előre is köszi!
Esetleg vmi haztartasi elektronikaban(?), mivel 75ohm-os, az "igazi" nagyfrekvenciasok 50ohm-osak.
Nem tudnal felrakni egy fotot?
Például kábeltévé-rendszereknél 75 ohm van.
Csináltam egy képet, de telefonnal készült, digigép most nincs itthon sajnos. Valamint egy másik elektronikáról is sikerült infót szereznem, abban meg ITT V3003-754-s IC hajtja a fordulatszámmérő mutatóját.
Hello!
Csak a kollégák, talán a lényeget nem említették, hogy elvileg ezt akár hova tekered, a ki és bemeneti ellenállása mindig 75ohm. Tehát az osztás megváltoztatásával az illesztés nem borul fel. (Szegény 93 és 120ohm-os rendszerek meg, ennyi idő után, mos tudták meg hogy ők nem az igaziak.. üdv! proli007
Szia!
Köszönöm a pontosítást! A lényeg a burkolat alatt van.
Üdv!
Van nekem egy NE545B jelű IC-m és nem tudom mire való. Google nem dobott rá adatlapot. Az IC 16 lábú, és ha jól látom a dolby logó van rajta. Valakinek van ötlete hogy mi lehet ez az IC?
Ha jol emlekszem osregi Dolby-B. Sajna mar nincsenek meg a regi konyveim, de ugy emlekszem egy regi sorozatban, a "Hi-Fi erositok epitese"-ben benne volt
Ahogy latom a telcsid nem tud makrozni .
Idézet: Ezt találtam. Szerintem jó lesz gyertyazselébe... „NE545B Philips Semiconductors / NXP Semiconductors Noise Reduction Circuit - Dolby Signal Proc,AV 26dB,THD .05%”
Egy cseppnyi info: Bővebben: Link
Meg kutakodok...
Amugy regi kazettas magnokban volt mint zajszuro (Dolby-B). Volt aki csak felvetelkor kapcsolta be, es lejatszaskor nem, mert igy nyert egy keves magashang kiemelest amit elnyelt volna a kazetta. (Jo kis Polimer vasoxidos kazik ott nem artott )
Mar leltem is alkalmazasi peldat, ime a print-screen-ek. (az elteres a rajzok kozott: kulonbozo labak foldre huzasaval valtozik a vegkiteres erteke)
Köszi mindenkinek a választ. Pedig reméltem hogy valami komolyabb cucc, de így tényleg a gertyazselébe rakással tehetem hasznossá
Köszönöm a fáradozásod! Ahogy látom, akkor nincs semmi extra az IC-ben, ez eddig egy jó előjelnek tűnik. Váltásjelző áramkört szeretnék építeni hozzá, de valójában fordulatszámot figyelnék vele csak és pl 4500 rpm-n bepirosodna a műszeregység. Az ECU-tól jövő jel meg passz, hogy milyen... Ezért kéne tudnom, hogy az IC milyen jelet dolgoz fel.
Jó estét!
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy kaptam egy mikroportot átalakításra de nem tudom hogy milyen szabvány ez a csatlakozó. A kérdésem az lenne hogy mi a neve ennek a szabványnak illetve hogy hol lehet beszerezni. A segítséget előre is köszönöm! Üdv.:Bencikusz
Sajna amit linkeltél azon nem találtam olyat amit én kerestem, de a HE-strore ban van 3 meg 5 pólusú ha ez az amire én gondolok.Nincsen méretarány
Bővebben: Link
Egyik ismerösőmtől kaptam egy nyákot benne két tranzisztórra hasonlitó alkatrészel.Neve SDT9204.Mi lehet ez?Mire való?Előre is kössz!
Bővebben: Link :google:
Miért küldesz privátot? Én csak adtam egy támpontot, hogy hol tudsz keresni. Különösképpen nem tartozik rám a téma. Hogy mire való? Hát amire egy tranzisztort használni szoktunk.
Hali!
Van egy olyan kvarcom amire az van írva, hogy 120M2 Alá pedig MEW 772 Ezt egy 12 mhz es kvarc helyre tettem be és nem működött vele az áramkör. Ez a kvarc szerintetek 12 mhz es vagy ha nem akkor milyen?
Hello!
Általában 30MHz frekvencia felett nincsenek alapfrekvenciás kvarcok. Vannak felharmonikusra készített kavicsok is. Ezek nem a feltüntetett frekvencián rezegnek, hanem valamelyik 3. 5. felharmonikusát használják. Tehát a kavics alapfrekin rezeg, és egy 5. felharmonikusra méretezett rezgőkörön adja a feltüntetett frekvenciát. Ha viszont 120kHz-es lenne a kavics (mert szokás kHz-ben feltüntetni az értéket), akkor megismerhető, tekintélyes méretéről. üdv! proli007
Hali mindenkinek!
Fénymásolóból bontottam valamiféle szenzort, de nem tudom mi lehetett. Ez lenne az Bővebben: Link Valaki meg tudná mondani mit figyelt a fénymásolóban? Én mire tudnám ezt használni? Előre is köszönöm! Üdv! UI.: Kellemes ünnepeket!
Ott van a pdf doksi címsorában: "powder level sensor", azaz a tonerben lévő festékpor mennyiségét jelző szenzor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |