Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 282
(#) atos19881101 válasza atos19881101 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

és még azt is hozzátenném, hogy ha pl be van kapcsolva a gép, akkor sem reagál a kikapcsoló gombra. Gondolok itt arra, h a megszokott hosszabb lenyomással sem kapcsol ki......csak ha 230 kihúz.....
(#) simop hozzászólása Jan 31, 2010 /

Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogy az Asus laptopomon az egyik gyorsindítás ( Média Center )gomb nem müködik, hogy lehet ezeknek a gomboknak a beállításához hozzáférni.

Előre is köszi a segítséget!

Üdv:Simop
(#) atos19881101 válasza atos19881101 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Időközben rájöttem a titok nyitjára......a mikrokapcsolót kellett mindössze kicserélnem
De kösz a segitséget!
(#) wolfcsaba válasza atos19881101 hozzászólására (») Jan 31, 2010 / 4

Ja, igen, ilyen is volt, de ez egyértelmű hiba volt. Mármint bios reset után nem kell megnyomni a gombot, hogy bekapcsoljon, ez azért lényeges szempont. Az én régi gépemen meg kellett. Izomból. De annak elég volt a pucolás.
Mindenesetre ez megoldódott.
(#) Ricsi89 válasza atos19881101 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

És ki kapja a pontot?
(#) Robi85 hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok.
Adott egy HP NX5000 noti. Az a probléma állt fel, hogy a gép nem kapcsol be csak akkor ha a töltö dugója bevan dugva és mozgatva van benne. Milehet a baj vele?? Rossza lehet a töltö aljzat?? Szétszedtem már a gépet, de nemláttam forrasztási hibát.
Mikor bekapcsol fogni kell a dugót, mert ha elengedem akkor kikapcsol, vagyis elmegy a kép mintha lefagyna.
Valaki segitsen kitalálni mi lehet a hiba.
Előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Valoszinu az erintkezesi hiba.
Lehet a dugoaljzat-alaplap kozotti forrasztas, lehet a dugo - dugoaljzat kozotti erintkezes (ilyenkor a belso erintkezon lehet kicsit huzni), lehet a dugo nyakahoz kozeli vezetekreszen belso tores.
Sakkozd ki, hogy melyik a legvaloszinubb.

Akku nincs benne vagy teljesen lemerult?
(#) Robi85 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Benne van az akku is, tegnap még 48%on volt este. Akkuva és nélküle is ilyen ha csak töltöröl szeretném használni. Megprobáltam ujra forrasztani az aljat 4 lábát de semmi változás.

Közbe irtam egy szerviznek, aztmondják, hogy 12ezer ftból orvosolható a probléma, de ha aljzat csere kell az csak 6ezer ft.

Még nézegetem azért. Hátha rájövök a hibára. De szerintem is csak valami kontakt hiba lesz ez.
(#) zolika60 válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

A csatlakozó aljzatot vizsgáld meg. Ott szokott kontakthibás lenni ahol a középső tüske össze van szegecselve a lábbal.
(#) Robi85 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Köszi. Valószinüleg elvan törve. Ha lefele feszitem akkor megy a gép. szóval Ezt tuti cserélni kell.

(#) muimui válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Én is ilyen hibajelenséggel küzdök, egy HP pp2090 laptoppal. Sajnos már kisakkoztam, és a lap rétegei közt van valahol szakadás. Legalábbis itt, szóval nálad se teljesen kizárt ez a lehetőség. Én ezt ugyfogom megoldani, hogy valamivel kitámasztom a burkolattól a csatlakozót. Hátha. Néztem, tökugyanaz a csati.
(#) Robi85 válasza muimui hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

De hol?? Forrasztások jók. És akkor ha rendelek egy ujat, vajon azzal is rossz lesz??

Csak még azt nemtudom, hogy mekkora kell bele. Mert van 1.7mm-es 2.5mm, és 4.8x1.7mm.

Bővebben: Link

Itt néztem amugy hozzá.
(#) Ricsi89 válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Hasonló gond volt nekem is a régi gépemmel. A csati alatt volt az egyik kivezetés és az tört el. Nem a forrasztás, hanem a csati tövében tört el a láb. Hiába forrasztottam nem ért semmit. Amikor kivettem a csatit akkor láttam, hogy az van eltörve és azért nem megy. Csere után tökéletes lett.
(#) muimui válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Hát épp ezaz, ezek az alaplapok több rétegűek, és valamelyik belső rétegen van szakadás. Ez a legvalószinübb, miután már külön a forrpontokra forrasztottam vezetékeket, és azokon a vezetékeken tápláltam meg, és akkor is ugyanez a hibajenelség állt fent.
(#) Robi85 válasza muimui hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

És amugy ott hogyan tud megszakadni?? Nem értem. Mert hát átvan füzve a csati lába a lapon, igy érintkeznie kell vele eméletileg. Vagy lehet én tudom rosszul.
(#) attila0115 hozzászólása Feb 11, 2010 /

Ha valaki tud kérem segitsen adott egy ASUS F5V laptop ami hálozatról tökéletesn működik,de telepről mindig lefagy még akkor is mikor az aksi televan és akkor is ha a telephasználatot azonosra álitom a hálózatti beállítással.A lefagyás úgy kezdődik,hogy elkezd remegni a kurzor mozgás közben és megáll minden.Ha valakinek valami ötlete lenne azt nagyon megköszönném.Ja és még valami függetlenül a renszertől csinálja (XP-VISTA-WIN-7)mindeggyiknél.
(#) muimui válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Ez egy olyan dolog amire nemtudok énse ésszerű magyarázatot adni. Max annnyit, hogy azért mert mozgatod. Az pedig, hogy átvan füzve nemjelent semmit, mert a csati nélkül csak a lapra forrasztott vezetékekkel is ugyanezt csinálja. Ma rakom össze, megpróbálom ugy kitámasztani, hogy bekapcsoljon, és visszaadom, megmondom a gazdájának, hogy amig müködik használja, és ha megáll adja nekem
(#) Robi85 válasza muimui hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Tegnap megprobáltam kitámasztani. Egyszer elindult azt utána már nem. Kicsit mozditottam rajta és már nemis volt jó. Pedig a csavarokat is jól meghuztam.

Rendelek egy másik csatit azért, hátha jólesz.

Hát azért 5k-t nemfogok egy hátháért kidobni, de ha kérhetlek, számolj be hogy mi a helyzet a csere után.

Okés. Mindenképp szólok, hogy mire jutottam az uj csatival.

Előre is köszi

Ujabb fejlemény. Bekábeleztem a csatit ugy, hogy kivan szedve az alaplapból. A gép kapásból indult.

Na most akkor??

Esetleg probáld meg te is. Egy probát megér szerintem.

Nemtartom kizártnak, hogy a ón valamelyik rétegnél elrepedt, és most oda is jutott, probáld meg azt, hogy visszaforrasztod, de jól átmelegited a csati roffpontjait. Amugy pedig köszi a tippet, én is kiprobálom, én ugy forraszotttam oda kábeleket hogy ottvan a csati, ugy ugye nemjó, de megprobálom a te módszeredet is, csak elötte még van egy ps2 alaplap javitásom, majd délután érek rá csak a laptoppal foglalkozni, de majd jelentkezem.
(#) barany165 hozzászólása Feb 12, 2010 /

Sziasztok! Van egy IBM TP600, 2645 latopom, amit szintetizátorhoz használok. Erre a célra maximálisan megfelel, de ha a netről szeretnék letölteni, akkor természetesen lassú. Bioszban nem állítható, most 280Mhz körül megy/P-II/. A processzor gyári adata 360Mhz.
Kérdésem hogyan lehetne minegy 60Mhz-el felgyorsítani?? Köszönve szíves válaszotokat! barany165!

Okés. Sok sikert. De ezzel is van egy kis baj, mert ha aksiról inditom akkor tökéletes, de ha bedugom a töltőt akkor megy a gép kb 2 percet és lefagy, elmegy a kép. Szóval ez a csati biztosan nemjó. És simán töltőről meg elsem indul.
(#) dragon0 hozzászólása Feb 14, 2010 /

Helló kéne egy kis segitség
van hp dv 6000 laptop sajnos ki töröltem a recovery t és sajnos nem megy a wlan szeretném vissza telepiteni meg is van a cd de sajnos nem tudom föl telepíteni mert be ad egy csomó mapát és fogalmam nincs hogy most mit kellene ezekböl telepiteni ?
(#) dragon0 hozzászólása Feb 14, 2010 /

helló tudna valaki segíteni nagyon sürgős lenne előre is köszönöm !!
(#) KTobi válasza dragon0 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A file nevek alapján kell kitalálni, vagy a próbáld meg a device managerben, update driver, és kiválasztani a CDt. Akkor talán megtalálja magától.
(#) bbb válasza dragon0 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Ez nem elektronikai kérdés, így nem is tudom miért itt teszed fel...

Amúgy felmész a HP oldalára, ahonnan letöltheted a te laptopdhoz kiadott drivert (a keresőjükbe beírod a típust, és rögtön meg fogod találni).

Mellesleg ha cd-d is van hozzá, akkor a broadcom wlan driver kell neked.
(#) muimui válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Ma feladtam végleg, kiszedtem a csatit, bekábeleztem, és még annyit se csinál mint eddig.
Következő: »»   26 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem