Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   951 / 3610
(#) mizsei.robi válasza tatabike hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Pendrive-ról akarom futtatni még nem sikerült cd olvasot szereznem
Próbáltam kölcsön DVD íróval az ubuntut CD röl de fél órán át csinált valamit és elsötétedett monitottal zárta le.
(#) tiggersoft válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Nekem egy Fedora linux fut sd kártyáról egy usb-s kártyaolvasón. minden probléma nélkül fut ugyanis usb-hdd-nek láttatja magát.
(#) tatabike válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Értem. Az Ubuntu nekem is úgy települt fel, hogy 3/4 órát szenvedett, majd monitor kikapcs. Újraindítottam, és ott volt a gépen az Ubi...
Valamiért nem jelezte, hogy végzett a telepítéssel, vagy én nem vettem észre. Eddig 3x telepítettem Ubuntut, mindháromszor ezt csinálta, de működött...
(#) Ricsi89 válasza tatabike hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Nekem ilyen sötét képernyőt nem csinált, viszont múltkor fel akartam rakni és a particiós résznél csak a teljes lemez felhasználását lehetne választani, vagy a kézit. Egymás mellé nem engedi telepíteni. :no:
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Ez nagyon jó! Ha átírom a programot, akár hetet is lehet dobni. Ilyet a hagyományos nem tudodtt.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

De "0" -t a hagyományos is tudott. (Amikor leesett az asztalról, vagy akadályba ütközött, azt annak tekintettük, és újra kellett dobni.)
(#) llaci56 válasza Georgee hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Az orosz kutatókról tudni kell, hogy nem olyan régen még Szibériába száműzték azt, aki az 5 éves tervben (mely párthatározat volt!) nem szereplő, vagy annak útmutatásaival ellenkező irányban kutatott. Így az 50-es években és még a 60-as évek elején is több kibernetikával foglalkozó tudóst küldtek a hidegebb éghajlatra. Ezért maradtak le a számítástechnikában annyira. Mire észbe kaptak, elhúzott mellettük a világ.
Ily módon születhettek olyan döntések is, melyek minden tudományos racionalitást mellőztek. Íme egy, és ki tudja, még hány hasonló…
(#) Mzolee hozzászólása Jan 18, 2010 /

Jött egy csomagom 19000Ft-ba került és csak ennyit is kért tőlem a postás. Holott ott volt az 1980Ft díj is.
Szerintetek most ezt a postáson fogják leróni?

Javítottam-- vicsys
(#) vicsys válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Upsz, ez nagyon úgy néz ki... :emptybottle:
(#) Action2K válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Valószínű, hacsaknem a feladó kifizette már. Azért, ha az adataidat kisatírozod, akkor legalább a vonalkódot is. De ott ne csak a számokat, hanem ténylegesen a vonalakat is.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Topi mester javította. Most már okés.
Köszi mindkettőtöknek!
(#) Mzolee válasza Action2K hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

De ottvan, hogy a címzett fizeti
ja, vonalkód: Jólvan nemgondolhatok énsem mindenre első körben
(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Rá van írva, hogy az 1980-at a címzett fizeti. Különben az utca és a házszám is szinte olvasható a képen, kis próbálkozással szerintem a település is meg lehet.

A kérdezőnek: Szerintem maga a kísérőlevél van hibásan kitöltve, ui. normál esetben kellene szerepelni az előlapon a küldemény értékének (ami alapján probléma esetén a Posta kártérítést fizet), és a fizetendő összegnek (ez értelemszerűen magában foglalja az utánvétes küldés költségét). Szóval még azt sem tartom lehetetlennek, hogy a feladó bebukta az utánvét árát...
(#) Mzolee válasza Stadi hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Érdekes, mert én még nem küldtem időgarantált csomagot és nem is tudtam, hogy miként kellene.

Sima csomagnál úgy van az utánvét, hogy az áru ára+csomagdíj+utánvét+postautalvány és ez megy a fizetendő összeghez itt nemtudom miként van
(#) Stadi válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Én se küldtem még ilyen csomagot. A sima utánvétes kísérőlevélnél egyértelműbb a mezők neve. De gondolj bele, mi értelme lenne ugyanazt az összeget írni mindkét rubrikába?

Szerk.: Látom, Vic mester nem vesztegeti az idejét.
(#) Kicsa hozzászólása Jan 18, 2010 /

Sziasztok!
Látom csomagküldés a téma,én is kérdeznék egyet : Ebayről szeretnék vásárolni,PayPal-os fizetés.
A számlám megvan,be vagyok regisztrálva,viszont a kártyám még unverifield de ha jól látom,így is vásárolhatok csak a limit kicsi.
Szóval a kérdésem hogy OTP-s számlámról át kell utalni pénzt a PayPallra és utána tudok vásárolni vele?
Vagy simán 0 Ft-tal tudok vásárolni csak amikor fizetni szeretnék,átirányít az OTP-re?
Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv Kicsa
(#) Mzolee válasza Stadi hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Énmár nemtudom
Megvárom mit ír az eladó partnerem hogyha kifogásolja a kapott összeget, akkor elküldöm neki a postaköltséget utólag és ennyi. Azért van ez a sok macera mert nem akart számlaszámot adni, hanem ilyen módon kérte a fizetést.
(#) Mzolee válasza Kicsa hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Nekem van egy segédletem erre de itt a céltopik: Bővebben: Link beteszem oda nézz át!
(#) Kicsa válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Szia!
Rendben van,átmegyek oda és köszönöm szépen!
Üdv Kicsa
(#) szamóca hozzászólása Jan 18, 2010 /

Most kaptam.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Köszi! Megfontolandó az írása! Én legalábbis elgondolkodtam rajta. Nem tudom, hogy mennyit iszok naponta, nert a csapról nem tudom mérlegelni, de biztos, hogy kevesebbet mint kellene. Pl. itt a melóban szinte semennyit, így nem hinném, hogy otthon megiszok 2 liternyit.
Ha azt veszük, hogy 24-órából 8-at alszunk, akkor a maradék 16 óra alatt kell azt a 2 litert meginni. Tehát, a munkaidőre eső mennyiség pont a fele, azaz egy liter. 2 kis üveg vagy 5 pohár. Nem kevés mennyiség, de nem is lehetetlen meginni.
(#) tungsram válasza szamóca hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

A dolog nem ismeretlen elöttem, mert édesanyám foglalkozik ilyen témával mint ezoterika természetgyógyászat stb...Az ismerősei mondták, hogy ha kell ha nem reggel igyál meg legalább 3 deci de aki nagyobb mint én az fél liter vizet. Éhgyomorra lenyomott kávé maximum csak ingerültté tesz. Van benne igazság..Sőt a korral valóban csökken a szomjúságérzet ami a szervezet dehidratációját előidézheti.
(#) szamóca hozzászólása Jan 18, 2010 /

Megyek iszok egy pohár vizet.
(#) zolee1209 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Cigi leszokás után jöhet a 2 liter folyadékra való "felszokás"?!
(#) Action2K válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Ivókúra. Csak nehogy a rossz üvegre szokjak rá.
(#) Rober_4 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Én a veseköveim óta nyomom a vizet. Előtte nem is ittam, jóformán csak sört, de az hosszútávon elvonja a szervezettől a vizet. (Persze kőhajtásra jó a sör is, de az más okból)
Sajnos előfordulnak, olyan betegségek, amikor a szervezetben felhalmozódik a víz, ilyenkor már valami egészséges középutat kell megtalálni. Tehát addig kell sok vizet inni, amíg szervezeted azt fel bírja dolgozni.
Egyébként a vese akkor érzi jól magát ha "dolgozhat", egyébként pang. És megfontolandó, hogy beszedett gyógyszereink 90% a károsíthatja a veséket. Tehát ezen a területen mindenképp a folyamatos folyadékbevitel az emberi szervezet érdeke!
A gyulladásos eredetű betegségeknél is mindig elmondja az orvos, hogy igyon sokat,jobb mint a köptető...
(#) Rober_4 válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Amióta nem sörözöm bulikban, azóta mindig kérek egy pohár vizet, és azt iszogatom, úgy a felénél meg szokott jönni a hangulatom, és azt veszem észre, hogy tök jó. Magát a "cselekvést" tudja pótolni, és leköti a felesleges ingereket, késztetéseket, illetve elterelheti a figyelmed attól, hogy rá kéne gyújtani. (illetve én az alkoholt, pótolom vele) És persze senkinek nem kell megmondanod, hogy a pohárban mi van

(#) Stadi hozzászólása Jan 18, 2010 /

Tudom, hogy nem leszek népszerű (úgyhogy már előre is :hide: ), de mivel a Fejlesztési ötletek totyikban is felmerült, és különben is állandóan napirenden van a helyesírás, jó lenne ismerni az ikes igék helyes használatát is. Ajánlom az "ikes ragozás" bekezdés első táblázatát. Bár tudom, hogy ez a nyelvünk sokkal kevésbé érthető és egyértelmű része, mint pl. a központozás, de mégiscsak a része. Engem anyám rögtön "eligazított" verbálisan, ha azt találtam mondani, hogy "iszok". Ebből adódóan ugyanúgy szúrja a szemem leírva, mint anno a reklámban az "... és az orrodat is tisztítsa".
(#) tungsram válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Az a gond, hogy idővel az ember szó szerint elfelejt inni, ez bármennyire is hülyén hagzik...
(#) Stadi válasza tungsram hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

... de itt mindig figyelmeztetik rá (különösen, ha az alkoholra gondoltál). (Mmm, de jó volt ez a pohár víz! )
Következő: »»   951 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem