Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Vagy még ezzel!
Köszi szépen az infókat,
az első PDF-ben található ZIF kiosztásnál a 28 lábú IC pontosan oda kapja a jeleket, ahol nálam is... akkor mi lehet a baj? a VDD fesz nálam 4.72 volt, gondolom ez nem lehet probléma... a pickit2 minden verziója támogatja a 16f870-et ugye? (én legalábbis úgy vettem észre...)
Köszi szépen az infókat,
az első PDF-ben található ZIF kiosztásnál a 28 lábú IC pontosan oda kapja a jeleket, ahol nálam is... akkor mi lehet a baj? a VDD fesz nálam 4.72 volt, gondolom ez nem lehet probléma... a pickit2 minden verziója támogatja a 16f870-et ugye? (én legalábbis úgy vettem észre...)
Nem tudom, én nekem gyári van! Csak segíteni próbáltam!
Köszi szépen Lhanzi, meg van a probléma. :
a 28 lábú PIC -ek nem viselik el, ha programozás közben a programozó feszültség (12V) jelen van a PORTC,3-on is! (márpedig ott van, mert a 8-16-18 lábú eszközök esetén odaesik.) Köszönöm a segítséget, újratervezem a panelt. Idézet: „a 28 lábú PIC -ek nem viselik el, ha programozás közben a programozó feszültség (12V) jelen van a PORTC,3-on is!” Ezen mit csodálkozol? Egyik PIC sem viseli el, ha a Vpp lábán kívül más lábra kötsz 12V-ot! Ne csodálkozz, ha az eddig így kipróbált PIC-ek meghaltak!
Sorry,
egyik pic sem ment tönkre, és nem is írtam ilyet... működnek.
Szerencséd volt(A Vpp pumpa nem elég erős).
Nem mellesleg, nem tudhatod, amíg nem próbálod ki a kérdéses lábakat. Én sem írtam, hogy írtad volna, csak nagyfokú butaság ráengedni egy PIC-re 12V-ot, ahová nem szabad. Egyébként a mondatokat nagybetűvel kezdjük...
Nem értem ezt a nagyfokú kötözködést.
Volt egy problémám, amit feltettem, az egyik kolléga pedig segített a megoldásban. Te nem voltál sehol. Amikor megoldódott, akkor nekiálltál okoskodni, tévesen, mivel a PICek nem mentek tönkre, azóta ki is lettek próbálva. Utána pedig, egy nyelvtani problémába kötsz bele egy elektronikával kapcsolatos fórumon. (nagybetű...chhh) Mire jó ez? Tudod, ha amikor a problémámat felvetettem, Te azonnal rábökted volna, hogy : "ááá! én tudom mi a baj, az ilyen fajta 40 lábas univerzális foglalatoknál az szokott előfordulni,hogy a Vpp jel több lábra is ki van vezetve, és ekkor érdekes módon a PIC nem is akar kommunikálni az ICSP-s lábain sem,amikor egy másik lábára ilyen nagy feszültésget kap" , akkor maximális tisztelettel adóznék feléd, hogy milyen okos is vagy, és milyen tapasztalt, de így csak egy kis kötözködő fráternek látlak, aki teljesen lényegtelen dolgokba köt bele, mert ebben éli ki, hogy otthon papucsként kezelik, vagy valami ilyesmi...
1. Ez egy fórum, nincs jelen mindig mindenki és nem olvashat el mindent mindenki és nem biztos, hogy segíteni akar mindenki mindenkinek(mert hogy ez nem kötelező).
2. Azért kell nagybetűvel kezdeni egy szakmai fórumon a mondatot, hogy ne nézzenek faragatlan bunkónak, és válaszoljanak a kérdésre(mert akkor hogyan is lenne képes megérteni egy ilyen bonyolult témát valaki, ha még írni sem tud, vagy olyan trehány vagy igénytelen, hogy nem veszi a fáradságot...). 3. Triviális dolgokat elcseszel és nem érted meg, hogy ez mekkora gáz(3 éve programozod a PIC-eket és még itt tartasz?). Aztán lelkesen újságolod, hogy feltaláltad a spanyol viaszt(mármint hogy a PIC nem bírja a 12V-ot, de még is bírja mert nem ment tönkre! Ja és "szakmailag alátámasztva" közlöd, hogy tévedéseket írok.) Ezután mikor ezt jelzik neked, nekiállsz személyeskedni.
Ne haragudj watt, de ez kicsit erős! Bár az adatlapod is sejteti a gyanútlan emberrel itt gond lesz!
A másik, mi ketten beszélgettünk, én ugyan hot hülye vagyok a témához, de nincsenek ilyen elvárásaim, és ismerem a google-t. Tehát adtam némi támpontot! Harmadik elég kevés ICSP - Pickit2 adapter rajzot, nyákot láttam a szakmailag magasan kvalifikált elmédből megszületni! Ez egy fórum, és nem vesztőhely! A görögök akik ezt kitalálták már akkor rájöttek nem biztos, hogy a leghangosabbnak van igaza! Üdvözlettel Lhanzi Idézet: „Harmadik elég kevés ICSP - Pickit2 adapter rajzot, nyákot láttam a szakmailag magasan kvalifikált elmédből megszületni!” Miért is kellene? Ellenállás bekötéséről is készítsen mindenki külön beszámolót? Adatlapban ott van, hogy melyik láb szolgál az égetésre, pickit2 leírásában ott van, hogy melyik kivezetése micsoda. Elő kell venni mindkettőt, és nem ilyen-olyan, kitudja milyen hibákat rejtő adapterrajzokat keresni. Mellesleg aki ilyeneket feltesz, oda szokta írni, hogy adott chipnél ezt vagy azt ide vagy oda kell jumperrel kötni - így van ez az első csatolásodnál is, ott van egy kapcsoló, amivel 28-40 és 8-14-18-20 lábúak között lehet választani. Ja, hogy ehhez olvasni kellene, és az manapság nem divat? watt már letett néhány dolgot az asztalra, nem kellene nekiesni. Annak aki hajlandó tanulni, oldalakon keresztül szokott segíteni, én már sokszor a hajamat tépném, hogy milyen amatőr hibákat szoktak egyesek csinálni, és pic-et akarnak programozni... Idézet: „Tudod, ha amikor a problémámat felvetettem, Te azonnal rábökted volna, hogy : "ááá! én tudom mi a baj, az ilyen fajta 40 lábas univerzális foglalatoknál az szokott előfordulni,hogy a Vpp jel több lábra is ki van vezetve, és ekkor érdekes módon a PIC nem is akar kommunikálni az ICSP-s lábain sem,amikor egy másik lábára ilyen nagy feszültésget kap"” Feltettél egy rajzot, ami úgy önmagában jó. De arról nem szóltál egy szót sem, hogy nem azt építetted meg, hanem egy foglalatba akartál mindent összezsúfolni. Ebből mégis hogy lehetne kitalálni, hogy mi a hiba? Idézet: „Harmadik elég kevés ICSP - Pickit2 adapter rajzot, nyákot láttam a szakmailag magasan kvalifikált elmédből megszületni!” Az adatper rajz nem más mint a megfelelő vezetékek mefelelő helyre való kötése. Nem kell hozzá magasan kvalifikált elme, épp ezért aki ennyit nem ért, az ne foglalkozzon ilyenekkel. Öt vezetéket kell tudni bekötni, GND, Vdd, Vpp, PGC,PGD. Ennyi! (Természetesen úgy, hogy ne kerüljön 12V a PIC ilyen olyan lábára! ) Egyébként az adapternek semmi, ismétlem semmi értelme nincs, hacsak nem akarsz százszámra PIC-eket bérprogramozni! Az ICSP jelentését ha ismered, akkor nem kell tovább magyaráznom a miérteket, ha nem ismered, nézz utána és megérted mire találták ki és miért nem találsz az oldalamon adaptereket! Még annyit szeretnék mondani, hogy nem értek veled egyet, nem volt erős. Ha én erősen fogalmazok, akkor azt ki szokták törölni! (egyszer volt ilyen a nem tudom hány év alatt!) Szeretném azt is leszögezni, hogy az adatlapomon teljesen magától értetődő dolgokat kérek, aki ennyit nem tud, vagy nem akar teljesíteni, az nem ide való szerintem!
Azt hiszem, ennek így sem sok értelme van, itt nem arról van szó, hogy ki és mit tett le az asztalra! De azért mert valami hibát véttet nem kell felette ítélkezni, a másik, hogy valakinek válaszolni kellene, és ne az határozza meg, hogy kicsi vagy nagy betűvel kezdődik egy mondat! Én megtettem, vagy ez alapján vagy más miatt rájött a hibájára, és közölte velem! (külön kiemelném!) Azzal meg, hogy így meg úgy dirr-durr lehet tönkre tenni egy PIC-et semmire sem megy! Már hónapokkal ezelőtt javasoltam, hogy minden topik elejére jó volna feltenni azokat az infókat amit az idők során leszűrtek a fórumtagok! (sarokkövek) Így nem építenének még évek múltán is rossz nyáktervek, rajzok után a fiatalok! Én segítek, de így teleírom a topikot, aztán meg jön valaki és megint (dirr-durr) engem cseszeget, de nem segít! Ezért csipem például mpistit, neki mindenki egy rendes ember és segít neki! De vannak még jónéhányan! Ez a nem tud helyesen írni, itt már trendi, és már úgy látom nem is fog elmúlni! Olvastam több idősebb felhasználó kálváriáját itt a fórumon, de ha beírom az adatlapomba, hogy határon túli vagyok akkor nem számít! Érdekesek vagytok!
Inkább segíts és dobj össze egy adapter Pickit 2-hőz 40 lábú ZIF-re és tedd fel! Azzal többet segítessz! Még egy igen "Még egy ellenállás bekötéséről is csinálj beszámolót" igen, tedd azt, ezek a topikok azoknak szólnak akik nem értenek valamit! Akik értenek nem kérdeznek! És sem kérdezek semmit jóideje, irány a net és inkább utána nézek, nem szeretem ha megy a pampogás! Idézet: „Már hónapokkal ezelőtt javasoltam, hogy minden topik elejére jó volna feltenni azokat az infókat amit az idők során leszűrtek a fórumtagok! (sarokkövek) Így nem építenének még évek múltán is rossz nyáktervek, rajzok után a fiatalok!” Ezzel az a baj, hogy nem lehet mindent így leírni, annyi mindent kell hozzá tudni. Ha meg leírunk mindent, akkor ugyanúgy nem olvassák el, akiknek el kellene olvasniuk. Idézet: „Olvastam több idősebb felhasználó kálváriáját itt a fórumon, de ha beírom az adatlapomba, hogy határon túli vagyok akkor nem számít!” Eláruljam, hogy én is határon túli vagyok? Idézet: „Ez a nem tud helyesen írni, itt már trendi, és már úgy látom nem is fog elmúlni!” Igen, és ez jó is, hogy nem fog elmúlni. Sőt, ezt mi értük el, hogy a helyesírás követelmény legyen. Akinek nem tetszik, el lehet menni. A legtöbb tudna helyesen is írni, csak nem akar, mert azt hiszi, hogy ettől lesz menő.
1. Nem téged kérdezett, hanem a fórumot!
2. Szerintem mindenki ide való,nem hiszek az emberek bármilyem módon való megkülönböztettésében! 3. Nem hiszem, hogy olyan egyszerű lenne az az adapter amivel egy 40 lábú ZIF-be bármilyen lábszámú PIC-et lehet programozni! 4. Ha nem érted amit a kérdező ír, kérdezz vissza (én így szoktam) 5. Én a múlt héten egy szakácsnak segítettem bekötni egy csőtermosztátot, és nem néztem a helyesírását! Remélem a következő HE találkozon találkozunk, és nem vitatkozni fogunk!
Nem tudom, hogy ez te honnan veszed, de az országos felmérések nem ezt mutatják! A mai fiatalok nagy része képtelen leírni akár egy mondatot is 5-10 helyesírási hiba nélkül! Ja az meg, hogy nem is értik mi van leírva az meg csúcs!
Nem értek veled egyet. Én megválogatom kivel állok szóba és azt is magam választom meg, hogyan. Nem akarok álszenteskedni, viszont segítek(és segítettem) érdemben annak, akiről azt hiszem megérdemli.
Emellett nem olvastad el amit írtam, vagy nem értetted meg(Utalok arra, hogy még mindig az értelmetlen adapter rajzán lovagolsz és nem érted mi az az ICSP, vagy szándékosan nem akarod megérteni miről van szó, csak hogy neked legyen igazad. Hát ha ez kell, akkor legyen meg. Igazad van, csak hagyd abba az offot végre.). Idézet: „A mai fiatalok nagy része képtelen leírni akár egy mondatot is 5-10 helyesírási hiba nélkül” És akkor te ezt támogatod, mivel válogatás nélkül segítesz. Lelked legyen rajta kiket nevelünk.
Kicsit kezd OFF-ba menni a téma...
Ebben a fórumban sok PIC-el kapcsolatos dolog ki lett eddig tárgyalva. Ez jó! S, szerencsére inkább mégis a téma volt a legelső. "PICKit2 klón építése" Persze időnként szóba kerül, hogy mit, hogy lehet az eszközre ( Ez legyen az eredeti vagy a KLÓN változat. ) rá csatlakoztatni. PL: ICSP per ICSP-ZIF adapter. Az, hogy valaki melyik változatot használja egy szubjektív dolog. Az áramkörön belüli programozásnak is meg van az előnye! De néha szükség lehet az egyedi adapteren keresztüli égetésre is. Erre is rengeteg példa van csak itt a téma képei között keresgélve. ...( Az áramkörön belüli programozásra is biztos lenne találat. De arra most nem kerestem rá. )... Persze, a sokféle PIC-et befoglaló adaptereknél kompromisszumot kell kötni. De valamit valamiért! S csak az adapter használóján múlik a rendeltetésszerű használat! Ugyanez az áramkörön belüli programozásra is igaz! ... Helyesírási hibák! Kellemetlen de elő fordul... De talán a moderátorokra kellene bízni a megdorgálás mikéntjét! Az önbíráskodás szerintem itt is bűn... ( Egyéni véleményem! ) Aki többször sem tanul a saját hibáiból, az előbb utóbb úgy is megkapja méltó "jutalmát". Bízzuk moderátorokra a döntést és segítsük mindannyian a munkájukat! Köszönöm a figyelmet! S folytatódjon a téma érdembeli kitárgyalása. ON
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a PicKit2 klón változata tud KEELOQ kódolókat programozni? Pár évvel ezelőtt programoztam HCS300,HCS301,HCS515 kódolókat dekódolókat. A beégetendő adatokat egy program segítségével generáltam le amit PIC-kel égettem be a kódolókba. Megint szükségem lenne egy-két kódoló újraprogramozására. Sajnos a program, ami a beégetendő kódsort kigenerálta már nem áll rendelkezésemre. Olvastam, hogy a PicKit2 tud HCSxxx kódolókat programozni. Valaki foglalkozott PicKit2 HCS programozásával? Gondoltam megépítem a klónt ha tényleg tudja programozni. Bármilyen segítséget előre is köszönök.
Szia!
A lap jobb oldali menüje: KEELOQŽ Software • KeeLoq Encoder License Disk • KeeLoq Decoder License Disk Talán a KeelTool volt az amit keresel?
Nagyon köszönöm a segítséget.
A program nem az amit régen használtam de megoldja problémámat. Sajnos az x64 op. rendszeren nem indul el a program de Win7 XP mód (Virtual PC) megoldotta :yes: A 64bites Encryption key generálását elvégzi (ami a lényeg) a többi adat nincs titkosítva. A programozást egy PIC-kel megoldom. Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget.
Helló!
Megcsináltam a Watt pk2 klónjának NYÁK tervét pdf-ben. A doPDF nevű programocskával kinyomtattam pdf-be. A TOP oldal tükrözve a BOTTOM "normálisan". 100x50 mm-es lapméretben, 1:1 arányban. Aztán a NitroPDF programmal megdupláztam az oldalak számát, így a TOP oldal is és a BOTTOM oldal is kétszer szerepel a fájlban. Nyomtatásnál a "Laponként több oldal" funkcióval 2x2-es elrendezést érdemes beállítani, így egy A4-es lapra ráfér kicsinyítés nélkül mind a 4 oldal, és még marad elég hely a tűzőkapcsoknak is. Nem tudom milyen infót kéne még elmondanom. Watt ha gondolod felrakhatod a honlapodra is, így akinek nincs lézer nyomtatója (mint nekem), könnyedén viheti nyomtattatni. Használjátok egészséggel.
Sziasztok! Megépítettem ezt a klónt, a Mikrochip oldalárol letöltöttem a legújabb hex filét. Indításkor azt írja, hogyICkit2 VPP voltage level error. Check target & retry operation. Ez mitöl lehet? A ledek villognak mikor indítom a progit. Ha kipipálom az On gombot akkor 4,4 V van a Gnd és a Vdd Között, ha kiveszem 0V. A 2 dióda helyett 1N4007 van benne, mert olyan volt itthon. Előre is köszi az ötleteket, segítséget!
Költői kérdés, hogy miért a Vdd-t vizsgálod és hozod fel példának, amikor az üzenetben a Vpp a hibás.
A Vpp pumpa körüli részeket kell átnézned(tekercs, FET, dióda, ilyesmi.) Az 1N4007 nem erre való, szerezz be megfelelő diódát.
Köszi mindketőtöknek, akkor hétfőn veszek hozzá, azt írom, hogy mire jutottam.
Sziasztok! este megoldódott a probléma! kettő bs170-es fet volt rövidzárlatos, kiszedtem a régi pk klónbol az 1ik diódát, áttettem ebbe, meg nekiáltam müszerrel kimérni minden alkatrészt, hogy jól ültettem e be, és 2 fet rövidzáras volt, szerencse, hogy pont 2vel többet vettem. Ezek tönkre mehettek a rossz dióda miadt? Ha csak egy lett volna rossz akkor azt mondanám pech de így, hogy egymás utánn kettő az biztos nálam romlott el.
Melyik kettő BS170 volt rossz, (mert 4db van az áramkörben)?
Talán okozhatta a dióda is... Most működik, (mert ez nem egyértelmű az írásodból)? |
Bejelentkezés
Hirdetés |