Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   214 / 1273
(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Szia!
Az a baj, hogy nem találok rajzot a készülékhez! Vedd le a hátulját, és nézz valamilyen feliratot belül. A sassziszám kellene. Valami olyasmi, hogy ICCxxx. Az x-ek helyén számok vannak.
A hibát valószínűleg egy, a videojelet csatoló elektrolitkondenzátor okozza, de ez csak feltételezés.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

senki?
(#) CUNGI44 hozzászólása Jan 29, 2010 /

ÜDV . A SEGÍTSÉGETEKET SZERETNÉM KÉRNI ,A GONDOM A KÖVETKEZŐ : VAN EGY TG TV-M /LUXOR/ ÉS MINDIG KIMEGY BELŐLE A BU. KB MÁR VAGY 5SZÖR CSERÉLTEM BENNE NEM MINDIG AZ EREDETI ÉRTÉKÜT RAKTAM BELE DE EDDIG MÉG SIKERÜLT HOSSZABB- RÖVIDEBB IDEIG MÜKÖDŐKÉPESSÉ TENNI ! DE MOST UTÓLJÁRA MÁR CSAK HANG VAN BENNE KÉP NINCS ....ÉS ITT AZ ÉN TUDÁSOMNAK VÉGE IS VAN ./MERTHOGY TELJESEN LAIKUS VAGYOK ...KŐMŰVES/ MIÉRT NEM FORDULOK SZAKEMBERHEZ ? MERT NINCS RÁ PÉNZÜNK...SAJNOS !ÉN MÉGCSAK ELLENÉK TV NÉLKÜL DE A 8ÉVES FIUNKNAK NAGYON HIÁNYZIK A TV-ZÉS !! AKI PRÓBÁL SEGITENI ,VEGYE FIGYELEMBE HOGY AZ ÖSSZES SZERSZÁMOM 1 PÁKA,1 SZIPPANTÓ 1PRÓBALÁMPA ÉS 1 12V-OS ÁLLÍTHATÓ ADAPTER /AMIVEL MAX EGY DIÓDÁT TUDOK MEGNÉZNI / MINDEN JÓSZÁNDÉKU SEGITSÉGET A MEGOLDÁSRA SZIVESEN FOGADNÉK . KÖSZÖNETTEL: UJ.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Szia!
Hát szigeteld ki az átütő részt, mondjuk akrilpasztával. Ha szerencséd van, akkor csak egy repedés keletkezett, amit meg lehet fogni egy kis anyaggal.
(#) Gomezh hozzászólása Jan 29, 2010 /

Hali megint! Köszönöm az előző kérdésemre a választ .. csak még mindig lenne 1 bibi jobban megnéztem de a sorkimenő rész az már tökéletes.. A nagy gondom a hálózati trafoval lenne. Szerintem a hiba tuti, hogy a trafó primer tekercse zárlatos, vagy áthúz.. ugyanis az előtte lévő kapcsoló üzemű tranzisztort vágja ki (bu903). A tv Siemens FS977 azaz eredetileg Grundig CUC4620 belsővel .. és ez a hálózati trafó számozása 29500-609.61 ! A kérdésem pedig az lenne, hogy hol kaphatok még ijen utángyártott trafót? A HQ elektronik oldalán van sokféle de ez a 61 es végződéssel nincs! Vagy esettleg jó hozzá másmien?
Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Szia!
A tranzisztor C-E közötti kondenzátorát ellenőrizd kapacitásméréssel. Ennek a kondinak a szakadása tönkreteszi a tranzisztort!
(#) kadarist válasza CUNGI44 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Szia!
Mi a pontos típusa a készüléknek?
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Most azt sakkoztuk ki egy két kollégával, hogy minidrillel kimarom azt a részt ahol láttam az átütést, és kiöntöttem két kompnensű parkettalakkal. Épp szárad.
Remélem sikerül, mert nincs pénzem másikat venni. Nem olcsó dolog.
Üdv.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Sikeres reparálást!
(#) CUNGI44 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

SZIA !

LUXOR 5581 TX EW.......ÉS KÖSZI !
(#) kadarist válasza CUNGI44 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Cseréld ki a C613-ad elektrolitkondenzátort 47 µF 63V-osra a BU bázisában. Ügyelj a kondi polaritására! A BU cseréjekor BU808DFX-et használj, más típust ne!
Rajz:Bővebben: Link
(#) CUNGI44 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

KÖSZÖNET A SEGITSÉGEDÉRT, PRÓBÁLKOZOM VELE ,MAJD MEGÍROM HOGY MIRE JUTOTTAM.....??? TOVÁBBI JÓ MUNKÁT KÍVÁNOK ! ÜDV: UJ.
(#) deck22 hozzászólása Jan 30, 2010 /

Vásároltam egy több éves, nagy képernyős, Grundig tv-t használtan, távirányitó nélkül.
Bekapcsolás után a kép és a hang tökéletes, azonban kb 10-20 perc után készenléti üzemmódra kapcsol.
A készüléket csak kb fél óra után lehet visszakapcsolni, de a hiba ismétlődik.

Előre is köszönöm, ha valaki hasznos tanácsot tudna adni a hibát illetően.
(#) sfatzoltan hozzászólása Jan 30, 2010 /

Kadarist! köszönöm a segítséged valóban egy 10 om ellenállás volt szakadt kicseréltem és tökéletesen működik még egyszer köszi üdv.
(#) kadarist válasza deck22 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Szia!
Forrasztáshiba az alaplapon? Esetleg kilazult csatlakozó?
(#) deck22 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Köszönöm - megnézem.
A kilazult csatlakozót hol gondolod, mert hálózati, vagy egyéb helyen?

Az alaplapot forrasszam végig újra?

köszönöm!
üdvdeck22
(#) kadarist válasza deck22 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Hálózati csatit is, meg a többit is forraszd végig. Forrasztáshibák szoktak lenni a sorkimenő trafó lábainál, és más nagyobb áramú forrpontokon, meg ahol mechanikai rezgések fordulnak elő, például trafók, tekercsek lábainál. Gyakran nagyító is kell a hibák megtalálásához.
(#) peak22 hozzászólása Jan 30, 2010 /

Sziasztok!
Lenne nekem egy Philps 11ak41j-7-es tv-m.Olyat csinál hogy amikor bekapcsolom bezöldül a képernyő és a csikokat lehet benne látni.5 mp múlva kikapcsol.Mi lehet a hiba oka?Illetve ha lenne valakinek hozzá kapcsolás az jól jönne!
Előre is köszi mindenkinek!!
(#) deck22 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm az alapos, gondos válaszod - örülök, hogy vannak ilyen emberek (bocs).
Köszönöm!

üdv
deck22
(#) robi1 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Sziasztok!
Köszi a segítséget kadarist, sikerült a javítás az LA7845N volt a ludas, fogalmam nincs mi a feladata, de két lába ki volt olvadva. Átforrasztottam, utána a tápjában lévő 0,33 ohmos ellenállás kezdett világítani. Azt is kicseréltem, de az új is tönkre ment, aztán a dióda cserével és egy újabb ellenállással beindult. Persze legelőször kb. 30 db elkót cseréltem, 5x voltam alkatrészüzletben.
Most a kép két oldala behúzodott, azaz homorú, de kisebb ütésre kiugrik normálban,ha majd újra lesz egy kis időm szétszedni, gondolom könnyen megtalálom mit nem raktam vissza rendesen a helyére. Mégegyszer köszi!
üdv. T.
(#) kadarist válasza peak22 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Szia!
Szerintem nálad is ez a helyzet:Bővebben: Link
(#) peak22 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Hali.Nem az eltéritője rossz nekem,hanem a visszafutási csikok vannak benne,és közben zöld a kép.de 5mp és leáll.Erre tudnál mondani valamit?
(#) kadarist válasza peak22 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Ki beszél itt eltérítőről? Ellenőrizd a video-végfok tápfeszültségét a képcsőpanelen!
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Szia István, szerinted az lehet sorkimenő hiba, hogy ha nincs bedugva a fókusz vezeték a képcső nyakába akkor működik a TV csak életlen, amint visszakötöm, ellövi a sortranyót. Mit gondolsz? (11ak19)

Egyébként már szárad a proji splittere, remélem jó lesz

Üdv.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Szép estét!

Természetesen lehet trafóhiba is, de képcsőhiba is. Mondjuk érdekes, hogy fókuszfeszültség nélkül is van valami a képernyőn. Sok készüléknél még fény sincs fókusz nélkül.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Bizony ez ment, csak nagyon életlen volt. Szerintem ez trafóhiba lesz, elmondom miért gondolom ezt, aztán megmondod van e benne valami.

Szóval mielőtt ez a 11ak19 tönkrement volna, elkezdett cakkogni, emlékszel régebben még meg is kérdeztem, hogy mi lehet ez, olyan volt mintha egy pillanatra kihuztad volna majd vissza a TV-t de olyan gyorsan hogy nem kapcsol ki csak cakkog egyet. Namost, ezt egyre gyakrabban csinálta, mígnem a táp se indult már el. (Ez már sortranyó zárlat volt.) Na a dolog érdekessége, hogy a proji TV itt ment mellettem és ugyan ezt csinálta, de itt mint kiderült a splitter ütögetett át, ez is egyre többször, gyorsabban, majd nem indul el, na én ebből vonok párhuzamot, mert a hibajelenség ugyanez volt, szerintem a 11ak19 sortrafója is át ütögetett, mígnem zárlatos lett, gondolom a képcső ilyet nem produkciózna nem?
Üdv.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A képcső nagyfeszültsége is visszadolgozhat akármelyik elektródára. Főleg a vékony nyakú csöveknél fordul elő ez az átütéses jelenség, ha kicsit gázos. De általában ez már a látványosság kategória :shocking:
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Nem, semmi ilyet nem véltem felfedezni, amikor visszadugtam a fókusz vezetéket, és bekapcsoltam a televíziót, csak elment a sortranyó megint. Semmi villámlás nem történt a képcső nyakánál. Szerintem ez sorkimenő lesz. Gondolom én. Másra nem tudok tényleg gondolni.
Üdv.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Azért még nézd meg a sortranyó kollektor-kondenzátorait is. Kapacitásvesztettek is lehetnek, sőt még szakadtak is.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Ezt megnézem előtte. Ha ez rendbe van, esetleg van valami bevállt fogás, a sorkimenő tesztelésére? Vagy ehhez inkább építeni kell egy teszt áramkört?
Üdv.
Következő: »»   214 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem