Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Már mint a rajzot keresed? (az ECCP nem neked szólt...)
Ja, én azt hittem! Nézem a fejtágitó oldalt és közben azon töprengek mi a fene köze lehet ennek modulnak a kis fogyasztáshoz..?
A kütyü egy próbapanelen van, de mindjárt leskiccelem.
De pontosan, mert különben nem sokat ér(táp, PIC, minden alkatrész!)!
Mérd meg mekkora ellenállás van a panelen PIC nélkül a tápon, hátha ott van valami kósza alkatrész, vagy esetleg maga a próbapanel...
A stab előtt mértem, mert az ák. összfogyasztása érdekelt. Létezhet hogy a stabIC enne ennyit? De megmérem mindjárt a tok és a stab között is.
Ez azért macerás mert egy olyan panelt vezérelget a kimeneteivel amit nem én terveztem. Egy video rögzítő panel bemeneteit rángatja a szintváltozásokkal. A komparátor referencia a belső ref ről van megoldva. A bemenetnek programozott lábak és a GP3 belső felhúzással működik. Előtte meg a táp IC van csak be / kimenetein a kondikkal, + a PIC táplábán egy 100n. Más nincs is a panelen. De leskiccelem ha lényeges.
A táp után 1,1 mA t mérek. Ha lekötöm a PIC kimeneteit a vezérelt panel bemeneteiről akkor 0,8 mA. Ez még mindig sok szerintem. Mi eszi meg vajon a többi áramot?
Idézet: Alvás közben mit csinálnak a kimenetei? Lehet, hogy ott folyik el a keresett áram... „Ez azért macerás mert egy olyan panelt vezérelget a kimeneteivel amit nem én terveztem.”
Van amelyik kimenet alapból "H" ban van mert a modulnak van olyan bemenete ami aktív "L" et vár. De mint írtam sokat nem változik a helyzet akkor sem ha a kimeneteket lekötöm a bemenetekről.
Szia!
Idézet: „Az adatlapból: Note: Analog voltages on any pin that is defined as a digital input may cause the input buffer to conduct excess current.” Szia
Szia!
gydanee: igen néztem de az a leírást nem igazán tudtam felfogni 10szeri átolvasásra sem Huh ez így elsőre sűrű nekem. De azt hiszem megoldhatónak tűnik nekem így a feladat. De így neten gugliba utána nézve mindenhol megszakítást is használ? anélkül nem oldható meg a feladat? így előre köszönöm a segítséget. Ha kérdésem van sikítok. üdv:Marco_HUN
Kérlek tartsd meg jó szokásod, hogy minden mondatot nagybetűvel kezdesz és tagoltan írsz! Köszi!
Megszakításban érdemes a CCP-t kezelni, mert addig amíg nem jön a mérendő impulzus, addig a PIC mást tud csinálni. Mit nem értesz a Capture módból(adatlap: figure 11-1.)?
Szia!
A ki és bemenetek nem egy az egyben vannak összekötve hanem egy soros 330R en keresztül, de megpróbálkozom még plusszban egy soros diódával. Bár egy tápfeszültségről jár a két áramkör. Mindenesetre köszönöm.
Sziasztok! Lehet, hogy már le van írva valahol de nem volt lelki erőm keresgélni Az a problémám, hogy elkezdtem PIC-ekkel foglalkozni, és tanulgattam Topi nulláról a robotokig című cikk-sorozatát. Megvettem az alkatrészeket, összeraktam az égetőt, követtem az utasításokat, ráraktam a pic-et és kiolvastam a tartalmát. Topi azt mondta, hogyha azt a verify failed-es hibaüzenetet kapjuk akkor ne szóljunk neki mert mi rontottunk el valamit. Viszont ha kiolvassuk és csupa 3FFF-et kapunk akkor örülhet a fejünk mert jól működik. Nos én kiolvastam és csupa 3FFF-et kaptam, semmi hibaüzenet, a led is világított az égetőn. És hát örültem a fejemnek mert akkor működik... Vagy mégsem..? =/ Megpróbáltam vele írni de azt meg sehogy sem akar... led villog, de a végén csak kiírja a hibaüzenetet... De olvasni még mindig kiolvassa a 3FFF-eket... Valaki ha tudja a megoldást kérem magyarázza el Előre is köszönöm, üdv!
U.I.: A JDM programozót építettem meg IC-Proggal.
Jobboldalt felül van egy "K" gomb: kereső.
A javasolt kulcsszó: JDM Bővebben: Link A kapott találatok olvasgatását célszerű időrendben olvasni.
Akkor Topi tulajdonképpen átvert minket amikor azt mondta, hogy ez az áramkör jó...?
Szia!
Nem - azóta történt egy (vagy több) korszakváltás a PC felépítésében... A JDM nem az RS232-EIA232 szabvány szerint használta a soros portot, hanem kihasználta a tömegesen alkalmazott MC1488 - MC1498 illeszők lehetőségét. Amint lecserélték őket, előjöttek a problémák. A soros vonal illesztése is megváltozott - eltűntek a 16C540 -ek a PC-kből... Szia
Hümm... Akkor most mi tévő legyek...? Van egy pickit2 klónom, de az meg nem akar életre kelni Pedig azon se találok hibát Megpróbáltuk egy működő pickit2 klónnal felprogizni azt, eredmény; elszállt belőle a program... Ha meg tudnánk csinálni valahogy azt nagyon hálás lennék... Csak mondjuk így elég nehéz neten keresztül ráadásul csak egy multiméterem van... =( Üdv.
Sziasztok!
Kb 2 órája szenvedek és nem találom a megoldást. Szóval a köv. a problémám.Adott egy PIC16F689 PORTB felprogramozva kimenetnek és az ANSEL reg beconfigolva Digit I/O-nak(elvileg most már digitális I/O port). A következö efektust nem értem:bsf PORTB,5(BPORT 5.bit H)bsf PORTB,4(BPORT 4.bit H)de valamiért törli a BPORT 5.bitet(L-re) nem értem miért. Arra gondoltam hogy a pic a rossz de nem mert már cseréltem.
Szia!
Az ANSELH regisztert is be kellene állítani! Lásd adatlap.
Ha van LPT portod, próbálj ki egy egyszerű LPT-s égetőt. (nézz fel az oldalamra). Sajnos ez sem 100%-os indulású, de nagyobb valószínűséggel indul, mint egy JDM. A WPB programommal a 2550 írása elvileg zökkenőmentes.
Ja szerintem válaszoltam mind két kérdésre.
BANKSEL ANSEL movlw b'000000000' movwf ANSEL movlw b'000000000' movwf ANSELH ........ bsf PORTB,5 Hszint bsf PORTB,4 Hszint de a PORTB,5 Lszintü lett ha forditom a sorrendet akkor nincs ilyen efektus,nem lesz Lszintü PORTB,5 bsf PORTB,4 Hszint bsf PORTB,5 Hszint nem értem miért és pont az a port relét vezérel.
Szerintem olvass vissza a Read-Modify-Write szavakra keresgélve!
Steve
Szia!
Pontosan mi van az RB5-re kötve? A bcf/bsf előbb beolvassa a port bitjeit, majd elvégezve a műveletet, az eredményt írja vissza. A terhelés nem engedi elég magasra a feszültséget az RB5-ön statikusan - vagy dinamikusan (amikor visszaolvasod még nem alakul ki a feszültség a kapacitív terhelés miatt). Megoldás: a statikus túlterhelést meg kell szűntetni, a dinamikusnál elég lehet várni egy kicsit a bsf -k között. A legszebb megoldás az ilyen műveleteket egy RAM rekeszben végezni, az eredményt movwf PORTB -vel írni a portra... Szia
Az első BSF után, a második előtt mérd meg a kimeneten a feszültséget. Szerintem lehúzza a külső terhelés, így 0-nak fogja visszaolvasni a második BSF-nél (RMW probléma).
Az is lehet, hogy csak túl lassan áll be a kimeneten a megfelelő feszültségérték a kimeneten lévő terhelés miatt. Ilyenkor meg kell várni, hogy a jó szint beálljon. A legtutibb megoldás pedig az, ha egy árnyékregiszterben végzed a bitműveleteket, és az árnyékregiszter tartalmát minden művelet után kiírod a portra.
Ez az , meg van valóban túl lett terhelve (volt egy kondi a kimeneten aminek a töltö árama leterhelte a kimenetet)Köszi a segitséget
Szia! Nem tudom elhagzott-e már, hogy nem a kimeneteknél kell keresni a szivárgo áramot hanem a bemeneteknél! A kimeneteknél fet driverek vannak így az gyakorlatilag nem fogyaszt a pic oldalán. A lebegő digitális bemenet azonban nagyon nem jó, ezért vagy kimenetsa kell kapcsolni vagy fel ill lehúzni a bemeneteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |