Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   59 / 138
(#) dB_Thunder válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Idézet:
„Számítógépről vett digitális jelből a DAC milyen jelet készít”

Hűűű!
Te ezt komolyan megkérdezted ???
Azt hiszem hogy a digitális-analóg konverter analóg jelet állít elő...
Komolyra véle a szót: +-5 voltos csúcsfeszültségű analóg jelet ad mely tartalmazhat dc komponenset.

Az analóg jel felvétele a dc komponensek miatt nehézkes, sokkal egyszerűbb felvenni a a digitális oldalon a jelet.
Tehát legegyszerűbb dolog, amit Elm-ék is csináltak:
digitálisan tárolták az ábrákat, egy mikrokontrollerben.
Bár én csak 8bites felbontást használnák ( az eredetiben 12bites)
A párhuzamos port a következőképp adja a jelet:
Elsőnek kiadja az X csatorna jeleit, ezt a DAC tárolja(tehát ilyenkor még nem változik a az analóg jel a kimeneten), majd megkapja az Y csatorna jelét is. Ekkor a dac egyszerre kiadja az analóg kimenetekre az új feszültségeket, majd az egész kezdődik elölről.
A 8 biten kívül van még (minimum) 3 adatkimenet az egyik az X csat írása, a másik a Y csatorna írása, a harmadik a lézer ki-bekapcsolása.

Remélem segítettem !
(#) androlight hozzászólása Feb 28, 2010 /

Érdekesség kép egy két kép 2 db ilyet készítettem most kipróbáltam jelgenerátorral elég jol viselkedik nemsokára rakok fel több képet is!
(#) Kovidivi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Igen, én komolyan kérdeztem, hogy Chokapick-et ösztönözzem egy kicsit a gondolkodásra (ezért is NEKI címeztem a kérdést), és utánaolvasásra. Ezen nem kell kiakadni Én tudom, miről van szó, de köszi, hogy segítettél Chokapick-nek.
Egy egyszerű megoldást ötletét dobtam fel, ami nem tökéletes, viszont az egyszerűsége miatt talán megéri vele probálkozni, ha pl. a DAC jelentése nincs még 100%-osan tisztázódva. Így van?
(#) Chokapick válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Jelenleg szunetelek a hianyzo alkatreszekre varva,de addig is ime nehany kep a keszulo project-rol:
(#) tybord válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Nagyon szép munka

Van dacom ha kell mx7225-ös vagy dac 082-is van több darab. meg osztanád velünk a nyák terveket?
Tybord
(#) nagy hoho válasza androlight hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

A tükör miből van? Több esetben olvastam, hogy a tükör lehetőleg vékony, kis súlyú legyen. Egyébként ötletes megoldás. Kíváncsi vagyok milyen ábrákat lehet kirajzoltatni vele.
(#) androlight válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

A tükör az egy aszem fénymásolóból kibuherált síktükör.. igen lehetőleg a legvékonyabb anyagbol kéne hogy legyen de ez elvileg a tengely közepén van szal eléggé ki van egyensujozva... rakok majd fel videót milyen ábrát tud..de meglepően jo a cucc ahoz képest hogy milyen kis primitív,,
(#) androlight hozzászólása Márc 1, 2010 /

Tegnap megint foglalkoztam kicsit a dologgal remélem 7végére megleszek teljesen..
(#) Roy Jones válasza androlight hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Az a kis erőlködő meghajtja normálisan a szedőfejeket?
Kis mikielőerősítőt nem építesz hozzá?Én építettem az enyémhez, és rögtön ütem vezérelt lett,bulikba már rögtön könnyebb hurcolászni.
(#) androlight válasza Roy Jones hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Igen meghajtja teljesen jóll !Viszont kipróbáltam a lasr moduljaimat pc táppa 3,3 voltal hibátlan! De hűtés nem árt neki !Egy 50mW os zöld modulok kibányászva pointrekből! Persze a kristályokat és a lencséket ujra kellett állítanom bennük! (china )
(#) nagy hoho válasza androlight hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Nagyon jól néz ki! Szuper! Mi tartja közép állásban a szedőfejet? Mert felbuzdulva a sikereiden beszereztem 5 db vinyót de a szedőfej egyik végállásban van.
(#) Georgee válasza androlight hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

DAC-al próbáltad már? mert ha működik, akkor nekiesek az építésnek.
(#) Roy Jones válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

A szedőfej a tehetetlensége miatt mindig középre áll vissza.Feltéve ha teljesen ki van berhelve belőle minden.A kis fehér pozicionáló a hdd rész...
(#) nagy hoho válasza Roy Jones hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Értem, holnap kipróbálom. Kösz.
(#) androlight válasza Georgee hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

nem még nem próbáltam.. De ma nagyjából összeraktam sztem atom keményHolnap nyomok fel videót!
(#) peter1995 hozzászólása Márc 3, 2010 /

Hello.Van egy DVD lézerem.Mit lehetne ebből csinálni ?
(#) Georgee válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Ha csak olvasó, akkor semmi extrát.
(#) androlight hozzászólása Márc 3, 2010 /

http://www.youtube.com/watch?v=q3ncuZIcxDo Ime egy videó a hdd laserről de a kupit ne nézzétek!
(#) sardna00 válasza androlight hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Nagyon fain a show-d Lehet tovább kéne fejlesztenem az enyémet is Gratula hozzá! Szép munka!
(#) androlight válasza sardna00 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Köszönöm!

De majd ha teljesen készen van a 7ten bedobozolom őket! Van ez a jelgenerátor most azzal szenvedek...de egész jol használható
(#) nagy hoho válasza androlight hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Nekem nem jön be. Nem tudod úgy elküldeni az oldalt, hogy csak rákeljen klikkelni?
(#) androlight válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

(#) Georgee válasza androlight hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Nagyon jó lett grat hozzá, most én is gondolkozok szerzek 2db HHD-t és DAC-ot használok hozzá!
(#) Roy Jones hozzászólása Márc 4, 2010 /

Építs hozzá,mikrofon előerősítőt,ütem vezérelt lesz,és azzal is nagyon patent show-t lehet csinálni.
(#) androlight válasza Roy Jones hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Elvileg jelgenerátorral akarom hajtani ezért ugyis össze kell kötnöm notival ugy meg tud hangra is menni de amugy agyaltam már rajta!
(#) nagy hoho válasza androlight hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Kösz. Megnéztem nagyon jó lett. Várjuk a generátoros meghajtást!
(#) alapp válasza androlight hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Hali!

Gratula a vinyós effekthez, tuti lett!
Én ugyanezzel a vinyós megoldással és egy jelgenerátor progival ezt csináltam!
Bővebben: Link

A vinyó szedőfejeket úgy állítsd be hogy mindig középre álljanak be, ez legyen az alaphelyzet.
Ezt gyenge rugókkal tudod megcsinálni úgy hogy a szedőfejet mindkét irányból meghúzatod egyenlő erővel!
Sok sikert!
(#) Roy Jones válasza alapp hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

nem kell hozzá semmilyen rúgós pozicionáló,amúgy is lassítja a sebességét,és alapból középre áll be.De ha valamilyen oknál fogva mégsem középre áll be azt a tükör megfelelő beállításával ki lehet küszöbölni.
(#) androlight válasza alapp hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Hmm ez szép munka !esetleg kép a scannerről?
(#) androlight hozzászólása Márc 6, 2010 /

Alakulgat a laser-em..Felraktam pár képeat a munkafolyamatról.. volt itthon 2 db régi dobozom kicsit kipofoztam ujj előlapot és hátlapot kapott és prímán megfelel a célnak!
Következő: »»   59 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem