Fórum témák
» Több friss téma |
Pl.:Bővebben: Link
Elég olcsó az adó is, kb.1500 pénz.
5-ös zóna valamiért nyitva van, pl. rosszul kötötted, vagy nem 5.6K-s ellenállást raktál bele (adnak egy 1kilost is a központhoz), szóval a lényeg, valamiért nyitva van. A System-et meg megtudod, ha a *2-t megnyomod, a leírásban a 4.2-es fejezetben keresd a hibakódokat. Első blikkre idő nincs beállítva és vonalfigyelés nincs kikapcsolva, bár utóbbit írtam hol kapcsolhatod ki
Könyvelő írta:
Kérem arra vonatkozó nyilatkozatodat, hogy a TB járulék szempontjából mi legyen a járulékalap. Én a minimálbér alapján elkészítettem, de az átküldött tevékenységre jellemző kereset miatt az nem biztos, hogy elég. Ezért kérem arra vonatkozó nyilatkozatodat, hogy mennyi a tevékenységre jellemző kereseted figyelemmel a bevételedre. Nem jól értem?
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy milyen protokollt használ a kezelő, mikor a központtal kommunikál. Van egy locsolórendszer, és azt szeretném, (ha csinálok egy elektronikát erre a célra),hogy az automatikusan lekapcsolja azt a zónát ahol az öntözőrendszer éppen az adott zóna hatókörében locsol. Ha vége a locsolásnak akkor visszategye a védelembe. Kód *1..... mintha kezelőről ütném be... van ötletetek? Köszi
Magyarul azt kérdezi, hogy kb. egy évre elosztva mennyi a béred. ha kb minimálbérre jön ki, akkor ok. De ha több, akkor úgy módosítja a járulék fizetési összeget.
Saját protokollt, RS485, vagy 422 buszon.
Van ötlet. Ne rakj kültéri mozgásérzékelőt. ![]() De lehet automatikus ki-bekapcs programot szerkeszteni a központra. És itt pl. a kikapcs jelet tudnád a locsoló automatikával összehozni, amikor kikapcsol a központ, akkor tud adni impulzust, vagy kontaktot, ami akár indíthatná a locsolást. Ekkor természetesen kelleni fog több partíció, hogy csak a locsolandó terület legyen kikapcsolva az öntözés ideje alatt. Tovább bonyolítható, ekkor, ha a locsolás végzett, a locsoló automata adjon egy impulzust, ami bekapcsolja a központot, így nem kell a bekapcsot időzíteni. Erre pl. a legjobb a 1864-es központ, tud 8 partíciót, alapból van 4 vezérelt kimenete, ami bővíthető ha jól rémlik 12 kimenetig. És persze egy szabad zóna, ami mint vevő szolgál a kp. bekapcsra.
Köszi!
Az a baj, hogy valahogy vissza kéne nekem fejtenem ezt a kódot, mert további terveim vannak vele... Meg nem is biztos. hogy DSC típusú központ van ott ahova ez kerül..
A Satel, és a Satalarm ugyanazt a protokollt használja, a kezelők is szinte ugyanazok.
Ha pedig vezérelni szeretnél egy riasztót PC-vel, akkor vagy Satel, Bentel, vagy Tecnoalarm esetleg Paradox Digiplex a jó központ hozzá.
Szia !
Ezt probaltad mar ??? Innen a forumrol van ! ![]() Hala a megosztonak. Nekem pl. csak ezzel megy !
Sziasztok!
Szeretnem megkerdezni ,hogy 1565-2p kozpontot lehet wired bovitovel boviteni mondjuk 16 zonara ? Ha igen melyikkel ? ![]() Elore is koszi !
Még egy kérdésem lenne a kezelőn PC1555RKZ hogy lehet kikapcsolni a infra hangot ,magyarul ha nincs élesítve a kezelő állandóan csipog ha a infra elött elmegy valaki .
A 1565 nem bővíthető, ez ennyit tud. Ha ennél több kell, akkor válassz 1616-os központot.
Valószínű neked az ajtócsengő funkció okoz problémát. Ezt a *4 parancs beütésével lehet engedélyezni-tiltani. Érdemes azonban végiggondolnod, mert lehet ezt zónánként is állítani a zónaattribútumok közt. Ha belépsz a 101-116 szekcióba, akkor az adott zónaszámhoz tudod állítani, a 3.LED bekapcsolásával, hogy csipogjon vagy ne a zóna megsértésekor és helyreállásakor. Érdemes csak a bejárati ajtónál bekapcsolva hagyni ezt a bizonyos 3.LED-et, a többinél kivenni. Így, ha a *4-et nem tiltod, akkor csak akkor fog csipogni a taszt, ha az ajtót nyitja valaki, akkor nem, ha a PIR-ek előtt van mozgás.
Én is próbáltam visszafejteni a DSC kommunikációját, és nem ment. Az importőrnél is azt a választ kaptam, hogy nem szabványos formátum, hanem egyedi módon kommunikál. Azért próbálkozz, hátha ügyesebb vagy, és oszd meg. Nem egyszerű feladat. Inkább Syn7h37ic ötleteiből meríts, én is ilyesmiket csinálnék. Egyszerűbb a DSC-vel vezérelni a locsolórendszert, mint visszafelé.
Csúnya, csúnya megoldás (főleg kültéri érzékelőnél). Csapok is a számra rögtön. Ha plusz egy szálat használsz, akkor a C, NC-t rövidre tudod zárni a saját vezérlő áramköröddel, de ugye tudjuk ezzel mit kockáztatsz. Mondjuk ha csak Te ismered a rendszert, nem valószínű, hogy valaki rájön, hogy mit tettél és elkezdi hack-elni, de az ördög nem alszik.
sziasztok!
segítséget kérnék, hogyan értelmezzem az üzembehelyezőit. van egy pc510 riasztóm, be van kötve minden a kódot persze nem tudom. a reset szépen le van írva remélem menni fog. összekötöm amit kell áram alá, majd beáll gyári értékre. - de utána, hogyan tudom a késleltetett zónát kijelölni? *-8-install kód, belépek a progizásba, aztán hogyan választom ki melyik zóna legyen a késleltetett? a leírás ezután már írja hogy 01 zónák definiálása. 1 digit, 2. digit. de ez már a tulajdonságok megadása. - aztán még az a kérdés, hogy a külső lámpa-szirénát külön kell-e ráprogizni majd - és nekem nincs ajtónyitás érzékelő csak beltéri mozgásérzékelők, meg a riasztó központi dobozán van egy nyitásérzékelő. ezt is külön kell progizni mint egy ajtónyitót úgy fogja kezelni? egyelőre ennyi lenne. köszönöm üdv W.
Aszta, de régen volt már, mikor legutóbb ilyet telepítettünk
![]() Szóval: *8 0510 01, ekkor vagy a zónatípus programozásba és sorba beírod a 4 zónát 2digittel, az első digitet én anno szinte mindig 0-nak vettem (hallható, lassú) ha jól emlékszem, hogy kevesebb téves riasztás legyen. A második digit pedig maga a zóna típus 0 késleltetett, 1 azonnali, 4 szabotázs (24h), van több is, de ne bonyolítsuk. Tehát, ha 1. zóna késleltetett, 2-3 azonnali, 4 meg a szabotázs, akkor 00 01 01 04 ekkor visszalép szekció választó módba, itt nyomhatod pl. a 02-t, ahol az időket lehet beállítani (3digit/db) belépési, kilépési késl., sziréna idő, a 03-ban az install kódot érdemes még átírni és nagyjából kész is vagy, ha nem akarod bonyolítani.A kültéri hang-fényjelzőt nem kell külön programozni (legalább is a központban nem), magában a szirénában lehetnek juperek (pl. külső-belső szabotázs, hangszín, stb.), de ez sziréna függő. Minden zónát úgy kezel, mint egy alap állapotban zárt nyomógombot (tehát infrát, ajtónyitás érz-t, stb.). A központ dobozában lévő érzékelőt 24órás szabotázsra kell programozni és értelemszerűen abba a zónába bekötni, amelyiket arra programoztad.Nah' kb. ennyi.
szia!
köszi a leírást! most odáig jutottam, hogy sikerült resetelni, és mivel ügyes volt aki telepítette ![]() szal minden helyén volt úgy ahogy nekem kellett. így nem is állítottam a zónákon egyelőre, csak átállítottam a mesterkódot ahogy kell. meg csipogás és fénybeállítás, meg treszteltem. minden működik szerencsére. 4 érzékelő van, 1. az késleltetett a 2.-3. azonnali és a 3-on van két érzékelő is. a 4. a szabotázs a dobozon. ezt a 00 01 01 04-et majd megcsinálom és akkor soha nem lehet kinyitni a dobozt. ![]() és mi a különbség az azonnali és a belső között? 1 és 2. ugyanúgy egyből beindul a riasztás ha mozgást érzékel nem? köszi még1x és a fórumnak is ![]() üdv W.
A belső zóna az a mai szóhasználat szerint ún. "követő" zóna. Ez annyit tesz, hogy ha először egy késleltetett zónát sértenek meg, akkor ennek is van belépési késleltetése, ha azonban ezt a zónát sértik meg először, akkor azonnali riasztást vált ki.
Ne haragugyatok meg uj vagyok es senkitol semm kapok segitseget csak annyit ott a konyv es csinajad. Csak annyit szeretnek megkerdezni, hogy diohelyban mik a lepesek egy riasztoberendezes programalasaban.Mivel kezuk es mik a fazisok a tobbit a konyvbol kikeresem de nem lattam meg senkit es meg rendszert programozni es elkepzelesem sincs, hogy hogyan kell.Kosszonom elore is!
Ne haragugyatok meg uj vagyok es senkitol semm kapok segitseget csak annyit ott a konyv es csinajad. Csak annyit szeretnek megkerdezni, hogy diohelyban mik a lepesek egy riasztoberendezes programalasaban.Mivel kezuk es mik a fazisok a tobbit a konyvbol kikeresem de nem lattam meg senkit es meg rendszert programozni es elkepzelesem sincs, hogy hogyan kell.Kosszonom elore is!
Először is a hely adottságai a lényegesek.
Ahová az érzékelők lesznek felhelyezve. Ezek az érzékelők futnak be a központba. A központ határozza meg, hogy milyen módon jelezzen ezen érzékelők jelzései alapján, pl. egy olyan érzékelő, ami nincs bejárati útvonalon, az azonnal riasszon, a belépési terület, ahol a kezelő van ott adjon késleltetést, ha több érzékelőn keresztül kell menni, hogy a riasztót ki lehessen kapcsolni, akkor az első érzékelő, ami észleli a belépést az késleltetett, a következő érzékelő már követő üzemmód legyen, ami arra jó, hogy csak egy bizonyos irányból ad kikapcsolási időt. Ha először egy követő zóna lesz aktív, akkor azonnal fog riasztani, mivel nem lett előtte egy késleltetett zóna is aktivizálva. Ennek szellemében kell először a zónák üzemmódjait beállítani. Pl. Kezelő az előszobában, van, az előszoba ajtón nyitás érzékelő, és egy infra, a nappali infra nem lát az előszobára rá, és még van két szoba. Az előszoba nyitás késleltetett, az előszoba infra követő, a nappali azonnali, a szobák azonnali üzemmódban. Ha az előszoa ablakán akar valaki bejönni, és észleli az előszoba mozgás, akkor rögtön riaszt, nincs késleltetés. Ha a zónák be lettek állítva akkor jöhet az időzítések beállítása, ami a belépési kilépési idő, valamint a sziréna működési idő beállítását jelenti, DSC-nél másodpercben. Ha ez is kész, akkor a rendszer alap működési módját kell beállítani, az érzékelők és a központ milyen módszer szerint működnek, két állapot, vagy négy állapotú a jelzés, a két állapotos rendszer nem igazán megfelelő, a négy állapot javasolt, a könnyebb rendszer ellenőrzés miatt is pl. Két állapot az alapban zárt, és az egy ellenállásos (EOL) rendszer. Nény állapotú a két ellenállást használó rendszer zónánként (DEOL) A négy állapot: nyugalom, nyitott, szakadt, zárlat. Ezt két ellenállással oldja meg, DSC-nél 5,6 kOhm ellenállásokkal. Az állapotok a központ felé mutatott értékekkel: 5,6 kOhm nyugalom 11,2 kOhm nyitott 14 kOhm nál nagyobb, a szakadás állapotig Szabotázs, szakadás 5 kOhm nál kisebb, a zárlati (nulla Ohm) értékig, szabotázs, zárlat. Ha be van az ellenállások működési rendszere állítva, akkor a telefon kezelés jön, elsősorban van rajt tel. vagy nincs. Ha nincs, akkor ki kell a vonal figyelést kapcsolni, és a kommunikációt is. Ha van telefon, akkor be kell állítani, hogy milyen telefonos üzemmód legyen, saját számot hívjon, vagy felügyeleti központ számot. Alapjaiban ennyi, ezen felül még iszonyat sok dolgot lehet vezérelni, üzemmódokat progizni egy riasztón belül.
Szia toan!
Ha lehet leirnád ezt program nyelven mert nem tudom most hogy ussem be a 101 vagy 116 szekciót összesen 5 db infrám van az 1 es a bejárati ajtó. Elöre is köszi ![]()
*8 5555 101 ha világít a hármas led, kikapcs
102 3-as led kikapcs 103 3-as led ki ugyanez, 106-ig
Szia
Jól mondja Syn7h37ic Belépsz a programozói módba : *8 telepítői kód, majd sorba belépsz 101,102,103.....116 szakaszokba. Ha csak 5 zónád van akkor 105 az utolsó. Megnézed, hogy melyikbe van bekapcsolva a 3.LED. Ha bekapcsolva hagyod, akkor arra a zónára menni fog az ajtócsengő funkció (persze előbb *4-el kapcsold be), ha kikapcsolod, akkor nem. Tehát ha az 1-es zónád az ajtó, akkor 101-ben 3. világítson, 102,103...105-ben ne. Így csak az ajtó nyitás-zárás fog csipogást eredményezni, a többi zóna előtti mozgás nem.
kosszonom szepen halas vagyok
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |