Fórum témák
» Több friss téma |
Így már értem, mit jelent az EMI felirat az elektromos cuccokon. (mindíg tanul az ember)
Beleraktam a szűrőt, és tökéletesen megszűri, nincs pattanás. Mégegyszer kössz.
Pontosan milyen szűrőt tettél be az erősítőd elé? Engem nagyon érdekelne, hogy melyiket/milyet tettél bele! A HQVideo-nál kaphatót vetted meg, és raktad be elé?
Nem azt vettem, hanem a PC tápokon is van EMI szűrő,(ugyanezek az alkatrészek vannak benne) az egyikből kiszedtem, majd egy nyákra beforrasztottam, és azt kötöttem az erősítő trafója elé.
Nyugodtan rakhatod helyette ha olyanod van
Így jó lesz a fetek bekötése?
A kép minősége jó lett sztem!
Csak akkor ha birja 100Fokig. Bár ha más nincs...
[off]Müszinek... Csak hogy a többiek is lássák milyen készen a nyák...
F..sza.
Így már biztos belefér a keverőbe!!!!!
Kövi a történet:
Szerdán megkaptam az alkatrészeket és a Panelt is Ezer hála ISAMISA-nak, nem bírtam kivárni a hétvégét.... Hát máma nekiestem és először kicsit eléggée beszartam mer úgy gerjedt, hogy az nem igaz, gyorsan kikapcs újra bekapcs poti tekerés a hang szép tiszta és megszólalt gyönyörűen. Teljes hangerőn torzításmentes tiszta hang és lealázta az AN-emet qurva jó. A FET-t elégettem mind a kettőt egy kis hűtés nélküli próba. 1 db műv. erőlködő már elhalálozott De nem baj még van 5 db műv. erősítő. Tehát jó hangja van CD-ről, hálás köszönet I S A M I S Á N A K ÉS MINDEN FÓRUMTÁRSNAK AKI ELLÁTOTT TANÁCSOKKAL ÉS ÚTBAIGAZÍTOTT MI IS AZ A FÓRUM
Látom fesz kétszerezővel nyomtad
Szerintem azé kicsi ez a trafó naki, azért nagyobbat tegyél majd rá ha kész lesz. Max 20w-nak nézem.
50 W-os trafó van rajta, az is marad.
A fezskétszerező elég érdekesvolt a mérés: -puffer nékül ráraktam +-6 V-ot mértem!! -puffer rája és megvan a 14V a trafó 12 V-os. megtudád magyarázni ezt az érdekes jelenséget??? köszi neked is a segítséget A rajzot a TE honlapodról szedtem le. Kösszi: Müszi
A magyarázat egyszerű. A kondenzátor mindig csúcsfeszültségre töltődik. A Veff és a Vcs aránya pedig jelalakforma függő, ami esetedben nem szinusz.
És ez 25Hz es jel , és szerintema müszered is csal ienkor, nem mindegy a müszer jel fiygelési frekvenciája sem, ami beépített, és egy átlagot mutat.
Isamisa mondta:
Idézet: (mármint a fetek)„Elég szétnyűhetetlennek tünik.” Én már 2 párt szétnyűttem!!
Azér nem kell gonoszkodni
Mindenkivel megesik, h hibázik egy áramkörtben
[off]He he he. Hát persze. Én is most szenvedek a nixie-vel... De a hűtést azért tehettél volna rá... 50-100mA nyugalmi áram már nem kevés...
Hi!
Készítettem az eredeti vf2-ről egy nyáktervet (amelyik nincs fönn az oldalon) a szimmetrikus bemenet miatt. Átnéztem, az alkatrészek sorrendje stimmelni látszik. Ha nem így lenne, jelezzétek, hogy okuljak. Ami jobban aggaszt, hogy várhatóan gerjed-e majd? A szerzőnek nagyfrekis gerjedés miatt égtek el a fetek kisérletei folyamán. Úgy gondolom ennek kivédése a helyes huzalozás. De azt nem tudom, hogy kell, csak próbáltam. Minden Kritikát szívesen fogadok, amiből tanulni is lehet, Amiről beszélek:http://haromb.fw.hu/
szerintem ennyi:
- földhurkot ne csináljunk - kimeneti és bemeneti pont távol egymástól - tranyók, ic (ezesetben fet) a panel szélére a hűtés miatt - tápfesz, és kimenet rézpályái jó vastagok legyenek, ónnal végighúzva bár nem láttam a paneltervet (most nincs itthon sprint layout) de ezeket tudom, hogy érdemes betartani.
Köszönöm a tanácsokat. Valami ilyesmiket igykeztem betartani. Csak nem tudatosan.
A fet lábain, illetve ÁRAMjárta helyeken kábelek vannak. Hamarabb is megtehettem volna. Így néz ki.
Összegzek:
Az erőlködő bazi jóóóó! 1 Műv erősítőt sütöttem el 2 pár fet szállt el Hatalmas hűtőborda a feteken Teljes hangerőnél semmi torzítás. A fetek még a zárlatot is kibírják Köszönetnyílvánítás: ISAMISÁNAK a remek NYÁK-ért DBASE-nek a feszkétszerezőért TIBIBÁ barátomnak a trafóért HQVIDEONAK az alkatrészekért ,,,és KIRÁLY TIBORNAK aki megosztotta a publikummal a kapcsit ÉS MINDENKINEK aki segített összerakni és helyretett a közösségban Köszi
Azért nem kell ennyire ordítani.... (a sok nagybetű a neten azt jelenti)
Szívesen...
Kiére is gondolsz?(melyikre?)
Véleményed is van? Ha nem teszik, miért? Ha rossznak látod, miért? üdv: Tarzan |
Bejelentkezés
Hirdetés |