Fórum témák
» Több friss téma |
Azt azért elárulom hogy ha az adminok meglátják, nem fognak örülni neki, könnyen figyelmeztetést kaphat.........
Valaki tudna nekem akkor segíteni abban hogy lézerpointer elmegy e számgép 3,3 voltjáról?Valaki lötte már igy?
Köszke!
Hello.Dvd lézerből hogyan lehetne lézer showot csinálni?
Én olyanra gondoltam hogy van egy forgó kartonból készített háromszög arra rakok tükröt és azt világítaná meg.A dvd lézer melyik lábára kell a feszt adni és menyit .?4 lába van egymás mellett.
Ha végigolvasod a témát, választ kapsz rá, minden le van irva, csak ne légy lusta átnézni!
Üdv mindenkinek,
Van egy 50mw-os zöld lézerpointerem, aminek bekapcsolás után legyengül a fényereje! Ha hűtöm ventilátorral egy hűtőbordában, akkor kevésbé csinnálja, de akkor is gyengül! Ezzel mit tudnék kezdeni hogy ne hozza ezt a hibát? Esetleg szét kell szedni és igazítani a kristályon?
Én a pointerről leszedtem a festéket, és hűtőzsírt is bőven tettem alá így nekem 15 percet kibír, tovább még nem igazán mentem vele
Én szétszedtem a pointereket igazítottam a kristályokon és tettem rá bordát is igy nagyon joo és ment már órákat is csak macera a szétszedés de egészben nem ajánlom a hűtést csak szétszedve sokkal jobb és igen nekem a kristály miatt gyengült a fénye el volt mozdulva...de ha ügyes vagy megoldod!!
Kiszedem a modult, széttekerem, és a kristály oda van ragasztva a 808-as dióda elé közvetlen!
Ezt te csak egyszerűen letörted? És utána milyen irányba mozgassam hogy jó legyen? Mivel rögzítsem? Milyen védőszemüveget használjak hogy ne égesse szét a szemem? Te hogy csináltad?
Hát én a morbiddabb modját választottam..Egy tapétavágó késsel szépen óvatosan körbefaragtam és ugymond (letörtem..)De vigyázz mert már én kaptam bele a diódába a tapétavágóval és soha többet nem ment..De tanulopénznek vettem..Én kis műszerész satuba fogtam a modult és addog jáccikáltam vele amig a legerősebb pontot nem láttam a plafonon..De nagyon vigyázz amikor a kristályt mozgatod a diodán még csak eszedbe se jusson belenézni még ha nem is gerjed be a kristály akkor sem ! hűtés ugy oldottam meg hogy régen voltak ezek a fém tokozásu tranzisztorok erre volt ugynevezett hűtő rózsa.. na most ezeket lehet állítani mármint szét tudod huzni és pont rászorul a modulra én kis 6cm eres ventivel még hűtöm de csak 5V-on!
jah és a ragsztó:Loctite 3430 A&B én ezzel az epoxi gyantával nyomtam ezért irom ezt mert ez elég sűrű malaj lesz és amikor bekened akkor tudod álígatni9 a kristályt még kb 10 percig
és utánna nem mozdul töbetPillanat ragacsal nem ajánlom mert a ciánakrillát tol begőzölődik a cuccod és az nem jo senkinek..
Ha jól értelmeztem akkor te úgy állítottad hogy mindig a plafont nézted?
De egyébként kb. meddig tart belőni a megfelelő pozíciót? A LOCTITE epoxit hol lehet beszerezni? Nálunk a cégnél csak tengelyrögzítő, csavarrögzítő, nagyszilárdságú pillanatragasztó fémhez, stb. van. Ez sajnos mind fémhez van, de szétnézek hátha lesz ilyen ragasztó is! :nevetes1: [sub] Ez egyébként kétkomponensű ragasztó?
igen ez egy 2 komponensű ragacs !
Hát kb nekem olyan 2 perc volt beálítani! De ragasztás előtt probálgasd a plafonon hogy tudd mire számits !
OK!
Köszi a segítséget! Ez amit lefényképeztem egy rossz modul volt, a működőt még szét kell kapnom! Csak még erőt kell gyűjtenem! Most ilyen a lézerem!
Most énis küzdök az enyémekkel...Majd ha kész rakok fel képet videót!
OK!
Az nagyon jó lesz, addig pihentetem a dolgot!
Mármint a padommal küzdök kipróbálom ezt a hdd-s módszert!2 db lesz elvileg nah majd látjuk mi sül ki
Idézet: „majd látjuk mi sül ki” Reméljük nem a lézer
Reméljük!
Koverchenko fórumtárs kérdése áthelyezve ebbe a topicba!
Elnézést!
Elnéztem a topic-ot!
Udv!
Lezershow epitesen dolgozom csak mar egy ideje alkatreszre varok es gondoltam addig elmeletben foglalkozom a vezerlessel. Dac vezerlot epitettem ami a PC parhuzamos portjarol kommunikal. De mit lehetne kesziteni arra az esetre amikor pl nincs PC a kozelben,de a lezershow joljonne. Tudtommal 2 lehetoseg van meg. Hangvezerles es elore utemezett alakzatok vetitese. Csakhogy ezen funkciokhoz sehol sem talalkoztam leirassal,kapcsolasi rajzal. Legjobb lenne egy olyan egyseg amiben elvan tarolva nehany kesz abra es azokat lehetne sorban vagy veletlenszeruen megjeleniteni. Esetleg tud e valaki linket,leirast valamit?
És ha rögzíted a galvó erősítő előtt lévő szinuszos jelet? Igaz, hogy a DC-t nem tudod majd rögzíteni, de egy megoldásnak jó lehet, és mp3 lejátszóról is lehetne vezérelni a galvókat.
Amire te gondoltál azt még Elm-Chan készüléke is tudja.
olvasni kellene wazze.....
Most igy nem igazan ertem,hogy mire gondoltal.En valami kulon egysegre gondoltam amit hozza lehetne epiteni.Amit szinten arra a bemenetre kellene kotni ahova a dac megy es egy atkapcsoloval lehetne valtani,hogy dac-rol menjen vagy memoriaban tarolt abrak.Gondolom ezt PIC-el lehetne megoldani,de en nem ertek hozza ezert keresek kapcsolasi rajzot.Mert igy elmeletben sajnos nem megy a dolog
Azt en tudom,hogy az ove tudja Le a kalappal elotte,de en valami egyszerubbel is beernem.
Egyszerűbbel?!?
Ez olyan mintha autót akarnál építeni de az egyszerűség kedvéért ki akarnád hagyni a motort... |
Bejelentkezés
Hirdetés |