Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 138
(#) nagy_david1 válasza Z_zoli hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Szia!
Nem tudom olvastad-e de álltalában áramgenerátorral szokás meghajtani a lézer diódákat, kivéve ha a tiéd nem egy modul, és azért igényel 4,3V-ot, mert tartalmaz már vezérlő elektronikát is, de ezt nem tudhatjuk így. A kapcsolás működőképes szerintem ettől eltekintve. 555 ic-vel meg, megoldható. Segédprogramok közt megkapod az astabil fülnél, és ott egy kapcsolási rajz is. Ha érdekel más is akkor keress rá a gugliban 555 kapcsolások néven és 1000 találatot kapsz, köztük nagyon sok 555 pwm kapcsolás.
(#) szupepe hozzászólása Feb 9, 2010 /

Sziasztok!
Régen jártam erre, viszont nem oknélkül írok

elkészült a MediaLas Mamba programhoz saját fejlesztésű, gyártású USB-DAC eszköz, melynek paraméterei a következők:

- 70.000 pps szkennelési sebesség
- X,Y,R,G,B 8 Bites csatornák
- teljes USB magement, tápellátás

Amennyiben felkeltette az érdeklődését valakinek, ár és további információ tekintetében szívesen állok rendelkezésedre!

üdvözlettel:

Szűcs Péter alias szupepe

szupepe@szupepe.hu
(#) lanti válasza szupepe hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Persze hogy érdekel! A nyákrajztól a programig videókig minden!
(#) alapp válasza szupepe hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Tölts fel róla mindent Peti!
(#) dboy hozzászólása Feb 10, 2010 /

Ne komolytalankodjatok srácok nem ingyen gondolta amint látjátok. Engem azért érdekelne mennyi az annyi szóval egy árajánlatot kérnék ha lehet, szal körülbelül mennyibe fájna egy ilyen csoda?
(#) lanti válasza dboy hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Zsír , de a vaterán csinálja inkább ha pénzre megy itt a részletek érdeklik a lelkes amatőröket és a nem olyan amatőröket :banplz:
(#) pepe33 hozzászólása Feb 10, 2010 /

Én is készítettem egy USB dacot , 6 csatorna minden csatorna 12 bites, müködik is , csak nem tudtam a PC oldali drivert elkészíteni a sajna ....

USB DAC.jpg

(#) nagy hoho válasza pepe33 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Nagyon szép gondos munka. Én megelégszem az egyszerűbb lézersóval is. :hide:

Lézersó.jpg

(#) dB_Thunder válasza pepe33 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Pepe33!

A kapcsolási rajzot közzé tudnád tenni?? Illetve engem a többi infó is érdekelne! Van egy pár programozó ismim, hátha lenne belőle valami.
Driver ügyben én a mambához és a többi hasonló progikhoz való usb-s interfész drivereket vizsgálnám meg... hátha el lehet belőlük indulni.

Régebben írtam a bILDA usb-s dacról, és hogy ott mindent közzétettek. A mikrokontrollert még mindig lehet kapni, bár nem gyártják már. És az égetéséhez nem kell külön hardver, ezt nemrég hámoztam ki a leírásból. Tehát elviekben semmi akadálya a sikeres után építésnek!
(#) dB_Thunder hozzászólása Feb 11, 2010 /

Hi Mindenki!

Olyan kérdésem lenne, hogy ki használ párhuzamos portról DAC-ot, és az milyen progival használja??
(#) Chokapick válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

En majd szeretnek hamarossan csak legyen meg a dac IC. Egyebkent pl: popelscan-el lehet hajtani en is arra pajazom. De letezik tobbfele kapcsolas
(#) dB_Thunder válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Sikerült megküzdenem egy régebbi Popelscan -nel. Vitte az párhuzamos portra való DAC-omat aminek anyagköltsége kb 1000Ft, és már elég rég csináltam.
Ez a nyamvadt popel valami idióta .mot file-t kezel, szerencséjük hogy írtak konverter progit ami .ild-ből csinál .mot-ot
(#) pepe33 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Na akkor közkívánatra, készítettem gyorsan egy weboldalt az USB DAC-ról.

http://www.peti.webege.com/projekt_USB_DAC.html

Hátha tényleg valakinek sikerül drivert csiszolni hozzá.
(#) Z_zoli hozzászólása Feb 12, 2010 /

Hello
A laser diódának nem sok a 4,6V??
mert az én stabilizátorom annyit csinál....
már lassan készül szerintem hétvégére kész lessz...
választ előre köszi.

Üdv
Zoli
(#) nagy_david1 válasza Z_zoli hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Olvastad a válaszom a kérdésedre a lap tetején? Ha lézer diódád van és nem valami kész modul akkor áramgenerátorral érdemes hajtani. Amúgy most 4,6V? Előző kérdésedben még 4,3V volt. És mielőtt betennél még egy diódát a feszültség ejtés érdekében, érdemes elgondolkozni hogy egy LM317 nem-e jobb megoldás.
(#) Z_zoli válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

HÁt nem tudom....
Ha a laser pointerben van áramgenerátor akkor ebben is van...
lm317 hát...
azért írtam akkor 4,3Voltot mert a kapcs. rajzon annyi volt hogy annyit csinál de most összeraktam és nekem 4,6v-ot csinál.
Üdv
Zoli

(#) nagy_david1 válasza Z_zoli hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Ha van saját áramgenerátora akkor nincs baj mert a fölösleget elfűti, de ha nincs akkor elszáll. Terheld le a 4,6V-ot, mert valami nem jó ha 5V stab kocka után és egy dióda 0,7V-os feszültségesése után is ennyi marad.
(#) Z_zoli válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

És ha teszek még egy diódát akkor nem megy lejjebb a feszültség??
(#) androlight hozzászólása Feb 13, 2010 /

Van egy felesleges kristályom ha kell valakinek!
(#) dB_Thunder válasza androlight hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Kicsit bővebben kifejtenéd ? Esetleg valami ár..
Egem lehet hogy érdekelne..
(#) alapp hozzászólása Feb 13, 2010 /

Van két kristályom, ha kell valakinek!

Egy 50mW os pointerben volt amiben behalt az infra..Mit adnál érte.. nekem tök felesleges most itt szal...

Szerintetek ha én a pointerem ráteszem egy pc táp 3,3 voltos kimenetére megdöglik?Vagy valaki használta már róla?

Elöre is köszi a választ!
(#) nagy_david1 válasza Z_zoli hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

A "még egy dióda"-t arra írtam, hogy mondtad nem-e túl nagy neki a 4,3V, mert így 2*0,7V esne már az 5-ből. De én még mindig nem jöttem rá neked csak egy laser diódád van vagy egy egész modúl. Ha meg laser pointerből vetted ki akkor lehet következtetni az elemek számából, hogy mégis milyen feszültségtartományban érdemes meghajtani. Én így látatlanban már többet nem nagyon tudok mondani.
(#) Z_zoli válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Elkészült...
tettem oda még egy diódát és így 4,2 lett a fesz.
Ha kell rakok fel róla képeket.

üdv. Zoli
(#) alapp hozzászólása Feb 13, 2010 /

Van két kristályom, ha kell valakinek!
(#) nagy_david1 válasza alapp hozzászólására (») Feb 13, 2010 / 1

Még hányszor kérded meg, hány helyen ugyan ezt? Rakd fel Apróhirdetésekbe ha ennyire nem írnak vissza rá fórumban, és különben is mindjárt új oldal és még ennyire se fogják észrevenni.
(#) alapp válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Aki olvas topik-ot az észreveszi!!!
Úgy látszik TE nem ezek közé tartozol!
Egyébként mit zavar az téged ha ide és a másikba is beírtam!
Nem kell elolvasni ha zavar!!!
:violent:
(#) nagy_david1 válasza alapp hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Már megbocsáss, de még ezen az oldalon is kétszer írtad be 9 órás eltéréssel. Hát épp az, hogy olvasok topik-ot és többször is észreveszem ugyanazt. Mibe kerül ide feltenned nemtudom, mert a fórum tanácsokat ad és segítséget nyújt és nem kereskedik. De majd erről dönt valaki más mert nem off-olok én se tovább itt erről.
(#) alapp válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Ha lennének ott számok akkor kereskedés lenne!!!
Tévedsz, ez nem az!
A dolgot lezártam!
Következő: »»   57 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem