Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   47 / 211
(#) watt válasza dara hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Próbáld meg kihagyni a propic panelt(pl. forraszd egy foglalatra ami kell). A PIC táplábára tegyél egy 100n-s kerámiát.
(#) dara válasza watt hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Megpróbálom.
(#) p5efv hozzászólása Dec 27, 2009 /

Üdv.

Megépítettem a watt féle pickit2 klónt.
Sikerült a firmware-t beégetnem (ellenőriztem), viszont amikor csatlakoztatom az USB -re, az USB eszközt nem lehet felismerni üzenet jelenik meg.
A forrasztásokat megnéztem multiméterrel, mind jónak tűnik, egyik alkatrész sem melegszik.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Átraktam egy foglalatra és álandoan VPP hibát ir ki.Le ellenörzöm megvan.

Visszakötöttem a propic foglalatra 690-es bele,irja és olvassa.Hogy a többit miért nem?

Na odáig jutottam hogy a foglalat bekötése nem az igazi.A 2550-est a 886-ost és az 508-ast felismeri.A 628 asbol csak a simát,az ast nem.A 648A-sem,és a tizennégy lábu 684-est sem.A foglalatnál a 31-31-es lábra menő jumpert mindegyiknél máshogy kellett rakni.Félve megkérdem megint nincs valakinek 40-es textol bekötése icsp-re?
(#) Travolta válasza dara hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Esetleg ha ez segít.
(#) dara válasza Travolta hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Köszönöm ilyesmi is jó lesz megpróbálom.
(#) _JANI_ válasza dara hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

(#) dara válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Neked is köszönöm szépen.
(#) p5efv válasza p5efv hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Az volt a baj, hogy tévedésből 20 helyett 16Mhz -es kristályt vettem. Átírtam a config biteket, így már felismerte.
Viszont egy másik probléma, hogy a Vpp ellenőrzésekor csak 10V van, az is folyamatosan csökken, és az induktivitás tűzforró lesz (Vdd-vel nem volt gond).
(#) watt válasza p5efv hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Már nem mindenre emlékszem, ezért ha újból kérdezek valamit, bocs.
Milyen az induktivitásod? Ha kicsi áramtűrésű, akkor tegyél nagyobbat. Ha kisebb mint 330uH, akkor cseréld ki legalább 470uH-s re!
(#) p5efv válasza watt hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Coilm68/ax 680uH, 0.1A 9R 10%, (HQvideoban vettem)
(#) watt válasza p5efv hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Hát ennek jónak kéne lenni, mert nekem is hasonló van áramterhelésre(sőt még a régi leírás szerinti 220uH).
Ellenőrizni kéne a diódát(D8), a FET-et és minden alkatrészt, ami a Vpp körben van, bármilyen formában! (C8 Elkó nincs-e fordítva, Q4 átvezet-e esetleg, vagy valamilyen zárlat a panelen, ellenállások értékei(mérni kéne), ilyesmi...

A panelen a nyomógomb mire jó?
Én eddig ICD2-t használtam, azon nem volt ilyen.
(#) _JANI_ válasza p5efv hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

A BOOT LOADER program indítható el vele ha a PICkit csatlakoztatásakor (áram alá helyezésekor) nyomva van tartva. Program frissítés. ( Ha jól tudom. )

Elakadtam a hibakeresésben.
Átnéztem az alkatrészeket, a panelt, nem találtam fordítva beültetett alkatrészt, zárlatot, egyszóval semmi rendelleneset, mégsem működik.
A hibajelenség a vpp tesztelésnél jelentkezik, a pickit 2 11,6 V -ot ír a vpp-re, (test failed), és ahányszor újra megnyomom a "test vpp" gombot, mindig egyre kisebb feszültséget ír ki, és egy idő után a busy led elkezd villogni. Közben a tekercs forró lesz.

Abban kérnék segítséget, hogy melyik alkatrészeket nézzem meg alaposabban, ill. mit és hogy mérjek, mivel sajnos nem igazán értem az áramkör működését.
(#) _JANI_ válasza p5efv hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Nem tudom segít e valamit. De "Step-Up DC-DC konverter" működésének megértéséhez olvasd el ezt a cikket! Kicsit tisztább lesz a Vpp tápegység működési elve. ( jellemzően a a tekercsel és a kapcsoló MOSFETTEL volt gond eddig a hasonló hibáknál... )
(#) patexati válasza p5efv hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Szia! Ha tudod próbáld meg másik gépen is! Nálam is volt/van ilyen probléma de csak a laptopnál az asztali gépemen meg jó! A melegedést a magasabb usb feszültség okozza szerintem de még nem jártam a hiba végére egyéb elfoglaltságaim miatt! A 4,8V-os USB feszen tökéletesen megy ellenben a laptop 5,1V-al ott melegszik mint a fene az asztalinál meg szinte hideg marad! Érdekes!
(#) p5efv válasza patexati hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Köszi a választ!

Asztali gépen tényleg működik!
Én meg már azt hittem, hogy valami hiba van a nyákon, amit nem találok.
Viszont nem értem, hogy laptopon miért nem megy, pedig pont azért építettem ezt, hogy azon tudjak pic-et programozni.
(#) p5efv válasza p5efv hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Megmértem az USB feszültségeket:

laptop: 5,11V -> nem működik a programozó
asztali gép: 4,92V -> működik

(#) watt válasza p5efv hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Próbáld meg, hogy beteszel egy shottky diódát sorba az USB +5V-ba. Ha beválik, akkor át tudsz alakítani egy kábelt, amit csak a laptophoz használsz.
(#) _JANI_ válasza p5efv hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

[off]( Mégis jobb lenne a 20MHz-s kristályt beépíteni! S utána tesztelni... )
(#) p5efv válasza watt hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Köszi a tippet, kipróbálom.
(#) p5efv válasza p5efv hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Kipróbáltam, működik!

Viszont nem értem, hogy miért baj, ha az USB tápfeszültség egy kicsivel több, mint +5V?
(#) watt válasza p5efv hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

A firmware-ben van a kutya elásva. Nem valószínű, hogy meg tudjuk oldani, ill. nem érdemes, mert minden verzióra újra kellene fordítani a kódot.
Arra is gondoltam, hogy esetleg a FET miatt viselkedik másképp a pumpa(a gyáriban egy tranyó van).

Lényeg, hogy a dióda megoldja a problémát!
(#) dara válasza watt hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Sziasztok.Hogy ezt ha elöbb tudom.Nekem meg a asztaliból 5,16V jött ki,félig működött is csak a 18 lábúakat nem akarta felismerni,beraktam a táppal sorba egy diódát és egyböl tökéletes. Köszönöm a segítséget.Kellemes ünnepeket,boldog újévet mindenkinek
(#) patexati hozzászólása Dec 30, 2009 /

Akkor mégiscsak igazam lett a dologban Pont a fordítottjára gyanakodtunk régebben,hogy az alacsony táp miatt erőlködik a pumpa! Én is csak véletlen fedeztem fel mert mikor élesztettem tökéletes volt a műhelyben meg a lapossal melegedett meg hosszabb program írásakor hibát írt ki! Azóta nem is kínoztam. Még mindig a szilva félét használom úgy megszoktam (az viszont nem melegszik) pedíg a watt féle dobozolva is van csak a laposról kell többször. én is csinálok diódás feszcsökkentőt neki!
(#) robotech hozzászólása Jan 3, 2010 /

Üdv!

Készítettem én is egy PICKIT 2 klónt, Szilva honlapján található cuccok segítségével.
Készítettem hozzá egy programming socket kiegészítést is, hogy tudjak DIP IC ket programozni külön is.
Nagyon szépen működik, kipróbáltam 40lábas (16F,18F), 8lábas(12f629), 16 lábas(16f630) IC-kel, viszont sajnos nem boldogul a PIC16F870-el,és PIC16F872-vel (28 lábasok).

Megmértem a csatlakozásokat, MCLR ok, VDD,Vss, PGD,PGC ok.

A különbség a 16f871,és 16f870 között, hogy AN5 lábra a 16f870 5V-ot kap programozás közben, amúgy teljesen úgy van bekötve,mint a 16f871, mégsem találja meg a programozó.

A microchip honlapja szerint támogatott az IC.

lenne valakinek valami ötlete?

Mellékelem a rajzot ami alapján a nyáktervet készítettem a csatlakozóhoz.

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) (Felhasználó 5823) válasza robotech hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Én ennyit tudok segíteni!
Következő: »»   47 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem