Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Számítógépről vett digitális jelből a DAC milyen jelet készít” Hűűű! Te ezt komolyan megkérdezted ??? Azt hiszem hogy a digitális-analóg konverter analóg jelet állít elő... Komolyra véle a szót: +-5 voltos csúcsfeszültségű analóg jelet ad mely tartalmazhat dc komponenset. Az analóg jel felvétele a dc komponensek miatt nehézkes, sokkal egyszerűbb felvenni a a digitális oldalon a jelet. Tehát legegyszerűbb dolog, amit Elm-ék is csináltak: digitálisan tárolták az ábrákat, egy mikrokontrollerben. Bár én csak 8bites felbontást használnák ( az eredetiben 12bites) A párhuzamos port a következőképp adja a jelet: Elsőnek kiadja az X csatorna jeleit, ezt a DAC tárolja(tehát ilyenkor még nem változik a az analóg jel a kimeneten), majd megkapja az Y csatorna jelét is. Ekkor a dac egyszerre kiadja az analóg kimenetekre az új feszültségeket, majd az egész kezdődik elölről. A 8 biten kívül van még (minimum) 3 adatkimenet az egyik az X csat írása, a másik a Y csatorna írása, a harmadik a lézer ki-bekapcsolása. Remélem segítettem !
Érdekesség kép egy két kép 2 db ilyet készítettem most kipróbáltam jelgenerátorral elég jol viselkedik nemsokára rakok fel több képet is!
Igen, én komolyan kérdeztem, hogy Chokapick-et ösztönözzem egy kicsit a gondolkodásra (ezért is NEKI címeztem a kérdést), és utánaolvasásra. Ezen nem kell kiakadni Én tudom, miről van szó, de köszi, hogy segítettél Chokapick-nek. Egy egyszerű megoldást ötletét dobtam fel, ami nem tökéletes, viszont az egyszerűsége miatt talán megéri vele probálkozni, ha pl. a DAC jelentése nincs még 100%-osan tisztázódva. Így van?
Jelenleg szunetelek a hianyzo alkatreszekre varva,de addig is ime nehany kep a keszulo project-rol:
Nagyon szép munka
Van dacom ha kell mx7225-ös vagy dac 082-is van több darab. meg osztanád velünk a nyák terveket? Tybord
A tükör miből van? Több esetben olvastam, hogy a tükör lehetőleg vékony, kis súlyú legyen. Egyébként ötletes megoldás. Kíváncsi vagyok milyen ábrákat lehet kirajzoltatni vele.
A tükör az egy aszem fénymásolóból kibuherált síktükör.. igen lehetőleg a legvékonyabb anyagbol kéne hogy legyen de ez elvileg a tengely közepén van szal eléggé ki van egyensujozva... rakok majd fel videót milyen ábrát tud..de meglepően jo a cucc ahoz képest hogy milyen kis primitív,,
Tegnap megint foglalkoztam kicsit a dologgal remélem 7végére megleszek teljesen..
Az a kis erőlködő meghajtja normálisan a szedőfejeket?
Kis mikielőerősítőt nem építesz hozzá?Én építettem az enyémhez, és rögtön ütem vezérelt lett,bulikba már rögtön könnyebb hurcolászni.
Igen meghajtja teljesen jóll !Viszont kipróbáltam a lasr moduljaimat pc táppa 3,3 voltal hibátlan! De hűtés nem árt neki !Egy 50mW os zöld modulok kibányászva pointrekből! Persze a kristályokat és a lencséket ujra kellett állítanom bennük! (china )
Nagyon jól néz ki! Szuper! Mi tartja közép állásban a szedőfejet? Mert felbuzdulva a sikereiden beszereztem 5 db vinyót de a szedőfej egyik végállásban van.
DAC-al próbáltad már? mert ha működik, akkor nekiesek az építésnek.
A szedőfej a tehetetlensége miatt mindig középre áll vissza.Feltéve ha teljesen ki van berhelve belőle minden.A kis fehér pozicionáló a hdd rész...
nem még nem próbáltam.. De ma nagyjából összeraktam sztem atom keményHolnap nyomok fel videót!
http://www.youtube.com/watch?v=q3ncuZIcxDo Ime egy videó a hdd laserről de a kupit ne nézzétek!
Nagyon fain a show-d Lehet tovább kéne fejlesztenem az enyémet is Gratula hozzá! Szép munka!
Köszönöm!
De majd ha teljesen készen van a 7ten bedobozolom őket! Van ez a jelgenerátor most azzal szenvedek...de egész jol használható
Nekem nem jön be. Nem tudod úgy elküldeni az oldalt, hogy csak rákeljen klikkelni?
Nagyon jó lett grat hozzá, most én is gondolkozok szerzek 2db HHD-t és DAC-ot használok hozzá!
Építs hozzá,mikrofon előerősítőt,ütem vezérelt lesz,és azzal is nagyon patent show-t lehet csinálni.
Elvileg jelgenerátorral akarom hajtani ezért ugyis össze kell kötnöm notival ugy meg tud hangra is menni de amugy agyaltam már rajta!
Kösz. Megnéztem nagyon jó lett. Várjuk a generátoros meghajtást!
Hali!
Gratula a vinyós effekthez, tuti lett! Én ugyanezzel a vinyós megoldással és egy jelgenerátor progival ezt csináltam! Bővebben: Link A vinyó szedőfejeket úgy állítsd be hogy mindig középre álljanak be, ez legyen az alaphelyzet. Ezt gyenge rugókkal tudod megcsinálni úgy hogy a szedőfejet mindkét irányból meghúzatod egyenlő erővel! Sok sikert!
nem kell hozzá semmilyen rúgós pozicionáló,amúgy is lassítja a sebességét,és alapból középre áll be.De ha valamilyen oknál fogva mégsem középre áll be azt a tükör megfelelő beállításával ki lehet küszöbölni.
Hmm ez szép munka !esetleg kép a scannerről?
Alakulgat a laser-em..Felraktam pár képeat a munkafolyamatról.. volt itthon 2 db régi dobozom kicsit kipofoztam ujj előlapot és hátlapot kapott és prímán megfelel a célnak!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |