Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   19 / 147
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szuper a cucc.
Gondolkodtam a szinkron blokkoláson, valami ilyesmit képzelek el.
Mi a véleményed.?
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

YES !

Most két PCB lkészül
Az egyik a brute force LED-es, a másik a szinkron lézeres.

Én úgy gondoltam, hogy az 1. impulzus indítja a számlálót és a 3, állítja le, majd "visszaszámol" és az 5. elé lő kb 50-100nS-mal.
(Azért a 3., mert van rejtett módos lézer, ahol az egymásután következő impulzusok nem egyenlő időközönként jönnek, viszon minden 2. már periódikus.)

Viszont ezzel párhuzamosan a 4. impulozus is elindít egy másik számlálót, 6. leállít és 8. elé lő.

És így felváltva.
Vagyis minden 3. impulzus lesz kilőve

Eredetileg minden impulzust ki akartam lőni, de probléma lehet számlálót indítani, visszaszámoltatni röviddel akkor , amikor lövünk, mert a lövésről esetleg visszaverődött impulzus megzavarhatja a számláláőst ami hibás blokkoláshoz vezethet.

Vagyis két 32 bites számlálóra van szükség, amihez már 16 bites PIC kell

A 400nS sok, mert az 133 méternek felel meg, tehát ezen belül már nem véd

Szuper, bár a 400n az csak 60m.
Mondjuk én soha nem törekedtem JTG-re.
De igazad van ha mondjuk 100n-val lövünk elé az 15m.
Bár sün legyen a talpán aki 50m alatt megmér.
50km/h-nál van kb. 3,5 másodperce, 90-nél meg kb 2.

Melyik a rejtett módos lézer, én nem ismerem.

Laser Atlanta Stealth Mode

http://www.guysoflidar.com/laser-atlanta-stealth-mode.html

A számolást onnan kell végezni, ahogy találatot kapsz.
fény terjedési sebesség 3,333nS/m
(#) treshold válasza treshold hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Helyesbítve:
Fény terjedési sebesség 0,3m/nS
azaz 1m-t 3,3nS alatt tesz meg
(#) mlas hozzászólása Feb 21, 2010 /

Sziasztok.
Én is idetaláltam.
Végigolvastam, de csak januártól érdekes... most már figyelek.

Igazad van én oda vissza számoltam.
300000 km/sec pontosan.
A Laser Atlanta úgy működik,hogyha zavarást érzékel, átvált 68 pps-re, legalább is detektálás szempontjából.
Mindegy nálunk nem használják.
Üdvözlet mlas.

Sikerült megoldanod a lézerdióda meghajtását?
Esetleg egy kicsit bővebben?

ISL55110 mosfet meghajtó és IRLR3714ZPBF tranzisztorral + 16 bites PIC 25nS impulzus meghajtással
(#) babocsai válasza treshold hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

@treshold:

Miért választod szét a "brutal force" és a szinkron módokat? Én pontosan azzal próbálom kiküszöbölni a mérés kezdetekor az üresjáratot, hogy "brutal force"-ban - teszik ez a kifejezés! - indítok és 10 mért és átlagolt impulzus után átváltok szinkronizálásra. Mondjuk igaz, hogy a méréshez és az adáshoz külön avr-t használok, így nem kell szenvedem a műveleti idők optimalizálásával, ráadásul az adás közben folytatódik a mérés és "újraszinkronizálok", hátha az első nem volt pontos.
A méréshez viszont lehet, hogy egyszerűbb lesz mondjuk 2-3db 8 bites countert használni - erről Bővebben: Link találtam egy kapcsolást és forráskódot is. Ki fogom próbálni.
Vannak fenntartásaim a 16 vagy 32 bites mikrokontrollerekkel kapcsolatban, ha azok mínusz 12 fokban a kocsi orrán tanyáznak 120Km/h-ás menetszélben...szerintem ez már túl van az üzemi tartományon... itt
(#) treshold válasza babocsai hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Üdv a fedélzeten!
Sikerült már az Echo jelet kinyerni?

Két verziót éptek.
mindkettőt kipróbálom

Nem találom a kapcsolásod.
Belinkelnád, hogy melyikre gondoltál?

A 16 bites PIC -40°C to +85°C között müködik az adatlap szerint
(#) Home Made Jammer válasza babocsai hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Ojjé. Én próbálok egyszerűsíteni, meg "ócsítani", ti meg ahogy látom már űrrakétát építetek.
A hideg tapasztalatom szerint nem gond, gondolom a hűtő ami közvetlenül a kütyü mögött van, kellemesen melegen tartja.
(#) babocsai válasza treshold hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Kösz.
Az előző hozzászólásomba linkeltem egy honlapcímet, ahol a freq counter címszó alatt van, amiről beszéltem.
de itt van manuálisan is: http://www.microsyl.com/

Az echo jelet még mindig nem sikerült kiberhelnem, lévén maga az echo dobta fel a pacskert. A nyomorultat most éppen nem lehet kikapcsolni és folyamatosan jelez, mint az őrült. Szerintem a tápja nyuvadt meg (van benne egy csúnya nagy elko - ami viszont tényleg nem tűri a mínuszokat) és most összeszed minden zajt a kocsitól. Szóval még mindig ott tartok, hogy várom a tavaszt és a meleget, hogy ki tudjam szerelni nyomorultat a verdából és rendbe tenni - mármint anélkül, hogy én magam széjjelfagynék közben.

AVR-nél csak a 13v és a 26v tiny-k bírják a mínusz 40-et (legalábbis, amit én ismerek), de ezek 8 biten szaladgálnak. Ezek szerint neked nem lesz ezzel gondod. (Lehet, hogy nekem is át kéne nyergelni? ) :
(#) babocsai válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Szembeszélnél? Én szoktam vakargatni a jeget a blokkolófejekről (persze kívülről, az igaz...)

Amúgy az én koncepcióm más, mint a tiéd. Én nem a gyári megoldáshoz hasonlót építek (fejek + esetleg egy központ). Én ki akarom varázsolni az adó ledeket és a vevőket is (de csak ezeket!) a rendszámtáblatartó felső keretébe, a vezérlés pedig megy a lökhárítóba, belülre. Sajna béna vagyok az smd méretekhez, viszont másképpen nem megy, ha annyi mindent bele akarok zsúfolni, amennyit most tervezek. Így viszont lesz helyem bőven, sőt a hűtőmaszkomat sem kell szétvágni, sőt-sőt a rendszámtábla-tartó felső élébe igen-igen sok ledet lehet egymás mellé építeni. Persze nem a benzinkúton kapható műanyag izékre gondolok...kicsit vastagabb is lesz, mint a normál, meg még fogalmam sincs, honnan szerzem azt a spéci sötétlila-fekete IR áteresztő plexit, amiből gyártani szándékozom (műanyaghegesztéssel-hajlítással, amit eddig kétszer csináltam életemben, de akkor egész jól sikerült - igaz, nem plexivel)

Amúgy igazad lehet az "űrrakétával" kapcsolatban...beszélgettem egy rádiós mérnök sráccal a cégemnél és szerinte is felesleges bajlódni a szinkronnal...egyszerűen azon a hullámhosszon egy sokkal nagyobb energiájú adás (bármilyen zaj - a traffi nem fog nekiállni szűrögetni) és kész, már nincs is miről beszélni...Szóval ezzel nem vitatkozom, de az egész fejlesztésben az a móka - szerintem -, hogy a kigondolt célokat elérd, megvalósítsd. És ha cél a szinkronizált zavarás, akkor meg kell csinálni, nem?
(#) Home Made Jammer válasza babocsai hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Igazad van, végre egy pozitív hozzáállás.
Sok sikert.
(#) Home Made Jammer hozzászólása Feb 22, 2010 /

Összeraktam a TFDU-s megoldást. Csak teszterrel tudtam vizsgálni, de jónak tűnik. Jó az érzékenysége, és a detektálás szöge is elég nagy. Ha az ára kicsit alacsonyabb lenne, és egyszerűbb lenne beszerezni nem lenne rossz megoldás.
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Mennyit kóstált?
Melyiket sikerült beszerezni a 6102, vagy 6103-ast?

Az ára kárpótolni fog, hogy elég érzékeny, kicsi méretú és nem lesz vakrisztás.
Legalábbis nálam nem volt
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

A 6103-ast, 2000/db. De nem a HQ hozta, egy másik forrás közvetlenül USA-ból. Valóban kicsi éppen ezért kicsit nehezebben kezelhető. Az érzékenysége teszterrel kb.3m, nagyjából az új tranyósom is ennyi, az árának egyötödéért. Vakriasztást a szoft kiszűri.
Ma volt egy véletlen tesztem, sajnos sokan nyüzsögtek arrafelé, nem mertem visszamenni.

OK, csak ha jól tudom, akkor neked szoftveresen be vannak állítva a lézerfrekik, ennél meg nem kell, csak egy alső és egy felső határfrekit, leszámolni pár impulzus és mehet a risztás

A kicsi méret nem tudom miért baj ???
Pont az a lényeg, hogy a lehető legkisebbre kell megcsoinálni a blokkolót a felszerelés miatt

Nálam az egész kótyü PIC-kel, rádiós IC-vel, 10db LED-del caklipakli befér egy kb 2/3 méretű TIC-TAC-os dobozba

Béna vagyok SMD-ben. A beforrasztás kínszenvedés volt.
Szemüveg+nagyító.
Ráadásul 3 hetet kellet rá váni.
De elég a siránkozásból tényleg jó.
Bővebben: Link
Erről mi a vélemény?

Érdekes cikk

Mondjuk nagy csoda nem várható el olyan LED-től , amelynek a kapcsolási ideje 500-600nS (SFH487) és tud 20mW/sr-t, bár ha jól értem azért zavarni tudta 300ft-ig, csak a JAM kód volt a gond, ami nálunk egyenlőre nem probléma
(#) denon888 válasza treshold hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Hogy tudtad annyira összezsúfolni, mikor a 10 led majdnem annyi méretben.
(#) treshold válasza denon888 hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Ígyekeztem

Minden a lehető legkisebb SMD + a PCB mindkét oldalát kihausználtam,de még így is van rajta 1-2 cm2 szabad hely

Már akartam kérdezni, hol gyártatod a nyákot, és kb mennyiért.

Gyári lesz, ismerúsön keresztül

Remélem egy képet majd látunk róla, csak hogy csöpögjön a nyálunk.

OK.

Közben csináltam egy felvételt kb 70m-ről és 8m magasságből az 5 LED-es kütyüről
Kétoldalt a kocsi hellyzetjelzője világít, középen világítanak a LED-ek

http://www.youtube.com/watch?v=DtPZ2D8Vnr4

Nem kicsit rezgett a kezed, képzeld el szegény süniket 1500 m-ről.
Kíváncsi lennék egy mozgó üzemmódú mérésre

40x zoomnál előfordul
(#) lazo válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Ezt a fórumot követem egy ideje, Solion elkötelezettnek tűnik
Következő: »»   19 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem