Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   874 / 3607
(#) gg630504 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Az én autómban csak az ablakmosó tartály, a benzin beöntő és a kipufogó lyukas. Ha több, mint 5 l benzin van benne, kifolyik. Kicsit hangos is. Még szerencse, hogy télen tanultam vezetni és imádok a nyári gumival vezetni télen. Mert kell kihívás az embernek.
Járni jár ( az autónak ), de nem jut.
(#) Müszi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Idézet:
„főleg horkolás közben”

Forr a hűtővize Matyikémnek, nem jó a vizpumpája, és keveset hűt a menetszél :hehe:
(#) sándor válasza gg630504 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Látom te is szereted ezeket a pontgyűjtő akciókat...! Tudom vevőcsalogató, de akkor sem fogok minden nap eljárni a tőlem 10-20km-re lévő boltba (ahová évente egyszer kétszer betévedek, és egyből a pontgyűjtő-kártyával "kedveskedik" a pénztáros hölgy ), amikor tőlünk száz méterre van a ....-áruházlánc boltja!
(#) _ampervadasz_ válasza Müszi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szevasztok.

Müszikém, ez jó volt.
(#) nagy hoho válasza hapro hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Végig olvasva a teszt eredményeket,többen vagyunk 46 jó válasszal és mindenkinek más az IQ-aj. Sándornak 46 -al az IQ-ja magasabb mint nekem.De nekem ennyi is elég ilyen öreg fejjel.
(#) nagy hoho válasza moltam hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Ha az egész országban ma napközben mínusz van akkor Pilisen , hogy lehet plusz 13 C° ?
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Óvszer?
(#) mex válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Igen. Megóv a nemkivánt sergéstől.
(#) tungsram hozzászólása Dec 21, 2009 /

Nem tudom máshol hány fok hideg van de nekem már a műhelyben is fizikálisan fagy meg a PC....
(#) vicsys válasza tungsram hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Akkor most húzd a procit!!
(#) Stadi válasza tungsram hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nem tudom, kint hány fok van, de 22°C-ra állítva a fűtést az gyakorlatilag 100%-os kitöltési tényezővel ment (gázcirkó), úgyhogy most levettem 20°C-ra, mert untam, hogy a 60°C körüli (maximális?) előremenő hőmérsékletet tartani próbálva állandóan kapcsolgatott. Mindjárt ki is teszek egy hőmérőt a kíváncsiság kedvéért.
(#) Stadi válasza Stadi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Végülis egész jó idő van kint, -10°C körüli hőmérséklettel. Állítom, tegnap még hidegebb volt.
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

De holnaptól meg jó kis melegedés lesz. Itt a tűzróka szerdára már 11°C-t ír. :yes: Azért a -10°C és a 11°C között van egy kis különbség. És ha ez egyik napról a másikra jön. Elég érdekes jelenség.
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Én csak azért imádkozom, hogy a holnapra beígért ónos esőt túléljem a nagyfaluban. Este hazajövök, aztán ki se dugom az orrom január 4-ig. Csak a közértbe fogok elsétálni kenyérért. Lehet, hogy még az akksit is le fogom kötni a kocsiról, nehogy lemerüljön.
(#) mex válasza Stadi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nekem is oda kellene mennem holnap, de elcsúsztatom egy napot..
Nem magamban nem bizok, de a dolog várhat egy napot, ennyit megér.
(#) Stadi válasza mex hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szerencsés vagy. Nekem muszáj megbuknom holnap, hogy mehessek UV-re.

Akkor majd gyűjtsd össze az ónos esőt, kinyerjük belőle az ónt, plusz majd a karácsony után a fenyőfákat is összeszedjük és meggazdagszunk a sok ólommentes forrasztóón eladásából.
(#) tungsram válasza Stadi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

A fűtési rendszered hagyományos vagy pedig rézcsöves? A radiátorok pedig hagyományosak vagy kis vízterűek?
(#) Ricsi89 válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nem a jó válasz számít, hanem a válaszok pontértéke. Ha te csak kis 1 pontosakat rontasz el, akkor jobb eredményed lesz, mint aki ugyanannyi 2-3 pontosat ront el. :yes:
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Tényleg, az ónos eső honnan kapta a nevét? Voltaképp arról van szó, hogy a légkörben meleg van, így eső formájában hull le, aztán földet érve, mivel ott fagypont alatti a hőmérséklet, megfagy. Vagy rosszul tudom?

A válasz másik fele jó de az elejét én sem tudom.

Vascső van mindenhol, és lemezradiátor. Sajnos a tetőre tippelek, hogy arra megy el sok hő, mivel valószínűleg fagerendás szerkezetre van öntve egy 10-15 centi vastag könnyűbeton. Plusz gipszkarton álmennyezet. Ősszel volt tervben, hogy megbontom alulról, de végül nem jutott rá idő. A falak 70 centi vastagok (sárga tégla), nincsenek hungarocellel leszigetelve.

Ezért is írtam a dolgot. Én sem tudom honnan kaphatta a nevét.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nem ér, ezt írtad nekem is msn-en. Azt hittem szigorúan titkos a terved, és ebből akarsz meggazdagodni...
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

csak azért írtam be ide is, hogy hátha valaki talál a neten olyan szerkezetet ,amivel kiválaszthatom az ónt a vízből. És akkor nem kellene hazacipelnem a vizet innen, hanem már csak az ónt.

Csak azért kérdeztem mert valószínűleg olyan nagy a hőesés amiért a cirkó ki-be kapcsol. Bármilyen hülyén hangzik de vedd le az előremenő víz hőmérsékletét pl. 50 fokra és megszünik a ki-be. Egyik barátomnál szervizeltem egy gázkazánt ott még az égő teljesítményéböl is levettem. Az eredmény egyszer melegebb lett és kissebb gázszámla, persze lassan is fűt föl na de idö van...... Az ,hogy ilyen esetben folyamatosan megy a cirkó még a jobbik eset.
(#) tungsram válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

És mi lesz a vízzel?
(#) Ricsi89 válasza tungsram hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Hát az itt marad, majd jobb napokra elteszem a szekrénybe.

Azért kapcsol ki-be, mert a szobatermosztát folyamatosan hajtaná, viszont a keringtető szivattyú nem tudja olyan gyorsan kicserélni a vizet a hőérzékelő alatt, hogy folyamatosan égve maradhasson a főégő. Szerintem pont hogy feljebb kellene tekerni az előremenő hőmérsékletet. Nyílt rendszer, úgyhogy nem fog felforrni a víz. De én nem értek hozzá. A cirkó háza mögött van egy fehér elektromos doboz, az alján egy tekerőgomb. Ezt kellene piszkálni? Más állítási lehetőség nemigen van rajta. 19KW-os FÉG egyébként, még az öreg full fém kivitel.

De a gond ott van ,hogy valószínűleg a kazán kapcsolgat le de ezt így nem tudom megnézni. A víz lassan fordul meg és mire odaér már a kazán lekapcsol. A szobatermosztát csak arra van végülis , hogy a belsö hőfokot tartsa.
Következő: »»   874 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem