Fórum témák
» Több friss téma |
Nem sajnos.Az első tda 7294-est kinyirtam mert figyelmetlen voltam Van ez igy
Hűha... Szép kis motyó. Milyen végfokkal hajtod őket?
Idézet: „shalafi.66, te milyen ládát ajánlanál hozzá, ami hallgatható és ütős is?” Szóval visszatérve az OFF hegyek után az érdemi hozzászólásokra. Én könnyelműen nem ajánlok semmit, előbb tudni akarom a körülményeket. Mert nem mindegy, hogy szabadtéren, vagy egy 3*3m-es fülkében hallgatod, és az sem mindegy, hogy mit vársz el tőle. "Mindenre jó" tervek nincsenek, csak oylanok, amik adott esetben neked megfelelőek. Egy ilyet kéne keresni sztem. Ha kapok infót segítek, amennyit tudok.
Szia!
Az én hídba kapcsolt TDA7294-em müködik.200 wattos,és PA célokra használom.Tökéletes.
Sziasztok.
Van egy IMG stage line sta-700-as végfokok és az lenne a gond hogy a clip led olyan fél hangerőn bevillan,, pedig a gépen a hangerő is 70%-on van és minden mélyhangot levettem róla. A végfokra egy mélyláda van kötve amibe egy mnc passzív szub váltó van. szintén img stage line hangszóró van, a végfok előtt van egy equalizer és az előtt pedig a számítógép. Valami megoldás?
Folyamatosan követem a fórumot, úgyhogy nem kell bemutatni shalafi.66 -ot (szergey, pl13). De én bárkitől várok segítséget!
Szóval a szobámban (max 15 négyzetméter) mindennapos használatban lesz, de számítok rá kisebb bulikban, akár kültéren is. A cél az, hogy nagyot és szépen szóljon Ja és azért a doboz mozgatható legyen
Szinte biztos, hogy a végfokot nem a gyári 100%-os kivezérléshez tartozó bemeneti feszültséggel hajtod meg ezért a végfokon a hangerőszabályzó állása közömbös, pontosabban a beosztások nem adják vissza a valós kimeneti teljesítményt.
Példa: ha a végfok maximális kimenő teljesítmény leadásához szükséges bemeneti feszültség 0,775 V akkor fele akkora bemenő jel esetén negyed akkor lesz a kimenő teljesítmény akármennyire csutkára tekered rajta a potit. Fordítva pedig ha a bemenő jel pl. 1,5 volt akkor a hangerőszabályzó fél állásában (az egyszerűség kedvééért nem bonyolítom logaritmikus potival) is eléred a maximális kimenő teljesítményt így joggal villan be a lclip LED. Vedd vissza az equalizer vagy a számítógép kimeneti jelét annyira hogy a végfok poti maximális állásában villanjon be a LED és megoldódik a problémád. Van még egy lehetséges ok, nevezetesen hogy hibás a végfok.
Motyó?
2db Cascone CA1600-al, a kicsiket pedig 2 db Cascone CPA-400B-vel és végül 2 db Berhinger 2-3 utas crossoverrel! De már nincsenek meg, a haver eladta! ( a hülye)
Nem hiszem, hogy a nevem lényeges lenne most. És azt sem hiszem, hogy bűn, ha felteszek egy pár kérdést, vagy baj ha szólok, hogy rezonáns az a terv mélyben.
Ehhez a leíráshoz szerintem inkább egy szépen merevített b-reflex doboz van közel szerintem. A hangszóró gyakorlatilag megölhetetlen, ha nem vezérled az erősítőt torzításba, viszonylag érzékeny, de mivel nem vitték túlzásba a dB-eket mélyben is normális alsó határ várható tőle akár sima reflexben is. Majd utánaszámolok hogy jön ez ki literekben.
Szia! Nézd ezeket a csemegéket!
>>>> ITT <<<<
Köszi! Az advantage sub nevű doboz tetszik, egy olyannal kiegyeznék Csak azt más hangszóróhoz tervezték. Ha át tudnánk alakítani EW-18-hoz megfelelőre, az jó lenne. Sajna a winisd nem tud 6-od rendű bandpasst, pedig azt javasolta, reflex vagy 6-od rendű.
De lehet, hogy van másmilyen doboz amiben ennél jobban szólna.
Bassbox pro?
Nem jó? Bár én nem hiszek az ilyen programoknak. Esetleg hozzá javasolt tervet keresni a neten.
Castone-t nem nagyon szeretem. Mélyre nem a legjobb mert a damping factor-a olyan 10 körül van, topra se a legjobb mert olyan furák a magasai, de az mellette van, hogy nagyon megbízható. Viszont a ládákat én nem adtam volna el ha már melóztam velük.
Talán az Ágota szebb hangú valamivel a Caston- nál.
És nem nyírbálja a magasakat. De ha választani kell akkor QSC Te mivel zavarod a rusnyákat?
Ezek pont olyan tervek, amik a gyártás eltérései miatt kb. értelmetlenek.
Szóval én meg inkább a gyártók által megadott kazalnyi hamis adatnak nem hiszek, és erre minden alapom meg is van.
A program ezzel ellentétben nem hittel működik, a modellezésk eredménye mindig megegyezik a valósággal, ha a bemenőadatok pontosak.
A program nem tudja milyen doboz jó neked, vagy a hangszórónak. Alapesetben nem is lehet képes rá, mert nem erre készültek. Nincs olyan függvény, vagy képlet, ami ezt kideríthetné.
A BP minek kell? Ha tudod mi a cél és mit szeretnél, akkor egyértelmű az is, hogy ehhez miylen doboz jó kb. A BP és a reflex eléggé más terület.
RH Sound végekkel, az SP sorozat. Árukat megérik. Hatalmas toroid van bennük körübelül akkora mint a sívákba szal jól túl van méretezve, thosiba végtranyók jó pár darab. 4 ohmon buliba langyosat fúj, nekem bevált. Hangja is tetszik. Legalább nem kínai... Szlovák. Tudják amit ráírtak, meg vagyok velük elégedve. Ágota egész szépen szólt csak ha jól tudom kicsi bennük a toroid. Viszont Ágota technik se sokáig lesz ilyen néven. Nevet fog változtatni és PWM végeket fog gyártani.
Használtunk már olyan végfokot. Ráadásul a legnagyobbat ha jól emléxem. Tényleg jó kis végfokok az árukhoz képest. A Castonnál szebb hangja van szerintem.
Nekem az SP sorozatból van 850-es meg egy 1250-es. Az 1250-es az már QL-es limiter van benne meg ki lehet kapcsolni a subsonic filtert. 400-as damping factor-a van.
Azt azért megkérdezném, hogy van e valami tapasztalatod Garry Thunder ládákkal?
Érdekelne, hogy szólnak. Sajnos errefele nem találkoztam még velük. De hallottam már jót róluk.
Nem hallottam még, de egyik srácnak van egy koppintás Garry nyomóval. Ha eljutok hozzá akkor meghalgatom. Terve meg van ha érdekel. Sima bassrefi.
Igen azt megtaláltam én is. Azt írta Garry bácsi róla, hogy 30 Hz-től visz. Az pedig már becsületesen jó ha igaz. :yes:
Biztos igaz, mert nem tették hozzá, hogy hány dB esésnél értelmezik az alsó határt.
150 liter körüli dobozzal elmegy, 40-45Hz körüli hangolással. Alsó határ (-3dB) 45Hz körül.
Ezt hiányoltam én is. Nem divat a frekvencia átviteli rajz sajnos.
Pedig én szívesen kölcsönadnám a vonalzómat, és akkor lehetne olyat csinálni mint az orionnál anno.
Bandpass szóba se jöhet? Abban nem érezné jól magát?
És köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Lehet, de mi értelme volna? Romlik az imp.válasz, és kapnál szép rezonanciákat az ~500Hz-es tartományban, és nagyságrendekkel nehezebb volna megépíteni-behangolni a dobozt, egy BP tervhez meglehetősen pontos T-S adatok kellenek, és a csövek hosszánál sem hagyatkozhatsz a program által számolt értékekre, de még az én jóhiszemű találgatásaimra sem. Ahhoz már kevés.
A BP-nek akkor van értelme, ha a hangszóró alap képességei nem jók, és vagy a mélyátvitelt akarod javítani az érzékenység rovására, vagy az érzékenységet fokoznád úgy, hogy szűkebb sávban szól csak a hangsugárzó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |