Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   58 / 177
(#) kaqkk válasza frecsko hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

A számlálókat-és a komparátorokat átállítottad 16 bitre ?
(#) frecsko válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Át.
Most tesztelem, majd 1460 perc múlva kiderül, illetve már csak 1412
(#) Dzsos válasza frecsko hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

ha a tr1 idejét szimulásra átirod rövidebbre nem kell olyan sokat várnod...
(#) kaqkk válasza Dzsos hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

De a valós teszt sokkal izgalmasabb, főleg ha lekési a 10S -os kapcsolójelet !
(#) frecsko válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Nem fogom lekésni ugyanis rákötöttem egy szirénát amit a sarkon is hallani fogok

Hát ez a szirénás dolog nem jött össze, rossz a sziréna így hiába vártam, hogy megszólaljon. De talán nem is volt baj, hogy nem működött mert legalább nem hallottam 3 és fél percenként a hangját.
Ma délelőtt kötöttem rá egy 12V-os izzót a relékimenetre, elindítottam a kapcsolást, a led kicsit gyorsabban villog mint 1 másodperc, de ez lenne a legnagyobb baj, az izzóm 3 és fél percenként felvillant, bár nem 10 másodpercig tartott hanem 1-ig :bummafejbe:
(#) CoderKevin válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Szia!

Köszönöm a rajzot, jövőhéten kipróbálom.
Úgy -30 és 120C között kellene mérnem, a legjobb lenne 1 tizedes pontosságal. A szoftver azthiszem menni fog (gondolok itt a tizedes kimatekolására), csak a hardverrel volt problémám, mert ugye ha az adc értéke nem lép 1-et sem 1 tized, vagy akár 1C változásra sem, akkor hiábavaló a progi többi része.

Köszönöm a segítséget, kipróbálom mindenképpen, utánna jelentkezem.
(#) proli007 válasza CoderKevin hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Hello!
Ha a PIC-ben 10 bites az A/D akkor nem fog menni. Mert ha a jelet pontosan illeszted az A/D bemeneti tartományára, akkor is a -30..+120°C között, egy tized pontossággal, 1500 lépés van. Az A/D kvantálási száma, pedig 1024. (és akkor hol van még a pontosság, és az analóg rész pontossága..)
üdv! proli007
(#) kaqkk válasza frecsko hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Most mindent beállítottam , próbáld meg ezt .

1500.PIC

Most ezzel próbálkozok, egy órája. Eddig működik, vagyis a led villog és még nem húzott meg a relé.

1500.PIC

(#) CoderKevin válasza proli007 hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Igazad van. De 0,5C pontosság is elegendő lenne. és akkor már csak 300 lépés van. Az belefér az 1024-be. Bár a legjobb lenne azt elérni hogy az analog bmenetre -30C-nál 0V menjen, 120C-nál pedig 5V. Csak ezt a hardverrel nemtudom hogyan oldjam meg, mert ugye a Kty81 ellenállása -30C-nál 1200ohm körül van, +120C-nál meg 3500ohm környékén.
(#) CoderKevin válasza proli007 hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Igazad van. De 0,5C pontosság is elegendő lenne. és akkor már csak 300 lépés van. Az belefér az 1024-be. Bár a legjobb lenne azt elérni hogy az analog bmenetre -30C-nál 0V menjen, 120C-nál pedig 5V. Csak ezt a hardverrel nemtudom hogyan oldjam meg, mert ugye a Kty81 ellenállása -30C-nál 1200ohm körül van, +120C-nál meg 3500ohm környékén.
(#) Ferkógyerek válasza CoderKevin hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

De hol itt a probléma?
Én azért úgy oldanám meg hogy -30C-nál 0,5V,+120C-nál pedig 4,5V legyen. Mert bár rail to rail a műveleti erősítő, de azért nem árt egy kis ráhagyás. A beállítást a két potival tudod megoldani. Kell hozzá egy pontos hőmérő amihez állítani tudod és egy változtatható hőmérsékletű közeg. Ha vizet használsz figyelj hogy a szenzor lábait ne érje, mert meghamisítja az ellenállását. Eléggé babra munka. Ezért szeretnék áttérni valami digitális érzékelőre (LM75). Én nagyon sokat szívtam a beállítással, két hőmérőm is volt, egy a multiméterem szenzora és a Vicsys által publikált "Nagy precizitású hőmérő " DS1821 szenzorral. A két műszer által mutatott érték enyhén szólva köszönő viszonyban nem volt egymással. Így döntenem kellett, és a multimétert vettem referenciának. A KTY és a multiméter szenzorainak együttfutása sem volt a legjobb, de 0-100C-ig 2C-on belül maradt mindenhol.
(#) frecsko hozzászólása Jan 24, 2010 /

A processor settingsben a portb pull up mit jelent : portb ?? fel
(#) baloghzoli1 válasza frecsko hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Elég sok processzorban vannak felhúzó ellenállások a PORTB-n és ezeket tudod bekapcsolni vele,tehát ha bemenetként használod a PORTB-t nem kell külsö felhuzókat használnod elég ha bekapcsolod ezt,de ez le van irva az adatlapokban melyik prociban melyik porton van
(#) frecsko válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Értem, köszi.
(#) frecsko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

A kimeneten?

Elszámolna 1460 percig. Mikor elérte a GP.2 -es lábat 10 másodpercig magas szintre teszi, közben újra elkezd számolni és ez ismétlődik folyamatosan az idők végezetlenéig. A GP.1-es lábon lenne egy led ami másodpercenként villog jelzi hogy működik a cucc.
Kapcsolási rajzot mellékelem ( R3-as ellenállás az nincs benne.Kvarc 4 MHZ, pic12f675)

Igen.
Az asm-et átírom 675-re meg még smit sz mplab kidob hibát kijavítom, meg kiegészítem :
MOVLW 7 ; all digital
MOVWF ADCON1 ->ezt átírom CMCON -ra
CLRF ANSEL

Pillanat csak kicserélem a 4M-s kvarcot.
(#) sprofan hozzászólása Jan 24, 2010 /

Valaki el tudná nekem küldeni a Parsic-ot?
Sehol nem találtam csak RS linkeket, az meg nálam nem múködik..
(#) frecsko válasza frecsko hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

3,2768MHz :eek2:
Alaposan a doboz mélyére kell néznem.

Egy darab szinte mindenből van.
Milyen programnyelven írtad? Assembly?
(#) kaqkk válasza sprofan hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Aderka oldaláról töltsd le
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

És van saját topikja

Könnyen használható? :hide:
(#) kaqkk válasza frecsko hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Kinek hogy , én is most tanulgatom

Már böngészem is az oldalukat. Úgy látom fizetős vagy van free is?

Már 10 perce megy és még nem volt relékattogás, még nem visítom el magam.
(#) baloghzoli1 válasza frecsko hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Ha nem megy probáld meg ezt 16F628 -ba kipróbáltam ott jól dolgozik,nincs nagy különbség a többihez képest

1500.PIC

Következő: »»   58 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem