Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   875 / 3607
(#) tungsram válasza Stadi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Na ha találsz egy olyan gombot ami hőmérsékletben van skálázva akkor azon tekerjél...
(#) tungsram válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Éppen azon töprengtem (fotelban), hogy pl miként lehetne a szarvast ui. módszerrel szétszedni. Ugye az egyik alkotóelem a kaki az nem kell. De a másik oldal az ipari nyersanyag.
(#) mex válasza tungsram hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Mivel doppingolod magad?
(#) bankimajki hozzászólása Dec 21, 2009 /

Sziasztok van egy weboldal, ahol műszerek adatlapjai találhatóak. Azt hiszem nem is olyan rég valahol itt a HE-án is volt egy link. Aki tudja mire gondolok linkelje be nekem. Köszönöm.
Ehhez kellene az adatlap: Kabid dt-516h
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 21, 2009 /

Erre a kérdésre gondolom mindenki tudja a választ csak én nem.A lap jobb oldalán a figyelőből, hogy lehet törölni érdektelenné vált fórum témákat?
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Ezt amúgy csak azért írtam az off topikba, mert ha jól emlékszem, akkor a link is ebben a topikban volt valahol. (De ez nem biztos )
(#) bankimajki válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

A saját menüben katt. az értesítések pontra. Ha ez megvan, akkor onnastól kezdve elég egyértelmű.
(#) Stadi válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szerintem erre gondoltál. A "Műszer doksi letöltő oldalak" menüben is vannak jó linkek.
(#) bankimajki válasza Stadi hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Igen erre gondoltam.
(#) nagy hoho válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Köszönöm a segítséget! Sikerült rendet raknom.
(#) Stadi válasza tungsram hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Egy ilyen egyik felén elkeskenyedő íves sáv van a tekerőgomb mellett. Most már nem szórakozom vele, reggelig jó lesz a 20°C, aztán úgyis elmegyek itthonról, nomeg jön a felmelegedés is.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 22, 2009 /

Jó reggelt mindenkinek.

Már vagy két - három napja csak bontogatok, bontogatok, és közben fedezem fel, egy két áramkörnél, valami igen érdekes furcsaságot.

Tudom semmi elektron, de ettől kész lettem.

Azon meg sem lepődök, hogy egy 10n -ós kerámia van beforrasztva egy 470µF 16V -os kondenzátor helyére ( egyrészt elkót jelöl a nyáklemez egy alkatrész számmal, és szerviz doksiból pontosan beazonosítottam, hogy oda milyen értékű alkatrésznek kellett volna kerülnie).

Aztán belefutok egy Grundig$ videó tápegység panelébe, és nem akartam elhinni amit a saját szememmel láttam.
Az a legnagyobb bajom, hogy nem tudok hozzá szervízdoksit keresni, mert még azt is bevágtam volna.

A másik képen meg az látható, hogy milyen szép rendet futtatok a bontási periódus, magas prioritásának alkalmazása közben.
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Bal oldalon a multiméter hogyan van rögzítve? Amúgy néha én is így javítok a koliban
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Egy réz vezeték egyik végét egy picit,- majd a másik végét ellenkező irányban jobban meghajtottam.
Ebből kaptam egy fogast, és erre máris rátudtam akasztani a müszert.
Szükség volt rá, mert elfogyott a hely.

Szerk.: jó hogy mondtad a műszert: Rámértem, 2000M Ohm -os állásba beállítottam, és szépen elkezd felfelé számolni, majd ki akad. (elvileg 10,2 G Ohm akar lenni a kódfejtő szerint (?) )
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Nem sajnálod a monitort? Én azért a notira nem pakolok, bár már a páka nyoma egy pici helyen látszik rajta Azt vártam mikor leszek egyedül az oldalon, ezek szerint sose, mert már kelnek a koránkelők
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Semmi baja nem lesz, mert a műszer burkolata gumi.
A poén ráadásul az -és ezt már korábban írtam - szinte ingyen jutottam hozzá, de csak egy nevetségesen apró baja volt, amiért letiltott a háttérvilágítás vezérlője.
Laptopnak a kijelzőjére, meg én sem aggatnék semmit (kivéve a webkamerát.)
Jó hogy eszembe juttattad, mert még le sem feküdtem.
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Idézet:
„(elvileg 10,2 G Ω akar lenni a kódfejtő szerint (?) )”

Nem 1k ohm akar az lenni?
(#) zolee1209 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Jó reggelt! Én tegnap délután 4 óta vagyok fent!
Én egyszer "hoztam össze", hogy egyedül voltam az oldalon, de ez csak a regisztrált tagok listájára vonatkozik...
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Akkor nem akadt volna ki a műszerem a 2000M Ohm -os állásban. A többi állásban egyből nem mért semmit.
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

És kend?! Korán reggel trafót tekersz Zoli bá'?

Akkor megelőztelek, mert tegnap délután kettő óta vagyok fenn.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Üdv Köbzoli. :kalap:

És meddig fogsz fent maradni? Nekem délig ki kell bírnom alvás nélkül... :zavart2:
(#) bankimajki hozzászólása Dec 22, 2009 /

Én tegnap délben keltem és szerintem ma éjfélig haverokkal lógás lesz. 9-kor indulok haza 4 óra az út

Fogalmam nincsen.

Amikor a Fehérvárra mentem, legutóbb, akkor két napig fenn voltam, majd amikor a Matyikémhez mentem, akkor is két napot voltam fenn, a kettő kétnapos fennlét között, meg volt 4 óra alvás.
Aztán amikor hazamentem, akkor rám tört az alvási roham. Pontosan vasárnap délelőtt érkeztem, lefeküdtem, és másnap délutánig fel sem keltem.

Szerk.: Még a macskát is a nyakam köré tekertem, hogy őneki ne kelljen magát odaküzdenie, és fölöslegesen felébresztenie.

Miért kell délig mindenképp fenn lenned?

Sajnos annyira nem bírom az ilyen jellegű túlterhelést! 21- 22 óra ébrenlét után nagymeredkségű negatív letörésbe kezdek, majd olyan 24 óra környékén a belső regenerálódó biztosítékom kiold... >12 óra pihi után ismét használható állapotba kerülök!

9- től 10-ig vizsga, majd egy óra vissza a koliig, ezután pedig HE, e-mail-ek, meg egy kis elektró relax céljából! :yes:

Normál helyzetben ugyan így működök, csak már fenékzárlatos voltam, ezért új fluxuskondenzátort raktam be magamnak, majd meg kellett formázom, ezért tartott az üzemidőm kétszer két napig.
Ezután már visszaálltam normál üzemidőmre, és a kapacitásom is beállt 99,999991% hatásfokra.

Szerk.: Miből vizsgázol?
(#) bankimajki válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Miből vizsgázol? És Pesten vagy Budán?
Következő: »»   875 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem