Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Pendrive-ról akarom futtatni még nem sikerült cd olvasot szereznem
Próbáltam kölcsön DVD íróval az ubuntut CD röl de fél órán át csinált valamit és elsötétedett monitottal zárta le.
Nekem egy Fedora linux fut sd kártyáról egy usb-s kártyaolvasón. minden probléma nélkül fut ugyanis usb-hdd-nek láttatja magát.
Értem. Az Ubuntu nekem is úgy települt fel, hogy 3/4 órát szenvedett, majd monitor kikapcs. Újraindítottam, és ott volt a gépen az Ubi...
Valamiért nem jelezte, hogy végzett a telepítéssel, vagy én nem vettem észre. Eddig 3x telepítettem Ubuntut, mindháromszor ezt csinálta, de működött...
Nekem ilyen sötét képernyőt nem csinált, viszont múltkor fel akartam rakni és a particiós résznél csak a teljes lemez felhasználását lehetne választani, vagy a kézit. Egymás mellé nem engedi telepíteni. :no:
Ez nagyon jó! Ha átírom a programot, akár hetet is lehet dobni. Ilyet a hagyományos nem tudodtt.
De "0" -t a hagyományos is tudott. (Amikor leesett az asztalról, vagy akadályba ütközött, azt annak tekintettük, és újra kellett dobni.)
Az orosz kutatókról tudni kell, hogy nem olyan régen még Szibériába száműzték azt, aki az 5 éves tervben (mely párthatározat volt!) nem szereplő, vagy annak útmutatásaival ellenkező irányban kutatott. Így az 50-es években és még a 60-as évek elején is több kibernetikával foglalkozó tudóst küldtek a hidegebb éghajlatra. Ezért maradtak le a számítástechnikában annyira. Mire észbe kaptak, elhúzott mellettük a világ.
Ily módon születhettek olyan döntések is, melyek minden tudományos racionalitást mellőztek. Íme egy, és ki tudja, még hány hasonló…
Jött egy csomagom 19000Ft-ba került és csak ennyit is kért tőlem a postás. Holott ott volt az 1980Ft díj is.
Szerintetek most ezt a postáson fogják leróni? Javítottam-- vicsys
Upsz, ez nagyon úgy néz ki... :emptybottle:
Valószínű, hacsaknem a feladó kifizette már. Azért, ha az adataidat kisatírozod, akkor legalább a vonalkódot is. De ott ne csak a számokat, hanem ténylegesen a vonalakat is.
Topi mester javította. Most már okés.
Köszi mindkettőtöknek!
De ottvan, hogy a címzett fizeti
ja, vonalkód: Jólvan nemgondolhatok énsem mindenre első körben
Rá van írva, hogy az 1980-at a címzett fizeti. Különben az utca és a házszám is szinte olvasható a képen, kis próbálkozással szerintem a település is meg lehet.
A kérdezőnek: Szerintem maga a kísérőlevél van hibásan kitöltve, ui. normál esetben kellene szerepelni az előlapon a küldemény értékének (ami alapján probléma esetén a Posta kártérítést fizet), és a fizetendő összegnek (ez értelemszerűen magában foglalja az utánvétes küldés költségét). Szóval még azt sem tartom lehetetlennek, hogy a feladó bebukta az utánvét árát...
Érdekes, mert én még nem küldtem időgarantált csomagot és nem is tudtam, hogy miként kellene.
Sima csomagnál úgy van az utánvét, hogy az áru ára+csomagdíj+utánvét+postautalvány és ez megy a fizetendő összeghez itt nemtudom miként van
Én se küldtem még ilyen csomagot. A sima utánvétes kísérőlevélnél egyértelműbb a mezők neve. De gondolj bele, mi értelme lenne ugyanazt az összeget írni mindkét rubrikába?
Szerk.: Látom, Vic mester nem vesztegeti az idejét.
Sziasztok!
Látom csomagküldés a téma,én is kérdeznék egyet : Ebayről szeretnék vásárolni,PayPal-os fizetés. A számlám megvan,be vagyok regisztrálva,viszont a kártyám még unverifield de ha jól látom,így is vásárolhatok csak a limit kicsi. Szóval a kérdésem hogy OTP-s számlámról át kell utalni pénzt a PayPallra és utána tudok vásárolni vele? Vagy simán 0 Ft-tal tudok vásárolni csak amikor fizetni szeretnék,átirányít az OTP-re? Köszönöm a segítséget előre is! Üdv Kicsa
Énmár nemtudom
Megvárom mit ír az eladó partnerem hogyha kifogásolja a kapott összeget, akkor elküldöm neki a postaköltséget utólag és ennyi. Azért van ez a sok macera mert nem akart számlaszámot adni, hanem ilyen módon kérte a fizetést.
Nekem van egy segédletem erre de itt a céltopik: Bővebben: Link beteszem oda nézz át!
Szia!
Rendben van,átmegyek oda és köszönöm szépen! Üdv Kicsa
Köszi! Megfontolandó az írása! Én legalábbis elgondolkodtam rajta. Nem tudom, hogy mennyit iszok naponta, nert a csapról nem tudom mérlegelni, de biztos, hogy kevesebbet mint kellene. Pl. itt a melóban szinte semennyit, így nem hinném, hogy otthon megiszok 2 liternyit.
Ha azt veszük, hogy 24-órából 8-at alszunk, akkor a maradék 16 óra alatt kell azt a 2 litert meginni. Tehát, a munkaidőre eső mennyiség pont a fele, azaz egy liter. 2 kis üveg vagy 5 pohár. Nem kevés mennyiség, de nem is lehetetlen meginni.
A dolog nem ismeretlen elöttem, mert édesanyám foglalkozik ilyen témával mint ezoterika természetgyógyászat stb...Az ismerősei mondták, hogy ha kell ha nem reggel igyál meg legalább 3 deci de aki nagyobb mint én az fél liter vizet. Éhgyomorra lenyomott kávé maximum csak ingerültté tesz. Van benne igazság..Sőt a korral valóban csökken a szomjúságérzet ami a szervezet dehidratációját előidézheti.
Cigi leszokás után jöhet a 2 liter folyadékra való "felszokás"?!
Ivókúra. Csak nehogy a rossz üvegre szokjak rá.
Én a veseköveim óta nyomom a vizet. Előtte nem is ittam, jóformán csak sört, de az hosszútávon elvonja a szervezettől a vizet. (Persze kőhajtásra jó a sör is, de az más okból)
Sajnos előfordulnak, olyan betegségek, amikor a szervezetben felhalmozódik a víz, ilyenkor már valami egészséges középutat kell megtalálni. Tehát addig kell sok vizet inni, amíg szervezeted azt fel bírja dolgozni. Egyébként a vese akkor érzi jól magát ha "dolgozhat", egyébként pang. És megfontolandó, hogy beszedett gyógyszereink 90% a károsíthatja a veséket. Tehát ezen a területen mindenképp a folyamatos folyadékbevitel az emberi szervezet érdeke! A gyulladásos eredetű betegségeknél is mindig elmondja az orvos, hogy igyon sokat,jobb mint a köptető...
Amióta nem sörözöm bulikban, azóta mindig kérek egy pohár vizet, és azt iszogatom, úgy a felénél meg szokott jönni a hangulatom, és azt veszem észre, hogy tök jó. Magát a "cselekvést" tudja pótolni, és leköti a felesleges ingereket, késztetéseket, illetve elterelheti a figyelmed attól, hogy rá kéne gyújtani. (illetve én az alkoholt, pótolom vele) És persze senkinek nem kell megmondanod, hogy a pohárban mi van
Tudom, hogy nem leszek népszerű (úgyhogy már előre is :hide: ), de mivel a Fejlesztési ötletek totyikban is felmerült, és különben is állandóan napirenden van a helyesírás, jó lenne ismerni az ikes igék helyes használatát is. Ajánlom az "ikes ragozás" bekezdés első táblázatát. Bár tudom, hogy ez a nyelvünk sokkal kevésbé érthető és egyértelmű része, mint pl. a központozás, de mégiscsak a része. Engem anyám rögtön "eligazított" verbálisan, ha azt találtam mondani, hogy "iszok". Ebből adódóan ugyanúgy szúrja a szemem leírva, mint anno a reklámban az "... és az orrodat is tisztítsa".
Az a gond, hogy idővel az ember szó szerint elfelejt inni, ez bármennyire is hülyén hagzik...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |