Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Már mint a rajzot keresed?
![]()
Ja, én azt hittem! Nézem a fejtágitó oldalt és közben azon töprengek mi a fene köze lehet ennek modulnak a kis fogyasztáshoz..?
![]()
A kütyü egy próbapanelen van, de mindjárt leskiccelem.
De pontosan, mert különben nem sokat ér(táp, PIC, minden alkatrész!)!
Mérd meg mekkora ellenállás van a panelen PIC nélkül a tápon, hátha ott van valami kósza alkatrész, vagy esetleg maga a próbapanel...
A stab előtt mértem, mert az ák. összfogyasztása érdekelt. Létezhet hogy a stabIC enne ennyit? De megmérem mindjárt a tok és a stab között is.
Ez azért macerás mert egy olyan panelt vezérelget a kimeneteivel amit nem én terveztem. Egy video rögzítő panel bemeneteit rángatja a szintváltozásokkal. A komparátor referencia a belső ref ről van megoldva. A bemenetnek programozott lábak és a GP3 belső felhúzással működik. Előtte meg a táp IC van csak be / kimenetein a kondikkal, + a PIC táplábán egy 100n. Más nincs is a panelen. De leskiccelem ha lényeges.
A táp után 1,1 mA t mérek. Ha lekötöm a PIC kimeneteit a vezérelt panel bemeneteiről akkor 0,8 mA. Ez még mindig sok szerintem. Mi eszi meg vajon a többi áramot?
Idézet: Alvás közben mit csinálnak a kimenetei? Lehet, hogy ott folyik el a keresett áram... „Ez azért macerás mert egy olyan panelt vezérelget a kimeneteivel amit nem én terveztem.”
Van amelyik kimenet alapból "H" ban van mert a modulnak van olyan bemenete ami aktív "L" et vár. De mint írtam sokat nem változik a helyzet akkor sem ha a kimeneteket lekötöm a bemenetekről.
Szia!
Idézet: „Az adatlapból: Note: Analog voltages on any pin that is defined as a digital input may cause the input buffer to conduct excess current.” Szia
Szia!
gydanee: igen néztem de az a leírást nem igazán tudtam felfogni 10szeri átolvasásra sem ![]() Huh ez így elsőre sűrű nekem. De azt hiszem megoldhatónak tűnik nekem így a feladat. De így neten gugliba utána nézve mindenhol megszakítást is használ? anélkül nem oldható meg a feladat? így előre köszönöm a segítséget. Ha kérdésem van sikítok. üdv:Marco_HUN
Kérlek tartsd meg jó szokásod, hogy minden mondatot nagybetűvel kezdesz és tagoltan írsz! Köszi!
Megszakításban érdemes a CCP-t kezelni, mert addig amíg nem jön a mérendő impulzus, addig a PIC mást tud csinálni. Mit nem értesz a Capture módból(adatlap: figure 11-1.)?
Szia!
A ki és bemenetek nem egy az egyben vannak összekötve hanem egy soros 330R en keresztül, de megpróbálkozom még plusszban egy soros diódával. Bár egy tápfeszültségről jár a két áramkör. Mindenesetre köszönöm.
Sziasztok! Lehet, hogy már le van írva valahol de nem volt lelki erőm keresgélni
![]() ![]() U.I.: A JDM programozót építettem meg IC-Proggal.
Jobboldalt felül van egy "K" gomb: kereső.
A javasolt kulcsszó: JDM Bővebben: Link A kapott találatok olvasgatását célszerű időrendben olvasni.
Akkor Topi tulajdonképpen átvert minket amikor azt mondta, hogy ez az áramkör jó...?
Szia!
Nem - azóta történt egy (vagy több) korszakváltás a PC felépítésében... A JDM nem az RS232-EIA232 szabvány szerint használta a soros portot, hanem kihasználta a tömegesen alkalmazott MC1488 - MC1498 illeszők lehetőségét. Amint lecserélték őket, előjöttek a problémák. A soros vonal illesztése is megváltozott - eltűntek a 16C540 -ek a PC-kből... Szia
Hümm... Akkor most mi tévő legyek...?
![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Kb 2 órája szenvedek ![]() Szóval a köv. a problémám.Adott egy PIC16F689 PORTB felprogramozva kimenetnek és az ANSEL reg beconfigolva Digit I/O-nak(elvileg most már digitális I/O port). A következö efektust nem értem:bsf PORTB,5(BPORT 5.bit H)bsf PORTB,4(BPORT 4.bit H)de valamiért törli a BPORT 5.bitet(L-re) ![]() ![]() Arra gondoltam hogy a pic a rossz de nem mert már cseréltem.
Szia!
Az ANSELH regisztert is be kellene állítani! Lásd adatlap.
Ha van LPT portod, próbálj ki egy egyszerű LPT-s égetőt. (nézz fel az oldalamra). Sajnos ez sem 100%-os indulású, de nagyobb valószínűséggel indul, mint egy JDM. A WPB programommal a 2550 írása elvileg zökkenőmentes.
Ja szerintem válaszoltam mind két kérdésre.
BANKSEL ANSEL movlw b'000000000' movwf ANSEL movlw b'000000000' movwf ANSELH ........ bsf PORTB,5 Hszint bsf PORTB,4 Hszint de a PORTB,5 Lszintü lett ha forditom a sorrendet akkor nincs ilyen efektus,nem lesz Lszintü PORTB,5 bsf PORTB,4 Hszint bsf PORTB,5 Hszint nem értem miért és pont az a port relét vezérel. ![]()
Szerintem olvass vissza a Read-Modify-Write szavakra keresgélve!
Steve
Szia!
Pontosan mi van az RB5-re kötve? A bcf/bsf előbb beolvassa a port bitjeit, majd elvégezve a műveletet, az eredményt írja vissza. A terhelés nem engedi elég magasra a feszültséget az RB5-ön statikusan - vagy dinamikusan (amikor visszaolvasod még nem alakul ki a feszültség a kapacitív terhelés miatt). Megoldás: a statikus túlterhelést meg kell szűntetni, a dinamikusnál elég lehet várni egy kicsit a bsf -k között. A legszebb megoldás az ilyen műveleteket egy RAM rekeszben végezni, az eredményt movwf PORTB -vel írni a portra... Szia
Az első BSF után, a második előtt mérd meg a kimeneten a feszültséget. Szerintem lehúzza a külső terhelés, így 0-nak fogja visszaolvasni a második BSF-nél (RMW probléma).
Az is lehet, hogy csak túl lassan áll be a kimeneten a megfelelő feszültségérték a kimeneten lévő terhelés miatt. Ilyenkor meg kell várni, hogy a jó szint beálljon. A legtutibb megoldás pedig az, ha egy árnyékregiszterben végzed a bitműveleteket, és az árnyékregiszter tartalmát minden művelet után kiírod a portra. ![]() ![]() ![]()
Szia! Nem tudom elhagzott-e már, hogy nem a kimeneteknél kell keresni a szivárgo áramot hanem a bemeneteknél! A kimeneteknél fet driverek vannak így az gyakorlatilag nem fogyaszt a pic oldalán. A lebegő digitális bemenet azonban nagyon nem jó, ezért vagy kimenetsa kell kapcsolni vagy fel ill lehúzni a bemeneteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |