Fórum témák
» Több friss téma |
Hy All
Én is építettem egy winyós lézert az előző szép eredmények láttán! Teszek fel pár képet majd még videót is!
Szia! Erről a jelgenerátoros dologról tunál irni pár szót(persze ha publikus)? Mi kell hozzá, program, esetleg külső vezérlés.... Ilyesmire gondoltam. Köszi. Üdv.: András
Sziasztok!
Ne csak tükrökben gondolkozzatok. Tegyetek a lézer elé pl. üvegbiztosítékot és vonal lesz belőle. Már csak a "biztosítékot" kell mozgatni.
Teljesen igazad van lehet ígyis de az teljesen más dolog..
Sziasztok az lenne a kérdésem hogyan lehet vezérelni a vincsesztereket esetleg felraknátok valami kapcsolási rajzot róla előre is köszönöm
A fórumban mindent meglelsz!
Befelyeztem a projektem..Néhány kép és video ha érdekel valakit! Video ->Bővebben: Link
Pár fotó még utólag.
Gratulálok hozzá! Komám le a kalappal!!! Szép dobozolás, gyönyörű munka! Üdv.: András
Köszönöm!
Hellosztok,nem tud valaki eladó zöld lézerpointert (50-70mw) az árat megbeszéljük aki tud légyszi irjon mert az apróhirdetésekbe nem találtam sajnos!
engem is érdekelne zöld léézer . meg piros is. sajna dvd irom nem szándékozom szétszedni. estleg dvd olvaso . az van .. 3mWatt max elég kis szobába szeretném. és egy kis segitség a galvokkal kapcsolatban is elkelne elöre is köszii krissz
Én tudok neked olcsón zöld lézert adni, de ez nem ide való, így írtam privátot.
két analog kivezérlés jelzöböl a galvokat meg tudom csinálni ? és akor ezt hogy tudom majd vezérelni . egy kisebb végfokkal hajtom meg öket. valami kis olcsoval. további segitséget valaki tudna adni esetleg?
Azok nagyon finom mechanikák, nem arra vannak hogy egy (nehéz) tükröt mozgassanak. Valami biztos gyorsan megadja magát majd...
Vettem egy lézermodult 50mw-osat amibe van áram generátor! ezt mekkora feszültséggel hajthatom?a lézer még nem érkezett dmeg de jobb már előtte tisztázni a dolgokat!5V-os mobil töltő jó lessz?
Jó lesz, de kell hozzá egy feszültséggenerátor. A mobiltöltőt egy LM317-es szabályozható feszültségű kapcsolásra teszed, beállítod a stabil 2,7-2,8V-ot és az mehet az pointer saját áramgenerátorára.
Célszerű trimmer potmétert használni, majd ha beállítod, akkor valahogyan rögzíteni. Pl kis ragasztó, vagy festék, stb.
Hello,érdekelne hogy van egy 3V-os 300mA-os tápegységem ami stabilizált és hogy ez jó lessz-e az 50mW-os lézermodult hajtani?és még az is érdedekelne hogy a feszültség szabályzót azt egy egyszerü nyákba forrasszam bele a potival együttt?vagy ezt hogy oldjam meg?
Látom nem olvastál vissza a fórumba, az áramnak kell stabilnak lennie! Van egy pár kapcsrajz, hogy lehet meghajtani a lézereket (áramgenerátor)
hello,azt láttam h stabilnak kell lennie de a feszültség szabályzót meg a potit mibe kössem be h működjön??Én még kezdő vagyok és bocsi ha hülyeségeket kérdezek!!
Helló!
Én az enyémeket sima atx es pc táppal hajtom 3,2 Volton kutya bajuk és annál stabilabb sztem nem kell !
és melyik csatlakozóba kötöd be? mert tudtommal van amelyik kimenet ad 12 vagy 9Voltot is!???
Itt a link! Én ajánlanám hogy szedd szét a pointert és ugy építsd be persze jóó kis hűtéssel és a kristályt sem árt megígazítani mert azzal még lehet fényerőt csalni bőven!Link
én lézeromdult vettem beépitett áramgenerátorral nem pointert! de majd azért kipróbálom! kösy a tanácsod!
Értem nah az más akkor nem szóltam!
Hello! valaki segitsen légyszi van egy 50mw-os zöld modulom és hiába kötöm rá a 2db teljesen új ceruza elemre akkor is csak vöröset világít....mi lehet a baj?
Halihó!
Szét kéne szedned a pointert vagy modult és megigazítani a kristályt az infrán az általában segíteni szokott! Csak olyan ragsztót használj hozzá pl műgyantát ami nem gőzöl! És szemre vigyázni még véletlenül sem hajolj a kristály fölé pozicionálásnál még akkor sem ha éppen nem gerjed!
Sztem jónak kell lennie hozzá!Mármint a pc táp
|
Bejelentkezés
Hirdetés |