Fórum témák
» Több friss téma |
A számlálókat-és a komparátorokat átállítottad 16 bitre ?
Át.
Most tesztelem, majd 1460 perc múlva kiderül, illetve már csak 1412
ha a tr1 idejét szimulásra átirod rövidebbre nem kell olyan sokat várnod...
De a valós teszt sokkal izgalmasabb, főleg ha lekési a 10S -os kapcsolójelet !
Nem fogom lekésni ugyanis rákötöttem egy szirénát amit a sarkon is hallani fogok
Hát ez a szirénás dolog nem jött össze, rossz a sziréna így hiába vártam, hogy megszólaljon. De talán nem is volt baj, hogy nem működött mert legalább nem hallottam 3 és fél percenként a hangját.
Ma délelőtt kötöttem rá egy 12V-os izzót a relékimenetre, elindítottam a kapcsolást, a led kicsit gyorsabban villog mint 1 másodperc, de ez lenne a legnagyobb baj, az izzóm 3 és fél percenként felvillant, bár nem 10 másodpercig tartott hanem 1-ig :bummafejbe:
Szia!
Köszönöm a rajzot, jövőhéten kipróbálom. Úgy -30 és 120C között kellene mérnem, a legjobb lenne 1 tizedes pontosságal. A szoftver azthiszem menni fog (gondolok itt a tizedes kimatekolására), csak a hardverrel volt problémám, mert ugye ha az adc értéke nem lép 1-et sem 1 tized, vagy akár 1C változásra sem, akkor hiábavaló a progi többi része. Köszönöm a segítséget, kipróbálom mindenképpen, utánna jelentkezem.
Hello!
Ha a PIC-ben 10 bites az A/D akkor nem fog menni. Mert ha a jelet pontosan illeszted az A/D bemeneti tartományára, akkor is a -30..+120°C között, egy tized pontossággal, 1500 lépés van. Az A/D kvantálási száma, pedig 1024. (és akkor hol van még a pontosság, és az analóg rész pontossága..) üdv! proli007
Most mindent beállítottam , próbáld meg ezt .
Most ezzel próbálkozok, egy órája. Eddig működik, vagyis a led villog és még nem húzott meg a relé.
Igazad van. De 0,5C pontosság is elegendő lenne. és akkor már csak 300 lépés van. Az belefér az 1024-be. Bár a legjobb lenne azt elérni hogy az analog bmenetre -30C-nál 0V menjen, 120C-nál pedig 5V. Csak ezt a hardverrel nemtudom hogyan oldjam meg, mert ugye a Kty81 ellenállása -30C-nál 1200ohm körül van, +120C-nál meg 3500ohm környékén.
Igazad van. De 0,5C pontosság is elegendő lenne. és akkor már csak 300 lépés van. Az belefér az 1024-be. Bár a legjobb lenne azt elérni hogy az analog bmenetre -30C-nál 0V menjen, 120C-nál pedig 5V. Csak ezt a hardverrel nemtudom hogyan oldjam meg, mert ugye a Kty81 ellenállása -30C-nál 1200ohm körül van, +120C-nál meg 3500ohm környékén.
De hol itt a probléma?
Én azért úgy oldanám meg hogy -30C-nál 0,5V,+120C-nál pedig 4,5V legyen. Mert bár rail to rail a műveleti erősítő, de azért nem árt egy kis ráhagyás. A beállítást a két potival tudod megoldani. Kell hozzá egy pontos hőmérő amihez állítani tudod és egy változtatható hőmérsékletű közeg. Ha vizet használsz figyelj hogy a szenzor lábait ne érje, mert meghamisítja az ellenállását. Eléggé babra munka. Ezért szeretnék áttérni valami digitális érzékelőre (LM75). Én nagyon sokat szívtam a beállítással, két hőmérőm is volt, egy a multiméterem szenzora és a Vicsys által publikált "Nagy precizitású hőmérő " DS1821 szenzorral. A két műszer által mutatott érték enyhén szólva köszönő viszonyban nem volt egymással. Így döntenem kellett, és a multimétert vettem referenciának. A KTY és a multiméter szenzorainak együttfutása sem volt a legjobb, de 0-100C-ig 2C-on belül maradt mindenhol.
A processor settingsben a portb pull up mit jelent : portb ?? fel
Elég sok processzorban vannak felhúzó ellenállások a PORTB-n és ezeket tudod bekapcsolni vele,tehát ha bemenetként használod a PORTB-t nem kell külsö felhuzókat használnod elég ha bekapcsolod ezt,de ez le van irva az adatlapokban melyik prociban melyik porton van
Értem, köszi.
Elszámolna 1460 percig. Mikor elérte a GP.2 -es lábat 10 másodpercig magas szintre teszi, közben újra elkezd számolni és ez ismétlődik folyamatosan az idők végezetlenéig. A GP.1-es lábon lenne egy led ami másodpercenként villog jelzi hogy működik a cucc.
Kapcsolási rajzot mellékelem ( R3-as ellenállás az nincs benne.Kvarc 4 MHZ, pic12f675)
Igen.
Az asm-et átírom 675-re meg még smit sz mplab kidob hibát kijavítom, meg kiegészítem : MOVLW 7 ; all digital MOVWF ADCON1 ->ezt átírom CMCON -ra CLRF ANSEL
Pillanat csak kicserélem a 4M-s kvarcot.
Valaki el tudná nekem küldeni a Parsic-ot?
Sehol nem találtam csak RS linkeket, az meg nálam nem múködik..
3,2768MHz :eek2:
Alaposan a doboz mélyére kell néznem.
Egy darab szinte mindenből van.
Milyen programnyelven írtad? Assembly?
Könnyen használható? :hide:
Már böngészem is az oldalukat. Úgy látom fizetős vagy van free is?
Már 10 perce megy és még nem volt relékattogás, még nem visítom el magam.
Ha nem megy probáld meg ezt 16F628 -ba kipróbáltam ott jól dolgozik,nincs nagy különbség a többihez képest
|
Bejelentkezés
Hirdetés |