Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nem tudom olvastad-e de álltalában áramgenerátorral szokás meghajtani a lézer diódákat, kivéve ha a tiéd nem egy modul, és azért igényel 4,3V-ot, mert tartalmaz már vezérlő elektronikát is, de ezt nem tudhatjuk így. A kapcsolás működőképes szerintem ettől eltekintve. 555 ic-vel meg, megoldható. Segédprogramok közt megkapod az astabil fülnél, és ott egy kapcsolási rajz is. Ha érdekel más is akkor keress rá a gugliban 555 kapcsolások néven és 1000 találatot kapsz, köztük nagyon sok 555 pwm kapcsolás.
Sziasztok!
Régen jártam erre, viszont nem oknélkül írok elkészült a MediaLas Mamba programhoz saját fejlesztésű, gyártású USB-DAC eszköz, melynek paraméterei a következők: - 70.000 pps szkennelési sebesség - X,Y,R,G,B 8 Bites csatornák - teljes USB magement, tápellátás Amennyiben felkeltette az érdeklődését valakinek, ár és további információ tekintetében szívesen állok rendelkezésedre! üdvözlettel: Szűcs Péter alias szupepe szupepe@szupepe.hu
Persze hogy érdekel! A nyákrajztól a programig videókig minden!
Ne komolytalankodjatok srácok nem ingyen gondolta amint látjátok. Engem azért érdekelne mennyi az annyi szóval egy árajánlatot kérnék ha lehet, szal körülbelül mennyibe fájna egy ilyen csoda?
Zsír , de a vaterán csinálja inkább ha pénzre megy itt a részletek érdeklik a lelkes amatőröket és a nem olyan amatőröket :banplz:
Én is készítettem egy USB dacot , 6 csatorna minden csatorna 12 bites, müködik is , csak nem tudtam a PC oldali drivert elkészíteni a sajna ....
Nagyon szép gondos munka. Én megelégszem az egyszerűbb lézersóval is. :hide:
Pepe33!
A kapcsolási rajzot közzé tudnád tenni?? Illetve engem a többi infó is érdekelne! Van egy pár programozó ismim, hátha lenne belőle valami. Driver ügyben én a mambához és a többi hasonló progikhoz való usb-s interfész drivereket vizsgálnám meg... hátha el lehet belőlük indulni. Régebben írtam a bILDA usb-s dacról, és hogy ott mindent közzétettek. A mikrokontrollert még mindig lehet kapni, bár nem gyártják már. És az égetéséhez nem kell külön hardver, ezt nemrég hámoztam ki a leírásból. Tehát elviekben semmi akadálya a sikeres után építésnek!
Hi Mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy ki használ párhuzamos portról DAC-ot, és az milyen progival használja??
En majd szeretnek hamarossan csak legyen meg a dac IC. Egyebkent pl: popelscan-el lehet hajtani en is arra pajazom. De letezik tobbfele kapcsolas
Sikerült megküzdenem egy régebbi Popelscan -nel. Vitte az párhuzamos portra való DAC-omat aminek anyagköltsége kb 1000Ft, és már elég rég csináltam.
Ez a nyamvadt popel valami idióta .mot file-t kezel, szerencséjük hogy írtak konverter progit ami .ild-ből csinál .mot-ot
Na akkor közkívánatra, készítettem gyorsan egy weboldalt az USB DAC-ról.
http://www.peti.webege.com/projekt_USB_DAC.html Hátha tényleg valakinek sikerül drivert csiszolni hozzá.
Hello
A laser diódának nem sok a 4,6V?? mert az én stabilizátorom annyit csinál.... már lassan készül szerintem hétvégére kész lessz... választ előre köszi. Üdv Zoli
Olvastad a válaszom a kérdésedre a lap tetején? Ha lézer diódád van és nem valami kész modul akkor áramgenerátorral érdemes hajtani. Amúgy most 4,6V? Előző kérdésedben még 4,3V volt. És mielőtt betennél még egy diódát a feszültség ejtés érdekében, érdemes elgondolkozni hogy egy LM317 nem-e jobb megoldás.
HÁt nem tudom....
Ha a laser pointerben van áramgenerátor akkor ebben is van... lm317 hát... azért írtam akkor 4,3Voltot mert a kapcs. rajzon annyi volt hogy annyit csinál de most összeraktam és nekem 4,6v-ot csinál. Üdv Zoli
Ha van saját áramgenerátora akkor nincs baj mert a fölösleget elfűti, de ha nincs akkor elszáll. Terheld le a 4,6V-ot, mert valami nem jó ha 5V stab kocka után és egy dióda 0,7V-os feszültségesése után is ennyi marad.
És ha teszek még egy diódát akkor nem megy lejjebb a feszültség??
Van egy felesleges kristályom ha kell valakinek!
Kicsit bővebben kifejtenéd ? Esetleg valami ár..
Egem lehet hogy érdekelne..
Egy 50mW os pointerben volt amiben behalt az infra..Mit adnál érte.. nekem tök felesleges most itt szal...
Szerintetek ha én a pointerem ráteszem egy pc táp 3,3 voltos kimenetére megdöglik?Vagy valaki használta már róla?
Elöre is köszi a választ!
A "még egy dióda"-t arra írtam, hogy mondtad nem-e túl nagy neki a 4,3V, mert így 2*0,7V esne már az 5-ből. De én még mindig nem jöttem rá neked csak egy laser diódád van vagy egy egész modúl. Ha meg laser pointerből vetted ki akkor lehet következtetni az elemek számából, hogy mégis milyen feszültségtartományban érdemes meghajtani. Én így látatlanban már többet nem nagyon tudok mondani.
Elkészült...
tettem oda még egy diódát és így 4,2 lett a fesz. Ha kell rakok fel róla képeket. üdv. Zoli
Még hányszor kérded meg, hány helyen ugyan ezt? Rakd fel Apróhirdetésekbe ha ennyire nem írnak vissza rá fórumban, és különben is mindjárt új oldal és még ennyire se fogják észrevenni.
Aki olvas topik-ot az észreveszi!!!
Úgy látszik TE nem ezek közé tartozol! Egyébként mit zavar az téged ha ide és a másikba is beírtam! Nem kell elolvasni ha zavar!!! :violent:
Már megbocsáss, de még ezen az oldalon is kétszer írtad be 9 órás eltéréssel. Hát épp az, hogy olvasok topik-ot és többször is észreveszem ugyanazt. Mibe kerül ide feltenned nemtudom, mert a fórum tanácsokat ad és segítséget nyújt és nem kereskedik. De majd erről dönt valaki más mert nem off-olok én se tovább itt erről.
Ha lennének ott számok akkor kereskedés lenne!!!
Tévedsz, ez nem az! A dolgot lezártam! |
Bejelentkezés
Hirdetés |