Fórum témák
» Több friss téma |
és még azt is hozzátenném, hogy ha pl be van kapcsolva a gép, akkor sem reagál a kikapcsoló gombra. Gondolok itt arra, h a megszokott hosszabb lenyomással sem kapcsol ki......csak ha 230 kihúz.....
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy az Asus laptopomon az egyik gyorsindítás ( Média Center )gomb nem müködik, hogy lehet ezeknek a gomboknak a beállításához hozzáférni. Előre is köszi a segítséget! Üdv:Simop
Időközben rájöttem a titok nyitjára......a mikrokapcsolót kellett mindössze kicserélnem
![]() De kösz a segitséget!
Ja, igen, ilyen is volt, de ez egyértelmű hiba volt. Mármint bios reset után nem kell megnyomni a gombot, hogy bekapcsoljon, ez azért lényeges szempont. Az én régi gépemen meg kellett. Izomból. De annak elég volt a pucolás.
Mindenesetre ez megoldódott. ![]()
És ki kapja a pontot?
![]() ![]()
Sziasztok.
Adott egy HP NX5000 noti. Az a probléma állt fel, hogy a gép nem kapcsol be csak akkor ha a töltö dugója bevan dugva és mozgatva van benne. Milehet a baj vele?? Rossza lehet a töltö aljzat?? Szétszedtem már a gépet, de nemláttam forrasztási hibát. Mikor bekapcsol fogni kell a dugót, mert ha elengedem akkor kikapcsol, vagyis elmegy a kép mintha lefagyna. Valaki segitsen kitalálni mi lehet a hiba. Előre is köszönöm.
Valoszinu az erintkezesi hiba.
Lehet a dugoaljzat-alaplap kozotti forrasztas, lehet a dugo - dugoaljzat kozotti erintkezes (ilyenkor a belso erintkezon lehet kicsit huzni), lehet a dugo nyakahoz kozeli vezetekreszen belso tores. Sakkozd ki, hogy melyik a legvaloszinubb. Akku nincs benne vagy teljesen lemerult?
Benne van az akku is, tegnap még 48%on volt este. Akkuva és nélküle is ilyen ha csak töltöröl szeretném használni. Megprobáltam ujra forrasztani az aljat 4 lábát de semmi változás.
Közbe irtam egy szerviznek, aztmondják, hogy 12ezer ftból orvosolható a probléma, de ha aljzat csere kell az csak 6ezer ft. Még nézegetem azért. Hátha rájövök a hibára. De szerintem is csak valami kontakt hiba lesz ez.
A csatlakozó aljzatot vizsgáld meg. Ott szokott kontakthibás lenni ahol a középső tüske össze van szegecselve a lábbal.
Köszi. Valószinüleg elvan törve. Ha lefele feszitem akkor megy a gép. szóval Ezt tuti cserélni kell.
Én is ilyen hibajelenséggel küzdök, egy HP pp2090 laptoppal. Sajnos már kisakkoztam, és a lap rétegei közt van valahol szakadás. Legalábbis itt, szóval nálad se teljesen kizárt ez a lehetőség. Én ezt ugyfogom megoldani, hogy valamivel kitámasztom a burkolattól a csatlakozót. Hátha. Néztem, tökugyanaz a csati.
De hol?? Forrasztások jók. És akkor ha rendelek egy ujat, vajon azzal is rossz lesz??
Csak még azt nemtudom, hogy mekkora kell bele. Mert van 1.7mm-es 2.5mm, és 4.8x1.7mm. ![]() Bővebben: Link Itt néztem amugy hozzá.
Hasonló gond volt nekem is a régi gépemmel. A csati alatt volt az egyik kivezetés és az tört el. Nem a forrasztás, hanem a csati tövében tört el a láb. Hiába forrasztottam nem ért semmit. Amikor kivettem a csatit akkor láttam, hogy az van eltörve és azért nem megy. Csere után tökéletes lett.
Hát épp ezaz, ezek az alaplapok több rétegűek, és valamelyik belső rétegen van szakadás. Ez a legvalószinübb, miután már külön a forrpontokra forrasztottam vezetékeket, és azokon a vezetékeken tápláltam meg, és akkor is ugyanez a hibajenelség állt fent.
És amugy ott hogyan tud megszakadni?? Nem értem. Mert hát átvan füzve a csati lába a lapon, igy érintkeznie kell vele eméletileg. Vagy lehet én tudom rosszul.
Ha valaki tud kérem segitsen adott egy ASUS F5V laptop ami hálozatról tökéletesn működik,de telepről mindig lefagy még akkor is mikor az aksi televan és akkor is ha a telephasználatot azonosra álitom a hálózatti beállítással.A lefagyás úgy kezdődik,hogy elkezd remegni a kurzor mozgás közben és megáll minden.Ha valakinek valami ötlete lenne azt nagyon megköszönném.Ja és még valami függetlenül a renszertől csinálja (XP-VISTA-WIN-7)mindeggyiknél.
Ez egy olyan dolog amire nemtudok énse ésszerű magyarázatot adni. Max annnyit, hogy azért mert mozgatod. Az pedig, hogy átvan füzve nemjelent semmit, mert a csati nélkül csak a lapra forrasztott vezetékekkel is ugyanezt csinálja. Ma rakom össze, megpróbálom ugy kitámasztani, hogy bekapcsoljon, és visszaadom, megmondom a gazdájának, hogy amig müködik használja, és ha megáll adja nekem
![]()
Tegnap megprobáltam kitámasztani. Egyszer elindult azt utána már nem. Kicsit mozditottam rajta és már nemis volt jó. Pedig a csavarokat is jól meghuztam.
Rendelek egy másik csatit azért, hátha jólesz.
Hát azért 5k-t nemfogok egy hátháért kidobni, de ha kérhetlek, számolj be hogy mi a helyzet a csere után.
Okés. Mindenképp szólok, hogy mire jutottam az uj csatival.
Ujabb fejlemény. Bekábeleztem a csatit ugy, hogy kivan szedve az alaplapból. A gép kapásból indult.
Na most akkor?? ![]() Esetleg probáld meg te is. Egy probát megér szerintem.
Nemtartom kizártnak, hogy a ón valamelyik rétegnél elrepedt, és most oda is jutott, probáld meg azt, hogy visszaforrasztod, de jól átmelegited a csati roffpontjait. Amugy pedig köszi a tippet, én is kiprobálom, én ugy forraszotttam oda kábeleket hogy ottvan a csati, ugy ugye nemjó, de megprobálom a te módszeredet is, csak elötte még van egy ps2 alaplap javitásom, majd délután érek rá csak a laptoppal foglalkozni, de majd jelentkezem.
![]()
Sziasztok! Van egy IBM TP600, 2645 latopom, amit szintetizátorhoz használok. Erre a célra maximálisan megfelel, de ha a netről szeretnék letölteni, akkor természetesen lassú. Bioszban nem állítható, most 280Mhz körül megy/P-II/. A processzor gyári adata 360Mhz.
Kérdésem hogyan lehetne minegy 60Mhz-el felgyorsítani?? Köszönve szíves válaszotokat! barany165!
Okés. Sok sikert. De ezzel is van egy kis baj, mert ha aksiról inditom akkor tökéletes, de ha bedugom a töltőt akkor megy a gép kb 2 percet és lefagy, elmegy a kép. Szóval ez a csati biztosan nemjó. És simán töltőről meg elsem indul.
Helló kéne egy kis segitség
van hp dv 6000 laptop sajnos ki töröltem a recovery t és sajnos nem megy a wlan szeretném vissza telepiteni meg is van a cd de sajnos nem tudom föl telepíteni mert be ad egy csomó mapát és fogalmam nincs hogy most mit kellene ezekböl telepiteni ? ![]()
helló tudna valaki segíteni nagyon sürgős lenne előre is köszönöm !!
![]()
A file nevek alapján kell kitalálni, vagy a próbáld meg a device managerben, update driver, és kiválasztani a CDt. Akkor talán megtalálja magától.
Ez nem elektronikai kérdés, így nem is tudom miért itt teszed fel...
Amúgy felmész a HP oldalára, ahonnan letöltheted a te laptopdhoz kiadott drivert (a keresőjükbe beírod a típust, és rögtön meg fogod találni). Mellesleg ha cd-d is van hozzá, akkor a broadcom wlan driver kell neked. |
Bejelentkezés
Hirdetés |