Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, egy fórumtárs már meg is előzött.
Ezúton is köszi neki! (És neked is!)
Szeretnék megkérni valakit aki rendelkezik programmal küldje el nekem is. Szeretném beleásni magamat én is. Előre is köszönöm e-mail címem az adatlapomon.
Nem akarok regisztrálni sehova.
Valaki nem akarja msn-en elküldeni? :hide:
Flowcode 4.1.1.55
Ez ugyan nem az ígért verzió de komplett:Bővebben: Link
Szia. Hiába várok nem működik ez az újraindítás.
De hát eddig működött a port.
Működik mind a két kimenet.
A flowcod-os fájlát elküldenéd ennek a led villogtatónak?
Szia.
Erről a hozzászólásról szedtem le (#617482). Amúgy lehet, hogy azért nem volt jó most az utolsó kísérletem mert az akkum lemerült és a 12V-os izzót már nem tudta kihajtani én meg hiába vártam így, hogy világítson. Most tesztelek újból egy másik tápról.
Azt használok, csak kényelmesebb volt az akksi.
Szia.
Itt szobrozok már egy fél órája emelett a sz.r mellett, de nem csinált semmit. Inkább veszek egy órát és a kimenetére teszek vezérlést.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Már teljesen feladtam a reményt és már azon gondolkodtam, hogy széthúzom mikor kattant a relé Nem akkor mikorra számoltam, de jobb későn mint soha. Mivel tartozom?
Szia!
Kezeltél már flowcode-ban lcd kijelzőt? Saját kis logikám szerint így indultam el, de nem csinál semmit. Ehh... Működik... Rájöttem időközben...
Sziasztok!
Most ismerkedek a PIC programozással és mivel csak hobbi célra kell tökéletes lenne ez a program. Az lenne a kérdésem, hogy ha csinálok itt egy programot és leforditom hexbe akkor winpiccel betudom e égetni? Vagy valami különleges dolog kell hozzá?
Programozo Ezt épitettem még még régen mert csináltam egy belsötérvilágitás késleltetöt és ahoz tökéletesen jó volt. Amit szeretnék csinálni az is arra a Picre épülne "12F683". De biztos hogy kérek majd segitséget.
Hát az a terv hogy abba csinálom. De még csak ismerkedek a dologgal.Miért kérdezed?
Lenne egy kérdésem. Itt a bemenetnél hogy lehet egy kapcsolora kötni hogy változzon az értéke. Ha ez földre van huzva akkor ugyebár nulla de itt a progiba hogy lehet?
Hu ez még egy kicsit kinai Lehet hogy majd holnap frisebb leszek. De azért köszi. Az a baj hogy nagyon kezdö vagyok ebbe. "is"
Nem. Én egy pára érzékelös szellözöt akarok Azárt akarom Piccel mert ellemmel szeretném üzemeltetni és nem akarom hogy 1 hónap mulva már lemerüljön. Aztán majd kiderül mi lessz. Ja és a pára szenzor nem digitális.
Hát ugy nézne ki. Ha tulépi a 2.1 Voltot akkor az egyik kimeneten 1s áram de ha a kapcsolo zárva "végállás" akkor semmi. És persze ez akkor is legyen ha 2.1 volt alt van akkor másik kimenet áram és itt is ugyan ugy a kapcsolos dolog.
Ezt most dobtad össze? Te zseni vagy Lehet erre a picre még egy kapcsolot kötni?Vagy csak annyit ahány analog bemenet van?
És ha a reset lábat felszabaditom? Quarc nélkül arra a lábra átviszem és a másikra még egy kapcsolo? Kérdeznék még egyet. Alvást azt belehet kapcsolni vagy ez már tulsok neki? A reset az a fagyás miat fontos?
Látom már irtad az analogos dolgot.
Ja és azért szeretném ezzel ha lehet mert ez kicsi. Smds cucot meg nem igazán tudok forrasztani. Alvással kapcsolatba. Magátol feltu ébredni?Egy bizonyos idö után?
Oké.Igazábol nem annyira fontos az idő. De reset nélkül mi lehet a gond?
Oké értem. Tudom hogy nem smd de az 28 lábas. Nekem meg kicsi a hely ahova kerül majd. De igy ez is jó lessz szerintem. Nagyon köszönöm a segitséget.Egy darabig ellettem volna vele Igy legalább van miböl tanulnom. Ha még elakadok akkor zaklatlak
Hello simpi!
Megszeretném kérdezni, hogy a megszakitást csak akkor szakit meg amikor a progra oda ér? Megleht azt csinálni hogy bármikor megszakitsonegy kapcsolo? A Timer0 azt valahogy igy kellene megcsinálni ahogy itt is van a fájlba? Azért kérdezm ezeket mer ugy szeretném hogy müködjön a dolog hogy lefut a program és vár a következö ciklus kezdetéig fél-egy órát és utána indul,de ha kapcsolok egy kapcsolot akkor kihagya a ciklust és egyszer adjon egy jelet az egyik kimeneten ami 1 órán keresztül vár és utána vissza a megszokot dologhoz.
Hát lassan már én se értem. De ez csak vicc.
Szóval van egy pára szenzor ami feszültséget ad vissza a páratartalom változásra. Egy beállitott páratartalomnál megforgat egy motor ami egy szellözö lamelát nyit. Ezt teszi mind addig amig elnem éri a végállást. De nem kell hogy minden másodpercbe figyelje hogy történt e valami változás ezért gondoltam azt, hogy fél-egy óránként ellenörizné ujra. De ha valamiért szeretném, hogy egyböl kinyison mert nem akarok várni akkor egy gomb megnyomásával kinyissa és várjon 1 órát és ujra ö állitgassa a lamellát. Amit eddig csináltál az szerintem tökéletes.Csak még nekem vannak ilyen hülye kivánságaim Remélem igy már jobban átlátható hogy mit is szeretnék.
Ne szomorits Amit eddig csináltál az jó.Igazábol csak az a direkt nyitásos dolog hiányzik belöle meg azz a idözitéses dolog amit irtál. Gondolom az a direkt nyitásos dolog ami gázos?
A timer0 meglehet szakitani portállapot változással? Meg oldjuk az a kocsit meg házat
Oké köszi. Még elmélkedek a dolgon
|
Bejelentkezés
Hirdetés |