Fórum témák
» Több friss téma |
A VF2?
Hát Béláim! Én csak szuperlatívuszokban beszélhetek róla. A TDA7294-nek odaver. A hangja erősen hasonlít a csövesemhez (vszínűleg a fet karakterisztikája miatt) Ha vki precízen utánépíti nem fog csalódni. 1 dolog nem igazás jó: a fetek felfogatása. Sajna csavart a dióda miatt nem lehet használni, én rugós tranyalefogatót használtam (nem tudom mi a neve) A 2. oldalon az (#50591) hozzászolásomban vannak képek róla. Az biztos, hogy nem egyszerű alájátszani a csillámot-zsírral megkenve... A hangja szép, a 100W kijön belőle-míg a TDA7294-ből csak csúcsban... Már régóta kerestem egy ilyen kaliberű fetes végfokot és ime! Köszönet Király Tibornak!
A lefogatásra egy másik ötlet a müanyag leszorító. Hasonló a rugóshoz.
Vicsyst az örömében gyerekek meg kell hogy erősítsem.
A VF3 a halál f..szára alázza le az AN7148. A melegedése se mondható túl nagynak félhangerőnél picit langyos. Nekem főleg az teccik nekem benne mintha nem gerjedne a mikim rajt annyira. Ojan 1/8-ad hangerőnél gerjed egy picit amikor a miki és a három hangfal közti távolság 1m!!!!!!!!!! Lehet talán azért mert feszültség vezérelt?! Rendezvényeken halottam hangszerboltból vett erősítőt, de számomra a VF3-hoz képest libafost sem ér. Nekem a felszerelésnél nem volt különösebb gondom. Vezetékkel vannak a FET-ek összekötve a panellal. Teljes hangerőnél 00000000000000000 torzítás!!!! A trafóm 50 W-os 4 óra üzem után kicsit langyos volt de sztem bírja a gyűrődést. NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET! ÜDV.
Kedves Müszi!
Örülök, hogy örülsz. Én sajnos csak a VF2-ről tudok nyilatkozni. A VF3-at nem építettem meg és valószínű, hogy nem is fogom. (nekem úgy tűnik mint a VF2 "lebutított" változata lenne. Talán ez nem jó kifejezés, -inkább a kistesója) Részemről azt javasolnám, hogy a feteket NE dróttal kösd be mert azok a kis jelek amik az éterben jelen vannak-már vmilyen szinten vezérlik a fetet és csak torzítás lesz a vége. A feteket illik minél rövidebb lábakkal bekötni a szórt kapacitások és a rajta szaladgáló amperek miatt is! További sikeres bütykölést.
Halisztok!!!
Gondom van a VF3 élesztésével... Áramalá helyeztem egy tesztelős hangszóróval (nem nagy gáz ha tönkremegy) és csak búúúúgott-zúúúúgott, először azt hittem hogy valamit szarul kötöttem, és gyorsan kirántottam a konnektorból, de NEM! Jól van minden, aztán mikor 2.-szorra dugtam be, akkor vártam vele picit, közben persze tekergettem a trimmert mind a hülye, de semmi. Kb. egy perc múlva - mire teljesen megsüketültem - elkezdett iszonyat hangon pattogni? TAK-TAK... egyre gyorsabban, aztán már nem bírtam ésnem mertem tovább szadizni! Pedig a trimmer értékét is eléggé lecsökkentetem... Na ilyenkor mi van??? Várom az ötleteket!!! Peti.
Elszált a FET, vagy a müveleti erősítő.
Rosszul szigetelted le, vagy hozzért a dióda a FET- hűtőzászlójához.
Csak a dióda felfüggesztést mutatom, meg hogy mások is lássák, hát ha kiszúrják a problémát...
Nekem a VF2 akkor pattogott, amikor a hangszóró földjét a csillagpontos földelés miatt a pufferkondik földpontjába(csomópont) kötöttem. Utánna átkötöttem a panelra, ahova a 0V csatlakozik, és megszűnt a pattogás...
Ideje sem volt...
De ha mégis honnét tudjam hogy melyik ment el? Ja amúgy a fetek melegedtek úgy ahogy kell, ezért is nem tuodm hogy mi a fenéért nem szólt...
a diódákat közvetlenül rá kell ragasztani a hűtőzászlókra!!! (így nem veszik át a hűtőzászlók hőmérsékletét, és így nem tudja a nyugalmi áramot stabilan tartani)
Mi az hogy melegedtek úgy ahogy kell?? Annak ha nem állítasz be semmi nyugalmi áramot akkor nem is szabadna melegednie. Sőt csak egy kicsit ha 50mA-ra.
De az a "borda" kicsi lesz neki. Nem látom innen hogy nem ér e össze a két dióda .De semmiképpen nem így kell felragasztani. Anyi csep ragacs semmi termikus kapcsolatot nem ad. A hűtőzászlóra kell szerelni mert a tokon keresztül már nem ís megy át a hőő. Tomi20: a csillagpont nem azt jelenti hogy a pufferkondikat kell csomópontnak használni. Hanem egy csavart amire megy a főld. A jel földeket közösítve elsőnek majd a táp földeket is. És aztán egybe az egész. Hogy melyik szált el? Valszeg mid két fet. Jól kötöted a + - feszt a fetek lábára? Szerk. Jah és ne küldj ilyen nagy képet. felesleges. Kicsinyísd le 1024x768-ra
A kutyafáját neki!!!
Tényleg nem jó úgy???? Pedig olyan büszke voltam magamra, hogy milyen ügyi vagyok!!! Azért szerintem úgyis átmegy a meleg, csak egy picit később! A diódák nem érnek össze, Ja és akkor melegedett mikor a trimmert levettem minimálisra... még méricskéltem is hogy hány ampert és mikor 50-körül mocorgott, akkor sem volt változás... Lehet hogy többet kellene vele várnom... meg kellenne várnom, hogy az egész cucc üzemi hómérsékletre mennjen?? (Egyébként volt rá csavarozva borda, csak árnyékolt a képen és levettem)
Meg ha melegednek, akkor csak nem szálltak még el, csak már nem akarom mégegyszer beizzítani, mert az ősök pattognának...
Itt van a nyákterv is. A sorkapcsok miatt terveztem másikat. remélem legalább jó lett. Minden stimmel benne, kivéve a 47 p kondi.. az nem volt és így kerestem bele egy 33 p -at. De az nem lehet gond...
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááááá!!!
Megvan!!! A HIBA!!! Sorry a zavarásért!! Ekkora láma vagyok! elnéztem valamit és nem jó helyre kötöttem a 22k és 47 p alkatrészeket.... Húúúú !!! hogyaza.... Ilyen egyszerű nyákot pedig régen toltam el!!! De azért nyugodtam toljatok le és eősítsétek meg a teóriámat (van még rá esély hogy nem szállt el semmi..??? )
És megoldódott?
Most már szól?? Én nem tudom mit hova kötöttél, ezt a nyákot te ismered...
mindjárt kipróbálom!!!
Már ott el b@..tam, hogy rosszul firkantottam le magamnak a papírra... Pffúúúú
Egy kérdés a VF3- ról:
Halgattál már Quad 405 -öt? Van olyan szép hangja?
Na hallgasd a mesét:
Nem hallottam még kvadot, DE: Ez a kis 15 W-oserőlködő úgy oda basz a 3 hangfalamnak amik egyenként kb 75 W 4 óm. Szerintem felveszi a verse4nyt a kvaddal. Építsd meg nem fogsz csalódni. A kvadd sztem azér nem jó mert sok csetres kell hozzá és bonyolult. Itt meg összesen va talán 5 azaz öt passzív alkatrész.. Azér nálam 200 W-os terhelésnél fütt rendesen de ez ne tántorítson el! Építsd meg! Üdv.
Az nem okoz semmit mert a mindkét fet zászlaja a drain és a rajzban is össze vannak kötve.
Csak az a lényeg ne testeljük le a bordát. fütt rendesen (tapasztalat)
Na most legalább megszólalt!!!
DE nagyon torz, bizonytalan és néha kihagy! Recseg ropog... És fűt mint egy kazán... És megtapogattam a diódákat, meg a FET testeket (fekete) és télleg nem megy át rajta a hő. Akkor azért torzíthat?! Hali
Sztem biztos azabaj.
ragaszd a fetek zászlójára! Pillanatragasztó is jó!
ami az 1 hsz ben van kapcsolásirajzban annak muszály trimmerpotméternek lennie vagy lehet sima potméter???
Lehet potméter is ha ugy könnyeben be tudod állítani a nyugalmi áramot, de azt minek babrálni ha már egyszer beállítottad??
A nyákra meg rá is van tervezve szépen.
őszintén?? nem tudom h miért szeretném babrálni
amúgy az élesztésnél ti úgy csináltátok mint ahogy az levan írva?? (h FET nélkül... stb)
Nem kellet semmitse csinál első szóbúú megndút!!!
Nézd meg a mailfiókodat küttem neked valamit!
Mit küldtél neki???
Na mindegy! Figyuzzatok már?! Nekem még most sem működik, pedig már nagyon fajinul megcsináltam a termikusan érintkező diódákat... Valami elszálllt? Melyik? A fetek melegednek menet közben, akkor lehet hogy az ic halt meg?! Peti
Ez olyan egyszerű szerkezet hogy csak két dolog hallhat meg benne. A FET meg az IC.
Ha minden jol kööttöél be akkor ezek a hibák maradttak... Ha az ic meghal akkor kinyulhat a hangfalad, mert tapasztalatom szerint olyankor jó kis kövér egyenfesz kerül a kmenetre.
Aham értem.. Hát én arra következtetek, hogy valami jel van, csak egy picict torz, tehát a fetek dolgoznak rendeesen, hangerő az van tehát akkor csak a műveleti a ludas...
Majd kicserélem, vagy megnézem addig egy TL082 essel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |